A horrorrajongók személyiségtípusai
2015. november 23. írta: Werewolfrulez

A horrorrajongók személyiségtípusai

avagy a horrorkritikus személyiségének 9 árnyalata

horrorfan_1.jpg

Eljött a pillanat, hogy jómagam is csatlakozzak a blogunkat sújtó önreflexív (ha jobban tetszik: "meta") vonulathoz. Danialves kolléga a modoros bloggerek válfajait kutatja, Filmbaráth kollegina a James Bonddal kapcsolatos megnyilvánulásait kristályosítja tovább, én pedig természetesen a horrorról elmélkedek... pontosabban a horrorfilm imádókról, akiket meglátásom szerint a rajongásuk jellege és erőssége alapján különféle kategóriákba lehet rendezni. Mielőtt még bárki is védeni kezdené a horrorista szubkultúra tagjait: ebben a cikkben nem őket akarom bántani, hanem a saját horrorrajongó személyiségem egyes szeleteit igyekszem megvizsgálni és - remélhetőleg - szórakoztató, illetve tanulságos módon tálalni.

A horrorfilmek rajongója egy különös állatfaj. Bár általános társadalmi megvetettségnek "örvend", azért ebből a szempontból még mindig jobb helyzetben van, mint mondjuk a BKV ellenőrök vagy a politikusok. A horrorrajongó sokkal markánsabb kategória, mint a western- vagy az akció fanatikus. Ő egy külön fogalom, a rajongásnak egy, talán a gruppiekhoz hasonlítható szintje. A sci-fi, és a fantasy őrültjeivel együtt a geekek csapatába tartozik, de ennek a ligának egyértelműen a legemblematikusabb, legmegkerülhetetlenebb szereplője. A horrorrajongó személyiségtípus számtalan (horror)filmben visszaköszön, és szinte mindenki tud legalább egy ilyen személyt mondani az ismeretségi köréből. A lényeg: a horrorrajongó épp olyan ellentmondásos, mint az általa imádott műfaj.

E helyütt nem kívánom megfejteni a rajongás tárgyát, és mélylélektanát, inkább csak az alapvető horrorrajongó-típusokat igyekszem megragadni. A leggyakoribb és legkevésbé elkötelezett típusoktól próbálok haladni a legritkábbak és leginkább elvakultabbak irányába, de ez természetesen csak egy vezérszál, nem törvényszerűség. Vágjunk is bele!

1. A felszínes horrorfogyasztó:

Ő az, aki szereti a horrorfilmeket, de nem akarja megfejteni vagy megmagyarázni a műfajt. Megnézi azokat a filmeket, amik felkeltik az érdeklődését (jobbára az akciódúsabb darabokat kedveli), kiírja a kedvenceit a Facebookra, de igazából soha nem gondolkodik el azon, miért is tetszenek neki ezek az alkotások. Nem szereti, ha túlbonyolítják a horrort, az egyszerű, gorebő és/vagy jump scare jelenetekkel alaposan megszórt produkciókat kedveli (az se baj, ha csöcsök is vannak a filmben). A metadarabokat ki nem állhatja, a filmek másodlagos jelentésrétege és szimbolikája hidegen hagyja. A művészhorror-rajongók körében lenézni és cikizni szokás a felszínes horrorfogyasztókat.

Kedvenc filmjei: Resident Evil, Freddy vs. Jason, Végső állomás

Facebook cover fotója: Milla Jovovich pózol a Resident Evil film borítóján

Mobiltelefon csengőhangja: a Péntek 13 ikonikus hangmintája

A legjobb film számára idén: Wyrmwood

2. A darkos fickó / Gótika Mónika:

Számára a lázadásként felvett dark/gothic stílus velejárója a horrorfilmnézés. Sokkal inkább vonzzák a horror (főleg a gótikus darabok) külsőségei, mint a műfaj belső értékei. Szívesebben néz Tim Burton-féle sötét meséket, mint kegyetlen, vérgőzös darabokat. Általában nem csupán filmben, de más művészeti ágakban, így könyvben, zenében, festészetben, stb. is szereti a horrorisztikus megoldásokat, neki a horrorfilm csak egy szelet a sötét világképből, ami körülveszi. A Halloween/Mindenszentek a kedvenc időszaka az évből, mert ilyenkor jó oka van rá, hogy temetőbe menjen, nem lesz feltűnő a fekete ruházata, és még töklámpást is lehet faragni.

Kedvenc filmjei: Karácsonyi lidércnyomás, Az Álmosvölgy legendája, A Francis Ford Coppola-féle Drakula

Facebook cover fotója: Jack Skellington

Mobiltelefon csengőhangja: The Cure - Burn

A legjobb film számára idén: Bíborhegy (meg persze a Tales of Halloween)

horrorfan_2.jpg

3. A gyűjtő:

A gyűjtő a mennyiséget a minőség elé helyezi. Megnézett minden horrorfilmet az utóbbi harminc évből, és a termés nagy része meg is van neki otthon. Eredeti DVD-n. A gyűjtő igyekszik tárgyiasítani a filmek iránt érzett rajongását, ezzel kívánja magát magasabb szintre helyezni a többi horrorfanatikushoz képest. Nem igazán értékeli az egyes horrorfilmek mélységeit, de mivel nem hagy ki egy darabot sem, nagyon képben van az aktualitásokkal, és a netes fórumokon minden horrorfilmhez hozzá tud szólni. Sajnos hozzá is szól... Ha anyagi helyzete megengedi, nem csak filmeket, de horror relikviákat is gyűjt, jobb esetben van neki Jason maszkja, machetéje, Rémálom az Elm utcában posztere, meg Bruce Campbell által dedikált láncfűrésze is.

Kedvenc filmjei: a Fűrész, Péntek 13, és Rémálom-sorozatok (ezek Blu-ray lemezeken vannak meg neki. Díszdobozban. Mindegyik kétszer, biztos-ami-biztos)

Facebook cover fotója: egy kép a horror DVD-ktől roskadozó polcáról

Mobiltelefon csengőhangja: Queen - I Want It All

A legjobb film számára idén: mindet megnézi, akkor meg nem mindegy?

4. A művészhorror rajongó:

A horrorvilág egyik sznobja, ő az, aki már "felülemelkedett" a felszínes horrorfilmeken, és a különlegesebb, rétegzett mondanivalóval rendelkező, többféleképpen értelmezhető, agyasabb darabokat keresi. Nála a jó horrorfilm nem ér véget a stáblista legördülésével, még órákig el tud töprengeni egy-egy metadarabon. A nehezebben dekódolható filmek megtekintése után nem rest fellépni az internetre, hogy utánanyomozzon, mit is látott pontosan. Szívesen olvas az interneten fejtegetéseket és kritikákat a kedvenceiről, vagy éppen az általa kedvelt rendezőkkel készült interjúkat. Hisz benne, hogy a horror nem csupán vér és trancsír meg ijesztgetés, hanem mögöttes tartalma van, és görbe tükröt tart a világ felé. A felszínes horrorrajongók körében ütni szokás a művészhorror-kedvelőket, mivel ezek a sznobok egyáltalán nem rejtik véka alá, hogy lenézik az 1-3. csoportokba tartozó "tudatlan barmokat".

Kedvenc filmjei: Ragyogás, Radírfej, The Cabin the Woods

Facebook cover fotója: Stanley Kubrick pofákat vág egy kamera mögött, fekete-fehérben

Mobiltelefon csengőhangja: Angelo Badalamenti Mulholland Drive-filmzenéje

A legjobb film számára idén: It Follows

5. Az okkultista:

Az okkultista komolyan hisz a túlvilágban, a kísértetekben, a Nekronomikonban, a Cthulhu-mítoszban, a Sátánban és/vagy az ufókban. Számára a horrorfilm nem csupán szórakozás, hanem valódi hitvallás. Hisz benne, hogy az első Paranormal Activity-film valós eseményeket rögzített, akárki is állítja az ellenkezőjét. Az ő házában tényleg vannak szellemek, és ha valami megmozdul az éjszakai égbolton, az biztos, hogy földönkívüli eredetű. A horrorfilmekben a jeleket keresi, amikkel az egyébként köztudottan titkos társaságokban részt vevő rendező üzen neki. Az okkultistát nem vonzza az erőszak és a vérengzés, ő a hideglelős pillanatokat keresi, amikor a valós világ és a mögöttes dimenzió találkozik. Természetesen nem csak a témába vágó filmeket nézi meg, de komoly irodalmi és zenei műveltséggel is bír az általa választott területeken,

Kedvenc filmjei: Az ördögűző, Paranormal Activity, Fehér zaj

Facebook cover fotója: egy eredeti szellemfotó, amin egy 100 %-osan valódi kísértet látható

Mobiltelefon csengőhangja: Cradle of Filth - Cthulhu Dawn

A legjobb film számára idén: Cybernatural

6. A nosztalgiasznob horrorfan:

A művészhorroristák mellett a horrorrajongók másik nagy sznobja. A nosztalgiasznob csak 25 évnél régebbi, nyúzott szalagú VHS horrorfilmeket néz, lehetőleg még a szocializmusban készült magyar hangalámondással. Ha esetleg netalántán egy újabb filmre vetemedne, azt is mozis verzióban szedi le az internetről, mert az legalább hangulatában olyan, mint a "jó öreg" VHS kazettás zombifilmek. A nosztalgiasznob szerint a horrorfilmek készítése valahol a rendszerváltás környékén világszerte lezárult, azóta már csak "ezek a szarok" vannak. Hatalmas lexikális tudással rendelkezik az olasz giallók terén, fejből idéz a fekete-fehér klasszikusokból, és úgy általában olyan filmeket néz, amikkel mindenki mást ki lehetne kergetni a világegyetemből.

Kedvenc filmjei: Az élőhalottak éjszakája (1968), Profondo Rosso (1975), Nosferatu (1922)

Facebook cover fotója: nincs fenn a Facebookon, mivel csak a "jó öreg" kapcsolattartási módszerekben hisz

Mobiltelefon csengőhangja: Goblin - Profondo Rosso

A legjobb film számára idén: egyik film sem ajánlható számára az utóbbi két és fél évtizedből

horrorfan_3.jpeg

7. A gorezabáló:

Ő úgy ráfüggött a vérre és belezésre, hogy már létezni sem tud nélküle. Évtizedek óta horrorfilmeket néz, a legkeményebb fajtából: kannibálhorror, tortúrapornó, stb. Csak akkor tud jó étvággyal enni, ha közben valakit éppen brutálisan lemészárolnak a tévéképernyőn/monitoron. A történet és az ijesztgetés nem érdekli, ő vért, erőszakot, szíveket kitépő szörnyetegeket akar látni. Az ingerküszöbe olyan magas, hogy ha egy film első tíz percében nincs egy naturalisztikus fejlevágás vagy kizsigerelés, azonnal elalszik rajta. A mindennapi életben teljesen nyugis srác/lány ő, de érthető módon filmezni egyedül szokott, egy zacskó torillával és egy egy kis üveg vérvörös szósszal az ölében...

Kedvenc filmjei: Blood Feast, Hullajó, Cannibal Holocaust

Facebook cover fotója: egy szétdarabolt hölgy fotója, ízlésesen megphotoshopolva

Mobiltelefon csengőhangja: Cannibal Corpse - Hammer Smashed Face

A legjobb film számára idén: The Green Inferno

8. A határokat feszegető:

Közel áll a 7. kategóriához, de mégsem ugyanaz. Szintén hihetetlenül magas az ingerküszöbe, ezért ő olyan filmeket keres, amelyek még képesek hatni rá valamilyen formában, és képesek kibillenteni az általános hangulatát jellemző nihilizmusból. Ő nem pusztán a gore-ban gondolkodik (bár azt sem veti meg): a lélektani horrorokkal, a kísértettörténetekkel,  a szexuális felhangokkal rendelkező darabokkal, és a nehezen befogadható művészhorrorokkal is szívesen próbát tesz, hogy tesztelje a határait.  Azonnal lecsap a botrányos hírű filmekre, de általában csalódottan konstatálja a tényt, hogy őt már nemigen kavarja fel semmi. Ha valamin mégis megütközik, azonnal felírja a kedvencei listájára, és hasonló alkotások után kezd el nyomozni. A határokat feszegető rajongó előbb-utóbb eljut a snuff filmekhez, és ahhoz, hogy valódi boncolásról készült videókat töltsön le az internetről... aztán pedig, ha megteheti, bekéredzkedik egy igazi boncolásra.

Kedvenc filmjei: Szerb film, Antikrisztus, A szomszéd lány

Facebook cover fotója: változó, ami éppen megüti az ingerküszöbét, azt kirakja háttérként

Mobiltelefon csengőhangja: Atrax Morgue - Frustration 

A legjobb film számára idén: jobb  híján a Tales of Halloween antológia Ding Dong című elvont kisfilmje - a vörösen tekergő fúriaasszony képe valahogy átütötte a legendás közönyét

9 . Az önjelölt horrorkritikus:

A legrosszabb mind közül. Ő eljutott arra szintre, hogy meg akarja osztani a világgal a horrorfilmekről alkotott véleményét - akár kíváncsi erre a világ, akár nem. Már a film megtekintése közben az alkotás pontszámán gondolkodik, magában elemzi a látottakat, igyekszik másodlagos jelentésrétegeket találni a filmben, és párhuzamokat vonni más produkciókkal. Hatalmas tudással rendelkezik a horrorfilmek terén - legalábbis ő ezt hiszi magáról. Sajnálatos módon azonban komoly hiányosságok vannak az ismereteiben (pl. nincs képben Alfred Hitchcock munkásságával, mert sosem szerette igazán), amit csak komoly wikipedia-böngészés árán tud tessék-lássék befoltozni. Az önjelölt horrorkritikus az összes korábban felsorolt horrorrajongó típus szintézise: volt ő már minden, végigjárt minden egyes lépcsőfokot a rajongás kategóriáiban. Minél több filmet néz meg, annál kevésbé tudja, hogy mit is keres, melyik személyiség-szeletét is kellene alapul vennie az értékelésnél - a felszínes horrorfogyasztóét, művészhorror-rajongóét, vagy éppen a határait keresőét?

Kedvenc filmjei: The Babadook, The Woman, Pontypool

Facebook cover fotója: egy kollázs a (szerinte) legjobb horrorfilmek borítóiból

Mobiltelefon csengőhangja: Sadist - Bouki

A legjobb film számára idén: Musarañas

horrorfan_4.jpg

Hát ennyi lett volna. Remélem, hogy mindenki számára érzékletesen sikerült bemutatnom a horrorrajongók szélsőséges típusait, és egyúttal rá tudtam valamelyest világítani a bennem (bennünk) rejlő skizofrén választóvonalakra is.

Végezetül egy kérdés a kedves olvasókhoz: a fentiek közül melyik horrorrajongó stílusában írjam meg decemberben a Let us Prey című filmről szóló kritikámat? Szavazzatok, ha kíváncsiak vagytok egy szélsőséges nézőpontra!

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr538096598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2015.11.23. 15:25:12

<nemtudrelevánsanhozzászólniatémáhozdeazértkötözködikkommentelő> A felszínes horrorrajongó egyáltalán hallott a Wyrmwoodról? </nemtudrelevánsanhozzászólniatémáhozdeazértkötözködikkommentelő>

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2015.11.23. 16:19:49

@danialves: esély mindig van rá (15 ezren olvasták a Wyrmwood cikket, szóval hátha). Ha nem hallott róla, akkor ezúton ajánlom neki.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2015.11.23. 16:38:02

@Werewolfrulez: Valahogy éreztem, hogy ezt a labdát le fogod csapni. :D

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2015.11.23. 16:39:53

@danialves: én is olyan vagyok, mint azok a zenészek, akiknek tíz éve volt egy nagy slágerük, és azóta is abból élnek.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2015.11.23. 16:44:27

@Werewolfrulez: Ja, azt leszámítva, hogy 2 havonta azért csak összehozol egy ilyen 14 ezres kritikát. :D

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2015.11.23. 17:33:10

A felsoroltak közül nekem kedvencem az Álmosvölgy legendája, a Ragyogás, a Hullajó és bár nincs felsorolva, de a Kör is. Akkor én melyik típus vagyok?

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2015.11.23. 18:24:50

@MolnarErik: darkos művészhorror- és gorezabáló. :D
Any questions?

Cucuminator 2015.11.23. 19:21:26

Én is vegyes felvágott vagyok.

Dr_utcai_arcos 2015.11.23. 20:09:41

Most miért? Csak? Bocs, hogy nem dobok hátast egy Snuff 102-től...A Subconscious cruelty-t is csak azért néztem végig, hogy elmondhassam, végignéztem. Ok, a Vomit gore trilógia kifogott rajtam, de az csak a hányásivás miatt.(Nebasz...van igazi boncolós film a neten?? Linket!!!)

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2015.11.23. 20:17:47

@Dr_utcai_arcos: csak saját felelősségre, 18-as karika, meg ami szokott lenni, tessék:
www.youtube.com/watch?v=cphGy2UD_qE

oszkar00 2015.11.24. 08:17:07

Rossz az It Follows link a 4. kategória végén. Köszi, ha javítod!

Tompahawk · https://rohadtkunyho.blog.hu 2015.11.24. 11:45:25

Én a specialista típushoz tartozom. Már ahhoz számos kritériumnak kell megfelelni, hogy egyáltalán belenézzek. Nem szeretem a valósághoz ragaszkodó darabokat, játszódjon scifi közegben ( +Event Horizon, + Prometheus, + Alien), ne amierikai tinik legyenek az áldozatok ( - Scream,,,,), ne legyen klausztrofóbikus ( - The Cube), ne legyen kézikamerás ( - Blair witch and her friends), ne legyen komikus ( - Hullajó). Nem szeretek vértől csatakos hajjal csókolózó embereket nézni, szóval a romantikus szál is mehet a levesbe. Multidimenzionálás jöhet ( + Silent Hill), pokoli szörnyek, démonok, hosszú fekete hajú karikás szemű kislányok fehér ruhában jöhetnek (A kör). Kifinomult sorozatgyilkos jöhet (+ Hannibal), de a főszereplő lehetőleg ne tetszen a feleségemnek. (- Dexter, de az amúgy sem horror). Olyan zombi vagy ufófilmek, ahol horrorháttér előtt családi problémák és társadalmi kérdések kerülnek terítékre kizártak ( - Walking Dead, - Falling Skies). Jóképű lelkizős vámpírok, romantikus zombik kizárva ( - Warm Bodies). Latexben hentelgetés egyszer belefér, de a komimumfaktor miatt inkább nem dicsekszem vele.
Sokban befolyásol A légy című klasszikus körömleszedős jelenete, mepróbálom kerülne a tükör előtti öncsonkításos jeleneteket. Sajnos az egyébkét kedvelt szörnnyéalakulós típusnak szinte kötelező eleme.

Kedvencek: The Thing, Event Horizon, Prometheus
Csngőhang: Ringing (Nem keltünk feltűnést, de azt jó hangosan )
Idén: Prométheus 2 aminek valami más lesz a címe

2015.11.24. 14:55:16

4-es es 9-es pontbol igazak ram bizonyos leirasok azt hiszem. :D Vagy amelyik a szar filmeket szereti, es csak azert szereti a horrort, mert alapvetoen nem nagyon elvez mas filmeket, a lelektani dramakat nem erti, mert nem erti, hogy az emberek miert reagalnak a filmekben mindig furan es mindenfele erzelem abrazolasat tulzonak talalja, csak a hangulat tetszik neki, a tortenet egyaltalan nem koti le, senkie, a thrillerekbe, krimikbe raadasul bele is kot, hogy nem is hiheto a sztori, a vigjatekokat pedig idegesitonek talalja, a romantikusokat pedig foleg, es csak azert jar filmblogokra es olvas ezekrol, hogy elolvassa a kommenteket, hatha nem is o a nehezen szorakoztathato eset, hanem megis vannak masok is, akiknek ugyanilyen problemai vannak a filmekkel. Ez hanyas pont? :D Azt mar el se arulom, hogy melyik volt a kedvenc, inkabb mar itt se vagyok, bocsanat. :D

moRtiZ 2015.11.24. 16:25:05

Én sem tudom meghatározni milyen csoporthoz tartozom, pedig Horror fan vagyok az biztos. A Sci-Fi / Horror tuti prioritás (Alien, Event Horizon, Pandorum), nehezen születnek jó alkotások, de azok zseniálisan jók. Szeretem a klasszikus trash horror sorozatokat igazi karizmatikus antihősökkel. (Freddy, Jason, Myers, Bőrpofa, Cenobiták). Imádom a jól elkapott zombi filmeket, illetve a jó jumpscare szellemes horrorokat..+ valamiért a Ring kiemelkedően hihetetlen jó darab. (Az átok ami hasonló akar lenni, az meg nem) Szeretem a horror - vígjátékokat is.

Amit nem szeretek: Ha túl hosszú a bevezetés és 50 perc alatt nem lesz egy kicsit sem izgalmas / nyomasztó / feszült a film, aztán 30 perc alatt lerendeznek mindent és mindenkit. És úgy kelek fel hogy ez most mi a f*sz. Nem szeretem a kézikamerás filmeket, csak ha kifejezetten nagyon el van kapva.

ÉS A PULSE (Kairo remake) MIÉRT van lehúzva az imdb-n? :D

Szóval akkor hova is kellene kerülnöm?

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2015.11.24. 17:17:38

@mojyo: asszem ez lesz a 10. sz. kategória. Vagy a 9/B. :)

@moRtiZ: A Pulse kapcsán gyanítom, hogy sokan az eredetihez viszonyítottak, az imdb sokszor csalós a remake-eknél, eleve fórral indulnak az értékeléskor. Én csak a remake-et láttam, moziban, az is rég volt, de nem gyakorolt rám nagy hatást. Újráznom kellene.

@Tompahawk: (és mojyo meg moRtiZ) úgy általánosságban magamból indultam ki, mikor kitaláltam ezeket a kategóriákat, a saját hülyeségeimet vettem alapul. Természetesen mindenki egyedi és megismételhetetlen individuum, lehet, hogy Te (Ti) másként épültök fel, más prioritások mentén közelítetek a horrorhoz. Ez részemről egy kis játék volt, megpróbáltam a saját hozzáállásom elemeit karikírozni. Hogy hova kellene kerülnötök? Gáláns, és egyben kitérő leszek, és azt mondom, hogy a "hét kommentje" rovat jelöltjei közé... ha egyszer lesz ilyen rovat ;)

moRtiZ 2015.11.24. 17:23:34

oh, a cikk remek volt, szórakoztató volt olvasni. Félig komoly, félig vicces. A válaszban sem a cikkben szereplő hiányosságokra akartam felhívni a figyelmet, csak mindig jó leírni hogy milyen horror filmeket szeretünk. Szerintem :D

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2015.11.24. 17:25:31

@moRtiZ: Köszi, és szerintem is mindig jó felsorolni a kedvenceinket ;)

moRtiZ 2015.11.24. 17:27:55

A Pulse-hoz ne fűzz túl nagy elvárásokat, de messze több szerintem mint 4.7 .. Nálam kb. 7-en áll. A remake horrorokkal kapcsolatban igazad van, általában lehúzzák őket. Azért a hellraiser remaket megnézném. Kiváncsi vagyok elkészül e.

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2015.11.24. 18:02:17

@moRtiZ: arra én is. Bár a Hellraiser folytatások elég rossz fényt vetettek a sorozatra, én még mindig reménykedem, hátha.

2015.11.24. 18:45:41

@Werewolfrulez: Koszonom a valaszt, akkor megnyugodtam, megis van kategoriam! :D

A Kairo-t pedig feltetlenul nezd meg, a remake-t nem ismerem, de az eredeti az pont az en kedvencem, vagy legalabbis az egyik mindenkeppen! :)

A masik a Goal of the Dead. :D

(Igazatok van, tenyleg jo erzes felsorolni a kedvenceket. :D )

misztikus alfahím 2015.11.29. 08:31:43

Mindegyik kategóriában találtam szerintem jó és nézhetetlen filmet. Egy klasszikust idézve: "Kérem szépen, a belgák hova álljanak?" :)

A the walking dead melyik kategória, szerinted?

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2015.11.29. 19:24:40

@misztikus alfahím: amennyiben "komolyan" kategorizálni akarod magad sokat, akkor sokat segítene, ha részleteznéd, melyik kategóriában melyik filmet gondolod jónak és nézhetetlennek.

A The Walking Dead melyik kategória? Úgy érted, melyik kategóriába tartozók nézik legjellemzőbben? Nézhetik a gorezabálók, a felszínes horrorfogyasztók és a művészhorror rajongók is, csak mindegyik személy más-más aspektusa miatt kedveli. Van aki az időnkénti hentelésért, ls van, aki a poszt-apokaliptikus emberek viselkedésének szemléletes bemutatásáért.

misztikus alfahím 2015.11.29. 19:49:49

@Werewolfrulez:

Mivel azt írtam, hogy mindegyik kategóriában van számomra nézhetetlen és jó is, nem látom be, hogy mit segítene rajtad a kategorizálásomban ha megmondanám melyik melyik.
Maga a tény, hogy mindegyikben van számomra jó és szar bizonyítja számomra, hogy ez a kategorizálás és a post is egyaránt hülyeség.

Fenti véleményemet próbáltam a korábbi hozzászólásomban udvariasan becsomagolni. Te csomagoltad ki, örülj neki.

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2015.11.29. 19:57:19

@misztikus alfahím: "ez a kategorizálás és a post is egyaránt hülyeség." - Nem túl komoly dolog, az már biztos.. mindenesetre már 6500-an elolvasták, köztük Te is, ó yeah :)

"Te csomagoltad ki, örülj neki." - mindig is túlságosan jóhiszemű voltam. Na mindegy, tanulok belőle.

misztikus alfahím 2015.11.29. 20:08:47

@Werewolfrulez:

Sajnos ahhoz, hogy véleményt tudjak nyilvánítani egy postról kénytelen vagyok végigolvasni... Ez a fordulat most meglepett, ugye?

Abban igazad lenne ha azt állítanád Nem egy ilyen post megírása a legfeleslegesebb és legértelmetlenebb dolog a világon.

Valóban nem, mert a legfeleslegesebb dolog az ilyen postokhoz hozzászólni és értelmetlen dolgokról vitatkozni.

ó yeah :(

A választól megkíméllek: "Leveszem a Radarról ezt a bejegyzést" ...

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2015.11.29. 20:12:12

@misztikus alfahím: jó, akkor csak versenyen kívül:
" a legfeleslegesebb dolog az ilyen postokhoz hozzászólni "->akkor meg miért szóltál hozzá?

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2015.11.29. 20:15:08

@Werewolfrulez: Ha ez megnyugtat, olyat még én sem láttam, hogy valaki megsértődött volna, mert válaszra méltattad. :D
süti beállítások módosítása