ComingSoon 2015 - 5. rész: Az év második fele
2015. június 29. írta: danialves

ComingSoon 2015 - 5. rész: Az év második fele

1. rész: A kicsik 3/1.

2. rész: A nagyok

3. rész: A kicsik 3/2.

4. rész: A kicsik 3/3.

Fentebb ők lennének az a 60 film, amelyeket még az év első napjaiban 2015 legjobban várt alkotásainak tituláltunk. Azonban ahogy tavaly is, idén is update-re szorul ez az összeállítás, egész pontosan kiegészítésre, hála annak, hogy az elmúlt 6 hónap folyamán rengeteg olyan darabról kaptunk hírt, amelyeket még érdemes lesz várni idén. (Vagy csak elkerülték a figyelmünket januárban.) Ezek között van többek között a Sundance-győztese, egy újabb Gillian Flynn-adaptáció, de akciófilm, thriller és életrajzi film is. Összesen szám szerint 15, plusz 1 tévéfilm, úgyhogy most következzenek azok a darabok, amelyekkel 75-re (pontosabban 76-ra bővül) legjobban várt filmjeink listája:

High-Risecomingsoon1_12.jpg

Premier: -

Kriminális, hogy Tom Hiddlestonnak gyakorlatilag a Marvel világon kívül nincs is karrierje, annak ellenére, hogy milyen tehetséges színész. Szerencsére Ben Wheatley igyszik ezen változtatni azzal, hogy őt választotta Die Hard-hangulatú akciófilmje főszerepére, amely egy már 40 éve adaptálásra váró bestsellerből készül. Jó akciófilmekből pedig soha nincs elég, úgyhogy nagy reményeim vannak ebben a produkcióban. (danialves - 80%, FroG - 85%)

Bone Tomahawkcomingsoon2_14.jpg

Premier: -

S. Craig Zahlertől elég volt egy forgatókönyvet elolvasnom, hogy a western lehetséges újjáélesztőjeként gondoljak rá, a Bone Tomahawkkal pedig rá is szolgálhat erre a bizalomra. A Kurt Russell vezette csapat a műben egy kannibál törzsnek ered a nyomába, ami egy kellemes horror ízt, és a modern westernekből olyannyira hiányzó eredetiséget adhatja a filmnek. És ahogy Zahlert ismerem, brutalitásból sem lesz hiány. (danialves - 80%, FroG -  70% )

Beasts of No Nationcomingsoon3_13.jpg

Premier: -

Cary Fukunaga nevét a True Detective első évadának rendezői posztja kapcsán ismerte meg a világ, ugyanakkor a sorozat második szezonjára már nem tért vissza. Helyette pedig nekiállt afrikai gyerekkatonákról filmet forgatni, Idris Elbát nyerve meg az egyik főszerepre. A Beasts of No Nation nemcsak azért lehet fontos film, mert erről a témáról nem sok értékelhető alkotás született még, hanem mert a Netflixen már a mozis premierrel egy időben elérhető lesz - jó pár mozihálózatot már előre kiakasztva ezzel. De legalább nekünk sem kell fél évet várni, mire egy magyar forgalmazó kegyeskedik behozni. (danialves - 80%, FroG - 95% )

A Hologram for the Kingcomingsoon4_9.jpg

Premier: november 25. - Hollandia

Tom Tykwert A lé meg a Lola direktoraként, illetve a Felhőatlasz társrendezőjeként ismerhettük meg. Utóbbiból hozta magával Tom Hankst legfrissebb drámájához, amelyben egy üzletember és egy szaúdi herceg találkozásáról mesél. A Dave Eggers könyvéből készülő adaptációról egyelőre sok mindent nem lehet sejteni, ce én bízom benne, hogy ha eget rengető mű nem is, de ismét egy jó film kerül ki a német úriember kezéből. (danialves - 70%, FroG - 60%)

Le tout nouveau testamentcomingsoon5_4.jpg

Premier: szeptember 1. - Belgium

Jaco van Dormael nevét valószínűleg kevesen ismerik, viszont a Mr. Nobody-ról minden bizonnyal többen hallottatok már. Egészen 2009 óta várunk arra, hogy a belga rendező ismét valami zseniálisat alkosson, és ha hihetünk a Cannes-ból szivárgó kritikáknak, ez sikerült is neki. Méghozzá egy szokása szerint elvetemült témával: Istent akarja bemutatni hétköznapi emberként, egy vígjáték keretében. (danialves - 85%, FroG - 75%)

45 Years

Premier: augusztus 28. - Egyesült Királyság

Andrew Haigh alkotása egy 45 éves házasságot szed darabjaira a kifejezés minden értelmében. A Berlinale-nak köszönhetően azt is tudjuk, hogy ezt meglehetősen ügyesen teszi, ugyanis akik eddig látták, egy mesteri romantikus drámaként aposztrofálták, tele pazar alakításokkal. Kár, hogy ehhez képest szinte alig hallani róla, így nagyon magyar bemutatóra sem számíthatunk, de az sem baj, ha a 45 Years azon alkotások egyike lesz, amelynek a lángjuk nagyobb, mint a füstjük. (danialves - 90%, FroG - 90%)

Me and Earl and the Dying Girl

Premier: június 12. - USA

A közönség és a zsűri nagydíját is besöpörte a Sundance-en ez a coming-of-age dramedy, amelyben két srác egy rákos lánnyal barátkozik össze. A betegség-téma miatt vannak ugyan aggodalmaim, mit lehet kihozni egy ilyen műből (bár a hasonló Csillagainkban a hiba abszolút jó élménnyel szolgált), de az is biztos, hogy az USA legnépszerűbb független fesztiválján nem szokás kutyaütő filmeket díjazni. (danialves - 90%, FroG - 90%)

The Program

Premier: október 8. - Németország

Kevés olyan ember van, aki nálam őszintébben gyűlölné az életrajzi filmeket, éppen ezért hangsúlyos, ha már én is azt mondom egyre, hogy érdemes lehet megnézni. Ebben persze közrejátszik az is, hogy Lance Armstrong szerepét minden idők egyik legalulértékeltebb színésze, Ben Foster kapta meg, és az már az első képkockákból is látszik, hogy nem volt rossz választás. A botrányos témaválasztásból pedig talán még többet is ki lehet hozni, mint egy sablon Oscar-dráma - főleg, ha a Danny Boyle alkotótársaként elhíresült John Hodge jegyzi a forgatókönyvet. (danialves - 75%, FroG - 80% )

The End of the Tourcomingsoon6_4.jpg

Premier: július 31. - USA

James Ponsoldt rendező munkásságának legismertebb darabja a The Spectacular Now című coming-of-age mozi, amely egyszerre volt könnyed, szórakoztató és kiforrott feelgood alkotás. Ha hihetünk a híreknek, a mindössze 37 éves direktor idén egy valamivel "nehezebb" darabot álmodott a vászonra, legújabb rendezésében Jesse Eisenberg és Jason Segel kapták a főszerepet, a történet pedig egy riporter és egy író közös utazását követi nyomon. (FroG - 75%, danialves - 70% )

The Gift

Premier: augusztus 7. - USA

Joel Edgerton színészként és forgatókönyvíróként is többször bizonyította rátermettségét, a sokoldalú ausztrál filmes azonban idén számára eddig ismeretlen területen, a rendezői székben is kipróbáltathatja magát. A The Gift című thriller rendezésén kívül Edgerton magára vállalta a szkriptet és az egyik főszerepet is, mellette feltűnik majd Rebeca Hall és Jason Bateman is. (FroG - 70%, danialves - 40% )

The Danish Girlcomingsoon7_3.jpg

Premier: november 27. - USA

Eddie Redmayne a bezsebelt Oscar-díja után sem áll le az érdekes szerepekkel, a díjszezonra időzített, Tom Hooper által rendezett The Danish Girl című életrajzi filmben ugyanis egy olyan férfit alakít, aki a felesége művéhez női modellt áll. A színészgárda meglehetősen erős: Redmayne mellett feltűnik a szerepekben mostanság dúskáló Alicia Vikander, Amber Heard, Mattias Schoenaerts, valamint Ben Whishaw is tiszteletét teszi. (FroG - 80%, danialves - 65% )

Daughter of Godcomingsoon8_1.jpg

Premier: -

A The Daughter of God című drámáról egyelőre nem sokat tudni, azonban a rendező kiléte igencsak érdekes pikantériát ad az alkotásnak: Gee Malik Linton többek között Leonardo DiCaprio és Anne Hathaway személyi edzője is volt, előbbit a Téglára, utóbbit A Sötét lovag: Felemelkedésre készítette fel. A homályos infókból egyelőre nem sok minden derül ki, de egy biztos: a főszerepet Keanu Reeves alakítja, aki egy rendőrnyomozó bőrébe bújik. (FroG - 75%, danialves - 70% ) 

Trumbocomingsoon9_3.jpg

Premier: november 6. - USA (limitált számban)

A Trumbo a manapság oly divatos életrajzi filmek sorát erősíti, története középpontjául az egykori forgatókönyvíró, Dalton Trumbo áll, akit kommunista eszméi miatt parkolópályára tettek. A címszerepet Bryan Cranston kapta, mellette Elle Fanning, Helen Mirren, John Goodman és Diane Lane alakítanak majd, a történetet pedig Brian Cook könyve alapján Jay Roach rendezte. (FroG - 85%, danialves - 70% )

Mojavecomingsoon10_1.jpg

Premier: április 18. - USA

A Mojave leginkább a manapság egyik legérdekesebb férfiszínész. Oscar Isaac miatt lehet érdekes, aki túlzások nélkül nem tud hibázni mostanság. A történet egy szuicid művész köré kulminálódik, azonban ezen kívül egyelőre nem sok infómorzsa látott napvilágot. A további szerepekben Mark Wahlberg, Garett Hedlung és Walton Goggins alakít. (FroG - 85%, danialves - 85% )

Dark Places

Premier: április 8. - Franciaország

Gillian Flynn könyvének adaptációja szinte csendben készült el, pedig a főszerepet Charlize Theron alakítja, valamint feltűnik még Chlöe Grace Moretz és Nicolas Hoult is, a történet pedig hasonlóan sötét, mint a Holtodiglan esetében: a főhős családját hét évesen lemészárolták, a nő pedig 25 évvel később kénytelen újra felkeresni azokat, akik ott voltak a házukban a gyilkosságokkor. (FroG - 75%, danialves - 80% )

Codes of Conductcomingsoon11.png

Premier: -

A Codes of Conduct rendhagyó darab a listán, ugyanis nem filmről, hanem egy sorozatról van szó, azonban a HBO-tól már megszokott minőség miatt helye van a felsorolásban. Pláne ha azt vesszük, hogy a rendezői székben Steve McQueen ül, a főszerepeket pedig Paul Dano, valamint Helena Bonham Carter kapták. (FroG - 95%, danialves - 50% )

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr427538620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2015.06.29. 12:40:07

A Le tout nouveau testamentnél fontos - lett volna :P - megemlíteni azt is, hogy a főszerepek egyikét az a Benoit Poelvoorde alakítja, aki korábban a Veled is megtörténhet rendezőjeként, írójaként és főszereplőjeként durrantott nagyot. :D

Amúgy a felsoroltak közül (mármint amelyekről nem én "értekeztem") a The Program lehet a legérdekesebb, Armstrong élettörténete, és pláne karaktere nagyon jó alapot szolgáltathat egy filmhez.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2015.06.30. 23:21:47

Sajnos az idei felhozatal se tűnik túl fényesnek...
süti beállítások módosítása