Tökéletes hang 3. / Pitch Perfect 3 (2017)
2017. december 29. írta: Kata SWL

Tökéletes hang 3. / Pitch Perfect 3 (2017)

A Tökéletes hang első része akkora sikert aratott, ami még a készítőket is meglepte, így nem volt kérdés, hogy készül a folytatás is. 2015-ben pedig meg is érkezett, és habár az első résznél nem tudott sokkal többet nyújtani, akkorát robbantott a kasszáknál, hogy a premierje után egy hónappal már tudni lehetett, hogy idén újra, utoljára összeállnak a Bellák. De érdemes volt-e nekik?

anna-kendrick-pitch-perfect-3.jpg

A történet szerint a lányok már a diploma utáni életben igyekeznek boldogulni, de egyikőjüknek sem sikerül úgy, ahogy eltervezte. Miután egyik társuk, Emily (Hailee Steinfeld) elhívja őket egy versenyre, a Bellák rájönnek mi hiányzik az életükből: az éneklés. Ezért a csapat újra összeáll, hogy még egy utolsó küzdelemben részt vegyenek és megmutassák, hogy ők a legjobbak. Azonban az a capalla feldolgozások nem biztos, hogy elégnek bizonyulnak a világ körüli turnén, ugyanis a legnagyobb ellenfelük hangszereket is használ. 

A sztori tehát nem sokban tér el az eddigiektől, a szkriptet az első két részt író Kay Cannon jegyzi ezúttal is, a rendezői székben pedig Trish Sie kapott helyett. A film erősen nyit egy akciójelenettel, hogy aztán a főcím után visszapörgesse az időt, és megmutassa, hogyan is lyukadunk ki az életveszélyes helyzethez. A változó helyszínek mellett az Amy (Rebel Wilson) múltjából felbukkanó alak (John Lithgow) is igyekszik érdekesebbé tenni a sztorit. A poénok néhol nagyon jól működnek, néhol inkább csak fárasztóak, azonban a lányokkal együtt mintha a 3. rész is igyekezett volna felnőni: sokkal visszafogottabb, messze nincs benne annyi alpáriság, mint az előzményekben. Bátran nevezhető bulifilmnek, ugyanis a dalok ezúttal modernebb, pörgősebb számokból lettek összeválogatva (bár én a katonás téma miatt végig hiányoltam a Christina Aguilera- féle Candymant), és be is váltják a hozzájuk fűzött reményeket. 

tokeletes_hang_3-e1514160407293-800x463.jpg

A Tökéletes hang 3. ugyancsak a barátság fontosságát igyekszik többször is üzenetként átadni, de annyira, hogy még Amy apjából is egy aljas bűnözőt csinál, hogy a lány aztán megmenthesse elrabolt barátnőit, és beigazolódjon, hogy az igazi családja (neki is) a Bellák csapata. Rebel Wilsontól ezen a ponton kapunk egy meglepően jól koreografált és kivitelezett verekedős jelenetet, azonban az akciójelenet film elején látható rövidített verziója jobb és hatásosabb, mint a bunyó után látható teljes változata.

A filmen ezen túlmenően nincs mit ragozni: a dalok nagyon jók, valóban meghozzák a bulihangulatot; habár a lányok karakterei önmagukban sokszor karikaturisztikusak, csapatként még mindig jól működnek; és az egyszerű, közhelyes üzenetek mellett még mindig van szív a történetben. A 3. rész sokszor nem veszi komolyan magát, önironizál, ami néhol jobban működik, mint a dialógusokba foglalt poénok. Az utolsó, Beca (Anna Kendrick) által kezdett, majd a lányok becsatlakozásával előadott George Michael- szám méltó búcsú a Bardemi Belláktól.

A Tökéletes hang 3. tehát nem jutott arra a sorsra, mint amire a legtöbb harmadik, ugyanazt a sémát előhúzó rész jut: nem lett vállalhatatlanul rossz, sőt rossznak sem mondanám, egy egyszerű középszer. Agykikapcsolásra és szórakozásra tökéletes, aki beül rá, valószínűleg azt kapja majd, amire számít; a zene nagyon működik és meg is dobja a filmet, de a "kifinomultabb" poénáradat is jót tett a széria remélhetőleg utolshow részének. Habár biztos vagyok benne, hogy a trilógia ezen része is sokat fog a a konyhára hozni, megvolt a méltó és szép búcsú, húzzuk meg a határt és engedjük el a Bellákat.

6,5/10

A Tökéletes hang 3. teljes adatlapja a Magyar Film Adatbázis (Mafab) oldalán. 

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr9713470987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása