A hét előzetesei (51. hét, 2015)
2015. december 20. írta: danialves

A hét előzetesei (51. hét, 2015)

Mennyiségben és választékban sem volt hiány az elmúlt héten a trailereket nézve, a minőségtől viszont nem biztos, hogy hátas fogunk dobni. Legendás állatok, Jégkorszak, a Pacino-Hopkins-páros és a legújabb Star Trek sem volt lenyűgöző, de íme az összes említésre érdemes bemutatkozó képsor, hátha titeket megfog valamelyik!

Independence Day: Resurgence

"That's definitely bigger than the last one" - az előzetes remek érzékkel summázza saját magát, ugyanis tényleg Emmerich guilty pleasure-klassizkusának négyzetre emelt verziójaként néz ki. A rendező már nem is annyira katasztrófafilmben, hanem inkább egy Ender's Game-jellegű űrháborúban gondolkozik, a trailer alapján pedig úgy tűnik, ebben a formában is működni tud majd a franchise. Persze valószínűleg nem ez lesz 2016 filmművészeti csúcsteljesítménye, de ha az utóbbi időben egyre inkább csalódást keltő Emmerich képes lesz megtalálni újra a saját hangját, akkor bizonyára egy szórakoztató blockbustert fogunk majd látni.

Fantastic Beasts and Where to Find Them

Valószínűleg nem sokan vannak azon a véleményen, hogy ez a Harry Potter-spin-off azért készült el, mert akkora szüksége volt rá a világnak, és egyelőre ez a visszafogott teaser sem győzött meg például engem arról, hogy a roxforti tankönyvből filmmé írt mű nemcsak egy értelmetlen pénzcsináló. Az amerikai nézők gyomra kedvéért New Yorkba áthelyezett varázslósztoriról egyelőre még csak nem is derült ki több annál, hogy mindenféle szörnyűséges bestiák után kell majd rohangálni, ami nem tűnik a legéletképesebb koncepciónak egy minden idők egyik legsikeresebb tiniregényeinek örökébe lépő produkció számára.

Gondolj rám

Kern András már jó ideje nem képviseltette magát a magyar filmes porondon, a Gondolj rám előzetesét elnézve viszont ez a legkevésbé sem tűnik tragédiának. Nem tudom, melyik a rosszabb verzió, ha ezt vígjátéknak, vagy ha drámának szánta, ugyanis látványosan egyik műfajban sem remekel a trailer (sőt, akár azzal is megvádolhatnám, hogy 20 évvel ezelőtt divatos vígjátékkliséket hasznosít újra). Tartok tőle, hogy újabb "közönségsikerrel" fog folytatódni a filmalapos alkotások sora...

Star Trek Beyond

Nehéz érdemben bármit is hozzáfűzni egy olyan előzeteshez, amelyről a film egyik forgatókönyvírója és szereplője, Simon Pegg is elismerte, hogy nem sikerült jól. Pegg szerint a harmadik Star Trek egyáltalán nem olyan lesz, mint amilyennek ez a promó lefesti, és ebben lehet valami igazság: amikor Nolan sötét-érfelvágós-depressziós stílusa volt a menő, a Star Trekeket ilyen filmnek brandelték, most pedig egy Marvel-féle önironikus-vicceskedő darabként próbálják tálalni. Hozzáteszem, ez inkább az újraindított Star Trek filmes univerzum jellegtelenségéről mond valamit, mint a filmes trendekről...

Eddie the Eagle

Ha két-három hónappal előbb van a premierje, az Eddie the Eagle-t nyugodtan besorolhattuk volna a "Nyerjünk a főszereplőnek egy Oscart!"-jellegű filmek körébe, amelynek ezúttal a Kingsman üdvöskéje, Taron Egerton lenne a kedvezményezettje. Így viszont két lehetőség van: vagy teljesen más ambíciói vannak a látszólag teljesen tucatszerű underdog-sportfilmes igaz történettel az alkotóknak, vagy ők maguk is tudják, hogy a végeredmény annyira nem lett fényes, hogy öngyilkosság bedobni a nagy halak közé (ld. még The Monuments Men, Snowden). 

Ice Age: Collision Course

A Jégkorszak-sorozatot szerintem már eddig is egy kicsit többet nyüstölték, mint amennyi lehetőség volt benne, és a legújabb felvonás mintha nem is foglalkozna már azzal, hogy bármilyen koherenciát mutasson az előző epizódokkal kapcsolatban. Sőt, bőven elég egy 2 perces motkányos felvezetés, ami igazából nem árul el semmi lényegeset, de legalább jót lehet(ne) nevetni rajta. Nekem viszont már ez sem igazán sikerült... 

Whiskey Tango Foxtrot

Az Eddie The Eagle-höz hasonlóan a Whiskey Tango Foxtrot is egy stúdió díjszezonos portfóliójából kikukázott darabnak tűnik, legalábbis az "igaz történet - háborús téma" kombináció mindig is nagy sikert aratott a különböző ítészeknél. De nem akarok rosszindulatú lenni ezzel a vígjátékkal, már csak azért sem, mert a Glenn Ficarra - John Requa páros mindig is képes volt szerethető filmeket alkotni, és az eddig látottak alapján legújabb művük sem fog kilógni a sorból ilyen szempontból.

Misconduct

Ha szeretitek az egész filmet elmesélő előzetesetek, akkor a Misconduct tökéletes lesz számotokra, ugyanis viszonylag keveset bíz a képzeletünkre abból a szempontból, hogy mi fog történni a film során. Igaz, ez nem is annyira baj, mert a látottak alapján ennél a 2 és fél percnél többet nem biztos, hogy szükséges szánni erre a klisés tárgyalótermi thrillerre. Már csak azt lenne jó tudni, hogy mivel nyertek meg hozzá egy ilyen színészgárdát...

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr698172044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HPEx20i16v 2015.12.21. 23:31:06

"az Eddig the Eagle-t"... automata hibajavítás?

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2015.12.22. 02:14:03

@HPEx20i16v: Hát most végül manuális lett neked köszönhetően. ;)
süti beállítások módosítása