ComingSoon - Mozifilmek júniusban
2014. május 31. írta: danialves

ComingSoon - Mozifilmek júniusban

Júniusra látszólag már annyira csak a nagy durranások maradtak, hogy a forgalmazók szinte nem is mertek semmit versenybe küldeni a blockbusterekkel. De azért azok sem maradnak látnivaló nélkül, akiknek az animációs és élőszereplős gyerekfilmek, Seth MacFarlene, vagy az egymást ütlegelő robotok túlságosan rétegműfaj lenne. Ők ugyanis többek között olyan darabokból válogathatnak, mint az év egyik legérzelmesebb alkotása, két nagyon megosztó magyar produkció, vagy éppen egy régóta várt japán anime.

Június 5.comingsoon_6.jpg

Csillagainkban a hiba (The Fault In Our Stars): Kevés romantikus dráma létezik, amely giccs és nyál nélkül is képes működni, ez azonban köztük van. Többek között erről is olvashattok kritikánkban.

Demóna (Maleficient): Angelina Jolie jó ideje eltűnt a filmvászonról, a rendezéssel próbálkozott elsőre nem túl nagy sikerrel, de mivel nem akar elmaradni producerként újabban egyre sikeresebb párja, Brad Pitt mellett, újabb kísérletet tesz a műfajban. Hogy addig se felejtsék el a nézők, szerepet vállalt ebben az újragondolt Csipkerózsika történetben, amelytől a jó szereplőgárda ellenére sem várható több egy látványos, de teljesen felejthető filmnél. (FilmBaráth)

A 100 éves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt (Hundraaringen som klev ut genom fönstret och försvann): Egy jó néhány felesleges momentummal átitatott, de szórakoztató film született, erről meggyőződhettek kritikánk alapján.

A szépség és a szörnyeteg (La belle et la bete): A Disney nem marad kihívó nélkül ezen a héten, a franciák is elkészítették a maguk élőszereplős, 12-es karikás meseadaptációját. A maguk szintjén (Vincent Cassel, Lea Seydoux) pedig szintén megpróbálták sztárokkal megtámogatni, de miután már a Demónának is egy alapos bukta néz ki, itt jó eséllyel még kevesebb eredményre fog vezetni a "gyerekeknek túl felnőttes, felnőtteknek túl gyerekes" téma csapdája. (danialves)

Fekete leves:  Az idei évben örvendetesen sok magyar film kerül moziba. A Titanic filmfesztiválon debütált az alkotás, amely igazán egy internetes botrány miatt vált ismertté. Az alkotók megfogadták a kritikusok véleményét, újravágva került a film a mozikba, a tehetség és a kiváló szereplőgárda adott, én nagyon bízom benne, hogy egy ütős darab lesz belőle, és megtalálja az utat a nézők szívéhez. (FilmBaráth)

(Ezen a héten érkezik még a Készen állsz Helenre? című német vígjáték, és a Volt egyszer egy erdő c. francia dokumentumfilm.)

Június 12.comingsoon1_8.jpg

Fehér isten: Mundruczó Kornél filmje elnyerte a cannes-i filmfesztivál Un Certain Regard szekciójának fődíját, büszkén dagad a kebel, óriási szakmai elismerés ez, ráadásul szép kritikákat kapott az alkotás (a vörös szőnyegen felvonuló cuki kutyák csak a hab a tortán), reméljük hozzájárul ahhoz, hogy nemzetközi szinten is újra feltegye a térképre a magyar filmgyártást. Jó, de nem könnyen emészthető filmet várok (FilmBaráth)

Hogyan rohanj a veszTEDbe (A Million Ways To Die In The West): A Family Guy atyjának első élőszereplős filmje akkora sikert aratott, hogy valószínűleg a következő 50 évben ez fogja meghatározni alkotásainak magyar címét. Ettől függetlenül is úgy tűnik, sikerül folytatni a Ted-ben megkezdett utat, és ismét egy egyedi vígjátékot kaphatunk MacFarlene tapló humorától övezve. Ha pedig ez sikerül, akkor hosszú idő után ez lehet az első év, amikor szinte semmi panaszunk nem lehet a bemutatott vígjátékok színvonalára. (danialves)

Mesterséges mennyországok (Paraísos Artificiais): A brazil filmezésnek kifejezetten jó híre van, így sok okot nem látok arra, miért ne várhatnánk ezt a darabot is. (Leszámítva a "*híres film* producereitől" sablonszöveget.) Ettől függetlenül kifejezetten zavar, hogy a történetről nem sok mindent tudtunk meg azon kívül, hogy egy drogokkal kapcsolatos romantikus dráma lesz, ezzel pedig az alkotók pont abba a két műfajba tenyereltek bele, ahol nehéz már újat mutatni. De ha valakiknek ez sikerülhet, az pont a brazilok. (danialves)

(Akiket egyik darab sem győzött meg, azok választhatják még a Vivian Maier nyomában c. dokumentumfilmet.)

Június 19.comingsoon2_10.jpg

Így neveld a sárkányodat 2. (How To Train Your Dragon 2): Ezekben az időkben nagy bátorságra vall várni bármilyen folytatást is, azonban ha valahol ezt egészen nyugodt szívvel meg lehet tenni, az pont az elmúlt évek legjobb animációs filmjének második része. A folytatás talán egy kicsit érettebb és komolyabb hangvételt ígér, mint az előző felvonás, ugyanakkor annak erényeit egytől-egyig megcsillogtatja. (danialves)

Mi vagyunk a legjobbak! (Vi är bäst!): Coming-of-age zenés film történelmi háttérbe beágyazva még akkor sem tűnik egy megnyerő próbálkozásnak, ha éppen a svédek készítik. Sőt, ettől talán még kevésbé tűnik annak, legalábbis én igen kevés hasonló jellegű skandináv mesterművet tudnék felsorolni. Rétegfilmnek viszont akár még tökéletes is lehet, de punk-rajongókon kívül másokat nem hiszem, hogy megérintene. (danialves)

Szél támad (Kaze tachinu): Hayao Miyazaki úr legfrissebb műalkotása, amelyet japánban és nyugaton már tavaly nyáron és ősszel bemutattak a nagyérdeműnek. Ebben a hónapban végre mi is szemügyre vehetjük, mivel érdemelte ki a japán nagymester számára a második Oscar jelölését, és hogy  a Frozennek mivel sikerült maga alá gyűrnie az aranyszobrocskáért vívott versenyben. (Razzul)

Június 26.comingsoon3_9.jpg

Transformers: A kihalás kora (Transformers: The Age of Extinction): Michael Bay a világért sem hagyná abba azt a filmművészeti környezetszennyezést, amit a Transformers-sorozat kapcsán művel. Egyetlen pozitív fejleményként elmondható legalább, hogy a már nem híres Shia LaBeaoufot sikerült Mark Wahlbergre cserélni, de ennél kicsit több kellene ahhoz, hogy mondjuk a Pacific Rim szintjét megüsse a produkció. Bár amikor Optimus Prime egy dinobot hátán jön szembe, akkor már a fentiekkel is 10-szer többet gondolkodtam a filmen az elvártnál. (danialves)

(Akik nem kíváncsiak a robotok zúzására, azok az Araf c. török dráma, és az Yves Saint Laurent életét feldolgozó francia alkotás közül választhatnak még.)

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr466197158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nyílméregbéka 2014.05.31. 13:16:35

A felsorolásból nekem az utolsó hat film lesz nézős a moziban. Vessetek a mókusok elé, de én a Transformers filmekre is elszoktam menni, és nem bántam meg egyszer sem, bár arra sem éreztem késztetést soha, hogy másodszor is megnézzem valamelyiket. Egynek jó volt. Az új meg már Mark Wahlberg miatt is várós.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.05.31. 15:07:48

hát lehet ebben a hónapban nem is megyek moziba. :S

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2014.06.02. 16:53:21

Az így neveld a sárkányodat 2 jónak ígérkezik nagyon, a többitől nem indult be a nyálelválasztásom. Eddig csak a Fehér istent láttam, de az nagyon nem tetszett.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.06.02. 18:00:02

@lisztes: Akkor kérd meg Santi kollégádat, hogy meséljen egy pár szót a Csillagainkban a hibáról ;)

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.06.02. 21:29:44

@danialves: @lisztes: türelem, kolléga urak, holnap gyün róla a kritika :)

Razzul 2014.06.02. 21:39:16

@Santino89: Engem is érdekel a dolog. =P

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.06.02. 22:45:24

@lisztes: Magyarul sem ő, sem mi nem győztünk meg. Na szép.
süti beállítások módosítása