ComingSoon 2015 - 2. rész: A nagyok
2014. december 27. írta: FroG

ComingSoon 2015 - 2. rész: A nagyok

Bár a listadömpinget legutóbb a kisebb alkotások első adagjával kezdtük meg, a sormintát ezúttal a nagyobb költségvetésű filmekkel folytatjuk. Az alább olvasható lista egyik legfontosabb szempontja az, hogy csak olyan alkotás kerülhetett fel, amelyet egyikőnk, esetleg mindkettőnk vár valamelyest. Szóval következzen az a 10 blockbuster, amellyel kapcsolatba jók az előérzeteink.

In the Heart of the Sea

Ron Howard a Rush után akármit is rendezhetne, én biztosan örömmel üdvözölném. Ezt a hatalmas jóindulatot részemről tulajdonképpen maradéktalanul ki is merítette, amikor egy Moby Dick feldolgozáshoz nyúlt, tekintve, hogy a klasszikus művek ötletesnek szánt átdolgozása számomra Hollywood egyik legundorítóbb divatja. De a jó oldalát nézve, az kifejezetten biztató, hogy a forgatókönyv első verzióját jegyző Rick Jaffa és Amanda Silver A majmok bolygója kapcsán már sikeresen vitt véghez egy hasonló munkát, az ő művüket pedig a K-Paxet és a Véres gyémántot (illetve a korrektség kedvéért, A hetedik fiút) is jegyző Charles Leavitt dolgozta át. Szóval végső soron mégiscsak bízom abban, hogy egy remek kalandfilmet kapunk végeredményül. danialves - 80% (FroG - 75%)

USA premier: március 13. / Magyar premier: -

The Hateful Eight

nevtelen-1.jpg

Bár Quentin Tarantino Django-ja a blogunk berkein belül erős ellenállásba ütközött, azért mi is elismerjük, hogy a sztárrendező legutóbbi filmje igazán ígéretes darab. A The Hateful Eight ugyanis a rendező első alkotásaihoz nyúlik vissza: egy kamaradráma kereteibe beleillesztett western, mely olyan színészekkel kecsegtet, mint Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Tim Roth, Michael Madsen, Bruce Dern és Demain Bichir, ugyanakkor a pletykák szerint Channing Tatum is bekerült egy kisebb szerep erejéig. FroG – 80% (danialves - 50%)

USA premier: - / Magyar premier: -

Victor Frankenstein

nevtelen-2.jpg

Annyira gyűlölöm a klasszikus művek átdolgozását, hogy rögtön még egyet fel is tettem közülük a listámra. Azonban jó okom van rá, méghozzá az, hogy Paul McGuigant az egyik legjobb kortárs brit rendezőnek tartom, aki sajnos nagyon kevésszer tudta megcsillogtatni a tehetségét. A kifejezetten felemás Push után a sorozatok világába menekült, hogy aztán 6 év múltán most térjen vissza. Ha pedig Az erő krónikáját jegyző Max Landis, valamint Daniel Radcliffe és James McAvoy révén két remek színész is a kezei alá dolgozik, akkor ennél jobb lehetőség nem is kellhet McGuigannek, hogy végre elfoglalja helyét a legnagyobbak között. danialves - 85% (FroG - 60%)

USA premier: október 2. / Magyar premier: -

Blackhat 

Michael Mann a hús-vér lövöldözések után úgy tűnik halad a „korral”, ugyanis legújabb alkotása középpontjában kiberbűnözés foglal helyet, amely – pláne a Sony közelmúltban kirobbant botránya miatt – a 21. század egyik legszavatosabb témája. Mann-nek a történet megvalósításában olyan színészek lesznek segítségére, mint Chris Hemsworth vagy a nem rég Oscar díjban részesült Viola Davis. FroG – 80% (danialves - 55%)

USA premier: Január 19. / Magyar premier: Január 26.

Pixels

pixels.jpg

A legkevésbé sem állt szándékomban egy olyan filmet szerepeltetni ebben az összeállításban, amelyben Adam Sandler és Kevin James is főszerepet kap, azonban a Pixels alapötletét elolvasva egyszerűen lehetetlen másképp tennem. Ez a koncepció egy olyan önfeledt és kellemes szórakozást ígér, amelyet 3 Adam Sandler sem tudna elrontani, főleg, hogy ellenpontnak ott lesz Peter Dinklage, Brian Cox vagy Sean Bean  (bár utóbbi valószínűleg nem sokáig).Egyben pedig ez a produkció jelölheti Chris Columbus rendező nagy visszatérését, aki az első két Harry Potter-film után nehezen talált vissza a legjobbak közé. Mindenesetre nehéz megmondani, mire számítsunk, de nekem ez a darab még egy nagyobb csalódást is megér. danialves - 75% (FroG - 65%)

USA premier: Július 24. / Magyar premier: -

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens

sw7.jpg

Vitán felül álló tény, hogy a filmkedvelők körében a közelmúlt legkifogyhatatlanabb vitatémáját az új Star Wars-film jelentette, a J.J. Abrahms által dirigált űreposz ugyanis már a legelső promó-anyagok megjelenése előtt is ezer és ezer találgatást szült, a trailer megjelenése óta pedig mindenki a történetet és a karakterek kilétét fejtegeti. Bár a Star Wars-univerzum megérdemli ezt a hypeot, az első teaser trailer pedig valóban látványosra sikeredett, azért egy valamit érdemes szem előtt tartani: innen lehet igazán nagyot bukni.  FroG – 80% (danialves - 60%)

USA premier: december 18. / Magyar premier: -


Minions

A Madagaszkár pingvinjei után nehéz lenne őszintén azt mondanom, hiszek abban, hogy egy comic relief karakterekre építő film önállóan is meg tud állni a lábán, de erre a Gru spin-offjának van meg a legnagyobb esélye. A minionok mindig is az egyszerű, elvetemült ökörködés eszközei voltak, és ha ezt nem akarják az alkotók egy túlbonyolított és nagyrészt rájuk építő történetbe beleerőszakolni, akkor szerintem egy egészen fenomenális poénáradat vár ránk. Ismét hangsúlyozom, ez könnyen ennek ellenkezőjében is végződhet, de ennél sokkal többre tartom a Gru mögött álló filmkészítőket. danialves - 70% (FroG - 60%)

USA premier: július 10. / Magyar premier: július 9.

American Sniper

americansniper.jpg

Clint Eastwood sok év után újra visszatér a háborúba, történetének főhőse ezúttal egy amerikai mesterlövész. A sztori Chris Kyle könyvét dolgozza fel, a főszerepet pedig az egyre inkább világsztárrá váló Bradley Cooperre osztották. Kétségkívül adott minden összetevő ahhoz, hogy a filmből egy igazi remekmű szülessen: remek történet, egy kiváló rendező, illetve egy tehetséges főszereplő. Ha a sztori nem lesz USA-dicsfénnyel átitatott és túlheroizált, valamint a képek valóban olyan keserűen borongósak lesznek, mint ahogyan azt az előzetesek is sejtik, elképzelhető hogy a kezeink közé kapjuk a napjain kulisszái előtt játszódó Dicsőség zászlaját. FroG – 90% (danialves - 80%)

USA premier: Január 16. / Magyar premier: -

Legend

legend.jpg

Ilyet sem fogtok gyakran látni, hogy én egy életrajzi filmet delegálok erre a listára, de ha egyszer Tom Hardy a főszereplő (ráadásul rögtön két szerepben), az író-rendező pedig nem más, mint Brian Helgeland, akkor nincs sok választásom. Nem vagyok benne teljes mértékig biztos, hogy ebben a sztoriban hatalmas potenciál rejtőzik, ugyanakkor abban igen, hogy Helgeland és Hardy képes lesz belőle kihozni a maximumot. És még abban is reménykedem, hogy végre ez lesz az a szerep, amely utóbbinak is meghozza végre a komoly díjakat. danialves - 80% (FroG - 80%)

Német premier: október 1. / Magyar premier: -

Avengers : Age of Ultron

A Bosszúállók első felvonása hatalmasat robbant anyagi és minőségi szempontból is, nem volt tehát kétséges az, hogy hamarosan a folytatás is mozikba kerül majd. Erre a történésre csupán 2015 tavaszáig kell várni; a szuperhősökből verbuvált csapat ugyanis hamarosan újra a mozivásznakra kerül. Ha Joss Whedon és csapata tud az előző rész receptjéből kotyvasztani, akkor kétségkívül nagyszerű moziélmény vár minden filmrajongóra. Csak győzzük kivárni! FroG – 90% (danialves - 80%)

USA premier: Május 1. / Magyar premier: -

Mad Max: Fury Road 

 Ha megkérdeznétek, melyik lesz 2015 legjobb blockbustere, gondolkodás nélkül ezt a címet vágnám rá. George Miller visszatért, hogy új életet leheljen a Mad Max-sorozatba, és az eddigiek láttán ez elképesztően sikerült. A kvázi-reboot elképesztően stílusos látvánnyal, a széria védjegyévé vált őrült kaszkadőrmutatványokkal és eszméletlen operatőri munkával várja azokat, akik még hisznek abban, hogy egy reboot nem csak egy igénytelen utánérzés lehet. Ha pedig valaki ezt képes lehet megmutatni, az pont az eredeti filmek atyja, George Miller lehet, elvégre attól, hogy valakit George-nak hívnak, még nem kötelező tönkretennie a 70-es, 80-as évek franchise-ait. danialves - 95% (FroG - 85%)

USA premier: május 15. / Magyar premier: -

Inside Out 

insideout.jpg

A Pixar bár valamelyest vesztett fényéből, összességében még így is igazán kiemelkedő stúdióról beszélhetünk, az Inside Out pedig tökéletes alkotásnak tűnik arra, hogy az animációs alkotó gárda újra a régi fényében pompázzon, a film ugyanis egy kislány agyába kalauzol el minket, ahol az előzetesek tanulsága szerint rendkívül érdekes és aranyos dolgok történnek. Ha a Pixar nem rontja el a korhatárvegyítést, illetve kihozza a történetben rejlő potenciált, akkor biztosak lehetünk abban, hogy újabb maradandó élménnyel gazdagodhat felnőtt és kisgyerek egyaránt. FroG – 75% (danialves - 90%)

USA premier: Június 19. / Magyar premier: Június 18. 

The Martian

martian.jpg

Ridley Scottnak jelenleg a sci-fi jobban megy, mint a történelmi filmek, éppen ezért örvendetes, hogy előbbi műfajba tér vissza újra (a Prometheus 2-3. révén remélhetőleg majd hosszabb időre is). Abban pedig biztosak lehetünk, hogy ezúttal nem kell egy olyan szánalmasan trágya alapanyagból dolgoznia, mint az Exodus esetében, ugyanis a The Martian az idei év egyik legnagyobb bestselleréből készült, amelyet Joss Whedon egyik legfőbb tanítványának számító Drew Goddard adaptált neki. Scott számára tehát itt a kiváló alkalom, hogy leküzdje a felé táplált gyűlölethullámot. danialves - 90% (FroG - 50%)

USA premier: november 25. / Magyar premier: -

Everest

everest.jpg

Az Everest elkészülése finoman szólva sem volt biztos a közelmúltban, az alkotást ugyanis évek óta tolják, rengeteg rendező és színész fordult meg a produkció körül. Azonban úgy tűnik, 2015 őszén mégis a mozikban landol az alkotás, amely egy Mount Everest expedíciót filmesít meg, és amely Jake Gyllenhaalt és Baltasar Kormárkurt tudhatja a stáblistáján. FroG – 85% (danialves - 85%)

USA premier: szeptember 18. / Magyar premier: szeptember 17. 

The Man From U.N.C.L.E.

uncle.jpg

Guy Ritchie már jó ideje adós nekünk egy hozzá méltó alkotással (bár ez az utóbbi időben annyira nem zavart, hiszen itt volt nekünk Matthew Vaughn) és efelé az első lépést már megtette azzal, hogy nem egy újabb Sherlockot rendez. Sőt, a gengszterfilmjei tipikus világából is kiszakad legfrissebb alkotásával, és talán pont ez a környezetváltás fog kelleni neki ahhoz, hogy újra régi fényében tündököljön. Ugyan nem a legjobb jel, hogy a Sherlockos alkotótársakat hozta magával, mint ahogy a Henry Cavill - Armie Hammer párosnál is el tudnék képzelni erősebb főszereplőket, de én látom a lehetőséget ebben a műben, hogy ha hatalmas klasszikus nem is, legalább egy szórakoztató akció-vígjáték legyen belőle. danialves - 70% (FroG - 65%)

USA premier: augusztus 14. / Magyar premier: -

Ennyi lett volna a nagyobb költségvetésű filmekről szóló összeállításunk. Azonban ez a cikk korántsem a sorozatunk vége: hamarosan további 2 listában 30 kisebb filmről teszünk említést. Maradjatok velünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr467010541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bela 2014.12.27. 21:08:46

Már miért lenne az Exodus alapanyaga "szánalmasan trágya"? Mondjuk úgy valóban skizofrén a dolog, hogy a rendező egy bibliai témát akar feldolgozni úgy, hogy nem hisz Istenben...

gizmo266 2014.12.27. 21:23:54

Jennifer Lawrence 3 részes túlélőrealityjének 4. része, és a Terminátor 5 is rajta lehetne a listán, ha az Avengers rákerült.

gizmo266 2014.12.27. 21:25:19

@bela: Elég ha a pénzben hisz, amit kap érte.

gizmo266 2014.12.27. 21:29:19

2 férfi, egy sátor, plusz egy hegy.
Ráadásul az egyik férfi Jake Gyllenhaal.
Biztos hogy ez a film nem a Túl a Barátságon 2. része lesz?

ogli dzsí 2014.12.27. 21:33:39

NA, jövőre se megyek sokat moziba.

'A The Hateful Eight ugyanis a rendező első alkotásaihoz nyúlik vissza: egy kamaradráma kereteibe beleillesztett western,'

- melyik rendező első alkotásaihoz? Mert Tarantino ilyeneket nem rendezett.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.12.27. 21:41:18

@bela: Azon kívül, ami a kritikában le van írva, mit mondjak még?

@gizmo266: Vagy inkább nem...

gizmo266 2014.12.27. 21:51:46

@danialves: Én nem akarom rárakni őket, inkább az Avengerst hagytam volna ki, mert "csak" egy túlértékelt látványmozi gyerekeknek.

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2014.12.27. 22:22:24

@ogli dzsí: Kamaradrámákat? Ja igen, végülis a Kutyaszorítóbanra ez egyáltalán nem igaz. :D

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.12.27. 22:23:43

@gizmo266: Hát...öööö...nem, mindenesetre akkor is kategóriákkal jobb, mint a romantikus picsogásról szóló Mockingjay vagy az első két részből összeollózott fél-paródia Terminátor.

gizmo266 2014.12.27. 22:52:51

@danialves:
Oké, nem veszünk össze.
Ha már Matthew Vaughn-t dícsérted, ezt a 2015-ös filmjét találtam, ami nincs a listán. Okkal?
www.imdb.com/title/tt2802144/?ref_=nm_flmg_dr_1

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.12.27. 23:04:11

@gizmo266: Okkal, az előző listát azzal kezdtük, hogy felsoroltuk azokat a filmeket, amelyek a tavalyi összeállításainkban már szerepeltek, csak valami miatt átcsúsztak 2015-re. ;)
"De először is, a produkciók, amelyek tavaly már szerepeltek, így itt már ne keressétek őket:

Kingsman - A titkos szolgálat,"
Konkrétan ezzel kezdődik a sor.
Amúgy még ebben volt benne:
smokingbarrels.blog.hu/2014/06/27/2014_comingsoon_5_resz
süti beállítások módosítása