ComingSoon 2016 (január-április, 2. rész)
2016. január 05. írta: FroG

ComingSoon 2016 (január-április, 2. rész)

Folytatjuk, és egyben befejezzük azoknak a filmeknek a rendszerezését, amelyek 2016 januárja és áprilisa között landolnak a nagyvilág termeiben. A lista - csakúgy, mint az "előd" esetében - próbál változatos lenni, így felkerült rá folytatás, adaptáció, remake, egy sorozatfeldolgozás és több olyan alkotás is, amelyek tavalyról maradtak ránk. Mindenesetre nem is szaporítom tovább a szót, jöjjenek azok az alkotások, amelyekre érdemes lesz az év első négy hónapjában odafigyelni.

(Aki nem olvasta az előző bejegyzést, és a fenti linkre sem kattint rá, annak megjegyezném: a tavalyi és tavalyelőtti ComingSoon tapasztalatai miatt idén úgy döntöttünk, hogy csak olyan alkotásokat rakunk a listánkra, amelyek stabil mozipremierrel rendelkeznek, és nem csak az adott év, és/vagy egy fesztiválbemutató lelhető fel velük kapcsolatban.)

A Hologram for the King

hologram.png

Tom Tykwert A lé meg a Lola direktoraként, illetve a Felhőatlasz társrendezőjeként ismerhettük meg. Utóbbiból hozta magával Tom Hankst legfrissebb drámájához, amelyben egy üzletember és egy szaúdi herceg találkozásáról mesél. A Dave Eggers könyvéből készülő adaptációról egyelőre sok mindent nem lehet sejteni, ce én bízom benne, hogy ha eget rengető mű nem is, de ismét egy jó film kerül ki a német úriember kezéből. Danialves - 70% (FroG - 60%)

Premier: április 28. - Németország

Grimsby

 

grimsby.png


[trailer]

Bár Louis Leterrier sosem tartozott a kiemelkedő rendezők közé – sőt -, legújabb filmje egész ígéretes darabnak tűnik: a Spyhoz hasonló kémökörködés főszereplői Sacha Baron Cohen, Mark Strong és Isla Fisher, a forgatókönyvet pedig Baron Cohen, illetve a Rontó Ralph szkriptjét is szerző Phil Johnson írta. Bár nagy eséllyel csak egy közepes vígjáték lesz, a Grimsbyből egy kis szerencsével egészen vicces komédia is kisülhet. FroG – 75% (Danialves - 75%)

 

Premier: február 24. - Egyesült Királyság

 Deadpool

deadpool.png

[trailer]

A kissé már émelyítő szuperhős-áradat tökéletes antitéziseként érkezik Deadpool, akivel remélhetőleg nemcsak a műfaj nyer egy kellemesen elvetemült megközelítést, de egy jó akció-vígjátékot is láthatunk egyben. Ugyan a film által is felvállalt önirónia már több, mint kötelező eleme a kortárs blockbusternek, ezt leszámítva nem látok aggasztó vonást a produkcióban. danialves - 85% (FroG - 85%)

Premier: február 21. - Magyarország

Criminal

criminal.png

A Criminal rendkívül érdekes alapsztoriból építkezik: egy halott CIA ügynök tudatát egy veszélyes fegyenc agyába ültetik. Ha ez nem lenne elég, a film IMDb oldala tömve van nagy nevekkel: többek Ryan Reynolds, Gary Oldman, Kevin Costner, Tommy Lee Jones, Michael Pitt és Gal Gadot szereplése is biztosnak tűnik, a rendezői széket a 2012-es év egyik méltatlanul elfeledett alkotása, a The Iceman rendezője, Ariel Vromen foglalja el, a forgatókönyvön pedig a többek között az 1996-os A sziklát is jegyző Cook – Weisenberg páros dolgozott. FroG – 85% (Danialves - 70%)

Premier: április 15. - USA

A dzsungel könyve

bjg.png

[trailer]

Az élőszereplősítő mániának A dzsungel könyve nemsokára kétszer is áldozatul fog esni, első körben Jon Favreau tolmácsolásában. Ugyanakkor az előzetes alapján a rendező egy egészen stílusos darabot varázsolt nekünk kiszámítható tucatmozi helyett: ha nem is oszlott el minden fenntartásom, várakozásaim szerint egy jó popcornfilmmel gazdagodhatunk áprilisban. danialves - 75% (FroG - 75%)

Premier: április 21. - Magyarország

Dad's Army

dadsarmy.png
[trailer]

A rettentő című Az ükhadsereg egy 1968-as brit sorozat volt, amely a második világháborúba helyezett történetének középpontjául egy csapat komikus viszontagságait helyezte. Az idén megjelenő Dad's Army ennek a sorozatnak a megfilmesített változata, a főszerepben olyan nagyszerű színészekkel, mint Cathrine Zeta-Jones, Bill Nighy, Toby Jones vagy Michael Gambon, és ha más nem is, az ő nevük talán okot adhat a bizakodásra. FroG – 70% (Danialves - 60%)

Premier: február 5. - Egyesült Királyság

Me Before You

mby.png

A Scott Neustadter - Michael H. Weber páros adaptációira még akkor is érdemes odafigyelni, ha legutóbbi munkájuk nem is sikerült a legfényesebben. A Me Before You-val sem távolodtak el kedvenc műfajuktól, az ifjúsági jellegű dramedyktől, és ennek megfelelően remélhetőleg ez a film is lesz olyan jó, mint a The Spectacular Now vagy a Csillagainkban a hiba. Már persze ha nem az önismétlés és a kifáradás kezdett megmutatkozni művészetükön a Papírvárosokkal... danialves - 75% (FroG – 60%)

Premier: március 3. - Magyarország

Zoolander 2

z2.png

[trailer]

A Zoolander első, 2001-es felvonása az egyik legjobb olyan alkotás, amely alapvetően szándékosan rossz filmes elemekkel dolgozik, hisz Ben Stiller és Owen Wilson égbekiáltó ripacskodása, valamint a hülyébbnél-hülyébb szituációk olyan élvezeti faktort tartogatnak, amely garantáltan mosolyra kerekíti az erre fogékonyak száját. 15 évet kellett várni az idei évben befutó folytatásra: Derek Zoolander és Hansel páratlan párosa újra visszatér, hogy ezúttal a divatvilágba beépülve kövessenek el minél nagyobb baklövéseket. A Stiller – Wilson duó kibővült egy eszméletlen hülyén kinéző Benedict Cumberbatch-csel, illetve visszatér az első részben már feltűnt Will Farrel is. (A filmet amúgy Stiller rendezi.) FroG – 75% (Danialves – 50%)

Premier: március 17. - Magyarország

High-Rise

hr.png

[trailer]

Ben Wheatley egy 40 éves Die Hard-inspiráció adaptációjaként forgatta le a High-Riset, amely története nemcsak remek akciókat, de kellően cinikus társadalomkritikát is ígér. Ha sikerül megtalálni a kettő között az egyensúlyt, egy izgalmas filmélményre számíthatunk, ugyanakkor kérdés, hogy a koncepcióban rejlő szatirikus vonásokat mennyire lesz könnyű majd befogadnunk. danialves - 75% (FroG - 80% )

Premier: március 18. - Egyesült Királyság

Everybody Wants Some

ews.png

[trailer]

Richard Linklater a közelmúltban a Boyhooddal került be újra a köztudatba, hisz a rendező real time felvett történetéről mindenkinek volt véleménye: egyesek utálták, mások szerették, azonban összességében szinte mindenki róla beszélt. Nem csoda, hogy legújabb alkotásának premierje is igencsak várt időpont. Linklater ezúttal a 70-es – 80-as évek hangulatát célozza meg, a története középpontjában pedig egy egyetemi baseballcsapat tagjai állnak. FroG – 90% (Danialves 75%)

Premier: április 15. - USA

The Witch

witch.png

[trailer]

Akiknek volt szerencséjük 2015-ben látni, az év horrorjaként aposztrofálták, és a hosszas fesztiválkörút után, úgy néz ki, végre mi is megtudhatjuk, mivel érdemelte ki a sok dicséretet. (Már persze ha nem Magyarországon élünk, ahol egyelőre még nincs bemutatója...) Remélhetőleg az egyre inkább önismétlővé váló mainstream horrortermést 2016-ban is fel tudják majd kisebb, független produkciók frissíteni - többek között ezzel kezdve. danialves - 90% (FroG - 80% )

Premier: február 26. - USA

Palackposta

 palack.png

A Nyomtalanul és a Fácángyilkosok is a klasszikus krimivonalat követték, szóval Jussi Adler-Olsen regényfolyamának harmadik adaptációjában nem csoda, ha hasonló „értékekre” számítunk. A nyomozás alapja ezúttal egy palackposta, amely egy olyan levelet tartalmaz, amelyet vérrel írtak. A filmmel kapcsolatban bizakodásra adhat okot az a tény, hogy az első két felvonást jegyző Mikkel Norgaard rendezői székét az Eltűnés sorrendjébent is vezénylő Hans Petter Moland foglalta el, és sikerült megtartaniuk az előző filmeket, valamint A tetovált lányt és az Egy veszedelmes viszonyt is jegyző Nikolaj Arcelt is. FroG – 80% (Danialves - 50%)

Premier: február 25. - Dánia

Zootropolis - Állati nagy balhé

zoo.png

[trailer]

A Disney saját gyártású animációinak minősége újabban meglehetősen hullámzó, az eddig látottak alapján viszont úgy tűnik, legújabb darabjuk egy bájos és humoros alkotás lehet. Nincsenek nagy elvárásaim a filmmel kapcsolatban, pusztán egy erőlködésmentes, kedves darabra számítok, amely ha nem is lesz Oscar-díjas minőség, kikapcsolódásnak tökéletes lehet. danialves - 80% (FroG - 80%)

Premier: március 10. - Magyarország

Midnight Special

midnight.png

[trailer]

Jeff Nichols az utóbbi időben olyan filmekkel vetette észre magát, mint a Mud és a Take Shelter, azonban neki köszönhetjük a Fegyverek és embereket is. Nichols legújabb filmje egy érdekes sci-finek ígérkezik, amelyben egy apának és egy fiúnak kell menekülnie, miután kiderül, hogy a fiúnak különleges ereje van. A színészek sorát erősíti Nichols állandó társa, Michael Shannon, illetve ha hihetünk a híreknek, akkor Joel Edgerton, Adam Driver és Kirsten Dunst alakítását is megcsodálhatjuk. FroG – 90% (danialves - 80%)

Premier: március 18. - USA

Jane Got a Gun

janegotagun.png

[trailer]

Ez a western nem kevés hányattatáson esett át azóta, hogy Brian Duffield szkriptje felkerült a 2011 Black List-re. (Ez az a lista, ahol minden évben összegyűjtik a legjobb, a stúdiók által figyelmen kívül hagyott forgatókönyveket.) A rendezőváltáson és szinte az összes karakter esetében színészcseréken átesett film végül a Warriort jegyző Gavin O'Connor kezében készülhet el, többek között Natalie Portman és Ewan McGregor főszereplésével. danialves - 80% (FroG – 60%)

Premier: január 29. - USA

A fentiek voltak tehát 2016 első hónapjainak 30 legígéretesebb alkotása, reméljük, sikerült izgalmas filmeket a figyelmetekbe ajánlanunk. Folytatás áprilisban, a nyár várható termését kivesézve.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr808237190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása