ComingSoon 2016 (május - augusztus, 1. rész: A blockbusterek)
2016. május 02. írta: danialves

ComingSoon 2016 (május - augusztus, 1. rész: A blockbusterek)

Ígéretünkhöz híven a második harmadév előretekintő válogatásában már szétszedtük a nagyobb és a kisebb filmeket, hála annak, hogy a nyár folyamán rendre nagyon élesen elválik egymástól a két kategória. Azt azonban FroGgal maguk sem gondoltuk volna, hogy nehéz lesz olyan 10 látványfilmet összeszedni, amelyre örömmel ülnénk be. Szerencsére egy Budapesten forgatott ál-Szellemirtók és Seth Rogenék kolbászpartyja kisegített, hogy ne csak Jason Bourneból és a Suicide Squadból álljon a lista, de még rajtuk kívül is mutatunk 6 olyan popcornmozit, amelyre érdemes lehet beülni a nyár beköszöntével.

Amerika Kapitány: Polgárháborúcomingsoon1_13.jpg

[Előzetes]

Az utóbbi években megszokhattuk, hogy a mozikat elárasztják a szuperhősök, azonban lassacskán talán túl sok is lesz belőlük. A Civil War erre fittyet sem hányva ereszti össze Amerika Kapitányt és Vasembert egy kis párviadalra, egy olyan filmben, amely előbbi karakter történetét hivatott folytatni, tehát a sztárparádé ellenére nem egy újabb Bosszúállók-mozi lesz. Két oldalról közelíthetjük meg a mozit: a legutóbbi Amerika Kapitány minősége miatt bizakodhatunk, azonban a Bosszúállók második részének felületessége miatt aggodalomra lehet okunk. Május első hetében kiderül az igazság. FroG - 75% (danialves - 85%)

Premier: május 5. - Magyarország

Warcraft: Kezdetekcomingsoon3_14.jpg

[Előzetes]

Duncan Jonestól a Moon és a Source Code után gyakorlatilag bármit megnéznék - így álltam a Warcrafthoz az első előzetesig, amely nagyjából egy videojáték-cutscene színvonalán mozgott minden szempontból. Most már óvatos vagyok, és nem hiszem, hogy ez a film váltaná meg az elátkozott játékadaptációkat, ugyanakkor remélhetőleg Jones fiatalossága és eredetisége hozzáad annyit a produkcióhoz, hogy ne csak a WoW-nerdök élvezzék. danialves - 70% (FroG - 70%)

Premier: május 26. - Magyarország

Tarzan legendájacomingsoon4_10.jpg

[Előzetes]

A Tarzan adaptációjával próbálkoztak már rengetegen, azonban a mozgóképes feldolgozást mostanság elhanyagolták. Nyilvánvaló volt, hogy egy ekkora kultsztori nem sokáig maradhat friss filmadaptáció nélkül,  szóval nem meglepő az idén nyáron mozikba kerülő remake sem. A címszerepben ezúttal Alexander Skarsgard, aki mellett Jane-ként Margot Robbie tűnik fel, de a stábot erősíti még Samuel L. Jackson, Christoph Waltz és John Hurt is. A rendezői széket a Harry Potter utolsó részeit rendező David Yates foglalja el. FroG - 80% (danialves - 70%)

Premier: július 7. - Magyarország

Szenilla nyomábancomingsoon5.jpeg

[Előzetes]

Valószínűleg húznom kéne a számat, azt látva, hogy a Pixar átmeneti ötlettelenségében minden szeretett meséjének valamilyen módon folytatást kerít, de legyünk őszinték: ki ne szeretne visszetérni a Némó nyomában vagy a Toy Story világába újra? Előbbit pedig már idén nyáron megtehetjük, ezúttal Szenilla nyomába eredve - Andrew Stantonék pedig remélhetőleg nem csak annyit változtatnak a formulán, hogy kicserélik az elveszett személyt. Nem várok egy újabb klasszikust, viszont a stúdiónál még egy ilyen fantáziátlan nosztalgiázás is erős színvonalat képes hozni. danialves - 80% (FroG - 65%)

Premier: június 16. - Magyarország

Öngyilkos osztagcomingsoon7_4.jpg

[Előzetes]

Újabb képregény-film, ami azonban nem hősökkel, hanem igazi főgonoszokkal operál, mégpedig a DC képregények hasábjairól. A trailerek alapján elmarad a DC-kötelező komorság, és az eredetileg negatív karakterekhez méltóan inkább egy szabadjára engedett, humoros ám látványos film várhat azokra, akik jegyet váltanak az Öngyilkos osztagra. A filmet az a David Ayer rendezte, aki letett már az asztalra egy kiváló II. világháborús filmet (Fury) és egy kitűnő zsarusztorit (Az utolsó műszak), továbbá neki köszönhetjük a remek Kiképzés forgatókönyvét is. Kell ennél jobb ajánlólevél? FroG - 90% (danialves - 95%)

Premier: augusztus 4. - Magyarország

A függetlenség napja: Feltámadáscomingsoon9_4.jpg

[Előzetes]

A guilty pleasure-filmek koronázatlan királyának folytatását is maximum csak pironkodva szabad várni, de Emmerich filmjével kapcsolatban legalább azt biztosan kijelenthetjük, hogy nem árul zsákbamacskát. Az első trailer zárómondata ("That's definitely bigger than the last one!") pontosan belőtte, hogy milyen dimenziók mentén fűzték tovább A függetlenség napja koncepcióját, úgyhogy többre biztosan nem kell számítanunk egy laza popcornmozinál - és csak remélni tudom, hogy katasztrófafilm mester is inkább az 1996-os önmagát fogja idézni danialves - 70% (FroG - 70%)

Premier: június 23. - Magyarország

X-Men: Apokalipsziscomingsoon2_15.jpg

[Előzetes]

Kijelenthető, hogy az X-men univerzum lassan de biztosan halad afelé, hogy szinte a körmünket rágva várjuk a „sorozat” következő felvonását, és ez nem csupán az előzményeknek köszönhető, hanem az Apokalipszis alcímet kapó új epizód kiváló előzeteseinek, valamint a lehengerlő szereposztásnak. Nem csak a McAvoy-Fassbender-Lawrence bombatrió tér vissza, de ez a húzónév-hármas kiegészül napjaink egyik legtöbbet foglalkoztatott szinészével, Oscar Isaackel, aki nem mást, mint a címben is szereplő főgonoszt alakitja. A filmet Bryan Singer rendezi. FroG - 90% (danialves - 75%)

Premier: május 19. - Magyarország

Jason Bournecomingsoon6_5.jpg

[Előzetes]

Fogunk nosztalgiázni a 90-es évek egyik klasszikus katasztrófafilmje, a 2000-es évek egyik meghatározó animációja kapcsán is, de a kémfilmek ászánál indokoltabb visszatérés nem lesz idén nyáron. Matt Damon újra magára ölti Jason Bourne gúnyáját, hogy lemossa a műfajról a Spectre gyalázatát, hogy elfeledtesse saját Örökségét (mármint azokkal, akik velem ellentétben hajlandók voltak megnézni), és hogy a színtelen-szagtalan romboláspornó-áradatban megmutassa, milyen egy igazán jó akciófilm. De ha egy forceawakensi nosztalgiavonat lesz, engem az sem fog zavarni. danialves - 90% (FroG - 95%)

Premier: július 28. - Magyarország

Sausage Partycomingsoon10_2.jpg

[Előzetes]

James Franco és bandája mostanság rákapott a filmezés izére, és a 2014-es Az interjúval, valamint a 2013-as Itt a végével megmutatták, hogy bizonyos célközönségek körében hatalmas sikert tudnak aratni. Legújabb agymenésük egy olyan animációs film, amely arról szól, hogy az ételek, amelyeket a boltban veszünk, valójában tudattal rendelkeznek. Az alkotás az első ütős előzetesig szinte hangtalan volt, azonban a trailer nyilvánvalóvá tette, hogy erősen korhatáros „mesével” van dolgunk. A dolog pikantériája, hogy Greg Tiernan a Thomas a gőzmozdony-sorozat rendezőjeként lehet ismerős.  FroG - 80% (danialves - 70%)

Premier: augusztus 12. - USA 

Spectralcomingsoon8_2.jpg

A Spectral elsődlegesen úgy került a látóteremben, hogy nem is olyan rég a budapesti utcákon lehetett felfedezni a stábját. És bár tudom, hogy ez még kevés ahhoz, hogy várjam ezt a sajátos Szellemirtók-parafrázist (elvégre az utóbbi időben az összes ilyen modern fantasy csúfos kudarc lett), de ha már a tényleges Szellemirtók a nyáron jó eséllyel csalódást fog okozni, bízom benne, hogy a kommandósok vs. termszetfeletti lények csata hoz nekünk helyette egy izgalmas akcióthrillert. danialves - 75% (FroG - 75%)

Premier: augusztus 12. - USA

Természetesen azokra is gondoltunk, akik csak azért olvasták el a posztot, hogy büszkén közöljék,hogy ők bizony közelébe sem mennek ilyen hulladékoknak, és hamarosan jelentkezünk további 12, ezúttal nem kifejezetten kasszasikernek ígérkező alkotással. 

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr98671362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bandigyerek 2016.05.03. 19:33:37

Lehet hogy hulladékok de szórakoztatóak. Minden másra ott a Saul fia.

agarik 2016.05.07. 19:07:36

Jah, a Pál Fia még csak nem is szórakoztató.
süti beállítások módosítása