A hét előzetesei (42-43. hét, 2015)
2015. október 23. írta: danialves

A hét előzetesei (42-43. hét, 2015)

Valószínűleg a stúdiók marketingesei is mind Star Wars-trailert néztek, ugyanis az elmúlt két hét során kereken 3 darab filmhez sikerült előzetest kreálniuk az illetékeseknek. Érdekes statisztikai adat még, hogy ezek kétharmadában szerepelnek zombik, így leginkább azoknak érdemes odafigyelniük, akik még nem csömörlöttek meg az élőhalottaktól. A többieknek pedig mutatunk egy Natalie Portman westernt.

Freaks of Nature

Lassan már nincs olyan társaság, amelyet ne eresztettek volna össze a zombikkal (illetve de, mindjárt mutatok is rá lentebb egy példát), így magától értetődő volt a Freaks of Nature alkotóinak ötlete, miszerint a vámpírokkal, az idegenekkel, meg úgy mindenkivel fognak háborúzni az élőhalottak a filmjükben. Az ötleten pedig egyszerre érződik ez a "mit nem lőttek el még?"-kényszer és egy elvetemült vígjáték ígérete (utóbbi főleg akkor, ha figyelembe vesszük, hogy a 22 Jump Street egyik írója jegyzi a forgatókönyvet), de az előzetesben látottak alapján egyelőre nem lehet egyértelműen eldönteni, egy borzasztó vagy egy zseniális darabra számíthatunk. (De az utóbbit valószínűleg nem egy héttel a bemutató előtt kezdenék el promózni.)

Jane Got a Gun

Gavin O'Connor hányattatott sorsú, többszörös szereplőcseréken átesett westernje most végre kézzel fogható közelségbe került ezzel az előzetessel. Talán a hosszú várakozás miatt is csalódást keltőek némiképp a látottak, én legalábbis többet vártam volna egy közönséges bosszúwesternnél, amelynek történetesen nő a főszereplője. Bár Gavin O'Connor esetében óvatosan kell ilyen kijelentéseket tenni, elvégre a Warrior sem a legeredetibb koncepcióból indult ki, aztán mégis egy pazar film lett belőle. Reméljük, a Jane Got A Gun esetében is ez fog történni.

Pride and Prejudice and Zombies

Ahogy már fentebb említettem, a zombis témából nem sok terület maradt ki, de például Jane Austen művei pont igen - egészen eddig. Igaz, az író Seth Grahame-Smith már egészen rutinos az effajta horrorvígjátékok kigondolásában, hiszen ő jegyezte a Dark Shadows-t és az Abraham Lincoln: Vampire Hunter-t is, amelyek viszont sajnos nem tudtak sokat kihozni hasonló ötletekből. Egy-két szellemes apróságot leszámítva egyelőre ezen a produkción sem látni, pontosan mivel tudná működtetni legalább másfél órán keresztül ezt a koncepciót, úgyhogy valószínűleg mindenki jobban jár, ha ezzel a művel véget is ér a zombiőrület.

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr107986865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása