86. Oscar-díjátadó: Kritikáink
2014. március 01. írta: danialves

86. Oscar-díjátadó: Kritikáink

Hamarosan kiosztásra kerülnek az idei Oscar-díjak, és miután lassacskán már mindenki csak ezzel foglalkozik, itt az ideje, hogy mi is megtegyük ezt. Ebben a posztban összegyűjtöttük, hogy mi volt a véleményünk a fontosabb jelöltekről, illetve részben talán valami áttekintést is tudunk nyújtani, hogy melyek is ezek a fontosabb jelöltek. (Természetesen az idézetek csak részletek a kritikákból, amelyeket a linkek alatt találtok mindig.)

Gravitáció / Gravity

(Legjobb film, legjobb rendező, legjobb női főszereplő, legjobb filmzene, legjobb hangvágás, legjobb hangkeverés, legjobb látvány, legjobb fényképezés, legjobb vágás, legjobb vizuális effektek)

Annyira tökéletes, lenyűgöző, izgalmas, látványos, sok helyen megható elegyet alkot, hogy nem lehet mást tenni, mint hátradőlni és gyönyörködni ebben a műalkotásban. (danialves kritikája)

Amerikai botrány / American Hustle

(Legjobb film, legjobb rendező, legjobb férfi főszereplő, legjobb női főszereplő, legjobb férfi mellékszereplő, legjobb női mellékszereplő, legjobb eredeti forgatókönyv, legjobb látvány, legjobb kösztüm, legjobb vágás)

David O. Russell talán még egy fokkal jobb filmet készített nekünk, mint előző évben. Az ilyen alkotásokat látva pedig még az olyan ballépéseket is meg tudom bocsátani, hogy ebben egyre inkább a díjszezonos tarolás a fő szempont számára. (danialves kritikája)

12-years-a-slave.jpg12 év rabszolgaság / 12 Years A Slave

(Legjobb film, legjobb rendező, legjobb férfi főszereplő, legjobb férfi mellékszereplő, legjobb női mellékszereplő, legjobb adaptált forgatókönyv, legjobb látvány, legjobb kösztüm, legjobb vágás)

A film nagy részében döbbenten ültem, teljesen letaglózott a film, idejét sem tudom, mikor láttam utoljára ilyen erős drámát. Azt kell mondanom, hogy a súlyos mondanivaló kifejtéséhez minden tekintetben profi filmszakmai trükk bevetésre került, rendkívül magas színvonalon. (Filmbaráth kritikája)

Steve McQueentől mindent vár az ember, csak nem azt, hogy egy provokatív és gondolatébresztő film helyett valami semmiről nem szóló, átlagos sztorit forgat le. (danialves kritikája)

Phillips kapitány / Captin Phillips

(Legjobb film, legjobb férfi mellékszereplő, legjobb adaptált forgatókönyv, legjobb hangkeverés, legjobb hangvágás, legjobb vágás)

Nem tettem volna nagyobb összeget arra, hogy egy ilyen egyszerű túszdrámából sikerül egy több, mint két órán kersztül izgalmakkal szolgáló thrillert alkotni, de Greengrassnek még ez is sikerült. (danialves kritikája

Mielőtt meghaltam / Dallas Buyers Club

(Legjobb film, legjobb férfi főszereplő, legjobb férfi mellékszereplő, legjobb eredeti forgatókönyv, legjobb smink/maszk, legjobb vágás)

Egy kifejezetten színvonalas filmről beszélhetünk tehát, azonban úgy érzem, nehéz lenne benne bármi különlegeset találni. Valószínűleg a megnézése után is mindenki úgy fogja megjegyezni, mint ahogy eddig is: "az a film, amiben Matthew McConaughey nagyon lefogyott, Jared Leto meg transzvesztitát játszott". (danialves kritikája)

Nebraska

(Legjobb film, legjobb rendező, legjobb férfi főszereplő, legjobb női mellékszereplő, legjobb eredeti forgatókönyv, legjobb fényképezés)

Összességében nem tud igazán nagy tanulságokkal vagy hatalmas katarzissal szolgálni. Könnyen lehet, hogy ha nem Alexander Payne rendezi, még a létezéséről sem tudnánk ennek a produkciónak. (danialves kritikája)

her-movie-review.jpgA nő / Her

(Legjobb film, legjobb eredeti forgatókönyv, legjobb filmzene, legjobb betétdal, legjobb látvány)

Ez az alkotás már egészen az a kaliber, hogy tulajdonképpen sajnálom, hogy nem jutott neki több nomináció. De a legfontosabb az, hogy Spike Jonze művét még sokáig fogjuk emlegetni. (danialves kritikája)

A Wall Street farkasa / The Wolf of Wall Street

(Legjobb film, legjobb rendező, legjobb férfi főszereplő, legjobb férfi mellékszereplő, legjobb adaptált forgatókönyv)

Nem egy szirupos tanmese, hanem a modern ember pénzéhes, materialista személetéből való tökös felrázás, ami nem fél a kíméletlen elemeket is beemelni céljának eléréséhez. Szórakoztató, ütős, és a lehető legjobb helyen talál be. (NY124 (Darvas Tamás) kritikája)

Philomena - Határtalan szeretet / Philomena

(Legjobb film, legjobb női főszereplő, legjobb adaptált forgatókönyv, legjobb filmzene)

Judi Dench jutalomjátéka egy jó filmben - ennyi és nem több, de ez nem kevés. (Filmbaráth kritikája)

Blue Jasmine

(Legjobb női főszereplő, legjobb női mellékszereplő, legjobb eredeti forgatókönyv)

Woody Allen legújabb filmjével egy sokkal komolyabb és tartalmasabb oldalát mutatta meg, és ez kifejezetten jól áll neki. (danialves kritikája)

A hobbit: Smaug pusztasága / The Hobbit: The Desolation of Smaug

(Legjobb hangvágás, legjobb hangkeverés, legjobb vizuális effektek)

Pillanatok alatt elszállt a három óra, megbabonázva néztem a filmvásznat, Peter Jackson végre újra varázsolt! Nem, nem, érte el a film a Gyűrűk ura szintjét, de fényévekkel jobb lett, mint az előző rész. (Filmbaráth kritikája)

august-osage-county.jpgAugusztus Oklahomában / August: Osage County

(Legjobb női főszereplő, legjobb női mellékszereplő)

Nem kicsit vagyok csalódott, sajnos. Nem, nem a színészekkel volt a gond, hanem azzal, hogy ezúttal nem sikerült az a bravúr, hogy egy jó színdarabot ültessenek át jól filmre. (Filmbaráth kritikája)

A film nem áll másból, mint hogy a szereplők 2 órán keresztül veszekednek és sötét titkokat fedeznek fel egymás múltjában, de ha efölött hajlandók vagyunk elsiklani, akkor a végeredmény tulajdonképpen nagyon is szórakoztató. (danialves kritkája)

Gru 2 / Despicable Me 2

(Legjobb animációs film, legjobb betétdal)

A Gru 2 tipikusan az a darab, aminek még azt is meg lehet bocsátani, hogy Pitbull van a soundtrackjén. Mert egyszerűen annyira zseniális és önfeledt szórakozást nyújt, ami a mai vígjátékokból és animációs filmekből már nagyon hiányzik. (danialves kritikája)

Hiába válik néha unalomig önismétlővé, hiába építkezik cukiságra, ordas filmbeli klisékre és sztereotípiákra ezeket még az elfogadható határon belül kezeli, szebb tálalásban, megfontolt írással pozitív összképet festve. (NY124 (Darvas Tamás) kritikája)

Jégvarázs / Frozen

(Legjobb animációs film, legjobb betétdal)

Az atmoszféra szó szerint el tudja varázsolni a nézőt, és a felnőttek számára is remek élménnyel tud szolgálni, még ha összességében a film nem is lép túl a "szeressétek egymást - fogadd el önmagad" típusú üzeneteken. (danialves kritikája)

Grandmaster_1.jpgA nagymester / The Grandmaster

(Legjobb fényképezés, legjobb kösztüm)

A nagymester igazán kétarcúra sikeredett. Egy eléggé gyenge forgatókönyvhöz és elfuserált történetmeséléshez asszisztálnak a szemet gyönyörködtető harcjelenetek és operatőri munka, a nagy színészek és a kellemes atmoszféra. (Razzul kritikája)

A nagy Gatsby / The Great Gatsby

(Legjobb látvány, legjobb kösztüm)

A történet magával ragadó, de nem sodró erejű, mivel a párbeszédek intenzitása erősen hullámzó, néhány jelenet katarktikus erejű, azonban összességében sajnos inkább a látvány lenyűgöző, nem a mondanivaló. (Filmbaráth kritikája)

Baz Luhrmann rendező sajnos mindenfajta ízlés hiányában áll neki ennek a történetnek. Így aztán a hangulat hol groteszk, hol melodramatikus, és a legundorítóbb hatásvadászattól kezdve a bizarr zeneválasztásokon át Tobey Maguire egész lényéig minden a jó érzék hiányáról tanúskodik ebben a produkcióban. (danialves kritikája)

Inside Llewyn Davis

(Legjobb fényképezés, legjobb hangkeverés)

Szerencsére mint annyiszor, Coenék most is értik a dolgukat, és rezzenéstelen kézzel vezetik Llewyn Davis szimbolikusan kiragadott , néhány napos életképét , mértékletesen, de kellő hozzáértéssel vegyítve a tragikumot és a komédia elemeit. (FroG kritikája)

A magányos lovas / The Lone Ranger

(Legjobb hangvágás, legjobb vizuális effektek)

Valószínűleg jövőre már emlékünk sem lesz A magányos lovasról (ha csak nem az óriási bukás ürügyén emlegetik majd), viszont abban a két és fél órában, amit előtte töltünk, nagyrészt szórakozni fogunk. (FroG kritikája)

Lone-Survivor-ss-35b.jpgA túlélő / Lone Survivor

(Legjobb hangkeverés, legjobb hangvágás)

Patetikus, de nem giccses, érzelmes, de nem hatásvadász. Nem próbálkozik nagy szavakkal, romantizált hőstettekkel, hanem egész egyszerűen objektíven és jó ízléssel mutat be egy heroikus küzdelmet. (danialves kritikája)

A nagy szépség / La grande bellezza

(Legjobb idegennyelvű film)

Lenyűgöző a film látványvilága, gyönyörűek a képek, és a legnagyobb erénye az, hogy bár az ürességről szól, mégis tartalmasan teszi. (Filmbaráth kritikája)

A nagy szépség pont olyan, mint egy egyszerű, de érthetetlen módon sokra tartott festmény: elsődleges jelentéstartalom hiányában annyira kétségbeesetten keresünk benne valami magasabb értelmet, hogy a végén még magunk is elhisszük, hogy szól valamiről. (danialves kritikája)

A vadászat / Jagten

(Legjobb idegennyelvű film)

A vadászat a skandináv filmművészet egyik mesterműve, és ha a jellegzetes vonásoktól el is tekintünk, akkor is megállja a helyét, elsősorban forgatókönyvének köszönhetően. (danialves kritikája)

Alabama és Monroe / The Broken Circle Breakdown

(Legjobb idegennyelvű film)

A végére egészen az lett az érzésem, hogy az egész produkcióra csak azért volt szükség, hogy Felix van Groeningen rendező, illetve az adaptált színdarab írói egyetlen gondolatot jól a szánkba rághassanak. (danialves kritikája)

Végül pedig az egy díjra jelölt alkotások ömlesztve, a teljesség igénye nélkül: Croodék (legjobb animációs film), Banks úr megmentése #1 #2 (legjobb filmzene), Mielőtt éjfélt üt az óra (legjobb adaptált forgatókönyv), Minden odavan (legjobb hangvágás), Fogságban (legjobb fényképezés), Rossz nagyapó (legjobb smink/maszk), Vasember 3 (legjobb vizuális effektek), Sötétségben - Star Trek #1, #2 (legjobb vizuális effektek)

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr535814329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.03.01. 00:06:04

Tetszik a poszt, ez jól össze lett rakva ;)

ThePretender 2014.03.01. 01:42:31

Nem tudom miért szükséges minden évben, minden filmes blognak kiszolgálnia ezt az Oscar fétist. Ezzel akarjátok növelni a nézettséget, esetleg elérni azt, hogy megélhetési szinten blogolhassatok? Mert szerintem ha képesek vagytok ilyen dologok alá rendelni a blogotokat (pl.: Oscar, vagy hogy '13-ba kb. egy-két kivétellel csak '13-as filmeket posztoltok) csak azért hogy híresebb legyen, akkor inkább megélhetési, mintsem hobbi szinten csináljátok. Oké, megakartok élni belőle, de az egyáltalán nem zavar titeket, hogy ezért egyre több álságos alkut kell megkötnötök? Szerintem sokkal jobb a saját blogunkon a saját véleményünket, gondolatainkat hangoztatni, mintsem megkötni olyan alkukat amivel esetleg "elismertebb és nagyobb" kritikusok lehetünk, és két számjeggyel több lehet a nézettségünk de cserébe nem lehetünk teljesen autonómok, mert ez a kettő sajnos kizárja egymást.

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2014.03.01. 09:03:04

@ThePretender: "Oké, megakartok élni belőle"

Hallod, ha egy fillért láttak volna, vagy én láttam volna viszont abból, amit itt csinálunk, biz'isten nem érdekelne, hogy kiszolgálom az aktuális divatot. Amint láthatod, itt is a saját gondolataikat mondják el. Így, március elején az Oscar hot topic, sok embert érdekel, és bocsájtassék meg az egyszerű bloggernek, ha azt szeretné, hogy olvassák azt, amit órákon át körmöl a szabadidejében.

Én pl.: azért fogok írni az Oscarról, mert a sok divatmajommal ellentétben engem érdekel, hogy hogyan döntenek a legrangosabb filmes elismerés kiosztói. Szeretek tippelni, szeretem a saját véleményemet elmondani a jelöltekkel és a valamilyen oknál fogva nem jelöltekkel kapcsolatban, stb.

Szerintem egy filmes blog igen is jól teszi, ha leköveti az aktuális eseményeket a filmvilágban, így például ír a frissen megjelent filmek nagy részéről, vagy reagál a díjszezonra, stb.

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2014.03.01. 10:34:19

@ThePretender: Az év kommentje, ja nem :). Nagyot akartál mondani, de nem sikerült. A filmes blogok 95%-a megemlíti az Oscar-felhajtást és nem megélhetési szempontból, nem is értem a kettő hogyan kapcsolódik össze nálad, de nyilván ebben is igazad van.

Nem tudom blogoltál-e valaha, (a fenti soraidból kikövetkeztetve nem igazán) de hidd el nekem, ha mondom, nagyon nagy baj lenne, ha ebből próbálnánk megélni, főleg mert nem megy csettintésre az egész. Az meg hogy ez az anti-Oscar hozzáállás mitől lett olyan menő manapság, fogalmam sincs, de nem is igazán érdekel.

Jó lenne átgondolni, hogy mit írsz, mielőtt velünk szemben vádaskodsz. Köszi. :)

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.03.01. 10:39:40

@FroG: Nyugi ezt már megkaptam én is tavaly :D Azért lett divat manapság utálni az Oscart, mert sokak kedvence nem kapja meg a díjat. És ugyebár már mindenkinek van internet a házában, így szinte mindenki hall valamit az Oscarról. Régebben nem volt ez így...

napocskin9 2014.03.01. 10:41:38

@ThePretender: hallatlan, tényleg, hogy egy filmes blogon Oscar-esélyesekről (és nem esélyesekről, de jelöltekről) mernek beszélni! Csak azért, mert valakinek tetszik egy nagy hollywoodi stúdió által készített film, még nem adta el a lelkét az ördögnek. Egyrészt. Másrészt, azzal veszítesz, ha nem nézel meg egy filmet csak azért, mert Oscarra jelölték. Ez a blog tényleg nagyrészt inkább a nagyobb nézettségű filmekről ír; biztos van olyan is, ahol olvashatsz a kisebb indie filmekről, és meg sem említik az Oscart.

NY124 · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2014.03.01. 10:43:25

@ThePretender: Két megjegyzést engedj meg: a blogolásból nem lehet megélni. Az Oscarról meg egyszerűen meg kell emlékezni, mivel fontos esemény, és sokan szeretik, jobb ítélkezni az ott szereplő filmekből. Őszintén én pl. nagyon nem szeretem.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.03.01. 10:55:32

@REMY: Ugyanaz, mint a tavalyi, de akkor megtartjuk jövőre is. :D

@ThePretender: Igazad van, szarul is érezzük magunkat miatta.
24.media.tumblr.com/tumblr_m57rgaEIcp1qefkujo2_500.gif

@FroG: Szerintem nyugodtan kioszthatnánk valami díjat. Éjjel nézem ezt a kommentet, mondom biztos nagyon be lehetek baszva vagy valaki drogot tett a piámba. De most már ítélőképességem birtokában azt kell, hogy mondjam, az elmúlt szűk 2 év alatt nem volt olyan komment, ami a logika, összefüggések és a mondatok közötti korreláció legkisebb csíráját sem tartalmazza. És szerintem egy jó darabig nem is lesz. Szóval ez tényleg valami egyedi és megismételhetetlen teljesítmény.
s2.quickmeme.com/img/34/34bde2c7eac4b12fec8ebfad5b806f0f5c12f2f7493fd40ca2e01f5d6c84901e.jpg

Nyílméregbéka 2014.03.01. 15:55:51

@ThePretender: Ezen most nagyon röhögök... :DDD

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.03.01. 18:00:56

@napocskin9: "Ez a blog tényleg nagyrészt inkább a nagyobb nézettségű filmekről ír; biztos van olyan is, ahol olvashatsz a kisebb indie filmekről"
Kérlek mondd, hogy nem olvasod a blogot régóta. Mondjuk úgy 1-2 napja csak.

napocskin9 2014.03.01. 19:31:58

@danialves: oké, igazad van, kissé hiperbolisztikus volt, amit mondtam, bocsánat. :-)

ThePretender 2014.03.01. 19:58:16

@lisztes: Abból gondolom, hogy megakarnak élni ebből, hogy régóta követem nyomon a filmes blogokat és ha nincs nagy nézettsége egy blognak, akkor már általában az van hogy hisztizve posztolnak, és már törik a fejüket hogy mikor fejezzék be. Tudom, hogy nem élnek meg belőle, de szerintem ez a nézettségközpontú látásmód azért alakult ki a blogolók nagy részénél. Mert ha hobbiból csinálnák nem lenne mindegy hogy 3200 vagy 320 vagy esetleg 32 ember látta a bejegyzésüket? Épp ez a baj, hogy nem érdekel téged hogy kiszolgálod a divatot ha kapsz érte pénzt, erre akarok rávilágítani, hogyha kapnátok már néhányszázezer forintot ezért havonta már rögtön beállnátok droidnak, sőt már most próbáltok véleményem szerint ezért, hogy kapjatok egy kis pénzt, támogatást, nézettséget, presztizst. Tudom, hogy a saját véleményüket mondják el, csak ezeket az alkukat nem kéne szerintem megkötni. Reagálhat, de akkor azt jó ízléssel tegye, ne ilyen benyalós, szolga stílusban, és ne arról beszéljen, hogy szerinte ki nyer és hogy milyen fontos hogy melyik filmet hány és milyen díjakat kap, hanem inkább kritikát fogalmazzon meg a dologról.

@FroG: "Nagyot akartál mondani de nem sikerült!" Ítélkezni próbáltál a kommentem felett de nem sikerült. Mert nem értetted meg a lényegét. "Nem is értem, hogy a kettő hogy kapcsolódik össze nálad de nyílván ebben is igazad van" Haver, kimondta neked, hogy itt nekem igazam van? Szállj már le a földre, semmivel sem ér többet az én véleményem mint a tiéd, és én is tévedhetek, akárcsak te. Elmondtam a véleményemet a dologról, ebbe semmi indulat vagy ócsárolás nincs, amúgy a blogotokról ezen és még egy-két dolgon kívül nagyon jó véleménnyel vagyok, szerintem profi munkát végeztek. Tudom, hogy megemlíti, de Liszteshez írt válaszomba, meg is magyaráztam, hogy miért kapcsolódik ez össze számomra a nézettséggel és ebből adódóan a megélhetéssel. Szerintem olvasd el azt, ha ezek után sem érted, hogy mire gondolok akkor sajnálom... Tudom, hogy nem igazán lehet ebből megélni, de én azt látom, hogy mégis megakartok, különben miért kötnétek meg ezeket az alkukat és miért próbálnátok egy modern blogot csinálni, amiről elsőre lerí hogy egy híres filmes blog akar lenni? Azzal, hogy azt mondod hogy nem lehet ebből megélni, nem mondasz semmit számomra, mert én mégis azt látom (még a kommenteiteken is, igaz régebbieken inkább) hogy ti vmiért híresek és nézettek akartok lenni, és gondolom ha ez sikerülne akkor már megélhetési szinten akarnátok űzni a blogolást. Hogy az anti Oscar hozzáállás mitől lett olyan menő? Én ezzel nem kötném össze az írásomat, mivel én nem menőség miatt állok így az Oscarhoz. Azon túl, hogy szerintem az Oscar arról szól hogy vén trottyosok vagy tematika szerint (ugye emlékszünk a fekete Oscarra?) vagy a 60 évvel ezelőtti gyerekkorukra való reflektálás szerint (ugye a the artist, Hugo) adják oda a díjakat, jó kis sznob és önelégült tálalásban, még ráadásul teljesen rosszízlésű is (Angol beteg, Titanic, Szív bajnokai?!), és annyira nem értenek a filmekhez hogy SOHA nem tudnak felismerni EGYETLEN EGY mára már híres rendezőt a pályája elején, (Tarantion, Scorsese, Coen-ek) és annyira szánalmasok közben, hogy ezekenek a rendezőknek a zászlóbontás után évtizedek múltán adják oda az Oscar-t, vmi borzasztó filmjükért, csak azért, hogy végre már meglegyen nekik ez a jó rendező, mert már kezd nagyobb brand lenni a rendező neve mint az Oscar és így ciki hogy még mindig nem adtak neki díjat. Arról meg már ne is beszéljünk hogy az Oscar kategóriák több mint fele nevetséges és teljesen fölösleges, azt meg már tényleg ne is említsük hogy pl. 1981-ben a legjobb mellészereplő díját adták egy fiatal színésznek (miközben ő főszereplő volt) csak azért mert úgy az ciki lett volna, ha megkapja a fő díjat, miközben azért az Oscar kiválasztott színészei versengenek. Szerintem átgondoltam, viszont neked átkéne gondolnod hogy mi ez az üldözési mániád, mert itt bizony senki sem vádaskodik, csak megkézdeztem, hogy miért teszitek ezeket a dolgokat amiket tesztek.

@napocskin9: Már leírtam fentebb, nem az a baj, hogy beszélnek, hanem ahogy teszik. Igen, ezt nem is írtam sehol, nekem is tetszenek hollywoodi filmek, én most az Oscar-t fikáztam inkább, a kettő pedig nem u.a. Én sok Oscar-os filmet nézek, pont ezért van ilyen véleményem az egészről. De egyébként főleg régebben kaptak jó filmek is Oscart, tehát nem egy ilyen hipster vagyok, aki csakazértis az Oscar ellen van, mert az mainstream.

@NY124 (Darvas Tamás): Vmilyen szinten biztosan meglehet, vannak filmes portálok akik megtudnak, pl. a Hollywood hírügynükséget is említhetjük szerintem mert az egy vlog, és én úgy tudom a készítő meg tud belőle élni. De tény, hogy nehéz, de már leírtam miért gondolom, hogy ennek ellenére ti erre is hajtotok (ink. a későbbiekben). Igen fontos megemlíteni, fent már le is írtam, hogy szerintem hogyan kéne, nekem inkább a megemlítési módotokkal van bajom.

ThePretender 2014.03.01. 20:10:48

@danialves: Örülnék, ha elmondanád, hogy miért találod összefüggéstelennek és logikátlannak az írásomat. Remélem tényleg tudsz mondani vmit, és ez nem csak a szokásos balkáni reflex volt, tudod amikor én kritizálok vmit és akkor ahelyett hogy te egy vitába (nem negatív értelemben) elegyednél velem, inkább azt mondod, hogy áá ez hülyeséget mond, ááá úgysincs igaza, meg jön a mit tett le ő az asztalra hogy velünk vitatkozik szöveg. A képedhez meg csak azt tudom írni, amit a Lisztesnek írtam, pont ez a baj, hogy nem éreznéd magad rosszul attól, hogy ha megtudnál élni ebből viszont kikéne szolgálnod ezeket a brandeket. De úgy látom akkor nem értetted a mondanivalóm lényegét, vagy csak egyszerűen hülyeségnek tartod.

@Nyílméregbéka: Miért is? Felhozhatnál érveket is, vagy inkább úgy gondolod hogy nem alacsonyodsz le hozzám inkább nevetsz egyet, megvetésed jeléül? Nem vagy kicsit elszállva magadtól?

NY124 · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2014.03.02. 05:26:20

@ThePretender: Igazából ilyen szempontból ez a komment nem trollkodás, hanem egy konstruktív kritika felénk. :)

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.03.02. 10:56:24

@ThePretender: Nem találok semmit logikátlannak, egyszerűen hibátlanul mutattál rá, hogy azért, mert összevagdostam egy posztot a kritikáinkból, egy elvtelen, undorító alak vagyok, aki még az anyját is eladná két fillérért. Ebben semmi légből kapott feltételezés vagy beleképzelés nincs, hanem tökéletesen érzed, mi a valós helyzet. Már egy kicsit kezd engem is zavarni, hogy hónapok óta nem írtam le a saját véleményem és folyamatosan a pénzt hajhásztam, de hát ilyen a showbiznisz. Mondom, szarul érezném magam miatta, de ma jött meg a csekk az Oscar-zsűritől, szóval mégsem.

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2014.03.02. 12:13:03

@ThePretender: Ha olvastad volna a blogunk korábbi bejegyzéseit, láthattad volna hogy Danialves kollégám annak rendje és módja szerint kifigurázta az egész Oscar-mizériát (smokingbarrels.blog.hu/2014/01/16/hogyan_nyerjunk_oscar-dijat), szóval azzal példálózni hogy mi csupán a pénzért meg a hírnévért bepuncsolunk az Oscarnak, finoman szólva is csak egy enyhe képzavarként értelmezhető. Az meg hogy mennyire értéktelen a díj, nem feltétlen a mi tisztünk eldönteni, de hidd el, hogy ezért, sőt az utóbbi két év egyetlen bejegyzéséért kaptunk egy forintot sem. Pláne nem az Oscar-mizériáért, mert az minden második filmes oldalon fellelhető.

ThePretender 2014.03.02. 12:49:06

@danialves: Sokadszorra elmondom, lehet hülyén fogalmaztam, azért nem értitek, de én tudom hogy nincs ebben a blogban semmi pénz, és nem azért népszerűsítitek az Oscar-t hogy megkapjátok a csekketeket. Egyszerűen arra próbáltam rávilágítani, hogy azt látom, hogy egyre több olyan alkut köttök meg amivel híresebb lehet a blogotok. Ez a poszt is egyik az ilyenek közül, szerintem, ezzel nem mondtam, hogy nálatok a pénz mindenekelőtt szerepel, de tény, hogy szerintem az autonómia fontosabb, mint a népszerűség és az esetleges ebből következő jövedelem, viszont nálatok ezt nem érzem így, és pont ezért írtam ide ezt a szövegemet, hogy egy kérdést tegyek fel nektek ezzel kapcsolatosan, amit lejjebb el is olvashatsz.

@FroG: Bocs, ezt tényleg nem olvastam, de erről a ki nyeri vajon az Oscar díjat posztokról inkább az jött le nekem amit írtam. Tudom, hogy nem kaptok egy forintot sem ezért, néha kicsit rosszul fogalmaztam, igazából nem erre akartam kihegyezni, hanem egy kérdést szerettem volna megfogalmazni, amit szerintem érdemes lenne feltenni magatoknak, valahogy így szólna:

A nézettség és az elismertség ér-e annyit, hogy cserébe lemondjunk a teljes autonómiáról.

A pénzkeresés tudom hogy nagyon távoli dolog számotokra, csak azt látom, hogyha nem a népszerűség (és később esetleg az abból való megélhetés) lenne a cél akkor egészen máshogy nézne ki ez a blog.

Igazából így hogy leírtam ezt a kérdést, már nincs több mondanivalóm, szóval részemről ennyi.

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2014.03.02. 13:06:05

@ThePretender: Úgy őszintén, azt tényleg nem tudod elképzelni, hogy ez az egész Oscar-dolog minket érdekel? Nem feltétlen adunk igazat neki, de aki azt mondja hogy nézhetetlen idiótaságok kapták a díjat, az hazudik. Az autonómia fogalmának idekeverése meg en block értelmetlen, mivel nekünk senki és semmi nem határozza meg miről vagy hogyan írjunk. Egyként meg, ha úgy gondolod hogy az Oscar nem ér egy forintot sem, és szerinted ezzel a gondolattal még sokan vannak így, akkor szerinted miért jár kéz a kézben a díjátadóról való "megemlékezés" az elismertséggel? (A nézettség idekeverése meg abszolút alaptalan, mivel mint azt már mondtam, semmi különös nincs az Oscarral kapcsolatban megírt cikkekben, legalább kétszáz kering ebben a pillanatban az interneten).

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.03.02. 13:06:35

@ThePretender: Szia!
Én a Smoking Barrels Gyarmatosító Bizottság nevében írok. Most már tényleg nem halogathatjuk tovább az igazság bevallását, tudnod kell, hogy az egész blog, illetve danialves valóban lemondott az autonómiájáról, így minden vasárnap déltől kedd éjfélig, szerda este, illetve minden második hét péntekjén mi írunk a nevében. Azonban a SMGyB nevében szeretnénk visszautasítani minden olyan vádat, hogy mi ezt korrumpálás útján érnénk el, egyáltalán nem arról van szó, hogy ezért cserébe napi 5000 fizetett olvasót hozunk a blogra (bár tényleg ez történik), ők mindezt puszta szívességből teszik meg nekünk, mert annyira szolgalelkűek. Igaz, megígértük nekik, hogy ha világuralomra jutunk, akkor elismerjük őket, szóval az elismertség tényleg belejátszik a dologba.
Egyébként megengedtük nekik, hogy amolyan side project-ként írhatnak egy blogot a saját gondolataikkal, smokingbarrelshanemanepszeruseglenneacel.blog.hu a címe, valószínűleg erre találhattál rá, és így tudtad leleplezni ezt az összeesküvést. (Sajnálatos módon)

Ja csak szólunk, hogy FroG nevében egész hétvégén mi írhatunk, szóval hétfőig várnod kell, mire az ő saját véleményét olvashatod, addig ne vedd komolyan.

Illetve most, hogy ezt elmondtuk, minden bizonnyal meg kell, hogy öljünk, bocsi.

jet set 2014.03.02. 22:48:26

@REMY: Amíg vannak az angol nyelvű filmek és az egyéb kategóriában 1 díj, addig az oscar elmehet a picsába. Persze az amcsik elérték, hogy ez a díj legyen a leghíresebb. Aztán francia színész ugyebár csak akkor kapta meg, amikor némafilmben szerepelt.

sdani 2014.03.03. 09:02:21

@jet set: "Amíg vannak az angol nyelvű filmek és az egyéb kategóriában 1 díj, addig az oscar elmehet a picsába. "
Szerinted az amerikai filmakadémiának mégis hány nem angol kategóriát kellene indítania? A magyar filmszemlén (RIP) hány nem magyar versenykategória volt? :D Ááá, mindegy.
süti beállítások módosítása