Exek és szeretők / Enough Said (2013)
2013. november 24. írta: danialves

Exek és szeretők / Enough Said (2013)

enoughsaid.jpgFurcsa belegondolni, egy ember halála marketingszempontból mennyire jövedelmező, elég csak Michael Jackson lemezeladásaira gondolni, vagy arra, hányan nézték meg A sötét lovagot az időközben elhunyt Heath Ledger miatt. Ezen alkotás is azzal híresült el, hogy a nyáron eltávozott James Gandolfini utolsó főszerepéről van szó (elvileg a jövőre érkező Animal Rescue-ban még láthatjuk egyszer), de azt kell, hogy mondjam, utólag is leginkább csak erre fogunk emlékezni belőle.

Eva (Julia Louis-Dreyfus) és Albert (James Gandolfini) mindketten elvált, középkorú emberek, egy-egy, a kirepülés szélén álló gyerekkel. Szinte csodálatosnak tűnik egymásra találásuk, egészen addig, amíg a masszőzként dolgozó Eva rá nem jön, hogy egyik ügyfele (Cathrine Keener) Albert exfelesége. A férfi hibáinak gyakori végighallgatása pedig egyre inkább elbizonytalanítja a kapcsolatban.

enoughsaid2.jpgIgen, ennyi a sztori, nagyjából el is spoilereztem a kétharmadát. Látható tehát, hogy nem az egyediségével fog kitűnni ez a film, sőt, egészen szolgaian ragaszkodik a romantikus vígjátékok klasszikus egymásba szeretés - összeveszés - kibékülés szerkezetéhez, egy jól eltalált humorforrásként szolgáló baráti párral és megfelelő mellékszálakat nyújtó gyerekekkel. Az egyetlen pozitívum ilyen szempontból, hogy a romantikus filmeknek viszonylag ritkán témája a 40 feletti korosztály, így ezzel egy érdekes aspektust is tud mutatni a történet.

Ennek ellenére azonban kifejezetten jó élményt nyújt ez az alkotás. Rendezőnk biztos kézzel és hatalmas profizmussal irányítja a történetet és szereplőinket, akik között működik a kémia (az ellenkező neműek között, mielőtt ebből újra probléma lenne). Még az egyébként számomra (Gandolfinit leszámítva) antipatikus színészeket is szerethetővé tudják varázsolni, ebben pedig az is sokat segít, hogy kifejezetten jó és életszerű párbeszédeket kaptak. Mint ahogy az egész hangulat és végső soron a film is egy bájos és szerethető összképet nyújt, ami erre a másfél órára kifejezetten jól elszórakoztat.

Tökéletes randifilm, főleg ha egy kicsit idősebb vagy a szokásos célközönségnél, de egy kellemesen eltöltött másfél órán kívül sok mindennel nem tud szolgálni, kizárólag James Gandolfini utolsó előtti alakítása miatt válik valamennyire kihagyhatatlan darabbá.

7,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr395647838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása