2014 Comingsoon : Első rész - A kicsik 2/1
2014. január 05. írta: FroG

2014 Comingsoon : Első rész - A kicsik 2/1

Mint minden filmév, úgy a 2014-es is tartogat nem egy, nem két olyan filmet, amely érdekes lehet a moziba járók, az otthonülők vagy a filmkritikusok számára. Az itt olvasható listát két egyszerű okból szerkesztettük össze: egyrészt, hogy az olvasóink tisztában legyenek azzal, milyen érdekesebb és/vagy fontosabb darabok kerülnek a mozikba és a dvd-kre, valamint, ezen írás(ok)on keresztül tolmácsolhatjuk azt is, milyen véleménnyel vagyunk az elkövetkezendő filmekről, és azok körülményeiről. A comingsoonunk ezúttal biztosan maratoni hosszúságúra terjeszkedik majd, hisz danialves kollégámmal 45 filmről emlékezünk meg, ezeket négy listára osztva: kettőn olyan alkotásokkal foglalkozunk, amelyek eddig kevesebb visszhangot váltottak ki a médiában, egyen a nagy blockbusterek foglalnak helyet, az utolsón pedig a számomra rossz élménnyel kecsegtető darabok lesznek a középpontban. A cikk előtt még két fontosabb infóval szeretnék szolgálni: először is, a tavalyi hasonló listánkról átcsúszó filmek itt már nem szerepelnek, és amely filmeknél nincs még premierdátum, azokat az IMDb besorolása szerint ítéltük meg idei darabnak. Na, de nem is szaporítom tovább a szót, csapjunk bele a lecsóba, mégpedig az első adag „kisebb” hírű produkciókkal. (A leírások végén lévő százalékok azt mutatják, mennyire várjuk az adott alkotást).

 A nő / Her

Amerikai premierdátum: Január 10. |Magyar premierdátum: Február 6.

Spike Jonze-t talán nem kell senkinek bemutatnom, és ezzel együtt azt sem, hogy mit várhatunk legújabb filmjétől, amelyben Joaquin Phoenix saját számítógépébe szeret bele. A fesztiválokat már megjárt alkotást szinte egyöntetűen zseniálisnak tartja mindenki, ezek után én nem tudom, miért ne lennék én is hasonlóan vele. danialves - 90% (FroG – 90%)

Nebraska

Amerikai premierdátum: 2013. November 15. | Magyar premierdátum: -

Bár a világ pár országában már bemutatták (köztük itthon, a CineFesten is) hazánk nagyközönsége elé még nem ismert időpontban landol Alexander Payne viszonylag nagy kritikai visszhangot keltett műve, amelyet öt Golden Globe-ra jelöltek, többek között a legjobb vígjáték vagy musical és a legjobb színész díjáért is verseng. FroG – 90%  (danialves - 60%)

Augusztus Oklahomában / August: Osage County

Amerikai premierdátum: Január 10. | Magyar premierdátum: Január 16.

Az Augusztus Oklahomában Meryl Streep főszereplésével kerül a mozikba. Talán ez az egyetlen mondat is elég lenne ahhoz, hogy ezrek üljenek be a filmre, hisz a háromszoros Oscar-díjas színésznő nagytöbbségben igényesen választja meg a szerepeit. Ha még ehhez hozzávesszük azt a tényt, hogy a Gyilkos Joe-t is jegyző Tracy Letts színpadi művének adaptációja az alkotás (ő jegyzi a forgatókönyvet is) akkor tényleg egy igencsak jó élményt várhatunk el az itthon januárban debütáló produkciótól. FroG – 65% (danialves - 50%)

Birdmancomingsoon1_3.jpg

Amerikai premierdátum: - | Magyar premierdátum: -

A Birdman a mexikói rendező, Alejandro González Inarritu új filmje. Inarritu korábban olyan alkotásokat jegyzett, mint a Korcs szerelmek, a 21 gramm vagy a 2011-ben idegennyelvű Oscar-jelölésig jutó Biutiful, nem csoda hát hogy az új műve – mely egy egykoron híres színészről szól, aki megpróbálja visszaállítani régi elismertségét – nem csak a pletykált színészek (Edward Norton , Naomi Watts, Emma Stone , Michael Keaton) miatt ad okot a bizakodásra, de a rendező személye is garancia lehet a lehengerlő filmélményre. FroG – 100% (danialves - 75%)

Inherent Vicecomnigsoon2.jpg

Amerikai premierdátum: - | Magyar premierdátum: -

Paul Thomas Anderson legújabb műve egy lecsúszott, drogos nyomozót (Joaquin Phoenix) tesz meg központi karakterének , aki egy lány eltűnése után nyomoz. Thomas Anderson neve azt hiszem garancia a zajos sikerre, hisz legutóbbi két filmje (The Master, Vérző olaj) rendkívül nagyot szólt a kritikusok és a hétköznapi filmnézők körében is, Phoenixtől pedig szokásához híven lehengerlő alakítást várhatunk. FroG – 95% (danialves - 65%)

The Rovercomingsoon3_4.jpg

Amerikai premierdátum: - | Magyar premierdátum: -

David Michod előző filmje, az Animal Kingdom a személyes kedvenceim között foglal helyet, ennek fényében nem meglepő, hogy a The Rover a legelőkelőbb helyekért harcol az általam várt filmek között. Michod ezúttal a Joel Edgertonnal közösen írt forgatókönyvvel dolgozik, a főszereplőnek pedig a szerintem legalulértékeltebb színészek egyikét, Guy Pearce-t választotta (azért Robert Pattinson jelenléte picit belerondít az összképbe). FroG – 95% (danialves - 70%)

Hidden

Amerikai premierdátum: - | Magyar premierdátum: -

Matt és Ross Duffer az elmúlt években néhány ötletes horror-rövidfilmmel hívták fel magukra a figyelmet (Eater, Road To Moloch, Vessel), most pedig első egész estés alkotásukat készülnek bemutatni, természetesen műfajon belül maradva. Ha abból indulok ki, hogy a főszerepet játszó Alexander Skarsgard amolyan új Kevin Spacey-ként egyelőre képtelen rossz filmekben szerepelni, kifejezetten ígéretes lehet a végeredmény. danialves - 75% (FroG – 60%)

A Most Wanted Mancomingsoon4_3.jpg

Amerikai premierdátum: - | Magyar premierdátum: -

John le Carré regényeit szinte öngyilkosság adaptálni, hisz a brit írózseni kimért és nyugodtnak mondható stílusát szinte lehetetlen úgy vászonra varázsolni, hogy a végeredményként kapott film is igazán szórakoztató lehet, erre a legjobb példa a Suszter, szabó, baka, kém esete. Anton Corbijn most mégis vállalkozik az embert próbáló feladatra, és ezt nem egyedül teszi: a színészek között óriási nevek, többek között Willem Dafoe, Phillip Seymour-Hoffman és Daniel Brühl is helyet foglal. FroG – 70% (danialves- 55%)

Foxcatchercomingsoon5_1.jpg

Amerikai premierdátum: - | Magyar premierdátum: -

Benneth Miller sokak számára a Brad Pitt főszereplésével készült, majd Oscarra jelölt Pénzcsinálóból lehet ismerős, de az amerikai rendezőt anno a Capote-ért is szobrocskára jelölték. A Foxcatcherben ezúttal egy igaz történetet dolgoz fel (amely leírása spoileres, úgyhogy nem fejteném ki), mindezt Steve Carell (aki itt egy paranoid skizofrént alakít) és Channing Tatum főszereplésében teszi. Az év talán legjobban várt filmje nálam, hisz Miller előző két alkotásából kiindulva ismét maradandó élményt remélek. FroG – 100% (danialves- 70%)

Solacecomingsoon6.jpg

Amerikai premierdátum: - | Magyar premierdátum: -

Őszintén megvallva egy percet sem vesztegettem volna erre a filmre, ha nem Afonso Poyart rendezi. Aki látta a brazil rendező 2 Coelhos című művét, az pontosan tudja miért mondom ezt. Ha még azt is hozzáteszem, hogy a krimi-thriller történetét eredetileg a Hetedik folytatásának szánták, akkor már eleve az év egyik, ha nem legjobban várt filmjét kapjuk. És még csak itt kezdem el sorolni a forgatókönyvírókat: Ted Grffin (Ocean's Eleven), Peter Morgan (Hajsza a győzelemért), James Vanderbilt (Zodiákus). danialves - 100% (FroG - 90%)

Természetesen ez még csak a kezdet volt, a reklám után is maradjatok velünk az összeállítás többi részére, terveink szerint holnapután jön a következő, amely természetesen ezen lista második fele lesz. 

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr275732325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.01.05. 12:04:38

Her és a Nebraska érdekel nagyon, de a Birdman is jónak tűnik, sőt... jó év lesz ez is!

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.01.05. 13:36:03

Na akkor a többihez is:
- Nebraska: Ha nem lesz olyan, mint az Utódok, jöhet. Tartok tőle, hogy olyan lesz.
- August: Osage County: egyszerűen hidegen hagy, azt sem tudom, miről szól
- Birdman: Inarritu nagyon jó, de nem tudom mihez fog kezdeni egy vígjátékkal
- Inherent Vice: PTA nekem az idő előrehaladtával egyre rosszabb, de ha mégis megüti a Magnolia szintjét, egy szavam se lesz rá
- The Rover: Animal Kingdom nem jött be annyira, mint neked, de szerintem ha azt a szintet megüti, jó lesz
- A Most Wanted Man: nem láttam az előző Le Carrét sem, de ennek az előzetesét megnézve egy olyan kémfilm, amiben 2 órán keresztül össze-vissza rohangálnak.
- Foxcatcher: Moneyball jó film volt, de annyira nem kiemelkedő (mondjuk a sportfilm eleve egy elátkozott műfaj), itt is valami hasonlóra számítok

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.01.05. 17:15:40

hínnye, többségükről eddig nem is hallottam!

Deepblue Noir (törölt) 2014.01.06. 18:31:24

@danialves:

most wanted man: és beszélnek, és nem lesz benne sok akció valszeg, viszont a trailer alapján még nagyon jó is lehet.

reméljük lesz majd
"the immigrant" (gray, cotillard első angol nyelvű főszerepe)
"magic in the moonlight" (allen) és under the skin is
bár ez utóbbira szvsz kicsi az esély

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.01.06. 18:49:57

@Deepblue Noir: Nem zárom ki, hogy jó lesz a Most Wanted Man, de az ilyenek könnyebben fulladnak unalomba, mint egy Bourne-féle akcióthriller.
De két hét, és bemutatják a Sundance-en, utána már talán okosabbak leszünk.

Deepblue Noir (törölt) 2014.01.06. 19:18:35

@danialves:

Spoiler!!
annyit még elárulok (kedvcsinálónak) hogy a középpontban rachel mcadams karaktere áll, és az ő kicsit zavaros érzelmi-szakmai viszonya védencéhez(grigory dobrygin). ezzel párhuzamosan zajlanak a különféle műveletek,szóval lesznek érzelmek is rendesen:).
és rachel fő közlekedési eszköze a kerékpár:)
süti beállítások módosítása