ComingSoon 2016 (szeptember-december, 1. rész)
2016. augusztus 31. írta: danialves

ComingSoon 2016 (szeptember-december, 1. rész)

Az elmúlt hónapok filmtermése annyira siralmas volt, hogy a nyár végeztével komolyan fontolóra vettük FroG kollégával, hogy inkább nem is listázzuk az ősz legjobban várt produkcióit. Ennek csak egy része, hogy igencsak kínos visszaolvasni sorainkat, amelyek még őszinte lelkesedésről adnak tanúbizonyságot a Jason Bourne vagy a Suicide Squad kapcsán, de csalódásaink olyan mértékű kiábrándulással jártak, amely az effajta posztok létjogosultságát is megkérdőjelezte. Azonban az ősz hagyományosan a filmvilág legerősebb időszaka, és legyünk túl egy akármennyire is halovány nyáron, decemberig valószínűleg több jó filmet fogunk látni, mint eddig egész évben. Közülük is következzenek a mi ajánlataink, egész pontosan az első tíz darab.

Manchester by the Sea

[Trailer]

mbts.png

A Manchester by the Sea igazi felnövéstörténetnek tűnik, amelyben a Casey Affleck által játszott férfinek hirtelen apai szerepben kell feltűnnie, miután unokaöccse az apja halála után hozzá kerül. A trailerek alapjáb Kenneth Lonergan filmje egy igazi férfias, szikár dráma lesz, és a rendező előző filmje, a Margaret nyomdokain haladva újabb meghatározó élményt szolgáltat. FroG - 80% (danialves - 50%)

Premier - November 18. (USA)

Kiéhezettek

[Trailer]

kiehezettek.png

Zombifilmekkel már tele van a padlás, de szerencsére ez sok alkotót arra inspirál, hogy új megközelítésekkel próbálkozzanak a műfajban, a Kiéhezettek pedig első látásra ebbe a kategóriába fog tartozni. Kicsit tartok tőle, hogy a szentimentalizmus keresztbe tesz az alkotói bátorságnak, de ezzel együtt is egy színvonalas és egyedi filmet várok. danialves - 75% (FroG - 70%)

Premier - Szeptember 29. (Magyarország)

Anthropoid

[Trailer]

anthro.png

Sean Ellis itthon sokak számára a Metro Manila miatt lehet ismerős, amely miatt egyébként megfordult néhány évvel ezelőtt a miskolci CineFesten is. Ellis ezúttal egy világháborús drámát rendezett, amelyben két katona (Jamie Dornan és Cillian Murphy) akcióját követhetjük nyomon, melyben fontos SS tiszteket és vezetőket próbálnak megölni, hogy ezzel véget vessenek a Második világháborúnak. A sztori közhelyszerűen hangzik, sőt, a kritikák sem túl biztatóak, azonban ettől függetlenül reménykedhetünk egy "kellemes" filmélményben. FroG - 75% (danialves - 60%)

Premier - Szeptember 9. (UK)

The Light Between Oceans

[Trailer]

lbto.png

Az előzetes alapján könnyen giccsparádénak minősíthetném ezt a romantikus darabot, de azt hiszem, a Blue Valentine-t és a Túl a fenyvesent jegyző Derek Cianfrance lenne az utolsó alkotó, akit ilyesmivel meg mernék vádolni. Remélhetőleg a The Light Between Oceans is korábbi művei legjobb tulajdonságait hordozza majd magában, és egy hosszú időt átölelő, szívszorító tragédia kerekedik belőle. Aminek csak külön pikantériát ad, hogy főszereplői, Michael Fassbender és Alicia Vikander a való életben is egy párt alkotnak. danialves - 80% (FroG - 80%)

Premier - Szeptember 2. (USA)

The 9th Life of Louis Drax

[Trailer]

drax.png

Kissé kellemetlenül érzem magam, de egy újabb olyan filmről kell írjak, amelyben Jamie Dornan az egyik főszereplő. A többek között a Szürke 50 árnyalatából híres (hírhedt) színész úgy tűnik próbálja kiküszöbölni az előbb említett szarkupac csorbáját, és ennek fényében érdekes filmszerepeket vállal el. A The 9th Life of Louis Drax a 21. század egyik legtehetségesebb horrorrendezőjének, Alexandre Aja-nak a legújabb alkotása, melyben eltér a szokott stílusától, és ezúttal egy misztikus thrillerrel próbálja észrevetetni magát. A Louis Drax története a képzelet és a valóság határainak feszegetéséről szól, a címszerepben egyébként a mindössze 12 éves Aiden Longworth-szel. FroG - 85% (danialves - 70%)

Premier - Szeptember 2. (UK) 

Blair Witch

[Trailer]

blair.png

A Blair Witch érdekes, és egyben nagyon jó marketinghadjáraton ment keresztül. Adam Wingard filmje ugyanis először teljesen más címen futott, majd a közelmúltban bejelentették, hogy a klasszikus Blair Witch Project folytatásáról lesz szó. Wingard már többször megmutatta, hogy feszültséget építeni legalább annyira tud, mint azt elérni, hogy a nézője a gatyájába csináljon, szóval látszólag semmi akadálya nincs annak, hogy egy nagyszerű filmmel örvendeztesse meg a nagyérdeműt. FroG - 80% (danialves - 80%)

Premier - Szeptember 16. (USA)

A hét mesterlövész

[Trailer]

seven.png

Ha A hét mesterlövésznek csak annyi érdeme lesz, hogy a nosztalgiasznobok olyan mérhetetlen fájdalmakat élnek át, mint amilyennek jelenleg is tanúbizonyságát adják a különböző fórumokon, számomra már megérte elkészíteni. De egyelőre úgy tűnik, Antoine Fuqua tényleg egy kellemesen laza akció-vígjátékot fog leszállítani nekünk, amely valószínűleg képes lesz azt a szórakozást megadni, amely a nyár nagy látványmozijainak nem sikerült. Illetve a forgatókönyvíróként közreműködő Nic Pizzolato keze nyoma is remélhetőleg meglátszik majd a végeredményen. danialves - 80% (FroG - 75%)

Premier - Szeptember 22. (Magyarország)

Deepwater Horizon

[Trailer]

dh.png

Peter Berg nálam a Lone Survivorrel végleg levedlette a "szegény ember Michael Bay-e" skatulyát, éppen ezért hiába vagyok szkeptikus a Deepwater Horizonhöz hasonló koncepciókkal, kivételesen bízom benne, hogy egy remek akcióthrillert láthatunk. Az első előzetes már meggyőzött arról, hogy nem a szokásos katasztrófafilmes hozzáállással fog a rendező közelíteni a témához, és csak remélni tudom, hogy ez nem csak a marketing porhintése volt, hanem tényleg egy különleges darabbal gazdagodik a műfaj az ősz folyamán. danialves - 80% (FroG - 60%) 

Premier - Szeptember 29. (Magyarország)

Paterson

[Trailer]

paterson.png

Jim Jarmusch finoman szólva sem a tömegrendezők mintapéldánya, filmjeit gyakorlatilag vagy csak imádni, vagy csak utálni lehet, ebből adódóan a Paterson is csak Jarmusch rajongóinak jelenthet majd igazán átütő élményt. Az Adam Driver által játszott buszsofőr kálváriája mindenesetre jó sztorialap ahhoz, hogy végre Jarmusch mindenkihez szóljon egy kicsit (már ha akar), azaz talán egy könnyebben befogadható filmmel örvendeztet meg minket korunk egyik legegyedibb látásmódjával rendelkező direktora. FroG - 70%(danialves - 40%)

Premier - November 17. (Németország)

Toni Erdmann

[Trailer]

toni.png

Cannes-ban már az év vígjátékának kiáltották ki ezt a szűk három órás (!) német (!!) vígjátékot, úgyhogy már csak a kíváncsiság miatt is muszáj lesz megnéznem ezt a filmet. Ráadásul ha ehhez hozzáveszem azt is, hogy filmfesztiválokon és szakmai körökben igencsak ritka az ünnepelt vígjáték (igaz, a Toni Erdmann az Arany Pálmáról tényleg lemaradt), valóban egy nagy dobással állhatunk szemben. Szerencsére ezúttal a magyar forgalmazók sem hagynak cserben, és a hazai mozikban is láthatjuk. danialves - 80% (FroG - 85%)

Premier - Szeptember 29. (Magyarország)

Ezzel zárul is összeállításunk első fele, azonban a jövő héten még további 15 alkotást hozunk majd nektek az őszi filmtermésből, amelyre érdemes lehet majd odafigyelni.

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr8810423558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása