Eljött az igazság pillanata...
2014. április 01. írta: danialves

Eljött az igazság pillanata...

 

Kedves olvasóink, nem tarthatjuk tovább magunkban azt, ami már nagyon régóta nyomja a szívünket, és már hosszú idők óta meg kellene osszunk veletek. Már többen is éles szemmel mutattatok rá, hogy az autonómiánkat feladva, nem ritkán a forgalmazók díjazása miatt írunk le egy véleményt a filmről, és miután már az Átlátszó blog is közérdekű adatigénylést adott be, nem tehetünk mást, mint hogy nyilvánosságra hozzuk ezeket a számokat. Úgy éreztük, emellett tartozunk nektek annyival, hogy a száraz számok mellett a kiegyensúlyozott tájékoztatás jegyében leírjuk, mit gondoltunk valójában ezekről a produkciókról. (Először én fogok, majd utánam FroG fog beszámolót tenni.)

Gravitációgravity2.jpg

Mit kaptam: 100 millió forintot az InterComtól, 50 milliót a Warner Brotherstől, egy 25 milliós bónuszt, ha beleírom az év végi top10-embe, minden megnyert Oscar után 10 milliót, 0,5%-ot a bevételből, illetve a kommentekben tett említésekért egyenként 10 Ft-ot. (Ha esetleg valaki csodálkozna, miért vitatkoztunk annyit FroG-gal a túlértékeltes listánál.)

Mi a valódi véleményem: Egy nagy rakás szar, 5 forintból bármikor jobbat forgatok a hátsó kertemben.(Mindezt úgy, hogy hátsó kertem nincs is, szóval még azt is kell vennem az 5 forintból.) Ráadásul elbaszták az egészet, mert a műholdak nem nyugatról keletre, hanem keletről nyugatra keringenek a Föld körül.

Időről időreabout time.jpg

Mit kaptam: 25 millió forintot, illetve egy fél éves wellness-bérletet.

Mi a valódi véleményem: Egy komolyan vehetetlen, giccses karikatúrája a való életnek, és ezt most nem azért mondom, mert 75 éves, egyedülálló nő vagyok, aki 12 macskával él. (Ugyanis nem vagyok az.)

A nőher.jpg

Mit kaptam: 3 db MacBook Pro Ultimate Hardcore-t intelligens oprendszerrel, egy iPad-et, egy iPad mini-t, és egy iPhone 5-öt, de ez utóbbit csak azért, mert én voltam az egymilliomodik ember a világon, aki írt róla.

Mi a valódi véleményem: Egy túlértékelt nyáltenger, ami egy igazi férfiatlan punci kockáról szól, aki a számítógépére van ráizgulva. Nem elég, hogy szar, még marhaság is.

A túlélőlone-survivor1.jpg

Mit kaptam: Egy évre szóló mentességet az NSA megfigyelése alól, egy M4A1 Sopmod gépfegyvert 3 teljes tárral és hamisított fegyverhasználati engedéllyel, illetve egy zsír új amerikai zászlót.

Mi a valódi véleményem: Egy gusztustalan propagandafilm, amely azt mutatja be, hogy milyen hasznos és értelmes az amerikai szerepvállalás, és hogy ott egyáltalán nem halnak meg emberek szörnyű kínok között és hiábavalóan.

Az első igazi nyárthe-way-way-back.jpg

Mit kaptam: 250 forintot rózsaszín csekken. (És abból még adóznom kellett, meg befizetni utána a tb-t! Bele sem merek gondolni, Powernek mennyit adtak a kommentjéért.) Ez van, kis költségvetés, szóval higgyétek el, de tényleg tetszett.

Mit gondolok valójában: Mondom, ez tényleg tetszett.

A jogászápr1.jpg

Mit kaptam: Egy autogramot Ridley Scott-tól, illetve Cormac McCarthytól, valamint csinálhattam egy közös képet Michael Fassbenderrel. (Ld. fent. Én vagyok a bal oldalon, ha valakinek nem lenne egyértelmű)

Mit gondolok valójában: Egy nagy rakás értelmetlen és unalmas szar, koherens történet nélkül, amit senki nem értékelne, ha nem ezek a nevek lennének a stáblistán.

Megdönteni Hajnal TímeátMegdonteni_Hajnal_Timeat_2.jpg

Mit kaptam: Szabó Simon kiírta nekem a Rambo 3-at VHS-re.

Mit gondolok valójában: Egy nagy hulladék, pont ugyanolyan, mint a többi szar magyar film. Sőt, meg sem néztem eleve, hiszen én olyan igényes vagyok, hogy az elmúlt 350 és fél évben nem láttam egy magyar filmet sem.

Vasember 3iron_man_3.jpg

Mit kaptam: 240 millió forintot, és egy személyesen Bob Iger által dedikált magyar nyelvű kalózkópiát díszdobozban. Na meg azóta rengeteg testüregmotozást, amikor premier környékén mentem egy filmre.

Mit gondolok valójában: Egy szar képregényfilm, amire csak a 14 éves pattanásos képregénybuzi geekek verik. Ráadásul megszentségtelenítették a képregényt, a film szellemisége teljesen szembemegy az 1974-es Iron Man Special Anniversary Edition kiadással, amit anyukámtól kaptam múlt héten a 14. szülinapomra.

Ezek után pedig következzenek FroG önvallomásai:

Annak ellenére, hogy papíron én vagyok ennek az oldalnak a főszerkesztője, danialves kollégám honoráriumához képest igencsak használhatatlan összegeket kaptam, már ha kaptam egyáltalán.

Big Bad Wolves

bbw1.png

Mit kaptam:  Három csomag savanyú cukrot. Tudom nem sok, de ez van, ezt kell szeretni.

Mi a valódi véleményem: Abszolúte élvezhetetlen film, amely fordulatainál én félrészegen kétszer jobbat böfögök. Minimum.

A berni követ

berni1.png

Mit kaptam: Egy 500 forintos étkezési kupont, amelyet csak kaszinótojásra lehet beváltani.

Mi a valódi véleményem: Egy gyenge próbálkozás, amely nem hogy nem élvezhető, de guantanamoi fogolytáborokban lehetne kínozni a vetítésével.

Tökéletes bizonyíték

evi1.png

Mit kaptam: Egy kéthetes, teljes ellátással egybekötött túrát Ecseröcsögére. Csak tudnám merre van.

Mi a valódi véleményem:  Az Univerzum legjobb, legcsavarosabb és legmegbotránkoztatóbb darabja, amely olyan érzelmi töltettel, karakterdrámával és fordulópontokkal rendelkezik, hogy Hollywood színe-java epekedve imádkozik a receptért.

Inside Llewyn Davis

ild1.png

Mit kaptam: Egy Gravitáció (+10 Ft.) díszpéldányt elégetésre és egy harminckét darab téli fagylaltot. 

Mi a valódi véleményem: A film csupán a coen-i mítosz repetitív visszaöklendezése, amely eszközeivel, hangulatteremtő elemeivel, meg úgy en bloc egészével idegesítő és élvezhetetlen. Ja és sok a füst is, ugye.

Csak Isten bocsáthat meg

ONLY-GOD-FORGIVES-Image-04.jpg

Mit kaptam: Pontosan 54 méterről nézhettem, ahogy egy magazin interjút készít Nicolas Winding Refn-nel, na meg egy „ Wanna fight?” polifonikus csengőhangot a mobilomra. Megérte.

Mi a valódi véleményem: Az OGF. színtiszta pozőrködés, magamutogatás, amellyel Refnnek csak az volt a célja, hogy mindenki orra alá tolja a száraz tényeket: ő még ezt is megteheti.

A magányos lovas

tlr1.png

Mit kaptam: Johnny Depp házvezetőnőjének a szomszédjának az e-mail címét.

Mi a valódi véleményem:  Az, mint a többségnek: unalmas, rágós és élvezhetetlen darab. És milyenmá’ az hogy Depp megint bohóckodni akar? Tűnjön el a filmvilágból, sőt, a Földről is.

 

Nos, túlestünk ezen is, nekünk nagy megkönnyebbülés, de azért nem volt egyszerű ilyen kegyetlenül őszintének lenni. Mindenesetre jöjjön, aminek jönnie kell, állunk elébe, de az vesse ránk az első (berni) követ, aki még nem írt pénzért kritikát.

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr545869656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.04.01. 00:08:02

GRAVITÁCIÓ GRAVITÁCIÓ GRAVITÁCIÓ GRAVITÁCIÓ GRAVITÁCIÓ GRAVITÁCIÓ GRAVITÁCIÓ GRAVITÁCIÓ GRAVITÁCIÓ GRAVITÁCIÓ GRAVITÁCIÓ GRAVITÁCIÓ GRAVITÁCIÓ GRAVITÁCIÓ GRAVITÁCIÓ GRAVITÁCIÓ GRAVITÁCIÓ GRAVITÁCIÓ GRAVITÁCIÓ GRAVITÁCIÓ GRAVITÁCIÓ GRAVITÁCIÓ GRAVITÁCIÓ GRAVITÁCIÓ GRAVITÁCIÓ GRAVITÁCIÓ GRAVITÁCIÓ GRAVITÁCIÓ GRAVITÁCIÓ GRAVITÁCIÓ GRAVITÁCIÓ GRAVITÁCIÓ GRAVITÁCIÓ GRAVITÁCIÓ GRAVITÁCIÓ GRAVITÁCIÓ GRAVITÁCIÓ GRAVITÁCIÓ GRAVITÁCIÓ GRAVITÁCIÓ GRAVITÁCIÓ GRAVITÁCIÓ

Gaben No.1 2014.04.01. 00:29:37

@danialves: ez beszarásjó!!! "Három csomag savanyú cukrot." xD

Most már csak az érdekelne, hogy A Lego-kaland kritikáért mit kaptál. Egy vödör piros 1x4-es elemet, vagy a hiányzó Bionicle-öket?

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.04.01. 00:41:59

@Gaben No.1: Az első nem én voltam, hanem FroG ;)

Legoból egy készletre fájt nagyon a fogam, és az a Disney Princess volt. De annyit elmondhatok, hogy most már nem fáj. Viszont ugye érted, hogy ezt miért nem akartam nyilvánosságra hozni.

Gravitáció.

NY124 · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2014.04.01. 00:48:37

@danialves: @Gaben No.1: Ne higgy neki, a blogot egyetlen majom írja, aki egy régi Royal írógépet püföl.

Óicátivarg

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.04.01. 00:51:23

@NY124 (Darvas Tamás): Ügyes próbálkozás, de ettől függetlenül kénytelen leszel bevallani, mennyit kaptál a Wall Street farkasáért.

NY124 · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2014.04.01. 01:02:53

@danialves:

A Wall Street farkasa

Mit kaptam: Életre szóló kokainellátást, amit a megbízható Magyar Posta Zrt. szállít nekem minden hónap elején (tehát valójában ezt nem is kapom meg). Emellett pedig rengeteg prostit, illetve megbüntethettem DiCaprio fiatal énjét egy ostorral, amiért hozzájárult a Titanichoz. Ezután pedig hazahozhattam és bezártam a pincébe.

Mi a valódi véleményem: Egy merénylet az emberi kultúra ellen, ami a ősi bebetonozott erkölcsi értékeinket gyalázza, semmi maradandót nem alkot. Leo pedig még mindig egy elkényeztetett ficsúr, akinek már kijárna néhány atyai pofon.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.04.01. 07:59:44

@NY124 (Darvas Tamás): "Leo pedig még mindig egy elkényeztetett ficsúr, akinek már kijárna néhány atyai pofon."
Ez a mondat különösen is zavarba ejtő az első fele után. :D

FilmBaráth 2014.04.01. 08:27:56

Sehol nem vagyok, nekem Cumberbatch természetben szokott fizetni a lelkendező kritikákért
Egyébként biztos nem írtam volna le arról a teljesen érdektelen, dögunalmas J.J. Abrams moziról, hogy milyen jó film. Abban az alkotásban csak a két eget rengető művészi alakítás ér valamit: Chris Pine egy isten Kirk kapitány szerepében, Zachary Quinto pedig Oscar-díjas alakítást nyújtott Spock szerepében.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.04.01. 08:30:16

@FilmBaráth: Na és akkor a Hobbitról ne is beszéljünk, ott direkt csak a hangját vették fel, hogy ne rontsa el teljesen a filmet.

Amúgy bele sem merek gondolni, mik szoktak történni, amikor ti ketten átmentek Tamásékhoz a pincébe.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.04.01. 09:04:51

jó kis poszt, remélem index címlapos lesz és jön a sok szakértő. :D:D

FilmBaráth 2014.04.01. 09:23:57

@danialves: Az űr a legvégső határ!

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.04.01. 12:52:34

@doggfather: Mi is reméljük, hiszen a népszerűség és az elismerés hajhászása a célunk, a pénzről nem is beszélve. (Amúgy kint van index2n.)
@FilmBaráth: Erről nekem valamiért a Gravitáció jut az eszembe.

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2014.04.01. 15:58:04

Nekem ne mondják egy "hirdetésre ajánlott blog" szerzői, hogy nem csókosak!!44!négy!!

Eladtátok a "lelketeket" a legrosszabbnak! A ti hazugságaitok "miatt" tart ott ez az ország, "ahol". Lefogadom, hogy "még" a négyes metróból elkummantott pénzekből is kaptatok. "Ironizálhattok", de "engem" nem vertek át!

Razzul 2014.04.01. 16:23:26

Itt volt az ideje, hogy lehulljon a lepel erről a szenny blogról, és most nem az irígység beszél belőlem danialves Disney Princess gyűjteménye után.

Most pedig visszamegyek a megszokott japánimádó elitista barátaim közé.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.04.01. 18:22:28

@Razzul: Akarod mondani, az ázsiabuzik közé? Mindegy, ez nem változtat azon a TÉNYEN, hogy az új Oldboy volt előbb.

@lisztes: Hát ja, már többen is a szememre vetették, hogy miért nem politikai blogot írok, annak legalább lenne valami haszna. Szóval tulajdonképpen ha nem lesz kormányváltás, az amiatt van, mert inkább filmekről írunk. Nagy felelősség ez, de mivel gerinctelen férgek vagyunk, ezért leszarjuk.

Razzul 2014.04.01. 20:39:07

"az új Oldboy volt előbb"

Szép próbálkozás volt fiacskám, de előbb kell felkelned, hogy engem megtévessz. Ha értelmes, keleti filmeket néznél nem pedig azt a Hollywoodi szar szemetet talán több eszed lenne.

Razzul 2014.04.01. 20:39:44

@danialves: bejelölni azért még bejelöllek, mert tartalak annyira

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.04.01. 20:41:22

@Razzul: Megint ugat a sok sznob, de az a helyzet, hogy rajtatok, ázsiaibuzikon meg hülye bloggereken kívül mindenki szarik a ferdeszeműek beteg, perverz agymenéseire, és inkább normális filmeket néznek.
Inkább mondd meg, hogy mennyit kapsz azért, hogy a kínaiak seggét nyald.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.04.01. 20:41:54

@Razzul: Nem mintha nem kapnék értesítést amúgy is arról, ha a saját posztomhoz kommentelnek...

Razzul 2014.04.01. 23:58:45

@danialves: A kínaiaktól 15%-os árkedvezményt kapok bármilyen hamisítványból amíg a blognál dolgozom, de csak hamisítványból. Azt az ígéretet kaptam, hogy ez a százalék idő előrehaladtával folyamatosan növekedni fog. A japánok pedig minden hónapban küldenek nekem egy új dakimakurát. =P

Dr_utcai_arcos 2014.04.02. 19:49:23

Mocskok! Júdások!! 30 ezüst!!!!4444

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.04.02. 19:56:19

@Dr_utcai_arcos: A 444-hez semmi közünk, ezt szeretném kategorikusan tagadni, mi csak az Indextől fogadunk el pénzt.

Razzul 2014.04.02. 22:07:50

@danialves: csak a magad nevében beszélj

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.04.02. 22:10:35

@Razzul: Áhá, szóval eszerint a kínaiak már a spájzban vannak, és övék a 444.
Vagy simán csak a 444-től is kapsz dákómakit?

Razzul 2014.04.02. 22:35:30

@danialves: a 444-től nem kapok dákómakit de CSAK az indextől... hazudozni azért nem kéne nem gondolod?

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.04.02. 22:36:34

@Razzul: Ja hát úgy értem a hírportálok közül. Természetesen egyébként nyugodtan lehet korrumpálni minket.

Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2014.04.11. 08:38:03

Rég jártam erre, és ez fogad :D Nem elég a poszt, még a kommenteken is sikítok méég xD
süti beállítások módosítása