ComingSoon 2015 - 4. rész: A kicsik 3/3.
2015. január 10. írta: FroG

ComingSoon 2015 - 4. rész: A kicsik 3/3.

1. rész: A kicsik 3/1.

2. rész: A nagyok

3. rész: A kicsik 3/2.

Elérkeztünk évváró összeállításunk 60 filmjének utolsó adagjához, azonban a maradék jelleg itt nem pejoratívan értendő: ebben a listában találkozhattok többek között Robin Williams utolsó alakításával, Tarsem Singh és Dennis Villenueve új filmjeivel és Russell Crowe első rendezésével. De ezeken kívül is rengeteg olyan érdekes darabról olvashattok, amelyeket nem biztos, hogy agyon fognak reklámozni 2015 folyamán.

Colonia Dignidadcomingsoon_9.jpg

A Colonia Dignidad története az 1973-as chilei puccs köré épül, főszereplőink az utcai tüntetések miatt Pinochet tábornok fogságába kerülnek. A két főszerepet Daniel Brühl és Emma Watson kapta, ugyanakkor Michael Nyqvist is kapott egy szerepet. A rendezői széket a viszonylag rutintalan Florian Gallenberger foglalja el. FroG – 80% (danialves - 70%)

Német premier: 2015. szeptembere / Magyar premier: -

Absolutely Anythingcomingsoon1_11.jpg

Robin Williams utolsó filmje nem csak attól jelentőségteljes, hogy itt láthatjuk (illetve egész pontosan csak szinkronszínészként hallhatjuk) utoljára a remek komikust: a Monty Python-tag Terry Jones írta és rendezte, ha pedig már így alakult, össze is verbuválta a régi gárdát, legalábbis egy-egy szinkronszerep erejéig. És ha még nem lenne elég a nagy nevettetőkből, a csapat Simon Pegg-gel egészül ki, így aztán minden adott, hogy egy fenomenális brit komédiát láthassunk a vásznon. Őszintén remélem, hogy Jones képes lesz egy méltó búcsút összehozni mind az elhunyt színésznek, mind a visszavonuló pythonoknak. danialves - 85% (FroG - 75%)

Brit premier: 2015. júliusa / Magyar premier: -

Fathers and Daughterscomingsoon2_13.jpg

Gabriel Muccino legutóbb egy finoman szólva is megkérdőjelezhető romkommal, a Kispályás szerelemmel „kényeztette” el a nézőközönséget, most azonban úgy tűnik, visszalép a Hét élet által megkezdett útra, és újra családi drámát rendez. A sztori középpontjában egy Pulitzer-díjas író és a lánya közötti konfliktus áll, megspékelve Russell Crowe, Aaron Paul, Amanda Seyfried, Diane Kruger és Quvenzhané Wallis közbenjárásával. FroG – 80% (danialves - 40%)

USA premier: - / Magyar premier: - 

Last Days in the Desertcomingsoon3_12.jpg

Az egyik legérdekesebb ötlet az összeállításban Rodrigo Garcia műve, amely Jézus 40 napos böjtjét helyezi egy kissé más megvilágításba. Ugyan adódik a kérdés, hogy egy ilyen jellegű filmet mivel lehet kitölteni, de kiindulva abból, hogy Garcia a Terápia amerikai változatának fő alkotója volt, jó eséllyel ért a minimalista, párbeszédközpontú darabokhoz. Ha Ewan McGregor képes lesz hozni egy maradandó alakítást, akkor a Sundance-en debütáló produkció a jövő évi díjszezon egyik fő attrakciójává válhat. danialves - 80% (FroG - 80%)

USA premier: január 25. (Sundance) / Magyar premier: - 

The 9th Life of Louis Draxcomingsoon4_8.jpg

Mint ahogyan azt már egy korábbi listánkon is kifejtettem, Alexandre Aja nem csupán a kedvenc rendezőim között foglal helyet, de a jövő nagy reménységeinek listáját is erősíti. Aja ezúttal látszólag kilép komfortzónájából, és egy thrillert rendez, amely történetének közepében egy pszichológus áll, aki egy rejtélyes fiatal betegét szeretné megfejteni. A színészek közül Aaron Paul az egyetlen igazán ismerős név, de az egyre több szerepet kapó Sarah Gadon-t is megtalálhatjuk a listán, a főszerepet pedig Jamie Dornan kapta. FroG – 90% (danialves - 75%)

USA premier: - / Magyar premier: - 

Sicario

Dennis Villenueve szerencsére nem lustálkodik, 2013 és 2014 után 2015-ben is meglep minket egy filmmel, méghozzá egy akció-krimivel. És mint ahogy eddigi alkotásai kapcsán, most is forgatókönyves téren adódhat probléma: az eddig színészként működő Taylor Sheridan első munkája nagy kérdés, hogy hogyan fog működni a vásznon. Ettől függetlenül a rendező eddigi művei sem okoztak csalódást, úgyhogy nehezen tudnám elképzelni, hogy most nyúlna borzasztóan mellé. danialves - 75% (FroG - 80%)

USA premier: - / Magyar premier: - 

Midnight Specialcomingsoon5_3.jpg

Jeff Nichols az utóbbi időben olyan filmekkel vetette észre magát, mint a Mud és a Take Shelter, azonban neki köszönhetjük a Fegyverek és embereket is. Nichols legújabb filmje egy érdekes sci-finek ígérkezik, amelyben egy apának és egy fiúnak kell menekülnie, miután kiderül, hogy a fiúnak különleges ereje van. A színészek sorát erősíti Nichols állandó társa, Michael Shannon, illetve ha hihetünk a híreknek, akkor Joel Edgerton, Adam Driver és Kirsten Dunst alakítását is megcsodálhatjuk. FroG – 95% (danialves - 80%)

USA premier: november 25. / Magyar premier: - 

Selflesscomingsoon6_3.jpg

Mostanában nem halmoznak el minket izgalmas sci-fi ötletekkel, éppen ezért is várom Tarsem Singh legújabb alkotását. Hiába ugyan a jó koncepció, a rendező miatt még sok bizalmat nem szavaznék meg a műnek, ugyanakkor forgatókönyvíróként azok a Pastor-fivérek működtek közre, akik már a Los últimos dias kapcsán is bizonyították, egész jó ötleteik vannak a tudományos-fantasztikus műfajon belül. Mindezt pedig Singh vizualitásával megspékelve egy igazán erős végeredményt ígér a Selfless. danialves - 85% (FroG - 75%)

USA premier: július 31. / Magyar premier: - 

 

Regressioncomingsoon7_2.jpg

Alejandro Amenábar Spanyolország egyik legkiemelkedőbb rendezője, aki olyan filmeket rendezett, mint például a Nyisd ki a szemed, a Belső tenger, vagy a Más világ. Amenábar közel 6 év hallgatás után tér vissza a filmrendezéshez a Regresson című alkotással, amelyben olyan színészek dolgoztak a kezei alá, mint Ethan Hawke és Emma Watson, valamint a rendkívül tehetséges, ám végletekig alulértékelt David Thewlis.  FroG – 90% (danialves - 90%)

USA premier: augusztus 28. / Magyar premier: - 

Slow Westcomingsoon8.png

Westernt is ritkán látni a mozikban (legalábbis a magyar mozikban mindenképpen), így érdemes egy pillantást vetni John Maclean bemutatkozó darabjára, aki mintha egy egészen klasszikus vadnyugati sztorit álmodott volna a vászonra. Ennek megvalósításában pedig nem más segít neki, mint az egyre híresebb Kodi Smit-McPhee, valamint Michael Fassbender. Utóbbi miatt én feltétlenül adnék egy esélyt a műnek, de nemsokára a Sundance látogatóitól is megtudhatjuk, hogyan sikerült a produkció. danialves - 75% (FroG - 75%)

USA premier: január 24. (Sundance) / Magyar premier: - 

Ricki and the Flashcomingsoon9_2.jpg

Jonathan Demme rendező sokak számára A bárányok hallgatnak miatt lehet igazán ismerős, a direktor a kultikus krimi-thriller óta nem sok igazán maradandó alkotást rendezett. 2015-ben egy kiöregedett rocksztár történetét küldi a vászonra, a főszerepben Meryl Streeppel, mellette pedig feltűnik még Kevin Kline is. A forgatókönyvet a Pszichoszingli és a Juno szkriptjét jegyző Diablo Cody írta. FroG - 70% (danialves - 50%)

USA premier: - / Magyar premier: - 

The Water Divinercomingsoon10.jpg

Mint sok más színésznél, Russell Crowe életében is eljött az a pillanat, amikor kipróbálta magát a kamera másik oldalán is. Az ausztrál történelem legfájdalmasabb (de lehet, hogy inkább egyetlen fájdalmas) momentumáról, a gallipoli csata utóéletéről szól filmje, amelyben a saját maga által alakított apa igyekszik megtalálni eltűnt fiait Törökországban. A súlyos drámát karácsony óta már játsszák az ausztrál és török mozik, a visszajelzések pedig egyszerűen csak mesterműként aposztrofálják Crowe debütálását. Ha pedig nem egy giccses, díjhajhász produkcióról van szó, akkor ez abszolút reménykeltő. danialves - 80% (FroG - 70%)

USA premier: április 24. / Magyar premier: - 

Black Sea comingsoon11.jpg

Kevin Macdonald az egyik legkiegyensúlyozatlanabb rendező, hisz a zseniális Az utolsó skót király után pár évvel már A sas című fércműhöz adta a nevét. Az első kritikák alapján a Black Sea sem a legjobb alkotások közé tartozik, azonban az érdekes története, valamint Jude Law főszereplése miatt talán megér egy próbát. FroG – 65% (danialves - 70%)

Brit premier: 2014. december 5. / Magyar premier: - 

Mr. Right

Max Landis már a Frankenstein írójaként szerepelt az egyik előző posztban, 2015-ben azonban a Mr. Right című akcióvígjáték szerzőjeként is jelentkezik. Természetesen ez az a műfaj, ahonnan a legtöbb jellegtelen, középszerű alkotás kerül ki, és Paco Cabezas sem az a rendező, aki ennek ellenkezőjére lenne biztosíték, de Sam Rockwell és Tim Roth nevei miatt én mégis bizakodva várom a filmet és azt gondolom, ez lehet 2015 egyik legnagyobb meglepetése. danialves - 70% (FroG - 75%)

USA premier: - / Magyar premier: - 

Black Masscomingsoon12.jpg

A Black Mass című alkotást igazán hangzatos sztorit tudhat magáénak: a történet Whitley Bulger életét dolgozza fel, aki mindamellett hogy egy szenátor testvére volt, Dél-Boston egyik legbrutálisabb és legrettegettebb bűnőzőnek vallhatta magát, és ezeken felül még FBI informátorként dolgozott. A rendezői székben az Őrült szív és A harag tüze direktora, Scott Cooper foglal helyet, a főszereplőt Johnny Depp alakítja, mellette pedig olyan színészek tűnnek fel, Benedict Cumberbatch, Joel Edgerton, Juno Temple, Kevin Bacon, Peter Sarsgaard és Adam Scott. FroG – 100% (danialves - 80%)

USA premier: - / Magyar premier: - 

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr256987613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2015.01.16. 01:12:57

Na, kicsit késve bár, de íme a legjobban várt filmjeink:

1. Equals 100 %
2. Triple Nine 92,5 %
3-6. Regression - Black Mass - Mad Max Fury Road - A Most Violent Year 90%
7-8. Midnight Special - Life 87,5%
9-11. American Sniper - Everest - Avengers 2 85%

Idén 85% volt a belépőszint a tavalyi 82,5-hez képest, az nem rossz.
süti beállítások módosítása