Könyvajánló: V. Kiss Orsolya: Minden félresikerült randi (2023)
2024. április 22. írta: FilmBaráth

Könyvajánló: V. Kiss Orsolya: Minden félresikerült randi (2023)

Társkeresés gyerekekkel

minden_felresikerult_randi.jpg

Társkeresés gyerekekkel. Nem kis csavarral. Merthogy ezek a gyerekek a jövőből érkeztek, azért, hogy segítsenek megtalálni az apjukat. Az anyjuk meglepően hamar túllép azon, hogy hirtelen szingli nőből többgyerekes anyuka lesz, és fel is tud nőni a feladathoz, vagyis elkezdi keresni gyermekei apját. Merthogy akit erre alkalmasnak tartott, az azonnal szakított vele, amikor feltette neki a kérdést, hogy szeretne-e gyereket, ráadásul a munkahelyéről is kirúgja, vagyis hősnőnknek mindenféle szempontból újra kell kezdenie az életét. Azonban ez a kötet nem egy mélyenszántó dráma, hanem egy könnyed, romantikus történet, annak azonban jól megírva, és érdekesen tálalva, mindvégig fenn tudja tartani az érdeklődést, dacára annak, hogy nem kérdés a happy end. Bevallom, engem teljesen hidegen hagy a műfaj, azonban amikor megláttam a jövőből érkezett gyerekeket a fülszövegben, azonnal kíváncsi lettem, hogy ebből vajon mi sülhet ki. Nos, egy jó könyv, amelynek megvannak ugyan maga hibái - kiszámítható fordulatok, kissé lassú bevezetés, nem túlságosan többszínű karakterek -, összességében azonban kiválóan olvastatja magát, és nagyon egyedi, nem unalmas, új színt tudott hozni a műfajba. Első könyvem ez a szerzőtől, de nagyon örülök, hogy elolvastam, mert szerzett nekem egy szép délelőttöt, egy érdekes sztorival, ami a maga fantasztikumával együtt is hihető tudott maradni, megmelengette a szívem, és újra erőt adott ahhoz, hogy ne törődjek bele a szinglilétbe, hiszen mindenkinek megvan a maga társa, és előbb-utóbb meg is fogja találni. Jó kis könyv ez, érdemes belevágni, ha egy könnyed kikapcsolódásra vágyunk.

Linda, a fiatal New York-i fodrászlány szereti a munkáját, és szereti a főnökét, Carlt. Aztán egyszer csak megjelennek nála a gyerekei, akik azt kérik tőle, hogy találják meg az apjukat. A lány először nem aggódik, hiszen azt gondolja, hogy már megtalálta, azonban nagyon hamar kiderül, hogy ez nincs így. És az apajelölt keresése megkezdődik...

Kicsit nehezen indulnak be az események, de aztán a gyerekek feltűnésével minden megváltozik, Linda élete fenekestül fordul fel. Miután meglepően gyorsan belenyugszik abba, hogy hirtelen kétgyerekes anyuka lett, hamarosan újra kell gondolnia mindent, hiszen szilárdnak vélt kapcsolata felbomlik, ráadásul a munkájában is újra kell terveznie. Mindeközben ott van neki a húga, Violet, és a nagymamája is, akikkel szintén törődnie kell. A nagymama nagy kedvencem lett, hiszen egy szívroham után úgy dönt, hogy ő is újrakezdi az életét, társat keres magának, akit természetesen meg is talál, mutatja az utat az unokáinak. Linda magánélete hamarosan viharossá válik, egyszerre több versenyző tűnik fel a színen, eltart egy jó darabig, amíg kiderül, hogy ki is lesz a gyerekek leendő apja. Közben Linda magára talál, azt is meg tudja fogalmazni magának, hogy milyen társat szeretne maga mellé, elege van a megbízhatatlan férfiakból, ő már gyerekei leendő apját keresi, miközben megtalálja magában az anyai ösztönöket is, lassan, de biztosan változik meg, és ezáltal változtat maga körül a dolgokon. 

Ha a gyerekek nem tűnnénk fel a színen, egy sima párkapcsolati keringő lenne a történetből, azonban ezzel a csavarral olyan mélységet kap a sztori, ami mindvégig kitart, és egy idő után már nem is lepődünk meg azon, hogy ott vannak a gyerekek, ahogy Linda életének részévé válnak, úgy válik egyre természetesebbé a jelenlétük. Nem habos-babos történet ez, a gyereknevelés bizony nem könnyű dolog, főleg, ha ilyen hirtelen válik valaki anyává, de Linda a kezdeti nehézségek után természetesen egyre jobban belejön új feladatába, mindinkább érzi, hogy milyen fontosak a gyerekek a számára. Már nem csak szimplán társat keres, hanem apát leendő gyerekeinek, ezért más szemmel kezdi nézni az udvarlókat, és ő maga is rengeteget változik, jóval érettebb személyiség lesz. Egy igazi jellemfejlődésnek lehetünk tanúi, de nemcsak Linda élete változik meg, hanem a húgáé és a nagymamájáé is, mind a hárman végigjárják a maguk útját.

A borító nagyon találó, tökéletesen kifejezi a regény hangulatát, a párkapcsolatról szól, könnyedén, mégsem felületesen, romantikus a történet, mégis van benne egy olyan csavar, ami miatt érdekes tud maradni. Racionális közgazdászként tökéletesen bele tudtam veszni ebbe a sztoriba, amelynek végülis egyetemes története van, hiszen mindenki meg akarja találni a társát, amelyhez rögös út vezet, amelyet mindenkinek végig kell járnia. Léleksimogató eseménysorozat, amely saját műfajában eredeti tud lenni, nem akar többet, mint szórakoztatni, de azt nagyon jól teszi. Nem kell mindig Shakespeare, ha valaki egy könnyed kikapcsolódásra vágyik, megtalálta erre a célra a tökéletes könyvet. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a romantikus regényeket, mert ebben a műfajban ez egy jó kis alkotás, amelyre érdemes rászánni az időt.

8/10

A könyvet a szerző jóvoltából volt lehetőségem elolvasni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr8418368237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása