Comingsoon - Mozifilmek decemberben
2013. december 03. írta: danialves

Comingsoon - Mozifilmek decemberben

Úgy néz ki, karácsony közeledtével a filmesek (és a forgalmazók címadói) fejében csak a szerelem és a szeretet jár, legalábbis ilyenre még nem emlékszem, hogy a fenti két kifejezés szerepeljen minden második címben. Rajtuk kívül még Csányi Sándor szívét is átjárja majd a melegség, de a hónap magyar alkotása titulust biztosan nem ő fogja elvinni. A stílusos karácsonyozást mindenesetre már a kokózó és kurvázó DiCaprio és a mitologikus lényeket ölő Keanu Reeves teszi majd teljessé, egyben pedig a téli szünetre egy hihetetlenül erős felhozatalt biztosítanak.

December 5.comingsoon1_1.jpg

Call Girl: A skandináv filmgyártás nem akar leállni, ezúttal egy komplett északi koprodukciót kapunk. Az 1976-ban játszódó, prostitúcióról szóló thriller hosszú játékidővel és egy kimerítő történelmi tablóval kecsegtet, illetve próbál elriasztani. Mindenesetre a skandinávoknál soha nem lehet tudni, mikor jön egy újabb, A vadászathoz hasonló remekmű. (danialves)

Exek és szeretők (Enough Said): James Gandolfini utolsó előtti filmjéről itt olvashatjátok kritikánkat.

Coming Out: Nem mondhatnám, hogy mostanában túlságosan sok magyar film készült melegekről. A vígjáték műfaja természetesen a szórakoztatásról szól, ezért ne ettől az alkotástól várjuk az áttörést az emberek gondolkodásának átalakításának vonatkozásában. Adva van Erik (Csányi Sándor), egy meleg műsorvezető, aki éppen elvenni készül kedvesét, Balázst (Karalyos Gábor), azonban egy baleset miatt kórházba kerül, és legmélyebb döbbenetére beleszeret orvosába, Lindába (Tompos Kátya). Jó színészekben nem lesz hiány, de valószínűleg egy közepes vígjáték vár ránk (FilmBaráth)

Bízz a szerelemben (Stuck In Love): A héten érkező harmadik romantikus vígjátékról itt írtunk. 

Jégvarázs (Frozen): Azt hiszem mindent elmond a Disney színvonaláról, hogy az utóbbi időben már a Pixarnak kiszervezett animációs filmjeik sem az igaziak. Nekem az előzetes nagyon debilnek tűnt (bár az első trailer még teljesen más képet mutatott), de az amerikai nézőknek és a Disney által szokásos módon tolt magyar premiernek hála már lehet hallani olyan véleményeket, hogy talán pont ezzel az alkotással térhet vissza a stúdió a helyes útra. (danialves)

December 12.comingsoon2_2.jpg

Enni, inni, meghalni (Äta sova dö): A Call Girl után mindössze egy hetet kell várnunk, hogy egy újabb skandináv alkotást láthassunk. Azonban őszintén szólva nehezen hiszem, hogy pont a svéd bevándorlás tematikája mozgatná meg a magyar közönséget, mint ahogy engem sem tudott különösebben lázba hozni a balkáni muszlim bevándorló lány története. (danialves)

A hobbit: Szmaug pusztasága (The Hobbit: The Desolation of Smaug): Tavaly A hobbit első része viharos gyorsasággal lett a közutálat tárgya, miközben a közönség másik fele még az Imdb top250-be is beszavazta. Az mindenesetre igaz, hogy Peter Jackson csak A gyűrűk ura-trilógia utánérzését tudta megvalósítani, azonban egy nagyon jó utánérzést valósított meg. Ha még esetleg valami történetet is sikerül a második részbe írni, akkor maradéktalanul elégedett leszek, egyébként pedig jöhet a következő 3 órás Középfölde-adagom. (danialves)

Dom Hemingway: Jude Law vélhetően lopni fogja a show-t, de nemcsak emiatt lehet érdekes Dom Hemingway története. Nem egy kiugró teljesítményt várok el ettől a filmtől, de a szórakoztatást és egy érdekes történetmesélést mindenképpen. Nem fog csalódást okozni szerintem. (Power)

December 19.

comingsoon5.jpg

Attila legendája: Ez lesz az a film, aminek a megtekintésére december 19-én mindenkinek el kell mennie! Ugyanis annyira gyalázatosnak néz ki, hogy azon is csodálkoznék, ha egy hetet is kibírna a moziműsorra tűzve. Használjátok ki, amíg vetíteni fogják, ekkora trágyát ugyanis nem sűrűn láthattok moziban. (Power)

szerk.: a mai nap folyamán derült ki, hogy a bemutató jan 9-ére csúszott

Elpuskázva (Delivery Man): Annak köszönhetően, hogy hazánk szinte minden szempontból a filmvilág perifériáján helyezkedik el, olyan bizarr helyzetek is előfordulnak, hogy egy hónap különbséggel kerül a mozikba nálunk egy film és annak a remake-je. Ráadásul a szóban forgó produkció eredetijéül szolgáló Starbuck ugyanazon úriember (Ken Scott) munkája, ezzel téve talán még feleslegesebbé ezt az újrázást. Mindenesetre ritkán van meg a lehetőségünk arra, hogy ugyanazt a történetet egyszerre két különböző filmben is megnézzük (már ha addig nem veszik le műsorról a Starbuckot), úgyhogy legalább az egyiket érdemes lenne kihasználni. (danialves)

December 26.comingsoon4_1.jpg

47 Ronin: Sokáig nem is nagyon tudtam semmit a 47 Ronin-ról, de a premier közeledtével, azért egy-két exklúzív tartalmat (trailerek, fotókat, weboldalakat) átfutottam és teljesen levett a lábamról. Nem biztos, hogy egy olyan film lesz, amikre évtizedekkel később is visszaemlékezünk, de, hogy egy piszok látványos és jól összerakott mozi lesz, az szinte egészen bizonyos. (Power)

A Wall Street Farkasa (The Wolf of Wall Street): Az év egyik legjobban várt alkotása számomra. Scorsese-ben remélem most sem fogunk csalódni. Olyan filmnek néz ki, ami komoly témát feszeget, de úgy tűnik, hogy humorban sem lesz hiányunk. Trailerek alapján ez akár az év filmje is lehet! (Power)

Walter Mitty titkos élete (The Secret Life of Walter Mitty): Ben Stiller újra rendez, ez pedig (a Trópusi Vihar és a Zoolander után) egy nagyon jó filmmel kecsegtet,  hát ha még megnézzük az alkotás ütős trailereit , na meg a nem épp mindennapi történetet. Számomra a hónap legjobban várt filmje ez. (FroG)

Ezerízű szerelem (The Lunchbox): Ez az indiai romantikus film akkora siker lett hazájában, hogy szinte borítékolható volt Oscar-jelölése. Azonban India végül egy másik alkotást választott, de ez sem állíthatta meg az Irrfan Khan (Pi élete) nevével fémjelzett produkció diadalmenetét. Őszintén szólva én mindig is bizalmatlan voltam az ennyire eltérő kultúrkörökből érkező filmekkel szemben, és ha nem lenne ilyen zsúfolt a mezőny, biztosan adnék neki egy esélyt, de ezen a héten csak érdekesebb alkotások premierjét láthatjuk majd. (danialves)

Philomena - Határtalan szeretet (Philomena): Judi Dench játékát mindig élmény nézni, de ezúttal a történet sem hétköznapi. Philomena Lee egy idős ír asszony, aki csaknem 50 éve nem látott gyermekét keresi. Ebben segítségére van egy erősen kiégett újságíró (Steve Coogan). Elég szép díjat és jelöléseket kapott eddig a film, vagyis valószínűleg nem egy közepes alkotáshoz lesz szerencsénk (FilmBaráth)

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr485654384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Razzul 2013.12.03. 12:36:57

Decemberben mindenképp be szeretnék majd ülni 1-2 filmre. Kiváncsi vagyok, hogy ebben a pénztárcám is egyet ért majd velem. :)

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.12.03. 14:57:16

Hobbit 2, 47 Ronin, Wall Street mindenképpen meglesz.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.12.03. 16:20:58

VOX most írta, hogy az Attila legendája január 9-ére csúszott.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.12.03. 16:38:39

@REMY: Na bakker, pedig az volt a hónap legjobban várt filmje. Köszi!

ziggy stardust · http://fagyis.blog.hu 2013.12.03. 20:11:05

ez az Attila legendája ez komoly? mert viccnek kicsit durva. nem bírtam végignézni a trailert.

Mournival · http://mournival.blog.hu 2013.12.04. 08:00:37

Muhaha, az nem "Ezerarcú" hanem "Ezerízű" szerelem. Nem Facebox a címe, hanem Lunchbox. :) És tényleg jó film.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.12.04. 10:04:39

@Mournival: Azért ezzel sok filmnél ne próbálkozz meg, hogy a magyar címet az angolból akarod levezetni ;)
Köszi, javítva.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.12.04. 12:54:14

47 ronin, hobbit, wall street farkasa amik mozisak lesznek.

dome613 2013.12.04. 13:03:59

az Attila legendája után a GoldMeeting filmstúdió előkészületeiben olyat találtam, hogy "Nicole munkafőcímű 3D kalandfilm világforgalmazásra". az Attilát meg kell nézni (vagy legalább belekezdeni, van az a színvonal ami vállalhatatlan), minden jel szerint bűn rossz lesz. bár ahogy látható, ezután a sikerprodukció után világuralomra törnek. :D

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.12.04. 14:39:33

@dome613: Pont tegnap mentem fel az oldalukra a premier miatt, és engem is szíven ütött ez az információ. :D Miközben az egész weboldal meg olyan amatőr és ízléstelen, mint egy ötödikes informatikaházija html-ből.
Egyébként az egész olyan érzést kelt, mintha egy nagyon gazdag és nagyon ráérő önjelölt "művész" akarna itt befutni, úgyhogy részben @ziggy stardust: kérdésére válaszolva, ez halálosan komolynak tűnik.

Szerintem nemsokára írok is nekik, hogy nem akarnak-e sajtóvetítést tartani. :D
süti beállítások módosítása