ComingSoon - 2015. szeptember 24.
2015. szeptember 21. írta: danialves

ComingSoon - 2015. szeptember 24.

Ennél érdekesebb válogatással kevés premiernap fog szolgálni idén: érkezik a Sundance-győztes dramedy, egy sajátos kalandfilm, Gaspar Noé művészpornója, és egy közel 50 éves western is. Akik pedig nem ilyen filmkülönlegességekre vágynak, azok számára érkezik egy Nancy Meyers-vígjáték is. Mutatjuk, mit lehet nézni a héten:
Az év egyik legjobb dramedyje, amely még felülmúlja a tavalyi Csillagainkban a hibát is - ha még mindig nem győződtetek meg, hogy látnotok kell ezt a filmet, olvassátok kritikánkat.
Nancy Meyers mindig is a nem túl maradandó, ellenben mindenkiben kellemes filmélményt hagyó romantikus dramedyjeiről volt híres, és az előzetes láttán nehéz lenne azt mondani, hogy legújabb műve komoly törést jelentene ebből a szempontból a karrierjében. Az év legjobbjai között tehát valószínűleg nem lesz ott A kezdő, de jó eséllyel a mozijegy árát sem fogja megbánni, aki beül rá.
Ritkán találom magam szembe olyan alkotással, amely ennyire beskatulyázhatatlan lenne. Hivatalosan kalandfilmről van szó, de aligha hiszem, hogy Indiana Jones-szal és a Karib-tenger kalózaival kellene egy lapon emlegetnünk, a képei alapján természetfilm is lehetne, de ahhoz túlságosan narratív jellegű, a főszerepben pedig ott találhatjuk azt a Jan Bijvoet-ot, aki 2 éve a szintén eléggé nehezen besorolható Borgman címszereplőjeként híresült el. Halvány fogalmam sincs, hogy mire számíthatunk A kígyó ölelésétől, de abban biztos vagyok, hogy az év egyik legegyedibb filmélményét fogjuk kapni.
Gaspar Noé sosem a szokványos témaválasztásairól volt híres, és legújabb, meglehetősen explicit szexualitású botrányfilmje is ezt példázza. Bár a korlátlan internetes pornó idejében talán túlzás botrányosnak nevezni a kezdőzetlen szexualitást a vásznon, és botrányfilmként aposztrofálni egy olyan darabot, amelyen igazán senki nem háborodott fel. Ha hihetünk az eddigi véleményeknek, akkor a Szerelemnek egyébként is csak a minősége botrányos, legalábbis előző darabjaival ellentétben Cannes-ban és azóta mindenhol kifejezetten utálták a nézők és a kritikusok.
Sergio Leone egyik legnagyobb klasszikusa is ismét a mozikba érkezik, úgyhogy itt a lehetőség mindenki számára, hogy a vásznon is megcsodálhassa. Kritikánkban pedig azt is elolvashatjátok, miért kötelező darab.

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr467802722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása