Az 5 legjobb Tom Hardy-film
2013. december 21. írta: FilmBaráth

Az 5 legjobb Tom Hardy-film

Benedict Cumberbatch 5 perc alatt taglózott le a Sherlockban (nem ez a rekord, Robert Downey Jr-nak egy perc kellett hozzá a Chaplinben), Tom Hardy ellenben nagyon nehezen lopta be magát a szívembe. Azon kevesek közé tartozom, akinek nem tetszett Christopher Nolantől az Eredet, Hardy alakítása pedig egyáltalán nem fogott meg abban a filmben. Sokáig nem értettem a körülötte kialakult hype-ot, A suszter, szabó, baka, kémben látottak alapján sem javult a helyzet. Sőt, a Batman után sem, bár a film maga nagyon tetszett, de Tom Hardy még mindig csak a futottak még listán vesztegelt nálam. Aztán jött a Fékezhetetlen, amelyben végre elkezdtem komolyan venni a színészt, nagyon tetszett az alakítása. Majd elkezdtem nézni a Warrirort, és a konstans beájulás állapotában leledztem a film végéig. Wow! Ez a fiú nagyon jó, hová tettem eddig a szemem? A Bronson óta pedig nincs kérdés, Tom Hardy kiütötte az ötös listámon Christian Bale-t, kíváncsian várom a filmjeit. Nem könnyű lenyűgözni engem, de ha sikerül.. Nagyon sokára lesz még az új Mad Max fim bemutatója, a Child 44 is csak valamikor jövőre jön, addig kénytelenek leszünk beérni azzal, hogy újra nézzük a legjobb filmjeit, amelyek szerintem az alábbiak. A lista teljesen szubjektív, ezek az én kedvenceim, kíváncsian várom a véleményeteket!

 

5. Stuart: Visszapörgetett élet / Stuart: A Life Backwards (2007)

stuart2.jpg

A kritika itt olvasható.

Nem annyira ismert ez az angol tévéfilm, ami elég szomorú, mert kiváló alkotásról van szó, minden anglomániám ellenére én is csak most találtam rá. Egy nagyon komoly problémáról, a családon belüli erőszakról szól, és arról, hogy milyen életre szóló sebeket tud ütni egy gyerekben egy ilyen borzalmas élmény, és milyen sötét, pusztító erő keríti a hatalmába ennek következtében. Hardy lenyűgözően erős alakítást nyújt, mindenkit lemos a vászonról, még Benedict Cumberbatch-t is. Nem könnyű film, de érdemes adni neki esélyt. kiváló színészi alakításokat és egy letaglózó alkotást láthat a néző.

 

 

4. A sötét lovag: Felemelkedés / The Dark Knight Rises (2012)

 

batman2.jpg

A kritika itt olvasható.

Ki az a benga nagy állat, akivel Chrisitan Bale bunyózik? Hardy teljesen felismerhetetlen volt Bane alakjában, háromszor meg kellett néznem a szereposztást, míg tényleg elhittem, hogy ő az. A film vitán felül nagyon jól sikerült, Nolan szépen búcsúzott Batmantól, azonban Hardyból véleményem szerint közel sem hozott ki mindent, sokkal többre lett volna a képes a kiváló színész. Többször nézős film, nehéz lesz überelni, az biztos!

 

3. Warriror - A végső menet / Warriror (2011)

warrior_1.jpg
A kritika itt olvasható.

Joel Edgerton miatt lettem kíváncsi a filmre, mégis Tom Hardy nyűgözött le benne. Ultrabrutál film, és nem csak azért, mert közelképet kapunk az MMA nem éppen kislányoknak való világából. Habár lenyűgözőek az akciójelenetek, mégis a családi dráma a hangsúlyosabb, kiváló színészi alakításokkal. Elég vontatottan indul a film, de utána úgy beszippantja az ember amúgy szolid lányát, hogy egyszer csak azon kapja magát, hogy teli torokból szurkol a meccseken (mindezt természetesen az éjszaka kellős közepén, ahogyan azt kell), és a végén bizony elő kellett keríteni a zsepit is. Kell ennél nagyobb dicséret a filmnek?

 

2. Fékezhetetlen / Lawless (2012)

lawless2.jpg

A kritika itt olvasható.

Végre egy dögös gengszterfilm! Ez igen, imádtam! Bár én inkább kamara-gengszterfilmnek nevezném, hiszen egy faluban játszódik, nem túl sok szereplővel. Nem nagymenők a főszereplők, hanem egyszerű vidéki szeszcsempészek, akiknek meggyűlik a bajuk a korrupt bűnüldöző szervekkel. A film egyszerűen úgy jó, ahogy van (mínusz Shia LeBoeuf): tökéletesen bemutatja a szeszcsempészet korának kevésbé romantikus oldalát: korrupt rendőrök, brutális leszámolások, a maffia hétköznapi valósága. Ugyanakkor a film alapvetően a testvéri szeretetről szól: a fiúk keveset beszélnek, de ha kell, szó szerint ölnek egymásért. Teljes mértékben leköti a figyelmet a történet, az utolsó percig lehet szurkolni a fiúknak. A film végén a végső leszámolás nagyon emlékezetesre sikerült, pedig nem dollármilliókból készült...

 

1. Bronson (2008)

bronson_1.jpgA kritika itt olvasható.

Akinek eddig voltak fenntartásai Hardyval kapcsolatban (lásd mindjárt én), annak ez után a film után nem lesznek. Fogalmam nincs, miért nem kapott Oscart ezért a filmért, zseniális az alakítása, csak felső fokon tudok áradozni róla.  Nem könnyen emészthető alkotásról van szó, rá kell készülni, de megéri a ráfordított időt, hihetetlenül erős drámát kapunk Refn-től, katarzis a köbön!

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr805693865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.12.21. 00:12:30

Pont a napokban írtam össze én is, de rájöttem, hogy full felesleges még, mert alig van értelmes filmje. Pár éve futott be igazán, és majd 2-3 év múlva lehet normális listát összeállítani. Nyilván az Eredet a legjobb filmje, de ha az alakításokat nézzük, akkor a leírtak. Mivel nincs más :D

Dr_utcai_arcos 2013.12.21. 00:17:36

LOL! Amikor először meghallottam a nevét, megdöbbentem, hogy mit fog csinálni a Pats nélküle. Aztán rájöttem, hogy az Brady...Van ilyen :D.

agika88 2013.12.21. 00:57:47

nekem is a warriorral lopta be magát a szívembe, és azóta is az az alakítás a No1 számomra.

FilmBaráth 2013.12.21. 08:31:50

@REMY: Hány színésznek van ilyen jó alakítása, ilyen viszonylag kevés filmben?:-)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.12.21. 08:32:38

nálam a warrior a második, sokkal jobban alakítja, mint a fékezhetetlen gengszterét szerintem.

FilmBaráth 2013.12.21. 09:25:26

@doggfather: ezért szubjektív a lista:-)

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.12.21. 09:27:28

@FilmBaráth: Kevés :D Én bírom Hardyt, csak az a "bajom" vele, hogy még kevés jó filmje van :( No, de majd 2-3 év múlva. Az egyik legtehetségesebb színész. Karakteres és energikus.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.12.21. 09:59:08

@FilmBaráth: világos, ezért írtam a NÁLAM meg a SZERINTEM szavakat. ;)

walter sobchak 2013.12.21. 17:17:27

Szerintem a Warrior a legjobb szerepe, utána jön Bane, és utána a Lawless. De ez az én listám :). A Warriorban az a jelenet, amikor Nick Nolte leissza magát, és utána magához öleli, az egyik legmegindítóbb, amit filmen láttam. Az Eredetben szerintem ő inkább a poénokat szállította, de ott is jó volt. Király Attila szinkronhangja illik hozzá a legjobban (na jó, a Batman-ben jó volt neki László Zsolt).

wofi 2013.12.21. 20:34:13

En is a Warrior ota kedvelem, raadasul az eletben is nagyon szimpi, csendes fickonak tunik, az utcamban lakik Londonban, mar amikor ott tartozkodik, bar sajnos odamenni meg nem mertem hozza. :D

Mlinarcsik 2013.12.21. 21:56:03

@wofi: Ja, hogy csak az utcatokban lakik?? Mar azt hittem, hogy puszipajtarsok vagytok vagy legalabb osztalytarsak voltatok altalanosban... Aaaa igy mar nem is erdekes... :)

sztich 2015.03.01. 15:50:25

Én a Bronsonban láttam először. Azóta hiszek benne. :)
süti beállítások módosítása