I. Unortodox Smoking Barrels díjátadó - A győztesek
2015. február 14. írta: danialves

I. Unortodox Smoking Barrels díjátadó - A győztesek

A jelöltek

Elérkezett az idő, hogy a világ legkomolyabb filmes elismerése kiosztásra kerüljön, méghozzá a ti szavazataitok alapján. Köszönjük mindenkinek, aki megtisztelt minket (és természetesen a jelölteket) szavazatával, és nem is szaporítanám a szót, jöjjön, amire mindenki kíváncsi, avagy, hogy kik lettek a legjobbak a mi unortodox kategóriáinkban.

Az M. Night Shyamalan-díj győztese: Peter Jacksondij1.jpg

Ahogy doggfather már találóan utalt is rá, Jacksonnak ez egyfajta életműdíj is lehetne azért, ahogyan módszeresen lerombolta saját maga és Középfölde mítoszát, a minden eddigit alulmúló harmadik Hobbittal betetőzve. Remélhetőleg most egy kis ideig nem tör babérokra ebben a kategóriában (és ha Tolkien fián múlik, később sem ebben a fantasy-világban fogja ezt tenni), de ettől függetlenül valószínűleg nem kell attól tartanunk idén, hogy méltó utód nélkül maradna. Például Michael Mann máris egy erős pályamunkát tett le az asztalra.

A Megan Fox-díj győztese: Megan Foxdij.jpg

Eva Green csak megszorongatni, de megverni nem tudta már az év biodíszletének járó elismerés névadóját. Lehet, hogy ebben benne volt már Fox hírneve és a régi rutin is, de az elvitathatatlan, hogy méltó helyre fog kerülni a díj a nem létező színészi tehetsége helyett bájait maximálisan kihasználó "színésznő"höz. De az biztos, hogy amennyi követője akad mind a rendezők, mind a Hollywoodba betörni kívánó hölgyek között, a címvédés nem lesz egyszerű.

A Johnny Depp-díj győztese: Aaron Pauldij2.jpg

Messze itt volt a legszorosabb verseny, ettől függetlenül sokáig úgy tűnt, a 2014 legnagyobb elkurvulását kivitelező Stanley Tucci viheti el ezt a megtisztelő címet. De aztán valószínűleg megérkeztek a vérző szívű Breaking Bad-rajongók, és egy nagy hajrával megszavazták a díjat a Need for Speed faarcú főszerepében tetszelgő, valamint kis híján az Exodus vágóasztalán maradó kedvencüknek. Viszont elnézve az úriember idei portfólióját, ez a kis kisiklás remélhetőleg hamarosan a feledés homályába vész.

A Kevin Spacey-díj győztese: Willem Dafoedij3.jpg

Ebben a kategóriában viszont az első perctől az utolsóig nem volt kétséges, hogy ki fog kikerülni győztesként, ugyanis a végül a szavazatok 58%-át begyűjtő Dafoe mindvégig hasonló arányban dominált. Az úriember ezúttal nemcsak remek karakterszínésznek bizonyult, de úgy gondoltátok, az ő nevéhez volt köthető a legtöbb színvonalas film 2014-ben, és ezzel aligha lehet vitatkozni. Sajnos 2015-re lejjebb kapcsolt a tempóból, de reméljük a nevével fémjelzett My Hindu Friend is beillik majd ebbe a sorba.

A "Nem értetted, menj Transformerst nézni"-díj győztese: Idadij4.jpg

Ki lehetne osztani ezt a díjat a legtöbb szavazatot begyűjtő filmnek (ami a Csillagok között lett, mi más...), de álljunk meg egy percre és gondolkodjunk el azon, hogy hogyan lehet valami meg nem értett mestermű, amiről a lehető legtöbben gondolják ezt? Egyértelmű, hogy csak az lehet a bárdolatlan prolik számára felfoghatatlan magasságokban járó zseniális produkció, amelyről csak egy maroknyi kisebbség gondolja ezt, tehát sokkal inkább a skála másik végét kell néznünk. Így gratulálunk a legkevesebb szavazatot begyűjtő Ida rajongóinak, ők jöttek rá valami olyasmire, amire a tömegek nem.

Ők lettek volna tehát a nyertesek idén, de jövőre is visszatérünk, néhány régi és néhány új kategóriával. Addig is osszátok meg kommentben minden észrevételeteket, és ötleteket is adhattok, hogy milyen díjakkal térjünk vissza 2016-ban.

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr447174217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.02.14. 20:32:53

pete jackson nyert, helyes rá szavaztam. :D a többire már nem is emlékszem. :D
süti beállítások módosítása