A magányos lovas / The Lone Ranger (2013)
2013. november 20. írta: FroG

A magányos lovas / The Lone Ranger (2013)

tlr1.pngKétségkívül az idei év egyik legnagyobb anyagi és kritikai buktája volt az A magányos lovas, amely neves színészgárdája ellenére alig több, mint 100 millió dollárt zsebelt be világszerte. A sok negatív visszhang miatt sokáig nekem sem volt igazán kedvem megnézni, azonban valamiért még is igazán kíváncsi lettem a műre. Lássuk mi sült ki a féleszű indián és az önbíráskodást kerülő, vadnyugati „szuperranger” meséjéből.

Tonto (Johnny Depp), az első látásra is furának tűnő indián egy vadnyugati kiállításon mesélni kezd egy gyereknek. Története a vadnyugat egykori hőséről, a Magányos lovasról (Armie Hammer) szól, aki bátyja halálát megbosszulván lesz törvényen kívüli, azonban azt ő sem sejti, bosszúja milyen bonyodalmakat okozhat.

A film megítélése nagyban függ attól, hogyan állunk hozzá. Ha utálni akarjuk, fogjuk is, hisz a jelenetek többsége hemzseg az apró, vagy hatalmas logikai hibáktól, bakiktól, a történetszálak néha kuszák, máskor túl egyszerűek, és egy-két szcénában óriási baromságokat is láthatunk (kannibál nyulak pl.). Viszont, ha szórakozni akarunk, és ezen hibákat megpróbáljuk levegőnek nézni, akkor egy könnyen eltöltött két és fél órára a székbe tud szegezni A magányos lovas, hisz minden elem meg van benne ahhoz, hogy egy szórakoztató, látványos és szerethető blockbuster legyen.

tlr2.pngEzen potenciál nagy részét ki is használja még akkor is, ha a már említett logikától távol is halad a sztorivonal. Tonto és a Lovas párosa ugyanis nem csak szimpatikus, de poénos kettős is (még ha a humor néha túlzottan burleszkes is ), Depp és Hammer között működik az a bizonyos kémia, amellyel gyakorlatilag el tudják vinni a hátukon a tetemes játékidő nagy részét, pláne ha egy izgalmas lovas üldözés, vonatrablás vagy csatajelenet is zajlik körülöttük. Ezen felül pedig, az akciók nagy része rendkívül jól megkomponált és összerakott, sőt, a látvány is pontosan kielégítő.

Valószínűleg jövőre már emlékünk sem lesz A magányos lovasról (ha csak nem az óriási bukás ürügyén emlegetik majd) , viszont abban a két és félórában, amit előtte töltünk, nagyrészt szórakozni fogunk. Tipikus popcornmozi, amely hangos, látványos, többnyire pörgős és szerethető, de a stáblista lepörgése után már egy kockájára sem tudunk emlékezni. Ez pedig így van a legnagyobb rendben.

6/10

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr555637880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr_utcai_arcos 2013.11.20. 08:10:06

Agyatlan. Mindenképpen meg kell nézni én szétröhögtem az arcom!

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.11.20. 13:41:56

Az év egyik csalódása. Depp felhagyhatna már ezzel az idétlen szereppel, mert kezd nagyon unalmas lenni. Többre hivatott.

agika88 2013.11.20. 16:52:40

Egyet értek mindenben.
Teljesen jól elvoltam a filmen, de most, hogy fel kellett idéznem megint, hogy miről is szólt, egy pillanatra megakadtam :D
Kicsit talán hosszú volt, de nem volt annyira rossz, mint amennyire lehúzták.
Máskor meg nem kell megépíttetni egy egész gőzöst, mert a világ összes gőzöse közül egy sem nyeri el a rendező tetszését, és akkor majd nem lesz ekkora anyagi bukta a film se. -_-
Egy észrevétel: egy neműek között sztem nem nagyon szokták alkalmazni ezt a "meg van közöttük a kémia" dolgot, nem? kicsit furán hat. :D

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2013.11.20. 17:09:15

@agika88: Én olvastam már egyneműek között is , meg ugye a mai világban már :P. Egyébként nem csak a "vonzódás" lehet "kémiai" szerintem.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.11.20. 17:20:38

@agika88: Szerintem nem feltétlenül egyneműekre lehet csak alkalmazni, én abban az értelemben szoktam használni, hogy a színészek hitelesen tudják ábrázolni a karakterek között lévő kapcsolatot. (Legyen az szerelem, utálat, egymás agyára menés stb.) Nyilván ennek a romantikus filmeknél van a legnagyobb értelme, de alapvetően szerintem ezt akkor is lehet mondani, amikor a két legjobb barát két legjobb barátként viselkedik a vásznon, nem két idegenként.

agika88 2013.11.20. 19:04:58

@FroG: Persze, hogy lehet, de nyilván a magányos lovas meg Tonto között nem "olyan" volt a kapcsolat... :D

Na mindegy, én kizárólag erotikus, romantikus vibrálás esetén hazsnálom. ^^

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.11.20. 19:43:27

És nem lehetne kémia helyett kölcsönhatást alkalmazni?

SarahConnor 2013.11.20. 20:20:26

Ácsi, Quentin Tarantino hivatalosan is 2013 egyik legjobb filmjének nevezte a Magányos lovast. Ez így már hány ember? :)

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2013.11.23. 21:02:27

Csatlakozom Tarantinóhoz, az én év végi toplistámon is rajta lesz. Az év popcornmozija.
süti beállítások módosítása