Kultnapló - FilmBaráth - 2016
2016. január 04. írta: FilmBaráth

Kultnapló - FilmBaráth - 2016

2016-ban általam megtekintett filmek

Január

- A miniszter félrelép (7/10)

- Kill Bill 2. (9/10)

- Az eastwicki boszorkányok (7/10)

- Fantasztikus labirintus (6/10)

- A mennyország kapuja (5/10)

- Creed - Apolló fia (9/10)

Nagyon szerettem a Rocky sorozatot, ezért elég nehezen vettem rá magam ennek a filmnek a megtekintésére, mert úgy éreztem, csak le akarnak húzni még egy bőrt a franchise-ról. Kellemes meglepetés volt, hogy úgy tudtak új lendületet adni a történetnek, hogy megadták a tiszteletet Sly karakterének, aki kiváló alakítást nyújtott, méltán járt a Golden Globe, szurkolok, hogy az Oscar is összejöjjön!

- Mephisto (8/10)

- Menekülés a győzelembe (6/10)

- Hósüti (9/10)

- Galaxy Quest- Galaktitkos küldetés (6/10)

- Gorillák a ködben (8/10)

- Cliffhanger (7/10)

- Az acél fiai (6/10)

- Saul fia (9/10)

Katartikus erejű alkotás, nem véletlen, hogy minden díjkiosztón tarolt eddig, és természetesen reméljük, hogy az Oscar sem marad ki a gyűjteményből. Annyi holokauszt film után a rendező tudott újat mondani a témáról, a teljesen újszerű megközelítés, a premier plánok miatt úgy éreztük, mi is benne vagyunk a történetben, az utolsó pillanatig magával tudott ragadni a film, csak az elején éreztem egy hangyányi bizonytalanságot.

Február

- Szerelem (9/10)

- Ex Machina (9/10)

Egyetlen hajszál választja el a zseniálistól ezt az alkotást, amely a mesterséges intelligencia kérdését boncolgatja, rendkívül egyedi formában. Nagyon komoly kérdéseket vet fel, meglepően sok párbeszéddel, rengeteg feszültséggel, és egy kicsit csalódást keltő végkifejlettel.

- Félvilág (8/10)

Köbli Norbert minden kétséget kizáróan napjaink legjobb forgatókönyvírója, ezúttal Mágnás Elza történetét dolgozta fel, olyan sikerrel, hogy az eredetileg a tévében bemutatott alkotás eljutott méltó helyére, a moziba. Nagyon sűrű dráma, amelynek egyetlen hibája, hogy a hangulatteremtésre több energiát fordítottak az alkotók, mint a karakterekre. A színészi játék rendkívül magas színvonalú, kötelező darab!

- A Légy (10/10), Symphony No. 42. (9/10)

- Aljas nyolcas (8/10)

Már Taratino sem a régi, nem tud úgy földhöz vágni, mint jó néhány évvel ezelőtt. Viszont ma már nagyon profin ír, amelynek minden előnye és hátránya érezhető az alkotáson: még mindig meg tud hökkenteni, de azért már előre kiszámíthatóak a fordulatai. Szövegben viszont még mindig verhetetlen a mester, hiába lett magához képest halványabb ez film, mégis magunkkal viszünk néhány felejthetetlen pillanatot belőle.

- Csak egy kis pánik (7/10)

- Joy (7/10)

- Spionfióka (6/10)

 - Sicario - A bérgyilkos (9/10)

Végre egy film, ami tényleg földhöz vág, kerüli a kliséket, és bevisz nekünk egy olyan gyomrost, hogy attól koldulunk. Egyetlen hajszál választja el a zseniálistól, a főszereplő karaktere árnyalattal halványabb, mint kellene, akciófilmnek álcázott dráma, amely elgondolkodtat és mélységesen elszomorít. Kötelező darab!

- Harry és Sally (10/10)

- Boogie Nights (9/10)

- Deadpool (8/10)

Nem igazán vagyok oda a képregényhősökért, Deadpool-ról sem tudok sokat, azonban olyan jól szórakoztam az előzetesen, hogy kíváncsi lettem a filmre. Nem bántam meg, halálra nevettem magam a gyógyíthatatlan szájmenésben szenvedő antihős szövegén, ilyen pofátlanul jó szuperhősfilmhez eddig még nem volt szerencsém!

- A híd túl messze van (6/10)

Sztárokkal telezsúfolt háborús film, amelynek vannak szép pillanatai, de semmi újat nem tudott mondani, a látványos jelenetek között dögunalmas párbeszédekkel tölti ki a játékidőt. A színészek miatt egyszer érdemes megnézni, de abszolút felejthető kategória, pedig volt benne potenciál.

- Csak szex és más semmi (7/10)

- A visszatérő (8/10)

Ezért a gyönyörűen fényképezett túlélőpornóért Leo végre meg fogja kapni a régen megérdemelt Oscar díját, de maga a film nem tudott igazán magával ragadni. A látvány felülírta a mondanivalót, inkább vizuális orgia, mint szívet-lelket tépő dráma.

- Kémek hídja (8/10)

Történelemmániában szenvedek, ezért ismertem a történetet, és kíváncsian vártam, hogy mit hoz ki belőle Spielberg. Nos, profi munkát adott ki a kezéből, de minden jelenetén érződött, hogy Oscar-ra hajtott vele, talán ideje lenne leszoknia a rendezőnek a történelmi tablókról, mert nem sok értelme van a közepes filmeknek, amelyeket gyorsan elfelejtünk.

- Kobra (6/10)

- A szoba (9/10)

Nagyon szép és szívhez szóló film, amelyből hiányzik a nagy formátum, de éppen ez a legnagyobb erőssége. Egy anya és egy fiú történetét meséli el minden pátosztól mentesen, fájóan realisztikusan mutatja be, hogyan lehet túlélni viszonylag ép elmével azt, hogy évekig bezárva élnek egy kamrába. Nincsenek benne nagy szavak, "csak" igazi és nagyon mély érzelmek.

- Carol (8/10)

- Rendőrakadémia (8/10)

- Spotlight - Egy nyomozás részletei (9/10)

Egy kiváló film, amely nem kapta meg azt a figyelmet, ami kijárt volna neki. A téma is felkavaró, a forgatókönyv is remek, a színészi alakításokban sincs hiba, mégsem söpri be azokat a díjakat, amelyeket megérdemelne. Minőségi alkotás, amelyet mindenképpen érdemes megnézni, egy nagyon komoly témát dolgoz fel magas színvonalon, fáj, hogy nem értékelik eléggé.

- Ne bántsátok a feketerigót (9/10)

- Csinibaba (8/10)

- Ház a sziklák alatt (8/10)

- A dán lány (6/10)

Nem igazán éreztem ingerenciát ennek a filmnek a megtekintésére, hiszen nem voltak túlságosan lelkesek a kritikák, de Alicia Vikander Oscar-díja után természetesen kíváncsi voltam az alakítására. Nos, a film valóban a felejthető kategória, viszont a két főszereplő játéka miatt érdemes megnézni.

- Az U.N.C.L.E embere (8/10)

Meglepően szórakoztató Guy Ritchie- film, amelyből fájóan hiányzik a rendező korai alkotásainak elsöprő ereje. Tisztességes iparosmunka, amely nem fekszi meg a gyomrot, ennek örömére gyorsan felejthető darab. Alicia Vikander kiragyog a szereposztásból, Henry Cavill és Armie Hammer hozza a kötelezőt.

Március

- Zoolander, a trendkívüli (8/10)

- Nevem: Senki (8/10)

- Zootropolis. Állati nagy balhé (8/10)

Ez volt az a film, amit azért néztem meg, mert beleszerettem az előzetesébe. Szombaton délután, munka után, halomnyi gyerek között ha rövid időre is, de viharsebesen fiatalodtam néhány évtizedet, teljes gőzzel szurkoltam a nyuszinak, és barátjának, a ravasz rókának, hogy elkapják annak a gazembernek a grabancát, aki tönkre akarta tenni Zootropolis békéjét. Vicces, tartalmas, szívhez, szóló, igazi moziélmény, kötelező darab!

- Cinema Paradiso (9/10)

- Trainspotting (9/10)

- Néma düh (6/10)

- Megáll az idő (9/10)

- Kabaré (9/10)

- Harry Brown (8/10)

- Kleopátra (7/10)

- Jöttünk. láttunk, visszamennénk (8/10)

- Acéllövedék (10/10)

- Zene és szöveg (7/10)

- Huszadik század (8/10)

- Liliomfi (8/10)

Április

 - Vesztesek bosszúja (7/10)

Jó kis B-film, amelynek igazából nem sok értelme van, de legalább szórakoztató. Kliséhalmaz, unalomig ismert karakterek és fordulatok, és mégis működik. Chris Evans a legnagyobb arc ebben az akciómoziban, ki gondolta volna, hogy Amerika kapitányának ilyen jó humora van? Jól van fényképezve, látványos, dögös, és egyáltalán nem veszi komolyan magát. Egyszer nézős alkotás, de jól tud jönni, ha nem kell más, csak egy kis pihentető semmiség.

 - Volt egyszer egy Amerika (9/10)

- Rambo (8/10)

- Micimackó (7/10)

- Nagyvárosi fények (10/10)

- Rambo 2 (7/10)

- A postás mindig kétszer csenget (6/10)

- Rambo 3 (6/10)

- Káosz (9/10)

- John Rambo (7/10)

- Evita (7/10)

- Álom luxuskivitelben (8/10)

Május

- Némó nyomában (10/10)

- Jane Got a Gun (5/10)

- The Keeping Room (6/10)

- Amerika Kapitány: Polgárháború (8/10)

Általában hidegen hagynak a képregényfilmek, de ez az alkotás el tudott jutni a szívemig. Volt benne zúzás is, poénok is, de már nem a humor volt a történet gerince, hanem a forgatókönyv és a jól megírt karakterek. Még azt is el tudták érni az alkotók, hogy az általam nagyon kedvelt Vasember helyett Amerika kapitánynak szurkoljak!

- A misszió (8/10)

- Légcsavar (5/10)

- Casino (9/10)

- A vadnyugat hőskora (8/10)

- Egészséges erotika (8/10)

- Az oroszlánkirály (10/10)

- Maléna (8/10)

- Gyalog galopp (10/10)

- Thelma & Louise (9/10)

- Rendes fickók (8/10)

Remek Shane Black-film, istenien szórakoztam rajta. Egyáltalán nem veszik komolyan magukat az alkotók, a végeredmény pedig egy tökéletes kikapcsolódást nyújtó mozi, amelyet nem azért gyártottak, hogy díjakat nyerjenek vele, hanem azért, hogy betegre nevesse magát a közönség, és ezt sikerült is teljesíteni.

Június

- West Side Story (9/10)

- A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt (5/10)

- A szerelem hálójáb@n (7/10)

- A halál napja (8/10)

- Szindbád (10/10)

- Julie & Julia - Két nő, egy recept (8/10)

- Az óceánjáró zongorista legendája (9/10)

- Királylány a feleségem (8/10)

- Törvényre törve (7/10)

- Hegylakó (8/10)

- Alkony sugárút (10/10)

- Nell, a remetelány (7/10)

- A veréb is madár (8/10)

- A függetlenség napja - Feltámadás (6/10)

Óriási kedvencem az első rész, és éppen ezért semmit sem vártam ettől a filmtől. Ehhez képest meglepően szórakoztatóra sikeredett, azonban nagyon hiányoztak belőle az első rész jól felépített karakterei, szövegei, és Will Smith-t sem sikerül pótolni. Jeff Goldblum még mindig istenkirály, a kisebbik Hemsworth - fiú pedig nagyon jól néz ki, de a legjobb figura a nem kissé dilis professzor lett. Egyszer nézős alkotás.

- Régi idők focija (8/10)

Július

- Brian élete (9/10)

-M - Egy város keresi a gyilkost (10 /10)

- Ronin (8/10)

- Csokoládé (8/10)

- A király összes embere (6/10)

- Érzékek iskolája (6/10)

- Star Trek: Mindenen túl (8/10)

- A salemi boszorkányok (7/10)

- Mr. Holmes (8/10)

A könyv elolvasása után rögtön néztem meg a filmet, ami nagyon tetszett, főleg jól felépített forgatókönyv és remek színészi alakítások miatt. Ian McKellen simán zseniális volt, még romjaiban is érzékeltetni tudta a zseniális mesterdetektív átlagon felüli intellektusát.

- Krumplirózsa (8/10)

- Blues Brothers (8/10)

Augusztus

- Suicide Squad - Öngyilkos osztag (5/10)

- Batman Superman ellen - Az igazság hajnala (6/10)

A darkot is túl lehet tolni. Önkritikát gyakorlok, Ben Affleck jó Batman, Hanry Cavill jó Superman, és mind a ketten sokkal jobb filmet érdemeltek volna ennél. Iszonyúan gyenge mozi, túl hosszú, túl heroikus, túl sok a CGI, a DC már megint hozta a negatív formáját. Most már tényleg a Wonder Woman filmben van az utolsó reménye a stúdiónak és nekünk.

- Tűzszekerek (8/10)

- Dühöngő bika (9/10)

- A Zátony (5/10)

Nincs mit mondani erről a filmről, kizárólag Blake Lively - rajongóknak ajánlott, amúgy egy harmatgyenge cápás-csajos kis mozicska.

- Showgirls (5/10)

- Az utolsó akcióhős (8/10)

- Harry Potter és a bölcsek köve (9/10)

- Talpuk alatt fütyül a szél (8/10)

- Harry Potter és a titkok kamrája (8/10)

- A barátságos óriás (7/10)

- Harry Potter és az azkabani fogoly (9/10)

Szeptember

- Harry Potter és tűz serlege (8/10)

- Harry Potter és a Főnix rendje (7/10)

- Harry Potter és a félvér herceg (6/10)

- Harry Potter és a Halál ereklyéi 1. rész (8/10)

- Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. rész (8/10)

- Mortal Kombat (5/10)

- The Doors (6/10)

- A Pendragon-legenda (7/10)

- A hét mesterlövész (8/10)

Hatalmas kedvencem az eredeti film, őszitén szólva nem vártam semmit a remake-től, és kellemesen csalódtam, mert egy nagyon dögös kis western lett belőle. Nem lesz belőle olyan klasszikus, mint a régiből, de egyszeri fogyasztásra tökéletesen alkalmas, kár lenne kihagyni az életünkből!

- Chato földje (7/10)

- A hét szamuráj (9/10)

- Az emlékmás (8/10)

- Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei (6/10)

Október

- Swiss Army Man (8/10)

Tudtam én, hogy Daniel Radcliffe mindent megtesz, hogy megszabaduljon Harry Potter-től, csak nem igazán érdekelt. Egészen addig a percig, amíg meg nem láttam ennek a filmnek az első trailerét, és azonnal tudtam, hogy ezt az iszonyúan elborult alkotást látnom kell! Nem calódtam, hihetetlenül vicces és különleges film született, kár, hogy a végére kifogyott belőle a szufla. Kihagyhatatlan!

- Frankenstein (5/10)

- Kubó és a varázshúrok (9/10)

- Az ifjú Frankenstein (9/10)

- Coraline és a titkos ajtó (9/10)

- Ragadozó (8/10)

- Charlie és a csokigyár (8/10)

November

- Doctor Strange (8/10)

- Virradat (9/10)

- Nagymenők (10/10)

- Aludj csak, én álmodom (8/10)

- Legendás állatok és megfigyelésük (8/10)

Alapvetően nem vagyok Harry Potter - fan, az utolsó két filmet pl. csak mostanában sikerült abszolválnom, de a nemrég megjelent könyv meghozta a kedvem a HP- univerzumhoz. Nem voltak nagy elvárásaim a filmmel kapcsolatosan, talán ezért is szórakoztam rajta remekül, J.K. Rowling jó kis forgatókönyvet rittyentett nekünk, a szereposztás kiváló lett, a látvány lenyűgöző, részemről jöhet a folytatás!

- Bridget Jones naplója (9/10)

- Tapló télapó (8/10)

- Bridget Jones: Mindjárt megőrülök (5/10)

December

 - Ördöglovas (7/10)

- Az utolsó tangó Párizsban (8/10)

- Ollókezű Edward (9/10)

- Egy híján túsz (8/10)

- Tágra zárt szemek (5/10)

- Vaiana (8/10)

- Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet (9/'0)

Trekkie-ként ájultam be ettől a mozitól. Olyan űrcsatát és igazi Star Wars-feelinget kaptam a pofimba, mint utoljára a klasszikus triológában. Kedvenc birodalmi lépegetőim is megjelentek a színen, a történet és a karakterek is teljesen rendben voltak, a színészek szintén. Nincs mit ragozni ezen:irány a mozi!

- Bőrfejek (7/10)

- Képeslapok a szakadékból (8/10)

   2016-ban általam megtekintett sorozatok

Január 

- Sherlock: The Aborminable Bride (9/10)

Április

 - Éjszakai szolgálat (7/10)

Május

- Trónok harca - 6. évad

Június

- Trónok harca - 6. évad

Október

 - Westworld

- Abigél (10/10)

- Tömény történelem

November

- Westworld

December

 - Sandokan (8/10)

- Grant kapitány gyermekei (9/10)

 

 2016-ban általam elolvasott könyvek

Január

- Nagy Réka: Ökoanyu (8/10)

Hiánypótló könyv, egy helyen beszerezhetünk rengeteg információt arról, hogyan tudjuk mi, hétköznapi halandók ökotudatosan élni a mindennapjainkat.

- Papp Diána: Téli fagyi (7/10)

Bájosan felejthető könyvecske, amelyen nagyon jól lehet szórakozni, ha éppen téli szürkeség okozta depressziónkat szeretnénk enyhíteni egy jó közepes gasztrolányregénnyel.

- Sophia Loren: Tegnap, ma, holnap (4/10)

Hatalmas csalódás volt ez az önéletrajz, egyrészt semmi újat nem tudtam meg a színésznőről, másrészt pedig rendkívül modoros volt a stílus, ráadásul tömény szerkesztéshiány is jellemezte ez a butácska könyvet. Sophia Loren ennél többet érdemelt volna, az olvasóval egyetemben.

- Dienes Angéla: Csábításra születtünk (7/10)

Tudományos alapokon nyugvó pszichológiai írás a párkapcsolatokról, azon belül a csábítás mibenlétéről. Alapos, bár kicsit csapongó összefoglaló, amelyből igazából semmi újat nem tudunk meg, de egy helyen összegyűjtésre kerültek a vonatkozó információk. Azoknak ajánlom, akiket az online és offline magazinokban szokásosnál mélyebb elemzést szeretnének olvasni a témáról.

- Michel Houellebecq: Behódolás (7/10)

Február

 - Péterfy-Novák Éva: Egyasszony (8/10)

Iszonyatos lelki erő kell ahhoz, hogy egy nő megtanuljon együtt élni azzal, hogy az első gyermeke értelmi és mozgássérült, ráadásul a férje nemcsak hogy nem jó társ, de még veri is. Az író saját történetét írta meg, egyáltalán nem drámázott, egyszerűen papírra vetette, hogyan élte meg a vele történeteket. Erős érzelmi amplitudóval bíró alkotás, csak erős idegzetűeknek ajánlott az elolvasása!

- Charles Bukowski: Nők (8/10)

- Verslavina (8/10)

- Péterfy Gergely: Kitömött barbár (9/10)

Március

- Dr. Csernus Imre: A nő - csajsziknak (7/10)

Nyilván nem én voltam a célcsoportja ennek a könyvnek (lévén, hogy idén leszek 40, nem igazán gondolnám magam csajszinak), mégis nagyon kíváncsi voltam rá. Ugyanis nagyon elszomorító a mai 20-as női korosztály az én szememmel nézve, érdekelt, hogy a nem éppen finom fogalmazásáról híres dr. Csernus mit tud mondani ezeknek a fiatal lányoknak. Nos, azt kell mondanom, a jó doktor a korral kezd megérni, mint a jó bor, gyakorlatilag teljesen leszokott a polgárpukkasztásról (már ugye magához képest), viszont nagyon is komoly problémákat boncolgat. Kicsit túlságosan rapszodikusak a témák, hiányzik a logikai összefüggés sok helyen, az eleje kicsit nehezen indul, de aztán belelendülünk, és egyre jobb és lényegre törőbb lesz a könyv. Érdemes elolvasni, még akkor is, ha az én ízlésemnek még mindig túl hatásvadász Dr. Csernus módszere.

- Nicholas Sparks: Szerelmünk lapjai (7/10)

- Belső Nóra: Utak egymáshoz (8/10)

A párkapcsolatot nagyon nehéz jól kormányozni. Mert két ember kell hozzá, akik alapvetően szeretik egymást, de ha nem figyelnek oda egymásra, hihetetlenül hamar fel tud bomlani az érzelmi egyensúly, amely végül komoly problémákhoz vezet. Belső Nóra közérthetően, de mégis tudományos igénnyel osztja meg velünk gondolatait a témával kapcsolatban, nem megoldást nyújt (nem is lehet, hiszen minden helyzet egyedi), hanem okosan rávezeti az olvasót arra, hogy gondolkodjon el az általa leírtakon. Nem a bölcsek kövét tartalmazza a könyv, hanem egy kis fogódzót az érzelmek útvesztőjében.

- Röhrig Géza: Az ember, aki a cipőjében hordta a gyökereit (8/10)

- John Le Carré. The Night Manager - Éjszakai szolgálat (8/10)

- Szaniszló Judit: Beenged (9/10)

Április

- Cserna-Szabó András: Sömmi (9/10)

- Schein Gábor: Svéd (8/10)

- Kondor Vilmos: Budapest noir (9/10)

- Domokos Anna: A könyvtolvaj (7/10)

- Szerb Antal: Utas és holdvilág (9/10)

- Bíró Szabolcs: Anjouk II. - Lángmarta dél (10/10)

- Varró Dániel: Túl a Maszat-hegyen (9/10)

- Aline Ohanesian: Orhan öröksége (9/10)

Május

- Gideon Greif: Könnyek nélkül sírtunk (10/10)

- Oravecz Imre: Távozó fa (7/10)

- Erich Maria Remarque: A Diadalív árnyékában (8/10)

- Dragomán György: Oroszlánkórus (8/10)

- Hilde Ostby: A vágyakozás enciklopédiája (8/10)

- Szentesi Éva: Hamvaimból (10/10)

- Totth Benedek: Holtverseny (8/10)

- Philip K. Dick: Álmodnak-e az androidok eletromos bárányokkal? (9/10)

Június

- Jonas Jonasson: A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt (9/10)

- Roger Ebert: Száz híres film (8/10)

- Óda a sörhöz-irodalom sörolvasókönyv (8/10)

- Esterházy Péter: Hasnyálmirigynapló (8/10)

- Bíró Szabolcs: Anjouk III. rész. - Az utolsó tartományúrig (10/10)

- Baráth Katalin: Arkangyal éjjel (9/10)

- Christopher Moore: A velencei sárkány (9/10)

- Korcsmáros Péter: Mesélő ceruza (9/10)

- Kurt Vonnegut: Az ötös számú vágóhíd (8/10)

Július

- Kele Dóri: Instavers (10/10)

- Neil Gaiman & Michael Reaves: Köztesvilág (8/10)

- Fredrick Backman: A nagymamám azt üzeni, bocs (10/10)

- Darvasi László: Taligás (10/10)

- Menyhért Anna: Egy szabad nő (8/10)

- Esterházy Péter: Kis Magyar Pornográfia (8/10)

- Mitch Cullin: Mr. Holmes (8/10)

- Fábián Janka: Az utolsó boszorkány történetei (8/10)

- Joao Tordo: Memory Hotel (8/10)

- Parti Nagy Lajos-Réz Pál: Bokáig pezsgőben (10/10)

Augusztus

- Matuscsák Tamás: Rejtő Jenő elveszett naplója (6/10)

 - Závada Pál: Egy piaci nap (9/10)

- Stephen King: A Setét torony - A harcos (8/10)

- Tóth Krisztina: Világadapter (8/10)

- Émile Ajar: Salamon király szorong (10/10)

- Ménes Attila: Folyosó a Holdra (8/10)

- Rakovszky Zsuzsa: Fortepan (8/10)

Szeptember

 - Passuth László. Esőisten siratja Mexikót (10/10)

- Roald Dahl: A barátságos óriás (10/10)

- Grecsó Krisztián: Jelmezbál (8/10)

- Sir Arthur Conan Doyle: Sherlock Holmes: A vörös tanulmány (9/10)

- Ugron Zsolna: Úrilányok Erdélyben (8/10)

- Szőcs Henriette: A hűség kutyáknak való (7/10)

- Szerb Antal: A Pendragon legenda (9/10)

- Dr. Seuss: Kalapos Macska (10/10)

- Philip K. Dick: Az ember a Fellegvárban (8/10)

- Neil Gaiman: Csillagpor (8/10)

- Jaroslav Hasek: Svejk, a derék katona (9/10)

 Október

 - Fiala Borcsa: Szerinted? (8/10)

- Sacha Battyhány: És nekem mi közöm ehhez? (7/10)

- Krasznahorkai László: Báró Weckheim hazatér (10/10)

- Ne kérdezd, ki voltam-Karády Katalin, egy díva emlékére (8/10)

- Szily László: Beírás (8/10)

- Slawomir Mrozek: Levélkék (10/10)

- Légrádi Gergely: Szemben (8/10)

- Varró Dániel: Mi lett hova? (9/10)

- John Williams: Augustus (10/10)

- Kondor Vilmos: Szélhámos Budapest (8/10)

- J,K. Rowling-John Tiffany-Jack Thorne: Harry Potter és az elátkozott gyermek (9/10)

- Peter Clines: 14 (9/10)

November

- Kepes András: Világkép (9/10)

- John Williams: Stoner (10/10)

- Aziz Ansari: Modern románc (9/10)

- Budai Lotti: A borostyánszemű 1-2. (9/10)

- David Scheinert: Pierre Bujot színeváltozása (10/10)

- Réz András: Már egyáltalán nem szorongok, de teljesen be vagyok szarva (8/10)

- Trembácz Éva Zsuzsanna: Amerika! Visszaintegetsz? (9/10)

- Trembácz Éva Zsuzsanna: Túró Rudi pálcikával (8/10)

- Cserna-Szabó András-Szálinger Balázs: A másik forradalom. Alternatív ötvenhat (8/10)

- Steven Rowley: Lily és a polip (10/10)

December

- Joby Warrick: Fekete lobogók-Az Iszlám Állam felemelkedése (10/10)

- Lanczkor Gábor: Apás szülés (8/10)

- Varró Zsuzsa: Áfonyka (9/10)

- Ugron Zsolna: Hollóasszony (8/10)

- Mary Ann Shaffer - Annie Barrows: Krumplihéjpite Irodalmi Társaság (9/10)

- Szabó T. Anna: Törésteszt (8/10)

- Fiala Borcsa: Egy cirkuszigazgató mindennapjai-Anyaság rocks! (8/10)

- Terry Hayes: Nevem Pilgrim (9/10)

- Nate Jackson: Kelj fel és járj! - Túlélni az NFL-t a rakás alján (8/10)

- Matt Heig: A fiú, akit Karácsonynak hívnak (10/10)

- Avar János: Hillary-Az elveszett elnökség (8/10)

2016-ban általam elolvasott képregények

Május

- Rejtő Jenő: A szőke ciklon (9/10)

- Somogyi-Dobó-Tebeli: Kittenberger (9/10)

 Június

- Café Postnuclear (7/10)

December

- Blacksad - Árnyak között (10/10)

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr638219756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása