ComingSoon 2016 (szeptember-december, 2. rész)
2016. szeptember 05. írta: FroG

ComingSoon 2016 (szeptember-december, 2. rész)

A szeptember és december közötti időszakról szóló előző gyűjtésünk után megérkeztünk a második, egyben befejezett tizenötös adaggal, melyben a korábbi cikkhez hasonlóan megpróbáltunk Danival olyan filmeket összegyűjteni, amelyeket legalább egyikünk, vagy mindkettőnk vár. A megszokottakhoz híven nincsenek "kötelezően betuszkolt" darabok csak azért, hogy ne maradjunk le más filmes oldalak listáihoz képest, szóval itt tényleg azok a filmek szerepelnek, melyek valóban érdekelni fognak minket. Minden bővebbet odalent!

Ernelláék Farkaséknál

[Trailer]

ernellaek-farkaseknal-original-73784_1.jpg

Hajdu Szabolcs az utóbbi pár évben elérte azt, hogy a legjobb és legérdekesebb magyar filmrendezők között tartsuk számon, az Ernelláék Farkaséknál pedig a Karlovy Varyban aratott dupla győzelmével (megkapta a legjobb filmnek járó Kristály glóbuszt, illetve Hajdu Szabolcs lett a legjobb színész) elérte azt, hogy minden itthoni filmrajongó tűkön ülve várja a családi konfliktusokkal foglalkozó dráma mozikba kerülését. FroG - 90% (danialves - 80%) 

Premier - Szeptember 29. (Magyarország)

La La Land

[Trailer]

screen-shot-2015-05-01-at-10-31-52-am.png

A Whiplash óta visszafojtott lélegzettel várunk Damien Chazelle következő dobására. Ugyan a La La Land az eredeti Miles Teller - Emma Watson párost a sokkal kényelmesebb választásnak tűnő Ryan Gosling - Emma Stone sztárduóra cserélte, és én még egyszerűen mindig nem tudom elképzelni, mi fog majd megragadni egy ilyen stílusú musicalben, az mindenképpen bizakodásra ad okot, hogy első látásra a Whiplash sem tűnt olyan élménynek, amelyet majd évekig fogunk emlegetni. danialves - 80% (FroG - 75%)

Premier - December 16. (USA)

Nocturnal Animals

nocturnalanimals_03.jpg

Nem igazán lehet azt mondani, hogy Tom Ford futószalagon gyártja a filmjeit, az amerikai rendezőnek ugyanis az Egy egyedülálló férfi 2009-es rendezése óta egyetlen munkájával sem találkozhattunk. Legújabb filmjének sikerét látszólag nem bízza a véletlenre: a történet középpontjában egy olyan nő áll, aki véleményezésre kap egy novellát, melynek története szintén a cselekmény részét képezi. A főszereplők Amy Adams és Jake Gyllenhaal, de feltűnik még Isla Fisher, Armie Hammer és Michael Shannon is. FroG - 90% (danialves - 75%)

Premier - November 17. (Magyarország)

American Pastoral

[Trailer]

t-american-pastoral-ewan-macgregor.jpg

Ewan McGregor első rendezése nem feltétlenül olyan témát jár körbe, amely itthon sokakat megmozgat (éppen ezért valószínűleg nem is lesz hazai bemutatója), viszont ezzel együtt is egy remek történelmi családregény kerekedhet belőle. Ha nem veszik el túlságosan a részletekben, és képes lesz számunkra is átadni a korabeli közhangulat nüanszait, nem fogunk csalódni az American Pastoralban. danialves - 70% (FroG - 70%)

Premier - Október 28. (USA)

Silence

tumblr_inline_o0lh9ynjia1tf6u95_1280.jpg

Martin Scorsese korunk egyik legnagyobb rendezője, aki szinte képtelen hibázni. Épp ezért bízhatunk abban, hogy az igencsak hányattatott sorsú Silence is a legendás direktor korábbi munkáinak hagyományait követi, és egy újabb maradandó filmélménnyel gazdagítja a nagyérdeműt. A Silence egyébként Endó Súszaku Némaság című regényének adaptációja, melyben két jezsuita lelkész útját követhetjük nyomon a 17. századi Japánba. FroG - 85% (danialves - 80%)

Premier - December 22. (Ausztrália)

Érkezés

[Trailer]

maxresdefault_21.jpg

Biztos vagyok benne, hogy Dennis Villeneuve-ot korunk egyik meghatározó filmeseként fogjuk majd emlegetni évek múltán, elsősorban azért, mert azok közé a direktorok közé tartozik, akik rengeteg különböző műfajú és jellegű produkcióval tudták megmutatni kiválóságukat. Az Érkezéssel most éppen azt készül megmutatni, hogy az idegenekkel való kapcsolatfelvételt nemcsak úgy lehet elmesélni, ahogyan azt Emmerich vagy Zemeckis képzelte, és biztos vagyok benne, hogy ez a filmje is olyan merész döntésekkel lesz tele, mint az Enemy vagy a Sicario. Ha az eddig nem túl erős filmográfiával bíró Eric Heisserer szkriptje sem okoz csalódást, akkor az év egyik legjobb darabja van készülőben. danialves - 90% (FroG - 80%)

Premier - November 10. (Magyarország)

Loving

[Trailer]

loving-2016-003-joel-edgerton-and-ruth-negga-are-escorted-by-police-original.jpg

Amihez Jeff Nichols ér, gyakorlatilag arannyá válik, a Muddal, a Take Shelterrel és mostanság a Midnight Special-lel berobbanó, mindössze 37 éves rendező látszólag nem tud hibázni, ebből adódóan a filmjei nagy részét óriási kritikai elismerés kíséri. Nincs ez másképp a Cannes-ban debütáló Lovinggal sem, mely egy különböző etnikumú párról szól, akik 1958-ban kapcsolatuk miatt börtönbe kerültek. A főszerepben Joel Edgerton és Ruth Negga. FroG - 85 % (danialves - 80%)

Premier - November 4. (USA)

Kubo és a varázshúrok

[Trailer]

kubo4.jpg

A nyár animációs gyöngyszemére nekünk októberig kell majd várni, de a Kubo esetében valószínűleg megéri majd türelemmel lenni. Akármennyire is szeretjük a Pixart és riválisait, mindegyik stúdió hajlamos egyre inkább beleszürkülni a saját paneljeibe, a Kubo pedig erre lehet orvosság. Biztos vagyok benne, hogy egy különleges és lenyűgöző mese vár ránk, amelyet a felnőttek is legalább annyira élvezhetnek, mint a gyerekek. danialves - 85% (FroG - 65%) 

Premier - Október 6. (Magyarország)

Assassin's Creed

[Trailer]

df-ew-first-look-dec2015.jpg

Justin Kurzel érdekes fejlődésen megy keresztül: a karrierjét egy vérprofin összerakott, velőtrázó és egyben minimalista sorozatgyilkosos thrillerrel, a Snowtownnal kezdte, majd kissé kommerszebb vizekre evezve megrendezte a lassításokkal gazdagított Macbethet, idén pedig egy játékadaptációval érkezik, amely ugyanakkor a trailerek alapján jóval többnek tűnik egy egyszerű vászonra átültetésnél. Úgy tűnik Kurzel szeret a megszokott stábjával dolgozni, a Macbethhez hasonlóan itt is Marion Cotillard és Michael Fassbender játékára támaszkodhat. FroG - 75% (danialves - 70%)

Premier - December 29. (Magyarország)

Szólít a szörny

[Trailer]

need02klgkvfhn_2_a.jpg

Juan Antonio Bayona következő filmjét A lehetetlen óta várom, és a Szólít a szörnyben annak ellenére is hiszek, hogy egyelőre még nem tudom, mivel lesz több egy A faun labirintusa-utánérzésnél vagy egy upgrade-elt Barátságos óriásnál. Mindenesetre egy spanyol rendezőtől valószínűleg többre számíthatunk egy giccses közhelyparádénál, és a Felicity Jones - Toby Kebbell - Liam Neeson trió fémjelezte sztárgárda is egy nyomós ok a megtekintés mellett. danialves - 75% (FroG - 70%)

Premier - Október 27. (Magyarország)

A könyvelő

[Trailer]


anna-kendrick-and-ben-affleck-in-the-accountant.jpg

Gavin O'Connor legutóbbi filmjével, az ezerszer elhalasztott Jane Got a Gun-nal óriásit bukott, ennek ellenére a Warrior miatt még mindig reménykedhetünk abban, hogy az amerikai filmrendező valóban tehetséges. Ebben megbizonyosodni legközelebb A könyvelővel kapcsolatban adatik lehetőségünk, mely egy Ben Affleck által alakított matekzseni könyvelőt követhetünk, aki a látszólag irodista álcája mögött a világ legveszélyesebb bűnözőinek pénzügyeit intézi. Ben mellett feltűnik még J.K. Simmons, Anna Kendrick és Jon Bernthal is, a forgatókönyvet pedig A bíró szkriptjét is jegyző Bill Dubuque írta. FroG - 70% (danialves - 80%)

Premier - Október 27. (Magyarország)

Jack Reacher: Nincs visszaút

[Trailer]

tom-cruise-returns-in-first-look-at-jack-reacher-never-go-back-1009558.jpg

A Jack Reacher az elmúlt évek egyik legkellemesebb meglepetése volt: nem vártam többet egy egyszerű, ötlettelen krimi-thrillernél, Christopher McQuarrie azonban éppen eléggé tupírozta fel az élményt ahhoz, hogy egy kellemes emlékként maradjon meg bennem. A rendező azóta már a Mission Impossible-széria keretei között folytatta az itt megkezdetteket, de úgy vélem, Edward Zwick méltó utódja lesz és jó eséllyel a folytatástól is megkaphatjuk ugyanazt az élményt, amit az első résztől. danialves - 75% (FroG - 60%)

Premier - Október 20. (Magyarország)

A lány a vonaton

[Trailer]

fl16-girl-on-the-train-01-emily-blunt-9999-12-22-15-0222_0.jpg

A Holtodiglan a 2014-es év egyik legnagyobb meglepetése volt annak ellenére, hogy egy rendkívül sikeres könyv adaptációjáról beszéltünk, és megvan az esély arra, hogy A lány a vonatonnal kapcsolatban egy hasonlóan kellemes meglepetésről beszélhessünk: a Paula Hawkins által írt könyv adaptációjának előzetesei ugyanis egy csontig hatolóan feszült thrillert sejtetnek. A rendezői széket az a Tate Taylor foglalja el, aki anno a Segítséggel robbant be a filmes köztudatba, a színészek között pedig megtaláljuk Emily Bluntot, Luke Evanst és Rebecca Fergusont is. FroG  - 90% (danialves - 85%)

Premier - Október 6. (Magyarország)

Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet

[Trailer]

rogue-one.jpg

Akármennyi rosszindulatú pletyka is merült fel a pótforgatásokról (amelyek igazságtartalmát egyelőre sem pro, sem kontra nem tudjuk eldönteni), Gareth Edwards műve kezdetektől a felélesztett Star Wars-univerzum egyik legizgalmasabb projektjének tűnt. Miután Abrams letudta a kötelező fanservice-t, a rendező nyugodtan menekíthette át egyedi látásmódját ebbe a filmjébe is, és az előzetesek képkockái alapján tényleg más szemszögből, más hangvétellel mutatja majd be a Csillagok háborúja világát. danialves - 90% (FroG - 80%)

Premier - December 15. (Magyarország)

Doctor Strange

[Trailer]

wallup-191237.jpg

Érdekes azt látni, hogy miközben a Warner-DC a legnagyobb címeivel csak bukdácsol, a Marvel folyamatosan húzza elő a kalapból az újabb és újabb ígéretes filmterveket. 2016 a Doctor Strange nélkül is a Marvel győzelmét jelentette volna a két képregényóriás csatározásában, azonban a Benedict Cumberbatch nevével fémjelzett produkció előzetese alapján jóval többnek tűnik egy egyszerű biztonsági játéknál. FroG - 75% (danialves - 70%)

Premier - November 3. (Magyarország)

Ezzel tehát végére értünk annak a 25 produkciónak, amelyet az év hátralévő részének filmterméséből ajánlani tudunk, de itt a lehetőség, hogy megosszátok velünk a ti ajánlataitokat. Szerintetek mire lesz még érdemes odafigyelni, mely alkotásoknak lenne még helye a listán?

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr5511662910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása