A hét előzetesei (16. hét, 2016.)
2016. április 23. írta: danialves

A hét előzetesei (16. hét, 2016.)

Idén sem maradunk Woody Allen-mozi nélkül, Michael Keaton már a jövő évi Oscarra gyúr, jön az új Holtodiglan, és a nagyon idősek és a nagyon fiatalok is nosztalgiázhatnak egyet. Elsősorban Jason Bourne és másik hét mesterlövész gondoskodott arról, hogy igencsak izgalmas legyen a hét felhozatala trailerfronton - és akkor még Bryan Cranston legújabb filmjét nem is említettem.

The Founder

"I wanna win!" Nehéz eldönteni, hogy itt Michael Keaton már nem a 2016-os Oscar-versenyről beszél-e, ugyanis a The Founder a szokásos életrajzi körítésben annyira durván tolja előtérbe őt, mintha máris az aranyszoborért kampányolnának. Mindezt pedig a rendezői poszton Hollywood egyik legnagyobb giccsgyárosával, John Lee Hancockkal megkoronázva a végeredmény leginkább egy felvizezett és még jobban túlzásba vitt Wall Street farkasának tűnik - minden arra mutat, hogy a The Founder is egy gyorskaja-jellegű film lesz.

Jason Bourne

Paul Greengrassék is felültek a 2015-ben kezdődött nosztalgiavonatra, és a sok szempontból félrement negyedik rész után visszahozzák nekünk Jason Bourne-t, jó sok utalással az eredeti trilógiára, mind konkrét képsorokban, mind stílusban. Látva, ahogy Damon kikapja a görög tüntető kezéből a Molotov-koktélt, vagy kiindulva abból, hogy jóformán előbb említik Snowden nevét, mint hogy bárki is meghalna, biztosak lehetünk abban, hogy sikerül majd visszahozni a trilógia hangulatát - remélhetőleg egy pazar és értelmes akció-thriller formájában, mint a fátyolos szemű múltidézés jegyében.

The Infiltrator

Bryan Cranston egy kis 80-as évekbeli nosztalgiázásra invitálja a Narcos-rajongókat, avagy egy újabb akció-krimi egy újabb notórius gengsztervezér nyomában - számomra eddig ez kísértetiesen hasonlít a Fekete misére. Azonban Brad Furman filmje az előzetesek alapján mintha egy kicsit lazábban és stílusosabban építené fel magát, és remélhetőleg mondanivalója is lesz annyi, hogy a The Infiltrator ne csak egy újabb beépülős krimi-thriller legyen.

The Girl on the Train

Ha hihetünk FilmBaráth kolléganőnek (márpedig miért ne hinnénk), akkor a regény "Ilyen fordulatos krimi nem volt a Holtodiglan óta" reklámja nem volt túlzó, és talán nem véletlen az sem, hogy a könyv megjelenése után már egy évvel itt is van a filmadaptáció. Az előzetes egyelőre vérprofi módon adagolja a rejtélyeket és az izgalmakat, úgyhogy én bízom benne, hogy ha esetleg nem is az új Holtodiglan, de egy kiváló krimi jön ki ebből a produkcióból.

The Magnificent Seven

Szeptemberben eljön minden nosztalgiasznob legrosszabb rémálma, amely nemcsak azért borzasztó, mert egy remake remake-je, hanem mert egyben hosszas magyarázatokba kell majd bocsátkozniuk, hogy amennyiben minden remake eleve ördögtől való, akkor pontosan mit is lehet meg megszentségteleníteni A hét mesterlövész-en. Az előzetes alapján mindenesetre úgy tűnik, hogy Antoine Fuqua ha nem is hoz össze egy kortalan klasszikust, egy humoros és remek akciókkal megtöltött filmmel új lökést adhat a western csírázó újjáéledésének.

Equals

Aki kicsit is ismeri Drake Doremus munkásságát, annak bizonyára az Equals trailerének egyes képei is már beleégtek az agyába - igazi, azokon kívül mást nehéz is megragadni, a rövid teaser után érkező első előzetes ugyanis csak még jobban kihangsúlyozta a disztópia utánérzés-jellegét. Az Equilibriumtól a Gattacáig számos alkotást lehetne sorolni, amelyből az Equals inspirálódott, de ha Doremus nem is viszi el a koncepciót egy radikálisan új irányba, valószínűleg minden korábbinál erősebb feldolgozását lesz képes majd adni.

 

Café Society

Woody Allen kortárs darabjainak meglehetősen változó színvonalára ugyan lehet panaszkodni, de ez nem akadályozza meg a veterán rendezőt, hogy továbbra is futószalagon gyártva őket kihozzon évi egyet. Ezzel együtt a Café Society trailerének hangulata még a kissé elcsépelt retro-Hollywood körítés ellenére is képes volt kedvet csinálni - hogy aztán az utolsó néhány másodperc komoly Batman v Superman posztraumatikus-stresszt idézzen elő bennem.

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr418652490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2016.04.25. 01:19:57

A The Girl on the Train előzetes kellően rejtélyes, de ez alapján igen csak remek thriller keveredhet ki belőle, reméljük is kerül megközelíteni a Gone Girl színvonalat.

A Bourne úgy szintén jónak tűnik, bár én már mocsok régen láttam a trilógiát (a Legacy meg ki is maradt) szóval ideje lenne őket újráznom még a folytatás előtt.

A Founder szerintem egyelőre nem tűnik gicsparádnak - bár a rendező korábbi filmjeit nem láttam, de azok már ránézésre annak látszannak, kifejezetten örülök, hogy Micheal Keaton mostanában ilyen foglalkoztatott színész lett, mert baromira bírom, és megérdemelné az elismerést. Tetszett, hogy az előzetes alapján nem egyoldalúan, szentként mutatják be a figurát (kvázi elveszi és kisajátítja a testvérek vállalkozását?), és Keaton mellett több olyan megbízható arc is feltűnik, akik általában mellékszerepeikkel növelik a produkció színvonalát (Nick Offerman!, John Carroll Lynch). Kíváncsi vagyok a filmre, de való igaz, hogy ennyi alapján nem tűnik annyira ütősnek sem, én kb.: Trumbo színvonalra számítok.

Ha meg már Trumbo: Bryan Cranston a másik nagy kedvencem, az idei Oscaron is neki szurkoltam. A The Infiltrator előzetese is bejön, hangulatosnak tűnik, és úgy néz ki Cranston megint a legjobb formáját hozza.

Woody Allen munkásságát annyira nem követtem nyomon, de az új filmjének az előzetese egészen kellemes (igaz egy Trumbo és Ave Ceasar után elcsépeltnek tűnhet a setting, de én bírom), a színészgárda is biztató. Szóval felkerült a várólistámra, bár úgy néz ki itt is egy romantikus száll fog dominálni, engem személy szerint pedig Hollyowood belső működése (legyen az akármennyire elhasznált téma) jobban érdekel.

Ez az Equals is lehet érdekes, bár igazán újszerű, vagy kreatív elemet nem igazán találtam fel benne. Ez a rideg, minimalista, fehér világ talán a legelcsépeltebb jövőkép a Mad Max atomsivataga után, és az érzelmek kényszerű elnyomásáról is láttunk már filmet. Persze ettől még kifejezetten jó is lehet a film, potenciál van benne.

A 7 mesterlövészről meg már twitteren elmondtam a véleményemet, nekem bejön, kifejezetten fun-nak tűnik.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2016.04.25. 08:51:18

@The Man Who Laughs: A Girl on the Trainre én is csak a regény hype-ja alapján írtam, amit - az adaptációból bármi lehet.

A Founderről meg én sem gondolom, hogy konkrét giccsparádé lesz, de Hancockról nehezen tudom elképzelni, hogy jó arányérzékkel rendez valamit, a Trumbo párhuzam nagyjából áll.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2016.04.25. 11:44:42

Bourne-t nagyon szeretem, úgy tűnik hozni fogja a szintet (nekem amúgy a Jenneres is abszolút bejött).
A sci-fi... fene se tudja. Sose tudtam beszopni az "érzelemmentes világban csak mi kezdünk érezni" típusú felállásokat. Annyi helyen bicsaklik a logika, hogy az kizökkent.
A hét mesterlövész elé viszont most azonnal leülnék, nagyon jól sikerült (a trailer), nagyon jó arcok vannak benne, szóval várós, de rendesen.
A többi nem annyira az én kenyerem...

2016.04.25. 12:49:15

A Bourne trilógiát szerettem, a negyedik rész annyira nem tetszett, talán Matt Damon hiányzott belőle, az új epizód reményteljes.

Sieg 2016.04.25. 15:56:53

Előzetesek alapján sok mindent ritkán lehet mondani, pl. a Bourne előzeteshez hasonlót is szinte bármilyen akciófilmhez készítenek. De Greengrass szinte garancia arra, hogy jó lesz.

A hét mesterlövész-ről sem derül ki sok minden, de sajnos azért utal arra, hogy a szokásos felszínes, jópofizkodós popcorn movie lesz.
süti beállítások módosítása