A 10 legjobb Al Pacino - film
2014. július 04. írta: FilmBaráth

A 10 legjobb Al Pacino - film

Michael Corleone maradt örökre a kiváló színész, dacára annak, hogy az évek során több műfajban is kipróbálta magát, többek között veretes Shakespeare szerepben is, de akadt romantika (imádtam a Krumplirózsát!), hőseposz (az Amerika fegyverben sajnos nem sikerült igazán jól, de Pacino alakítása természetesen ebben is hibátlan volt), sportfilm (Minden héten háború), de azért lássuk be, gengszterszerepekben szerettük a legjobban.

Nagyon sokáig vártak a rajongók arra, hogy összeeresszék egy filmben Pacinot és de Nirot (a Keresztapa 2-ben ugye nem lehetett közös jelenetük, mivel de Niro Pacino apjának fiatalkori énjét játszotta), a Szemtől szemben azonban sajnos nem szólt akkorát, mint kellett volna (habár az a beszélgetés a két színész között mindent vitt). Erős drámákban, ikonikus filmekben játszott Pacino, az utóbbi időben azonban kicsit nagy a csend körülötte, de folyamatosan forgat, ezért a jövőben sem kell hiányolnunk a moziból gyermekkorunk egyik bálványát.

Rengeteg jó - és persze időnként kevésbé jó - fimben játszott az évek során, ezért nem volt könnyű kiválasztani a 10 legjobbat (nagy fájdalmamra be kellett látnom, hogy a Szemtől szemben sem fér fel rá, ahogy más kedvencek is lemaradtak róla), teljesen mértékben szubjektív a lista, ezek az én kedvenceim, kíváncsian várom a véleményeteket.

10. Álmatlanság / Insomnia (2002)

insomnia_1.jpg

A kritika itt olvasható.

Kicsit lassan indul be a film, de amint a ködben eldörren a végzetes pisztolylövés, azonnal érdekessé válik a történet, és amikor a gyilkos felhívja a nyomozót, és elindul kettejük játszmája, nem lankadó figyelemmel követjük az eseményeket. Nem mindennapi csavar, hogy a zsaru egyrészt keresi a gyilkost, másrészt pedig próbál megúszni egy gyilkosságot, amit ő követett el. A film eleje túl lassú, a nyomozás közben is akadnak üresjáratok, a nagy leszámolás nem katartikus erejű, a vége annál inkább, de ez elsősorban Pacino játékának köszönhető. Erős, thriller de Nolan-től többet várna a néző.

9. Egy asszony illata / Scent of a Woman (1992)

scent_of_a_woman_1992_685x385.jpg

A kritika itt olvasható.

Sokáig utáltam ezt a filmet, nem tudtam megbocsátani soha az Akadémiának, hogy ezért a filmért adtak Oscart Pacinónak, nem pedig kedvenc filmemért, a Keresztapáért. Aztán kénytelen voltam konstatálni, hogy  ez egy nagyon jó film! A történet nem bonyolult, csupán keretül szolgált Al Pacino jutalomjátékához.Ez a film nem a külsőségekről szól, dacára annak, hogy egy vak ember a főszereplője, mégis inkább az egyénisége kerül előtérbe, Okosan felépített fejlődéstörténet, kiváló operatőri munkával és vágással megsegítve. Teljesen megérdemelten járt az Oscar - díj a finoman, precízen kidolgozott alakításért.

8. Carlito útja / Carlito's Way (1993)

carlito útja_2.jpg

A kritika itt olvasható.

A bűn útjára csak rálépni lehet, letérni róla nem. Akkor sem, ha komolyan jó útra akar térni az, aki túlságosan mélyre merült a maffia világába. A múlt azonban nem ereszt, az pedig csak illúzió, hogy a szerelem megváltást tud nyújtani, de, ha tudod, hogy mi vár az út végén, legalább te döntsd el, hogyan jutsz el odáig. Erről szól Brian De Palma filmje, ami nagyon jó lenne, ha nem A sebhelyesarcúhoz mérnénk, de így is erős dráma, Al Pacino kiváló alakításával.

 

7. Fedőneve: Donnie Brasco / Donnie Brasco (1997)

donnie-brasci.jpg

A kritika itt olvasható.

Mindig ledöbbenek azon, hogy Al Pacino ezredik gengszterszerepében is meg tud újulni. Lefty figurája nagyon távol van az ikonikus keresztapa - képtől: a maffia feje helyett egy piti gengsztert alakít, aki fűnek-fának tartozik, nem tud feljebb lépni a ranglétrán, kiégett és keserű, ráadásul a fia is kábítószerfüggő. Mégis szerethető a karaktere, pont azért, mert annyira esendő. Newel ütős drámát rendezett, az igaz történet alapján készült film nagyon jól sikerült, elsősorban azért, mert a két főszereplő karakterére koncentrált, a színészvezetés kiváló, sok maradandó jelenetet láthatunk, a párbeszédek erősek. Nem mestermű, de soha rosszabb gengszterfilmet!

6. A bennfentes / The Insider (1999)

a bennfentes.jpg

Dohánymultival szembeszállni nem tesz jót az egészségnek. Jeffrey Wigand (Russell Crowe) kutatási és fejlesztési vezetőként tiltakozik egy kísérlet ellen, ezért kirúgják. Egy tévés riporternek (Al Pacino) sikerül rávennie, hogy a médiához forduljon, azonban ez nem védi meg volt munkaadóitól. Erős dráma, kiváló színészi alakításokkal, kötelező darab!

5. Serpico (1973)

serpico.jpg

A keresztapa sikere után Pacino ázsiója olyannyira megnőtt, hogy megkapta a főszerepet Sidney Lumet kiváló filmjében, amely a rendőrségen és a bűnszervezetek közötti összefonódásról szól. Serpico, a fiatal New York-i rendőr (Pacino) döbbenten szembesül azzal, hogy az igazi ellenségeket nem a maffián belül kell keresnie, hanem saját kollégái között. Megdöbbentő erejű dráma, nehéz szabadulni a hatása alól.

4. Kánikulai délután / Dog Day Afternoon (1975)

kánikulai délután.jpg

A kritika itt olvasható.

Sidney Lumet és Al Pacino erős párosítás, kiváló film született kettejük ezen együttműködéséből is. A film 1972-es megtörtént esetet dolgoz fel, amelyben két férfi kirabolt egy new york-i bankot. Elszánt, ám meglehetősen kétbalkezes amatőrökről van szó, így mielőtt meglépnének a pénzzel, addigra már a rendőrség és a bámészkodó tömeg már réges rég körbevette az épületet, így megindul az idegőrlő macska-egér játék, ahol a tét a túszok kiszabadítása és a vérontás elkerülése. Ráadásul mindez egy forró, augusztusi napon.  Kiváló média -és társadalomkritikát kapunk, olyat ami bemutatja azt is, hogy egy ilyen helyzetben a legkisebb gesztusnak, tettnek vagy szófordulatnak is döntő jelentősége lehet az ügy kimenetelének szempontjából. 

3. A keresztapa 2. / The Godfather: Part II (1974)

the-godfather-part-ii-al-pacino12.jpg

Coppola kell ahhoz, hogy egy folytatás majdnem olyan jól sikerüljön, mint a klasszikussá vált első rész. Ráadásul Al Pacino és Robert de Niro is látható ebben a kiváló filmben, sajnos nincs közös jelenetük, de mindketten lenyűgöző alakítást nyújtanak. Michael Corleone apja halála után nincs könnyű helyzetben, de nem válogat eszközökben, hogy a hatalmát megtartsa, a családot megvédje. Egy másik idősíkon közben megtudhatjuk, hogy Vito Corleone miként alapozta meg a hírnevét. Méltó folytatása az első résznek, kötelező darab!

2. A sebhelyesarcú / Scarface (1983)

alpacino04scarface.jpg

A kritika itt olvasható.

De Palma mestermunkát végzett a film világának megteremtésénél. Nem szokásos gengszter sablonokat követett, elég csak ránézni a szereplők virágmintás ingeire, vagy csak azok viselkedésére. Teljes egészében hiteles képet tud kapni a néző a 80-as éves Miami-járól. A sebhelyesarcú nem véletlenül lett az ami: kultfilm. Egy gengszterfilm, de nem a szokványos fajtából, egy utánozhatatlan életérzést ad át a film, és egy megismételhetetlen alakítást láthat a néző. Kötelező darab!

1. A keresztapa / The Godfather (1972)

the godfather.jpg

A kritika itt olvasható.

 A tökéletes gengszterfilm, az alfa és az omega. Lenyűgöző élmény még ezredszer is megnézni a filmet, már az első képkockákban látszik az a lefojtott brutalitás, amely jellemzi a maffia életét. Marlon Brando maga a megtestesült hatalom, holott egyszer sem emeli fel a hangját, mégis mindenki tiszteli és felnéz rá. Tényleges erőszak nagyon kevés van a fimben, a szavakban, illetve azok mögöttes tartalmában rejtőzik az igazi rettegés, ami átszövi a filmet. Kötelező darab!

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr806228313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.07.04. 12:07:19

"A tökéletes gengszterfilm, az alfa és az omega."

Ezt a Scarface-hez kellett volna írni. :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.07.04. 12:22:51

nagyon jó lista, mondjuk én az első 2őt felcserélném így első pillantásra.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.07.04. 12:28:01

Nem a szívem csücske Mann, de A bennfentes már csak egy gyengébb utánérzése a Szemtől szembennek.
Na de hogy a zseniális Az ördög ügyvédje még csak említésre sem volt méltó...

@doggfather: <grammarnazi> *2-t </grammarnazi>
Bocs, de ettől agyfaszt tudok kapni.

Horváth Ádám Dida 2014.07.04. 14:17:24

any given sunday az egyik kedvencem tőle.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.07.04. 17:47:57

@Horváth Ádám Dida: így van az nagyon jó filmje neki is, de abban midneki jó, még diaz is.

n.w. clerk 2014.07.05. 00:18:23

Érdemes megnézni az And justice for all-t is, elképesztő volt benne.;)Itthon talán Az igazság mindenkié címen fut.

(Illetve ínyenceknek a Chinese Coffee is ajánlott, Pacino rendezte és a főszerepet is ő viszi.)

Nyílméregbéka 2014.07.05. 01:28:27

Az én listám egészen máshogy nézne ki. Egyértelmű, hogy a legjobb film amiben Pacino szerepelt az Michael Mann mesterműve, bár elismerem a Ketesztapa is szorosan ott van, két 10/10-es filmről lévén szó...
1. Szemtől szembe
2. Keresztapa
3. Minden héten háború
4. Keresztapa2
5. Serpico
6. Fedőneve Donnie Brasco
7. Glenngarry Glen Ross
8. Beavatás
9. Keresztapa3
10. Álmatlanság

Nyílméregbéka 2014.07.05. 01:41:24

@REMY: Ne is említsük egy lapon a kettőt, nálam még listára sem kerül a Sebhelyesarcú. Az a film egy blöff, hosszú és unalmas sztorival, borzalmasan ripacs Pacinóval... Egyszer elment, de max akkor nézném újra, ha fegyvert tartanának a fejemhez. Szerintem az egyik legtúlértékeltebb filmek egyike. Vessetek a mókusok közé! :)

Nyílméregbéka 2014.07.05. 02:10:34

Kíváncsi voltam és megnéztem hogyan áll egy tizes lista ha az IMDb ratig szerint nézzük. :)

Keresztapa 9,2
Keresztapa2 9,1
Szemtől szemben 8,4
Sebhelyesarcú 8,3
Kánikulai délután 8,1
Egy asszony illata 8,0
Glengerry Glen Ross 7,9
Benfentes 7,9
Carlito útja 7,9
Donnie Brasco 7,8
+ Sepico 7,8 (holtverseny)

VAN MASIK 2014.07.05. 03:07:53

Nem lattam mindegyik filmet, de az nagyon fura, hogy az "Ordog ugyvedje" nem az elso helyen van, vagy minimum az elso haromban.
Es egyaltalan hogy hogy nincs a listan, mikozben ilyen, jelentektelen film mint az "almatlansag" meg ott van.

szkepi 2014.07.05. 03:46:25

szemtől szembe No'

FilmBaráth 2014.07.05. 06:39:33

@danialves: Az ördög ügyvédje egy jó, de nem zseniális film, kizárólag Pacino osztályon felüli alakításának köszönhető, hogy nem merült a feledés homályába.
A Szemtől szemben a Pacino-de Niro kettős miatt legenda, kettejük beszélgetése valóban a filmtörténet része, és akad néhány zsigerig ható jelenet a filmben, de összességében mégis egy jó, de nem zseniális film. A bennfentes nem olyan látványos, viszont sokkal tartalmasabb alkotás szeritnem.

FilmBaráth 2014.07.05. 06:40:11

@Horváth Ádám Dida: jó film, én is nagyon szeretem!:-)

FilmBaráth 2014.07.05. 06:46:02

@n.w. clerk: Nagyon régen, de láttam a filmet, valóban kiváló alakítást nyújt benne.:-)

FilmBaráth 2014.07.05. 06:50:15

@VAN MASIK: Az ördög ügyvédje egy jól összerakott, de nem igazán jelentős film. Az álmatlanság ellenben egy nagyon értékes alkotás, akkor is, ha egyáltalán nem Nolan legjobbja. Szerintem:-)

A nép fia 2014.07.05. 07:46:31

Én vagyok az egyetlen, aki számára a Keresztapa egy lassú és unalmas film? 3 óra unalom, az utolsó 20 percben volt érdekes valamennyire. Alig emlékszem, mi történt benne, néhány komor hangvételű, túlkomolykodott párbeszéden kívül csak az unott szereplőket tudom felidézni. Lehet, nem értékelem eléggé, de ez a film nem a műfajom. Ennyi.

A nép fia 2014.07.05. 07:47:39

Egyébként a Dr. Halál hiányzik a listáról, valamelyik Keresztapa helyére be lehetett volna tenni. Igaz történet, minimál költségvetés, HBO-s film, de a gyomrom felfordult a gondolattól, hogy ez tényleg így történt....

kamasoft50 2014.07.05. 08:01:53

www.imdb.com/title/tt0070643/?ref_=tt_rec_tti - Szerintem ez beleférne a tízbe! Madárijesztő (1973).

Szentpeter 2014.07.05. 08:17:58

Szerintem aki nem első helyre rakja a scarface-t, az nem látta a filmet...
A második hely meg egyértelműen a szemtől szemben..

A többi film más kategória.. esetleg az asszony illata, de az a film tele volt marhaságokkal, igazi szappan operának készült.. a szerepet meg elcseszte a rendező, mert a vak ember nem határozott jellem...

gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2014.07.05. 09:06:10

Érdekes, nekem a Scarface inkább egy zs-kategóriás filmnek tűnik - pedig díszdobozban ott figyel a többi "nagy" mű között - mintsem korszakalkotó műnek, jelentősen túlértékelik az emberek. Sok benne a népmesei elem (csóró kubai parasztgyerek-menekültből gazdag kábítószer kereskedő lesz, aki megkapja a megkaphatatlan királykisasszonyt meg a fele királyságot) csak mivel esze nem sok, ezért nincs happy end.
A Miami Vice sorozat jobban hozza azt a kort, mint ez a film, érdemes egyszer végignézni az összes évadot, tényleg nem rossz.

Az "Ördög ügyvédje" volt az a film ami elsőre nem tetszett, de harmadszori újranézésre jöttem rá, mennyire jó mozit hoztak össze, kár hogy nem szerepel a listán.

Carlito's Way-t még nem láttam, a többi megvolt.

am22 2014.07.05. 09:10:16

@kamasoft50: Igen! Én is ezt hiányolom nagyon.

2014.07.05. 09:56:30

Csendben megjegyezném, hogy a Velencei kalmár nálam simán beleférne a top 10-be. Az ott nyújtott Shylock alakítása szenzációs volt. Igaz, hogy mint történelmi dráma soha nem lesz olyan populáris, mint egy Sebhelyesarcú, de hát ilyen a világ.

Moria 2014.07.05. 09:57:48

Én is hiányolom a listáról az Ördög ügyvédje, és a Minden héten háború című filmet.

Darth_Vader 2014.07.05. 10:10:48

És a Rambo 2 ??????????????????????????

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.07.05. 10:27:33

@FilmBaráth: Egyáltalán nem csak Pacino alakításának köszönhető, ő is kivette a részét ugyan, de nélküle is működött volna a koncepció, a remek történetmesélés, és hát a másik két színész játéka is. ;) Inkább pl. az Insomnia az, ahol tényleg csak a két főszereplő alakítását lehet kiemelni, mert elég semmilyen tartalom és stílus szempontjából.
A Szemtől szembennél meg nem kell ugyanazt leírnod, amit én is tudok, és főleg, amit le is írtam a kritikámban, ugyanis szimplán csak arról beszéltem, hogy A bennfentes ennek már csak gyenge utánérzése. Szerintem nagyon egy tőről ered a két film, van két jó morális dilemma (bűnözés / a média integritása), nagyjából hasonlóan túlnyújtottan és túlságosan is részletekbe menően fejti ki őket, szóval én itt nem feltétlenül tennék különbséget.
Csak másodszorra már látványosan hosszabb a film, mint amennyi mondanivalója van. (Ebben mondjuk nem elhanyagolható, hogy a Szemtől szembenbe sikerült azért egy-két pazar akciót csempészni.) A vége felé már kissé úgy éreztem, hogy egy helyben toporog csak a sztori, nem igazán történik semmi lényeges, a karakterek főnek a saját levükben.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.07.05. 10:41:27

@A nép fia: Én azt látom a Keresztapán, hogy még egy olyan kor szülötte, ahol nem igazán volt elvárás, hogy a karakterfejlődést és a cselekményt gyakorlatilag ne két külön szálon jelenítsék meg. Tulajdonképpen az utolsó 20 percet leszámítva egymástól szinte teljesen függetlenül megy a kettő.
De ugyanez jellemző bizonyos szinten A sebhelyesarcúra, Mann filmjeire végképp.
Azóta szerencsére már rájöttek, hogy az a jó forgatókönyv, ahol ezt a kettőt sikerül összevonni egy jelenetbe, és akkor a 3 órás történet elmesélhető 2 órában is. Persze ebből lett a modoros "A mai gyerekek már nem tudnak egy filmet élvezni, ha nincs benne 3 ezer robbanás" és társai.
Pedig az a helyzet, hogy alapvetően a felsoroltaknak nincsenek jó forgatókönyveik, csak akkoriban még mások voltak az elvárások. És ilyen szempontból ezek mindenképpen unalmas filmek, csak az a furcsa helyzet, hogy így az unalmasság egyáltalán nem feleltethető meg a tartalmatlanságnak.

A nép fia 2014.07.05. 10:52:21

@danialves: Ez egy értelmes válasz volt, és elfogadom. Nem is hiányoltam a robbantásokat és az őrült tempót, s az "unalmas" szó sem a tartalmatlanságra utalt. Egyszerűen az én ízlésemnek ez a film nem felel meg, pedig abból a korból, meg korábbról is vannak általam nagyon szeretett filmek és tisztelt színészek. A legjobb pedig az, hogy nem vagyok "mai gyerek"! :D

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.07.05. 11:03:39

@A nép fia: Nem is mondtam, hogy tartalmatlannak tartanád, csak azt mindenképp ki akartam hangsúlyozni, hogy azért annak ellenére, hogy tulajdonképpen tényleg unalmas filmek a felsoroltak, ettől még vannak bőven erényeik. Ma ez már azért az unalmas filmek többségéről nem mondható el.

kabelbarat (törölt) 2014.07.05. 16:24:28

@VAN MASIK: Az ördög ügyvédje egy nagyon buta film, déli redneckeknek akik azt hiszik a sátán New Yorkban lakik. Én is imádtam 17 évesen, de felnőtt fejjel újranézve nagyon bugyuta.

Celtic 2014.07.05. 16:26:21

@danialves: +1. Ordog ugyvedje nagyon jo (es nem csak Pacino miatt).
Sebhelyesarcu: hat, ketszer lattam (elsore nem akartam elhinni, hogy ez az agyonajnarozott film ennyire...ize. Masodikra megnezve mar jobban tetszett, de a Keresztapa 1-2 szinvonalat meg veletlenul sem erte el.)

Dr_utcai_arcos 2014.07.05. 17:31:30

@A nép fia: Nézd meg a Wolf of WS kritikáit az imdb-n. Hemzsegnek az 1-2-3 csillagok és mégis 8,4-en áll. Nem mindenki ugyan azt a filmet szereti, blődség is lenne azt feltételezni, hogy csak mert a tömeg egy irányba bólint, attól még valakinek nem lehet unalmas a Keresztapa is. Ezért szép a világ!

walter sobchak 2014.07.05. 20:11:58

Én nem tudnék dönteni, hogy a Keresztapa I vagy II legyen-e az első helyen. Az 1-ben ahogy Michael egy "civilből" a Corleone család feje lesz, az olyan jól és aprólékosan van megírva-megjelenítve, hogy hihetetlen (pedig egy csomó mindent kivágtak a könyvből). Amikor a szicíliai borozóban kiderül, hogy Apollonia faterjának mesélték el, milyen csajt láttak, az meg sértődötten bemegy, és Michael utánaküldi az egyik pásztort, az maga a jellemfejlődés, ahogy néz rá. Vagy amikor Sonnynak azt mondja, hogy "Ez nem személyes ügy, Sonny, az üzlet kívánja meg." Vagy a sec-perc alatt véres fenyegetőzéssé fajuló beszélgetés Moe Greene-nel. Áh, lehetne sorolni még.

A másodikban pedig a vívódásai Freddyvel, ahogy taktikázik Hyman Roth-tal és Pentangelivel. Az első modernkori jelenet a digózó szenátorral egy gyöngyszem.

Utána a Sebhelyesarcú jönne nálam, nagy film, de Tony Montana akkora barom, annyira nem tanul semmiből, hogy hihetetlen :). De tényleg csak emiatt. Bár az nem Pacino érdeme, de a filmben háromszor felbukkanó léghajó telitalálat. :)

Igazából ezután nem is tudnék sorrendet felállítani, a Serpicótól a Donnie Brascón át a Carlito útjáig mind-mind nagyon tetszik. A Donnie Brascóról még annyit, hogy az legalább annyira emlékezetes Johnny Depp, és (szigorúan az én véleményem szerint) Michael Madsen alakítása miatt is. Az asszony illata is jó, de tényleg nem olyan súlyos, mint a fentiek (igen, tudom, hogy remake). A Szemtől szembent én nem tartom akkora állat filmnek, mint amekkorának szokták, igen, nagyon jó, De Niro és Pacino van benne, jó az éttermes jelenet, de ennyi. Az Insomnia is szerintem csak a Batman sikere után vált hirtelen nagyon jó filmmé (bár ebben lehet az is, hogy én csak akkor láttam :D). Az is jó, de egyszer nézős. SPOILER!! És a szinkronos verzióban - mivel a film feléig nem látjuk Robin Williamst, akinek a szokásos Mikó István a hangja - olyan, mintha Micimackó tartaná sakkban Michael Corleonét :D. SPOILER VÉGE

Jack és Jill, valaki? :DD

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2014.07.05. 20:22:29

"ezek az én kedvenceim, kíváncsian várom a véleményeteket."

Egyetértek azokkal, akik Az ördög ügyvédje és a Minden héten háború hiányát panaszolják. Ezek meg az én kedvenceim, és nem pusztán Pacino játszik bennük óriásit, maguk a filmek is nagyon ütősek, nagyon jók, többször újranézhetőek, emlékezetesek. Az előbbi megteremtette Charlize Theront, a másik Jamie Foxxot. Erre csak jó filmek képesek. Összehasonlítva ezzel: "A film eleje túl lassú, a nyomozás közben is akadnak üresjáratok, a nagy leszámolás nem katartikus erejű, a vége annál inkább, de ez elsősorban Pacino játékának köszönhető.", nekem kérdéses lehet a helyes választás. :-)

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2014.07.05. 20:31:02

@kabelbarat: "Az ördög ügyvédje egy nagyon buta film, déli redneckeknek akik azt hiszik a sátán New Yorkban lakik."

Ez csalódást keltő volt. Egyébként ha kétszer is láttad a filmet, emlékezhetsz rá, hogy a sátán TÉNYLEG New Yorkban lakik. Redneckek a filmben nem szerepeltek.

Dr_utcai_arcos 2014.07.05. 20:50:06

@Androsz: Redneckeknek készült ;). Szerintem így értette.

kabelbarat (törölt) 2014.07.05. 20:55:13

@Androsz: Mindenkinek kőkemény déli akcentusa van a filmben(persze nem a magyar szinkronban).
Amúgy Al Pacino tényleg nagyot alakít benne, és előbb fogom újra megnézni mint a Dog Day Afternoont. Mégis többre tartom a listán szereplő filmeket.

HoldViola · http://fiamma.blog.hu/ 2014.07.13. 14:08:17

"Ez a film nem a külsőségekről szól, dacára annak, hogy egy vak ember a főszereplője, mégis inkább az egyénisége kerül előtérbe." - az azért úgy érdekelne, hogy ezt a mondatot hogy sikerült összehozni. Á, ne akarjam tudni.

sage5 2014.08.02. 17:21:09

En vagyok az egyetlen aki szerint Al Pacino egy erosen tulertekelt szinesz? Van egy jo karaktere ami egy jopar szerephez tokeletesen passzol, amugy semmi extra.

látens liberális 2014.09.13. 22:03:22

Nálam listás film a Szemtől szembe és az Ördög ügyvédje, valamint egy régi filmje, a Portyán is.Az Álmatlanság viszont szerintem gyengécske, nem való a listára.

XocoLatte 2015.11.18. 16:30:54

Éppen a gengszterfilmes túlsúlyt tudta volna csökkenteni, ha belekerül a parádés alakításoktól hemzsegő Glenngary Glen Ross, az Any Given Sunday a Scarface és a Carlito's way helyett. Az Insomnia pedig nálamsem jutott volna eleve sem be, az már kérdés, mi lenne a helyén. Talán a Merchant of Venice.
süti beállítások módosítása