ComingSoon - Mozifilmek októberben
2013. szeptember 29. írta: danialves

ComingSoon - Mozifilmek októberben

Nem túloztam egy hónappal ezelőtt, amikor azt írtam, hogy októbernek már az első hétvégéje is erősebb, mint az egész szeptember. De most azt kell, hogy mondjam, nemcsak az elsőről, hanem szinte mindegyikről elmondható ez. Köszönhetjük ezt többet között annak, hogy a Cinefesten vetített alkotások 90%-át most fogják behozni a mozikba, illetve hogy Magyarországon kívül is dübörög a fesztiválszezon, így lassacskán az Oscar-esélyesekből is kapunk egy kis ízelítőt. A fenti kategóriák pedig még a filmek felét sem fedik le.

Október 3.comingsoon_1.jpg

Metallica: Through The Never: Úgy néz ki, nem fogyunk ki a koncertfilmnek álcázott rókabőr-lehúzásokból, azonban ez a darab nem csak zenei ízlés függvényében lesz érdekesebb a múlt havi fiúbanda-hakninál: ha Antal Nimród nevére nem is feltétlenül ugrik a magyar, a koncepció, mely Dane DeHaan karaktere köré még valamiféle apokaliptikus történetet is próbál építeni, kétségkívül többet ígér egy parasztvakító 3D-vel felszerelt show-nál. (IMAX-ben egyébként már ezen a héten megtekinthető a mozikban.) (danialves)

A Metallica nem az én világom, Antal Nimród viszont igen, vagyis meg fogom nézni (FilmBaráth)

Don Jon: Jó hírünk van, a türelmetlenek Budapesten már ezen a hétvégén megnézhetik, amit már csak azért is érdemes megtenni, mert nekünk nagyon tetszett.

Gravitáció (Gravity): Nincs értelme nagyon szaporítani a szót (aki mégis szeretné, annak itt egy kritika), ez az év filmje, tessék elmenni és megnézni. 

Majd újra lesz nyár (How I Live Now): Posztapokaliptikus történeteket mindig szívesen nézek, főleg, ha Kevin McDonald rendezi őket. Hozzáteszem, elvileg az adaptált regény a látványos világvége helyett sokkal inkább a karakterek pszichológiájára fókuszál, úgyhogy ennek megfelelő elvárásokkal álljon mindenki hozzá. (danialves)

Engem nem hozott lázba a film, kimarad (FilmBaráth)

Mocsok (Filth): A Trainspotting írójának újabb könyvét filmesítették meg, és ahogyan az látható, ismét az a koncepció, hogy minél jobban megbotránkoztassák a nézőt. Tartok tőle, hogy e mellé mást nem is igazán sikerül majd a filmbe passzírozni, és inkább James McAvoy one-man-show-jával próbálják majd meg eladni más erények híján ezt a produkciót. (danialves)

James McAvoy nagyon jó színész, az ő kedvéért adok egy esélyt a filmnek (FilmBaráth)

Október 10.comingsoon1.jpg

Adéle élete (La vie d'Adéle): Íme kritikánk.

A háború császára (Emperor): A múlt havi összeállításunkban már megemlékeztünk az időközben 3 hetet csúszó filmről.

Fogságban (Prisoners): Nagyon jó film született, erről itt is meggyőződhettek.

Iron Sky - rendezői változat: Ugyan a rendezői változathoz még nem volt szerencsénk (de miért is lenne rossz?), azonban az eredetiről már született írás itt a blogon.

Templom a dombon (Krugovi): A délszláv háború kimeríthetetlen forrás a filmesek számára, azonban (bár ez az előzetesből nem feltétlenül derül ki) ez a mű egy kifejezetten érdekes koncepcióval rendelkezik. Ráadásul a Sundance és a Cinefest filmfesztiválok is megjárta, mindenhol pozitív visszajelzéseket váltva ki. (danialves)

Érdekesnek tűnik, kap egy esélyt (FilmBaráth)

Október 17.comingsoon2_1.jpg

Időről-időre (About Time): Richard Curtis neve talán nem mond semmit sokaknak, ellenben annál többet mond Mr. Bean vagy az Igazából szerelem. Ennek fényében azt hiszem joggal várhatunk sokat ettől a romantikus vígjátékkal, amely az időutazás paradoxonjaival áll neki kacérkodni.(danialves)

Időutazós romantikus vígjáték eddig kimaradt az életemből, úgyhogy kíváncsi lettem (FilmBaráth)

Itt a vége (This Is The End): "Hatalmas csalódás." "Borzalmas volt." Többek között ilyen véleményeket is lehet olvasni erről a vígjátékról, miközben a közönség másik fele imádja. Seth Rogenék ezúttal már annyira sem erőltetik meg magukat, hogy szerepet játsszanak, úgyhogy önmagukat adják világvége- történetükben. Úgyhogy akik szerették az Ananász expresszt és társait, azok valószínűleg most sem fognak csalódni, de engem Edgar Wrighték produkciója sokkal jobban érdekel. (danialves)

Engem is sokkal jobban érdekel a Cornetto trilógia harmadik része (FilmBaráth)

Machete gyilkol (Machete Kills): A film története benne van a címben: Machete (Danny Trejo) gyilkol, erről szól és nem többről. Hősünket egyenesen az USA elnöke (Charlie Sheen) bízza meg, hogy ölje meg egy kartell főnökét, aki természetesen rakétát akar kilőni Washingtonra. Véleményem szerint ez a film olyan rossz, hogy az már jó. Eszemben sincs kihagyni! (FilmBaráth)

Az "annyira rossz, hogy már jó" kategória soha nem hozott lázba, ugyanakkor lehet, hogy fél-egy év múlva egy unalmas napon pont erre fog gusztusom támadni. (danialves)

Paranoia: A magyar forgalmazó ezúttal sem fog köszönetet mondani az internetnek, hiszen a körülbelül 3 hónap késéssel behozott film 4.8-as Imdb pontszáma láttán minden józan ésszel rendelkező ember sikítva menekül majd a mozik közeléből, ahol ezt a "remekművet" adni fogják. Kivéve, ha a Harrison Ford, Gary Oldman, Liam Hemsworth fémjelezte szereplőgárda megtéveszti az óvatlan nézőt. (danialves)

A szereplőgárda elsőrangú, de a történet annyira nem az, tehát valószínűleg kimarad (FilmBaráth)

Október 24.comingsoon3_1.jpg

Carrie: A Stephen King regényéből készült adaptáció remake-je (*sóhaj*) első látásra sok meglepetést nem tartogat, de természetesen ilyenkor szoktak a legnagyobb meglepetések előfordulni. Mindenesetre a körülményeket nézve inkább arra látok esélyt, hogy tényleg semmi újat nem tud majd mondani. (danialves)

A horror nem az én műfajom, kimarad (FilmBaráth)

Isteni műszak: Vajon milyen lehet a mentősök élete? Nem biztos, hogy ezt meg fogjuk megtudni, ellenben az ki fog derülni, hogy lesz-e végre egy jó magyar film mozikban. A történet nem most játszódik, hanem 1992-ben. Milán (Ötvös András) a háború poklából kerül Magyarországra. És hamar rá kell jönnie, hogy a bűn itt sem hiánycikk. Az előzetes alapján jó, kifejezetten érdekes alkotást várok, remek színészek játszanak benne, hajrá magyar film! (FilmBaráth)

Kicsit a magyar film zsánerműfajának érzem a fekete komédiát, ebből kifolyólag nem ájultam el úgy az előzetestől, mint mindenki, de töretlenül bízom abban, hogy előbb-utóbb születik egy jó magyar alkotás, akkor meg már miért ne lehetne éppen ez? (danialves)

Szupercella (Escape Plan): Stallone és Scwarzenegger még mindig nem akarja elfogadni, hogy kiöregedőben vannak a szakmából, ebből kifolyólag az Expendables-franchise két megfejése között bevállaltak egy börtönös alkotást. Amiből őszintén szólva nagy hiány van mostanában, Jim Caviezel és Vinnie Jones szereplése pedig annyira csábító, hogy még talán azt az elvet is félreteszem, hogy magára egy kicsit is adó ember nem néz olyan filmet, amelyben 50 Cent szerepel. (danialves)

Kíváncsian várom a filmet, nagy tisztelője vagyok a két idősödő akciósztárnak (FilmBaráth).

 Október 31.comingsoon4.jpg

Derült égből fasírt 2 (Cloudy With a Chance of Meatballs 2): Abból csak a gondok vannak, ha az égből hull az étel. Például ki takarítja el a maradékot? Halfalvának ezzel a hatalmas problémával kell szembe néznie, melyet takarítók segítségével kívánnak megoldani. Ennek következében különös teremtmények jelennek meg a város utcáin: beszélő kovászos uborkák, emberlelkű eprek stb. Ez az animációs vígjáték egyedinek tűnik, de én sajnos már elmúltam 12 éves, tehát kihagyom (FilmBaráth).

Már az első sem érdekelt annyira, hogy megnézzem, és tartok tőle, hogy mondjuk a Gru-val ellentétben nem egy felnőttek számára is élvezetes produkciót láthatunk majd. (danialves)

Fiatal és gyönyörű: (Jeune et jolie) Az Arany Pálma jelölés nem rossz ajánlólevél egy filmnek. Klasszikus felnőtté válásos film, kis csavarral, hogy izgalmas legyen a történet: egy 17 éves lány keresi önmagát, nem hétköznapi módját választva ennek: prostinak áll, holott igazából nincs rákényszerülve erre, hiszen normális középosztálybeli családban él. Nagyon kíváncsi vagyok Francois Ozon mit hozott ki az alapszituációból, tuti megnézős film részemről. (FilmBaráth)

Ezen a héten azt lesz csak nehéz eldönteni, hogy a sok cinefest-es filmből melyiket nézzük meg, mindenesetre én ezt sorolnám képzeletbeli listám végére, még annak ellenére is, hogy az elmúlt év francia produkciói kifejezetten tetszettek. (danialves)

Frances Ha: New York, 27 éves főhősnő éppen próbál felnőni. Gyakornok egy tánctársulatnál, a boldogságot keresi, miközben találkozik az élet nagy kérdéseivel: albérletbe költözzön, vagy a barátainál maradjon, az álmait kövesse, vagy inkább élje az unalmas hétköznapokat. Szerelem, barátok, élet.  Nem hozott lázba a történet, szerintem kimarad az életemből (FilmBaráth)

Általánosságban elmondható, hogy nem sok dramedyt lehet látni a filmvásznakon, úgyhogy mindenképpen érdekes kísérletről van szó, én pedig bízom abban, hogy nem kihagyott lehetőségként fogunk emlékezni rá. (danialves)

Last Vegas: Nem éppen hamvas fiatalokról szól a film: a négy barát, aki annak rendje és módja szerint elmegy legénybúcsúzni Las Vegasba, erősen nyugdíjas korban van már. Vajon milyen a fékevesztett buli ebben az életkorban? Habár kitűnő színészek játszanak a filmben, a történet egyáltalán nem tűnik izgalmasnak, ezért én kihagyom (FilmBaráth)

Őszintén szólva semmi nem győz meg ebben a filmben, a Másnaposok-utánzástól az utóbbi időben csak hulladékokban szereplő Robert de Niroig. (danialves)

Metro Manila: A jobb élet reményében Manilába költöző, és ott a kegyetlen valósággal szembesülő család története játszódhatna bárhol máshol is, de úgy érzem, tartogat még különlegességeket nekünk ez a film. Elvégre csak nem véletlenül lett közönségdíjas a Sundance fesztiválon, mint ahogyan az sem rossz ajánlólevél, hogy a Cinefesten is bemutatták nemrég. (danialves)

A Sundance -közönségdíj miatt kap tőlem egy esélyt a film (FilmBaráth)

Insidious: Chapter 2: Az Insidious a semmiből jött és hatalmas sikert aratott, így borítékolható volt a második rész. (Ami aztán még nagyobb sikert aratott az elmúlt hetekben az USA-ban.) Ez egyben azt is jelenti, hogy meglehetősen furcsa gyakorlattal a második felvonást úgy mutatják be itthon, hogy az első rész nem is jelent meg semmilyen formában. Tehát aki lemaradt róla, az izzíthatja is a letöltőkliensét, és ez esetben dupla parázásban lehet része idén Halloweenkor. (danialves)

Nem hozott lázba, kimarad (FilmBaráth)

A nyár királyai (The Kings of Summer): Senkit ne tévesszen meg, hogy a Cinefesten "A nyár császárai" címmel versenybe küldött produkció végül a fenti névvel vág neki a mozis forgalmazásnak. Éppen ezért ez a kritika is ugyanerről a filmről szól.

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr315530356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flasztimill 2013.09.29. 12:43:46

A This is The End valóban nem valami jó, egyedül Michael Cera figurája (mert ő nem egészen saját magát játszotta :) ) és halála volt amin röhögni tudtam + egy két poén!

Edgar, Simon, Nick (et.al.) pedig még soha nem okoztak csalódást! :D

Pdaw 2013.09.30. 07:16:51

A Metallicát még poénból vagy unszimpátiából sem menő Mettalica-ként írni.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.09.30. 08:52:09

@Pdaw: Leginkább figyelmetlenségből szoktam, de legközelebb majd megpróbálom unszimpátiából.
(Mellesleg az antipátiát poénból sem menő unszimpátiának írni)
süti beállítások módosítása