ComingSoon 2015 - 1. rész: A kicsik 3/1.
2014. december 25. írta: danialves

ComingSoon 2015 - 1. rész: A kicsik 3/1.

Még jó néhány évösszegző listával adósak vagyunk, de hogy addig se tétlenkedjünk, tekintsünk előre hagyományos összeállításunk keretében, amelyben FroGgal a következő év legjobban várt filmjeit szedtünk össze nektek. Tavaly már ezzel nagyon jó munkát végeztünk, ugyanis 14 olyan alkotást is feltettünk, amely végül különböző okok folytán csak 2015-ben fog eljutni a mozikban (legalábbis Magyarországon), ennek ellenére most még további 60 címre szeretnénk felhívni a figyelmeteket, összesen négy posztban. A címzésből már a jó matekosok kitalálhatták, hogy ez 15 blockbustert, illetve 45 kevésbé hype-olt alkotást jelent majd, ezek közül olvashatjátok alább az első adagot. (Imdb linkek szokás szerint a cím alatt.)

De először is, a produkciók, amelyek tavaly már szerepeltek, így itt már ne keressétek őket:

Kingsman - A titkos szolgálat, Rendíthetetlen, Kéjlak, Whiplash (ezt már én mondjuk pont láttam), Kódjátszma, Az élet könyve, Téli álom, Jane Got A Gun, Child 44, Birdman (ezt is), Inherent Vice, Hidden, Foxcatcher, Solace

Ex Machina

Alex Garlandnak már rengeteg jó filmet köszönhettünk a 28 nappal később-től a Napfényen át a Dreddig. Azonban mindet csak íróként, de most elérkezett az idő, hogy a brit úriember rendezőként is kipróbálja magát. Szokása szerint ismét egy sci-fivel, amely ezúttal egy pszicho-thriller vonásait ölti magára, és amelyhez három remek színészt is megnyert Oscar Isaac, Domhnall Gleeson és Alicia Vikander személyében. Ha már a történet kapcsán úgyis húzható párhuzam a nemrégiben megjelent The Machine-nal, remélhetőleg Garland filmje képes lesz azt megadni, ami előbbiből hiányzott. danialves - 80% (FroG - 75%)

USA premier: április 10. / Magyar premier: április 30.

 

Spotlightcomingsoon_8.jpg

A Spotlight egy igazán kemény témát feldolgozó film: a sztori alapjául szolgáló igaz történet a Boston Globe által leleplezett katolikus gyermekmolesztálásokról szól. A rendezői széket Thomas McCarthy foglalja el, aki a legtöbb ember számára a nagyszerű Győzzünk már! című sportdráma kapcsán lehet ismerős, a színészgárda pedig olyan neveket tud felsorakoztatni, mint Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams, Liev Schreiber és Stanley Tucci. FroG – 90% (danialves - 75%)

USA premier: - / Magyar premier: -

Hurokcomingsoon1_10.jpg

Már jó ideje várunk egy valódi (és jó) magyar zsánerfilmre, és mivel a Víkend szép csendben eltűnt a 2014-es bemutatónaptárból, úgy néz ki, Madarász Isti alkotásához lesz érdemes ilyen szempontból nagy reményeket fűzni. Az időutazós sci-fi thrillerek közül az elmúlt időben egyébként is sok jó darab érkezett, úgyhogy itt lenne a kiváló lehetőség megmutatni, a magyar filmezés kreatív szempontból is fel tud nőni a nemzetközi szintre. Ha pedig meg akarunk győződni arról, hogy a produkció jó kezekben van, érdemes megnézni a rendező egyik korábbi rövidfilmjét, amely egy egészen hasonló témával foglalkozik. danialves - 75 % (FroG - 60%)

Magyar premier: -

Focus

 Will Smith újra főszerepet vállal, ugyanakkor a Focus című alkotás sokkal több reménnyel kecsegtet, mint a Föld után című, filmnek csúfolt katasztrófa. A 2015 telén megjelenő alkotás története a Smith által alakított csaló köré tornyosul, aki szárnyai alá vesz egy ifjú lányt (Margot Robbie), akihez később romantikus viszonyba is kerül. A Focus című alkotás besorolása szerint krimi-dráma, megspékelve egy kis vígjátékkal, a rendezői széket pedig a Glenn Ficarra – John Requa duó foglalta el, akiknek többek között az Őrült, dilis szerelmet, valamint az I Love You Phillip Morris-t köszönhetjük. FroG – 75% (danialves - 65%)

USA premier: február 27. / Magyar premier: február 26.

Chappie

 

Neill Blomkampnak van mit jóvátennie az Elysium után, leginkább azt, hogy politikusokat megszégyenítve kukázta ki a saját elveit. Ebből a szempontból kifejezetten örömteli, hogy a Chappie jó eséllyel egy olyan film lesz, amelyet nem fog agyonnyomni a blockbusterek biztonsági játéka és kompromisszummániája. Ha pedig ettől sikerül a rendezőnek megszabadulnia, akkor ismét egy District 9-hoz méltó produkciót láthatunk tőle. De természetesen az sem kizárt, hogy Blomkamp egyslágeres alkotó marad, és képtelen lesz azt a szintet újra megugrani. danialves - 80% (FroG - 80%)

USA premier: március 6. / Magyar premier: - 

The Walk

 

A Kényszerleszállás után újabb Robert Zemeckis alkotásnak tapsolhatunk, a rendkívül tehetséges és sikeres rendező ezúttal egy életrajzi ihletésű igaz történethez nyúlt: a sztori középpontjában a WTC. ikertornyai között egy kötélen átmászó férfi szerepel, mindez az 1970-es USA kulisszáiban. A főszerepet Joseph Gordon-Levitt alakítja, mellette ugyanakkor csak Ben Kingsley mondható igazán ismert színésznek. FroG – 80% (danialves - 60%)

USA premier: október 2. / Magyar premier: -

The Gunman

Pierre Morel az elmúlt 10 évben a B13 és a Taken képében két remek akciófilmet, Liam Neeson személyében pedig egy új akciósztárt adott nekünk. Következő alkotása remélhetőleg hasonló mérföldkő lesz, még akkor is, ha Neeson helyett Sean Pennt, egy földhözragadt akciómozi helyett pedig egy csavarosabb kémtörténetet kapunk. Természetesen ez valamennyire aggasztó is lehet, hiszen a fent említett két produkciót pont a maguk egyszerűsége tette naggyá, de Morel eszeveszett tempója és zúzása akkor is kárpótolhat minket, ha történetesen a The Gunman nem lesz olyan okos film, mint amilyennek szeretne látszani. danialves - 75% (FroG - 75%)

USA premier: március 20. / Magyar premier: -

Macbeth

Ha Shakespeare-adaptáció nélkül telne el egy év, igazán aggódnunk kellene a filmipar iránt, hisz évről-évre, kisebb-nagyobb sikerrel dolgozzák fel a világ talán leghíresebb drámaírójának műveit. A választás ezúttal a Macbeth című királydrámára esett, a rendezői széket pedig annak a Jason Kurzelnek osztották, aki egyszer már óriásit bizonyított a Snowtown című film levezénylésével. Az ármánykodással, árulással, szerelemmel és gyilkossággal átitatott sztori címszerepét Michael Fassbender alakíthatja, az ugyancsak „galibába” keveredő Lady Macbeth szerepére pedig Marion Cotillardot sikerült megnyerni. FroG – 95% (danialves - 45%)

USA premier: - / Magyar premier: -

Equalscomingsoon3_11.jpg

Drake Doremus napjaink egyik legtehetségesebb rendezője, aki leginkább azért maradt adós az igazi remekművekkel, mert (pl. a Kísértés esetében) nem kapott ehhez méltó forgatókönyvet. A Hold-at is jegyző Nathan Parker segítségének köszönhetően viszont remélhetőleg ezúttal ez is rendelkezésre fog állni, mint ahogy egy minden eddiginél jobb színészgárdát is kap a keze alá: Guy Pearce, Jacki Weaver és Nicholas Hoult mellé a Camp X-Ray-jel már a szárnyait bontogató Kristen Stewart csatlakozik. Utóbbi castingja pedig akkor lesz igazán zseniális, ha megnézzük, miről szól a film: egy olyan világról, ahol minden érzelmet eltöröltek a Föld színéről. Természetesen ez egyébként nem a legeredetibb ötlet, de ilyen alkotók kezében lehetetlen, hogy ebből egy Equilibrium-utánérzés legyen. danialves - 100% (FroG - 100%)

USA premier: - / Magyar premier: -

Geniuscomingsoon4_7.jpg

A Genius című, igaz történetet feldolgozó alkotás Max Perkins könyv szerkesztővel foglalkozik, aki többek között olyan neves írókkal került kapcsolatba, mint Hemingway vagy Fitzgerald. A főszerepben Colin Firth, mellette pedig olyan színészek, mint Jude Law, Nicole Kidman vagy Guy Pearce. A történet és a színészstáb annak ellenére bíztató, hogy Michael Granbage rendezőnek ez lesz az első komolyabb alkotása. FroG – 75% (danialves - 50%)

USA premier: - / Magyar premier: -

Crimson Peakcomingsoon5.png

Guillermo del Toro jövőre egy kicsit félreteszi a szörnyeket, hogy egy kissé klasszikusabb, viktoriánus horror keretei között csillogtassa meg tudását. Ez azonban minden bizonnyal nem fogja azt jelenteni, hogy a Crimson Peak ne lenne olyan hangulatos és stílusos, mint a rendező korábbi filmjei. Ráadásul olyan remek színészek is tiszteletüket teszik, mint Jessica Chastain, Tom Hiddleston és Mia Wasikowska. Az egyelőre nem látszik, hogy a történet mivel kápráztatna el minket, de összességében a produkció így is jobbnak tűnik, mint a mostanában készülő horrorok 90%-a. danialves - 75% (FroG - 80%)

USA premier: október 16. / Magyar premier: október 15.

The Hollarscomingsoon6_2.jpg

A The Hollars egy már-már tipikus sztorit dolgoz fel: a nagyvárosban élő főhős visszatér a kisvárosba egy családi konfliktus (esetünkben édesanyja megbetegedése) miatt. A családi dráma története bár nem egyedi, összességében azért mégis bizakodásra adhat okot, a színésznévsor pedig igazán kecsegtető; a stáblistán többek között Anna Kendrick, Richard Jenkins és Sharlto Copley neve olvasható. FroG – 75% (danialves - 55%)

USA premier:  - / Magyar premier: -

Argo 2comingsoon7_1.jpg

Az Argo a 2000-es évek egyik meghatározó magyar alkotása volt, és nyugodtan kijelenthető, hogy azóta kultfilmmé érett. Természetesen ez még nem jelent semmit a folytatásra nézve, hiszen a sikeres vígjátékok folytatásai között láttunk már hatalmas bukásra, de annak éppen ellenkezőjére is példát. Ennek megfelelően Árpa Attila produkcióját is óvatosan kezelném, de amennyiben hihetünk a rendezőnek és a Filmalapnak, a hosszú várakozást pont azért kellett kiállnunk, hogy egy kellően színvonalas filmet tudjanak készíteni. Öröm lenne látni, hogy az Argo 2 még az első részt is felül tudja múlni, de sokan szerintem már azzal is bőven elégedett lennének, ha az előd szintjét tudná hozni. danialves - 75% (FroG - 60%)

Magyar premier: március 12.

The Lobster comingsoon8.jpg

Yorgos Lanthimos két kőkemény film után most az abszurd vígjáték határai közé tervez egy kis kiruccanást, filmjének története egy olyan disztópikus világról szól, melyben az egyedülálló embereket egy szállóba zárják, ahol kötelező párt találniuk maguknak. A Colin Farrell, Léa Seydoux és Rachel Weisz nevével fémjelzett produkció első látásra eléggé abszurd és talán nehezen emészthető, azonban a sztoriban kétségkívül megvan egy igazán maradandó film magja. FroG – 85% (danialves - 5%)

USA premier: - / Magyar premier: -

Triple Ninecomingsoon9_1.jpg

A jó heist movie manapság olyan ritka, mint a fehér holló, ezért már azt is értékelnünk kell, ha valaki egyáltalán próbálkozik a műfajban. Azonban ha ez az illető John Hillcoat, Az út és a Fékezhetetlen remek rendezője, akkor már bőven van okunk a bizakodásra. Az ő személye, valamint a történet rövid összefoglalója a biztosíték arra, hogy nem is valami könnyed akció-vígjáték érkezik, hanem talán egy, a műfaji klasszikusokat megidéző, sötét és véres produkció. Minden bizonnyal a színészeknek is lesz lehetőségük brillírozni, ez pedig olyan neveknek, mint Woody Harrelson, Anthony Mackie, Chiewetel Ejiofor és Kate Winslet jó eséllyel sikerülni is fog. danialves - 100% (FroG - 85%)

USA premier: szeptember 11. / Magyar premier: -

Ez lett volna tehát az első adag, de maradjatok velünk, mert hogy stílusos legyek, a következő lista hamarosan érkezik...

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr467009521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.12.25. 13:53:36

Amúgy azért dicséret illeti FroG kollégát, hogy olyan gyönyörűen összeszedte ebbe a posztba az összes életrajzi / true story filmet, hogy már nem győztem hova lepontozni őket. :D
süti beállítások módosítása