ComingSoon - 2014. december 11.
2014. december 10. írta: danialves

ComingSoon - 2014. december 11.

Nem kell tovább várnunk, megindult az év végi hajrá, úgyhogy a korábbi pangás után csütörtöktől rögtön 7 db premiert is csodálhatunk. Más kérdés, hogy ezekből egy-kettő maximum csak a DVD-megjelenésre lenne méltó, és az ígéretesebb darabokat nézve Ridley Scott például egy hatalmas hasra eséssel tudott csak szolgálni nekünk. Mindenesetre a labda továbbra is a nézőknél, szóval írjátok, hogy nektek melyik lesz moziban nézős az alább bemutatott darabok közül!

Exodus: Istenek és királyok / Exodus: Gods and Kings

 Ridley Scottnak alaposan sikerült alulmúlnia magát legújabb művével, amely nem elég, hogy a történelmi eposzok kategóriájában is tucatáru, de még annak is gyenge és unalmas. Bővebben kritikánkban.

Brooklyn legdühösebb embere / The Angriest Man in Brooklyn

 Robin Williams halála eléggé kiszámítható módon azt jelentette, hogy az elkövetkező időszakban megkapunk minden filmet, amelyben a színész akár csak két másodpercre is feltűnik. Ebben a dramedyben szerencsére ennél jóval komolyabb szerepe van, ugyanakkor a produkció nem tűnik túl ígéretesnek: az elmúlt fél évben jó pár helyen bemutatták már, és az érkező visszajelzésekből a legjobb a "korrekt és szórakoztató vígjáték volt", természetesen nem egy borzasztóan lehúzó kritika mellett. Az előzetest nézve pedig őszintén szólva érthető, hogy jó esetben is csak egy közepese szórakoztató mű sülhet ki ebből. De a Robin Williamsre áhítozóknak sem kell csüggedniük: amellett, hogy jövőre jön még csak az utolsó filmje, két hét múlva az Éjszaka a múzeumban 3. felvonásában is megnézhetik. (danialves)

Dumb és Dumber kettyó / Dumb and Dumber To

 A Farrelly-testvérek sikeresen ismételték meg az első részt, anélkül, hogy az ismétlésnek tűnjön. A Dumb és Dumber kettyó rajongóknak és nem rajongóknak is remek szórakozás. Bővebben kritikánkban

Godard: Búcsú a nyelvtől / Adieu au langage

 Jean-Luc Godard legújabb "kísérleti" filmjét valószínűleg önmagában annyira nehezen lehetne eladni, hogy a rendező nevét kénytelenek voltak beleírni a címbe. De ez érthető is, hiszen valószínűleg nincs ember a világon, akinek a másfél perces előzetes alapján halvány fogalma is lenne, hogy mit fog majd látni a vásznon. Éppen ezért szerintem sokkal hasznosabb, ha mindenféle promóciós anyag helyett a Monty Python társulat lényeglátó összefoglalóját vesszük át újra. (danialves) 

Lovagok háborúja 2. - Harc a trónért / Ironclad: Battle for Blood

 Már az első rész sem egy igazán minőségi történelmi akciófilmként került a köztudatba, de a folytatás mintha szándékosan is lejjebb adná a szintet a még valamennyire A-listás sztárgárda kidobásával, az egyre kisszerűbb és amatőr kinézetű jelenetekkel. Optimális esetben egy ilyen alkotás valamelyik másodrangú tévé műsorsávjában vagy egy hipermarket akciós DVD-i között jönne csak szembe, de az arra érdemesek csütörtöktől a mozikban is megtekinthetik. (danialves)

Mázli, a csodakutya / Pudsey the Dog: The Movie

Aki nem ismeri a klasszikus Úton hazafelé-filmet, az nem tudja, milyen is az igazán jóféle családi kalandfilm, amelyben az állatok úgy beszélnek, hogy nem mozog a szájuk. A Mázli, a csodakutya első blikkre az Úton hazafelé mintáját követi, csak jóval infantilisebb és kevésbé szerethető formában. Elég megtekinteni az előzetest, és egy sanda pillantást vetni a film igen gyatra imdb pontszámára, hogy azonnal a "csak kicsiknek" kategóriába soroljuk az alkotást. Ez egy olyan film lesz, ami nagy-nagy türelmet kíván majd meg azoktól a szülőtől, akik be kívánnak ülni a csemetéjük mellé a moziba "mesét nézni". (Werewolfrulez) 

Paddington

Olybá tűnik, hogy Paddington személyében Ted családbarátabb kiadását köszönthetjük. A karácsony környéki időzítés nem véletlen és első látszatra nem is tűnik többnek ez egy aranyos kis családi mókánál. A kisebbek számára biztos felhőtlen szórakozást fognak nyújtani a CGI maci kalandjai, de még az is lehet, hogy én is befizetek rá, ha nem lesz végtelenül lebutítva. Remélem, hogy a kritikák pozitív kicsengésűek lesznek. Sokat nem várok tőle, de ha képes lesz megnevettetni és nem lesz fájdalmasan bárgyú, akkor én már elégedett leszek. (Power) 

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr936966949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása