ComingSoon - 2015. április 30.
2015. április 29. írta: danialves

ComingSoon - 2015. április 30.

A blockbuster-szezon előszele (elvégre jövő héten Bosszúállók 2) mintha egy kicsit megcsapta volna a forgalmazókat, ugyanis az április premiernapok felhozatalához képest meglepően sok jónak ígérkező film érkezik ezen a csütörtökön. Köztük Árpa Attila kultfilmjének folytatása, az Oscar-díjas Edward Snowden-dokumentumfilm, vagy a pszichopata Ryan Reynolds. Mutatjuk is, miből lehet majd választani!
10 éve várunk erre a percre, és végre eljött! De nem örülhetünk felhőtlenül annak. hogy végre újra beveszik a mozikat Balog Tibiék, Bicskey Lukács sajnálatos halála nagyon elszorítja a szívünket. De ennek ellenére biztosak lehetünk abban, hogy ha otthon hagyjuk a felnőtt énünket, istenien fogunk szórakozni. Árpa Attila az évek során profi filmes lett, szükséges is van a szakmai tudásra, az Argo-val nagyot dobott egykoron, magasan van a léc. Hogy ez sikerült-e az majd kiderül, mi tutira elmegyünk megnézni, hogy mi történt az elmúlt években kedvenceinkkel! (FilmBaráth)
Laura Poitras Oscar-díjat nyert dokumentumfilmjében az a megdöbbentő, hogy annak ellenére is működőképes, hogy igazából semmi újat nem mond, csak bemutatja a rendszert, amiben élünk, és az embert, aki lyukat ütött rajta. Kritikánk itt.
Peter Strickland legújabb (és egyébként Magyarországon forgatott) alkotását népszerű lett egy minőségi szado-mazo filmként aposztrofálni, holott a The Duke of Burgundy sokkal több ennél. Bővebben kritikánkban.
A saját állataival beszélgető gyilkosról szóló film kapcsán nem kifejezetten volt konszenzus nálunk, úgyhogy inkább olvassátok el egyik, illetve másik írásunkat a műről.
A Jack elsősorban a Berlinale-s szereplésével hívta fel magára a figyelmet, csakhogy nem az idei, hanem a tavaly fesztiválon vett részt. Azért fogalmazom meg ezt így, mert mindig óvatos vagyok, ha egy alkotásnak az első bemutatkozásától ennyi időt vesz igénybe, hogy hozzánk eljusson, ugyanis ez legtöbbször azt jelzi, hogy még az ezzel foglalkozó emberek érdeklődését sem igazán tudta felkelteni. A képsorokat látva ugyanakkor nem gondolom, hogy a Jack egy kifejezetten rossz film lehetne, de úgy sejtem, stílusossága mellé pont azokat az eredeti vonásokat nem fogjuk megkapni, amelyek igazán kiemelkedő alkotássá tehetnék. (danialves)
Régen szerepelt már valamilyen animációs film a mozikban - valószínűleg ennyi lehetett a megfontolás a mögött is, hogy ezt a darabot bemutatják csütörtökön. Amikor egy előzetesből több nyögés és kiabálás hallatszik ki, mint értelmes párbeszéd, sejthető, hogy ez a mű sem lenyűgözően megkomponált, és nagy mélységeket magában rejtő történetére fog alapozni, hanem inkább a kiszámítható slapstick-humorra. Ami egyelőre még igazán humornak sem érződik, úgyhogy én tényleg csak azoknak a családoknak ajánlanám ezt az alkotást, akik már nagyon nem bírják kivárni a Pixar visszatérését. (danialves)

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr827391454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shopping 2015.04.29. 23:00:49

Kiváncsi vagyok hogy az Árpa Attila mennyit fizet a blog-oknak, hogy reklámozzák a filmjét???
300-500 ezer???
Ez marketing szempontból aprópénz, de egy blog író ennyiért simán be adja a derekát.

FilmBaráth 2015.04.29. 23:08:57

@Shopping: egyetlen forintot sem kaptunk Árpa Attilától:-)

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2015.04.29. 23:42:17

@FilmBaráth: TE lehet hogy nem, de én ebből szívtam a kokót a kurvák seggéről egész este . ;)

@Shopping: Itt gyűjtöttük ki tételesen, hogy mennyit kaptunk az egyes filmekért, nyilván nem naprakész lista, de szerintem tudsz következtetni belőle, hogy mennyi volt az Argo 2-ért az apanázs.
smokingbarrels.blog.hu/2014/04/01/eljott_az_igazsag_pillanata_296

lavór 2015.04.30. 07:24:51

Argo 2

Vegyes érzésekkel küszködök. Egy magyar film, ami nem az alpári humorra épít... jó. Meg merném kockáztatni, talán az utóbbi 10 év legnézhetőbb magyar filmje... ez nagyon jó...

De... a történet sajna ismét faék egyszerűségű, ami önmagában nem lenne még nagy baj, megszoktuk már szuperprodukcióktól is.
A karakterek nagy része adott volt az előző részből, úgyhogy csak az újaknak kellett (volna) frissíteni a filmet. Jó színész Kulka János, de valljuk be, nem egy akciósztár. Értem, hogy nehéz dolga volt a rendezőnek, nincs igazán erre a szerepre alkalmas színészünk, sőt, valójában filmszínészünk sincs. A legnagyobb baj, hogy még mindig TV filmnek vannak az ilyen nagyjátékfilmek fotózva. Rengeteget adhatott volna a filmnek, ha profin, átgondoltan van filmezve. Nekem kissé zanzásított, ötletszerűnek tűnt a képi megoldások alkalmazása.

Mindenképpen szórakoztató, a fő karakterek elviszik a filmet. Lesz majd talán ez jobb is.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2015.04.30. 08:53:46

@FilmBaráth: akkor csak siman azt hiszed arpa attilanak barmi koze lett volna az argohoz. egesz eleteben mindent amit csinalt, masokkal vegeztette el vagy ellopta. nyilvan volt egy ket bena fogatokonyviroja es kivancsi lennek a rendezo asszisztensere aki vegul az argot osszehozta neki valahogy az operator kozremukodesevel. a csavo egy kibaszott nagy nulla.

az argo pedig egy alpári, primitív, nárminemű eredetiség és mondanivaló nélküli okádék film.
süti beállítások módosítása