ComingSoon 2016 (május - augusztus, 2. rész: A "kicsik")
2016. május 12. írta: FroG

ComingSoon 2016 (május - augusztus, 2. rész: A "kicsik")

Az előző cikkünk után (amelyben a nagyobb költségvetésű alkotásokat vizsgáltuk) most egy olyan listát rittyentettünk össze, melyen kisebb költségvetésű, de nagy reményű filmek találhatóak. Így foglalkozunk Jonah Hill újabb ökörködésével vagy Idris Elba kőkemény akciófilmjével, de feltűnik az összeállításban két nagyreményű horror, valamint egy intelligens paródiának kinéző alkotás is. Minden további a lenti felsorolásban!

Rossz szomszédság 2

[Trailer]

badneigh2.png

Nem vártam sokat az első résztől, ennek ellenére kellemes meglepetés lett, és bár a folytatás könnyen ráléphet a másnaposoki útra, bízom benne, hogy ezúttal is egy élvezetes vígjátékkal állnak elő Nick Stollerék. Ha másban nem, abban bízhatunk, hogy az egyetemista csajok mégiscsak más poénokra adnak lehetőséget, mint az egyetemista srácok, és remélhetőleg ez az újrázás teret ad arra is, hogy kárpótoljanak az előd kihagyott lehetőségeiért. danialves - 80% (FroG - 80%)

Premier: május 12. - Magyarország

Bastille Day

[Trailer]

bastilleday.png

Csakúgy, mint minden éven, akciófilmekből idén is tele a padlás, azonban a Bastille Day színészi stábjával kiemelkedik annyira, hogy említést érdemeljen. A főszerepekben Idris Elba és Charlie Madden alakitanak, a rendező pedig az a James Watkins, akinek a Gyilkos kilátásokat, valamint a Fekete ruhás nőt is köszönhetjük. A trailer egy pörgős akciót ígér, és reméljük a film képes lesz túlnőni a stílus bevett kliséin. 90% - FroG (danialves - 75%)

Premier: június 23. - Németország

Popstar: Never Stop Never Stopping

[Trailer]

popstar.png

A The Lonely Island zenekar munkássága adta a vissza a hitet sokak számára abban, hogy még a 21. században is van lehetőség vicces és intelligens paródiákat készíteni, így éppen ezért örömmel vettem, hogy a srácok a nyáron egy egész estés filmmel érkeznek. Persze felmerülhet, hogy mekkora potenciál van még a zeneipar és a sztárok kifigurázásában, amikor ez valamilyen szinten mindig is a hasonló humor céltáblája volt (többek között a Lonely Island-életműben is), de legyen bár önismétlő, ha írnak bele néhány új dalt is, számomra nem fog csalódás okozni a csapat. danialves - 85% (FroG - 70%)

Premier: június 3. - USA

War Dogs

[Trailer]

wardogs.png

Azt a Jump Street-filmek óta tudjuk, hogy Jonah Hillnek nem kell a szomszédba mennie a fergeteges szórakoztatásért, ebben az akció-vígjátékban pedig az egyre inkább felkapott Miles Tellerrel együtt mutathatja meg, hogy nem felejtett el viccet csinálni önmagából. Az előzetes annak ellenére biztató, hogy a rendezői székben ülő Todd Phillips mostanság inkább a bukásairól volt híres, ugyanakkor merjük remélni, hogy a direktor úr visszatér a Másnaposok színvonalához. FroG - 90% (danialves - 80%)

Premier: augusztus 19. - USA

The Infiltrator

[Trailer]

infil.png

Bryan Cranston Pablo Escobar (pontosabban annak alkalmazottai) nyomába ered ebben a 80-as évek nosztalgiabombában, amely egyszerre tűnik A tégla retro-verziójának és minden korabeli alkotás kivonatának. Akár egy kiemelkedő mű lesz, akár egy akció-krimi kliségyűjtemény, egy dologban határozottan maradandó lehet a The Infiltrator: hogy úgy hozza vissza ezeknek a klasszikus produkcióknak a hangulatát, hogy nem próbálja meg a képünkbe tolni a nyilvánvaló párhuzamokat. danialves - 75% (FroG - 80%)

Premier: július 13. - USA

Our Kind of Traitor

[Trailer]

traitor.png

John Le Carré adaptálása nem épp a legkönnyebb filmes feladat, ugyanakkor a két évvel ezelőtti Az üldözött megmutatta, hogy érdemes vele próbálkozni. Az Our Kind of Traitor rendezője Susanna White lesz, aki elég ismeretlen névnek számít filmes körökben, ugyanakkor a forgatókönyvet az a Hossein Amini írja, aki letette már az asztalra a kiváló Drive-ot, illetve a kevésbé kiváló Kétarcú januárt is. A főszerepben Ewan McGregor, mellette pedig feltűnik Naomie Harris, Stellen Skarsgard, valamint Damian Lewis is. FroG - 75% (danialves - 80%)

Premier: július 1. - USA

Free State of Jones

[Trailer]

jones.png

Ha félretesszük azt az egyébként borzasztóan zavaró tényezőt, hogy Gary Ross művéből annyi amerikai patriotizmus folyik, mint két Michael Bay-moziból összesen, a Free State of Jones egy egészen ígéretes történelmi darabnak tűnik. Valamint abban is lehet bízni, hogy Matthew McConaughey az elmúlt évek tendenciáját hozza majd filmválasztás terén, és okkal vállalta el ennek a polgárháborús drámának a főszerepét - akárhogy is, ha néhány tényező még óvatosságra int is, a trailer képsorai egy profi és minőségi alkotásról árulkodnak. danialves - 75% (FroG - 80%)

Premier: július 14. - Magyarország

Rendes fickók

[Trailer]

niceguys.png

Shane Black ugyan csak két filmet rendezett, de már elérte azt a státuszt, hogy jó előre elkönyveljük az új filmjének érkezését. Black, aki inkább forgatókönyvírónak mondható, a kiváló Durr, durr és csók után újabb akció-vígjáték rendezésére adta a fejét, amit nem csupán az előbb említett film zsenialitása miatt érdemes várni, hanem mert a Nice Guys-ban Ryan Gosling és Russell Crowe ökörködik együtt. A trailerek és a kritikák alapján fergeteges vígjátékra számíthatunk. FroG - 90% (danialves - 90%)

Premier: május 26. - Magyarország

The Duel

[Trailer]

duel.png

A western az elmúlt évek során főleg az olyan kisszerű produkciók játszótere volt, mint a The Salvation, a Slow West vagy a Bone Tomahawk, de most úgy tűnik, a Hateful Eighttel és A hét mesterlövésszel elkezdődött valami, amelynek a The Duel is része lehet. A-kategóriás színészekkel és a Triple 9 írójával megtámogatva, ugyanakkor a bosszúwestern hagyományokat hűen őrizve egy olyan alkotást ígér, amely egyszerre lehet képes megidézni a műfaj aranykorát, és ezen felül valami egyedi vonással is szolgálni. Amivel talán egy lépéssel távolabb kerül a western jelenlegi tetszhalott állapotától. danialves - 80% (FroG - 75%)

Premier: június 24. - USA

Captain Fantastic

[Trailer]

captain.png

Viggo Mortensen azon szinészek egyike, akinek általában érdemes befizetni a filmjeire, mert bár nem mindegyik zseniális, kirivóan rosszat sem találunk közöttük. Mortensen legújabb alakitásában egy erdőben élő család apját alakitja, a trailer alapján pedig egy kifejezetten hangulatos drámára van kilátás. A rendező Matt Ross lesz, aki leginkább a Szilicum-völgy Gavineként lehet ismerős, a film az első komolyabb rendezése lesz. FroG - 80% (danialves - 80%)

Premier: július 8. - USA

Before I Wake

[Trailer]

before.png

Mike Flanagan a 2011-es Alagúttal és a 2013-as Oculussal elég határozottan feltette magát az ígéretes horrorrendezők térképére, és az idei Hush című alkotása is egy minőségi produkció lett. Mindezek fényében az év második felében érkező Before I Wake-nek is nagyobb bizalmat szavazok, mint amit a sablonos ijesztgetésekkel operáló előzetes alapján első blikkre megérdemelne. További pozitívum, hogy a The Room parádés alakítást nyújtó gyerekszínésze, Jacob Tremblay játssza benne a főszereplő kisfiút, akinek az álmai és rémálmai valósággá válnak… jó horror lesz ez, én érzem. Werewolfrulez – 80 % (danialves - 80% FroG - 65%)

Premier: május 25. – Olaszország

Don't Breathe

breath.png

Fede Alvarez a Gonosz Halott 2013-as, gusztusosan vérbő remake-jével tett szert viszonylagos ismertségre, előtte csak rövidfilmeket rendezett. Második, Don’t Breathe című egész estés horrorfilmjével a szimatom szerint egy igencsak borzongató produkciót fog letenni az asztalra. A kislányarcú Jane Levy-vel már a Gonosz Halottban sem volt semmi baj, Stephen Lang pedig ideális választásnak tűnik a történet középpontjában álló titokzatos, veszélyes vak ember szerepére. Egyelőre még sok a rejtély a produkció körül, de az eddigi információk alapján nem tűnik rossznak, sőt! Werewolfrulez – 85 % (danialves - 75% FroG - 75%)

Premier: augusztus 25. – USA

Ennyi lett volna tehát a két részes "nyárváró" szösszenetünk, reméljük kielégítettük minden informálódni vágyó olvasónk igényét. Természetesen szeptemberben újra jövünk egy jó adag, az őszre vonatkozó filmlistával. 

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr368707478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása