II. Unortodox Smoking Barrels díjátadó - A győztesek
2016. február 22. írta: danialves

II. Unortodox Smoking Barrels díjátadó - A győztesek

Ismét elérkezett a pillanat, hogy a sok kiválóságra és gyengeségekre fókuszáló díjátadó között üde színfoltként kiosszuk a saját elismeréseinket. Az elmúlt három hét folyamán 5 különböző egyedi vonatkozásban kiálthattátok ki a győztest, és ez úton is köszönjük mindenkinek a segítséget, amelyet a szavazással nyújtott! Ezúttal is nemes (habár egyes kategóriákban talán túlságosan is egyértelmű) versengés volt a jelöltek között, és úgy gondolom, egyik kategória esetében sem mondhatjuk, hogy rossz helyre került volna a díj. Következzenek tehát 2015 legjobbjai unortodox szempontból:

Az M. Night Shyamalan-díj győztese: Andy és Lana Wachowskiunortodox.jpg

Egyik kategóriában sem született olyan rajt-cél győzelem, mint amilyet a Wachowskiék arattak: a testvérpár az első perctől fogva vezette a versenyt, és a szavazatok négyötödével gyűjtötte be a legnagyobb csalódást okozó zseninek járó kétes elismerést. Reméljük, nem állnak meg itt a díj névadójának útján, és Shyamalan 2015-ös teljesítményéhez hasonlóan legközelebb ők is egy lényegesen jobb alkotással örvendeztetnek meg, mint a Jupiter felemelkedése.

A Megan Fox-díj győztese: Alexandra Daddariounortodox1.jpg

Az év legjobb biodíszletének járó elismerésért folytatott versengés volt egyben a legkiegyenlítettebb, mind jelöltek, mind nemek szempontjából, a legjobb pedig a szoros versenyben egy olyan hölgy lett, akit talán nem is szántak Megan Fox utódának. Alexandra Daddarioról viszonylag kevés agyonszexualizált beállítást láthattunk a Törésvonalban, ugyanakkor láthatóan az érvelésnek az a része abszolút megragadta a szavazókat, hogy komoly színészi teljesítményről sem beszélhettünk esetében.

A Michael Bay-díj győztese: A szürke ötven árnyalataunortodox2.jpg

Hiába alkottunk két kategóriát is az év leggyűlöltebb filmje szavazásához, A szürke ötven árnyalatát egyikben sem sikerült letaszítani jól megérdemelt trónjáról. Az egy évvel ezelőtti Valentin-napi mozizás, illetve az ezt megelőző reklámkampány traumája láthatóan sokkal élénkebben élt még a közönségben, mint például a Genisys franchise-rontó förtelme, vagy a Saul fia nemzetietlen díjesője. (Habár utóbbi szavazótábora számára mindenképpen vigasz lehet, hogy már nem csak a Lovasíjásszal szembeni nézettségi verseny az egyetlen veresége.)

A Cannibal Holocaust-díj győztese: Az emberi százlábú IIIunortodox3.jpg

Ha képletesen akarok fogalmazni, akkor azt mondhatom, hogy Tom Six beteg trilógiájának 3. része egy fogháznyi gazfickóból összefércelt, több száz méteres emberi százlábú hosszával verte a Cannibal Holocaust-mezőny többi tagját. Mint ahogy a filmről írt villámkritikánkban is jeleztük, egy valóban undorító alkotásról beszélünk, amely méltán nyerte(?) el az olvasóink tiszteletét, határtalan elborzadását. Bár a jelöltek között voltak sokkal, de sokkal jobb (Bone Tomahawk), naturalisztikusabb (The Green Inferno), és viccesebb (Deathgasm) filmek is, a szavazás után egy dolog már biztos: Az emberi százlábú III maradandó(an szörnyú) benyomást tett olvasóinkra. 

Az év hipsztere díj-győztese: mindenki

Sokan meg akartátok mutatni, hogy mennyire eredeti filmfogyasztók vagytok, és ez annyira sokatoknak sikerült is, hogy nem tudtunk egyértelmű győztest kiemelni. Úgyhogy alább következzen azok felsorolása, akik olyan filmekkel jelentkeztek, amelyeket sem mi, sem más beküldő nem látott (természetesen az alkotások címeivel együtt, csak hogy mindenki okulhasson).

Conducta - kosevoly

Schneider vs. Bax - Cerka

Rock the Kasbah - garki

Listen to me Marlon - danialves elveszett jóízlése (Huhh, már kezdtem aggódni, hogy soha nem lesz meg, köszi!)

Angry Indian Godesses - Cucuminator

The Assassin - Fincherista

The Cursed Ones - yoyo

Loucas pra Casar - rot

És bár meg kell jegyezni, nem éppen fair dolog egy 2015-ös díjra beküldeni olyan filmeket, amelyeket a közönség 99%-a idén januárban láthatott csak legkorábban, utolsó két versenyezőnk is végső soron szabályosan járt el:

Egy háború - (névtelen)

Knight of Cups - Bori98

Ezzel pedig meg is köszönnénk mindenkinek a részvételt, de ha esetleg van további észrevétel a szavazással kapcsolatban, vagy ha van kedvetek megosztani, milyen díjakat látnátok szívesen jövőre (ennek különösen is örülnénk), feltétlenül írjátok meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr868395890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.02.25. 14:30:49

szerintem a világ legszarabb filmje a bajnokok reggelije willis-el, nolte-val.
pedig imádom ezt a két pasit...
süti beállítások módosítása