ComingSoon - 2018. január
2018. január 03. írta: danialves

ComingSoon - 2018. január

A január hazánkban leginkább a díjszezon filmjeiről fog szólni: bár sok nagyágyút csak később láthatunk, az egyik legnagyobb Oscar-esélyes és jó néhány, a külföldi kritikák által dicsért alkotás befut majd a mozikba. A felhozatal mindenesetre meglehetősen egysíkúnak ígérkezik, még az internetről is azokat a darabokat pótolhatjuk be, amelyek hamar kiestek az Oscar-versenyből - és így a hazai forgalmazók figyelméből is. Íme tehát január legígéretesebb produkciói.

Mozi

Lucky

(Előzetes)lucky2.png

Harry Dean Stanton egyik utolsó alakításáról van szó, de nem csak ezért figyelemre méltó film a Lucky. Itt találjátok írásunkat róla.

Floridai álom

(Előzetes)cs1_5.jpg

Sean Baker az iPhone-nal forgatott transzvesztita-fimmel, a Tangerine-nel írta be a nevét a filmtörténelembe, és noha az az alkotás finoman szólva sem nyerte el a tetszésemet, úgy érzem, hogy második alkotását már nem ok nélkül dicsérik ennyire, és a Floridai álomban Baker már sokkal többet meg tud ragadni ebből a roncs-világból. Persze az is számít, hogy második filmjét már sokkal szerethetőbbnek festik le, mint a sokszor harsány, a trashrealityk világára emlékeztető elsőt - úgyhogy érdemes lesz odafigyelni a Floridai álomra.

Három óriásplakát Ebbing határában

(Előzetes)1_3.jpg

Martin McDonagh aktuális filmjét nemcsak az Oscar legnagyobb esélyeseként tartják számon, de sokan 2018 egyik legerősebb műveként beszélnek a Három óriásplakát...-ról - arról nem is beszélve, hogy a kritikusok véleménye alapján a rendező előző két darabját is messze felülmúlja. A január, de talán egyben 2018 legvártabb mozija számomra ez a keserédesnek, egyszerre humoros vígjátéknak és súlyos drámának ígérkező produkció.

A világ összes pénze

(Előzetes)cs2_5.jpg

Ridley Scott legújabb filmre most már szinte biztosan Kevin Spacey kiforgatásáról marad emlékezetes, és mint minden ilyen esetben, itt is fennáll a veszélye, hogy maga a mű sokkal jelentéktelenebb, mint az azt övező botrány. Ennek kapcsán az amerikai kritikusok sem képviselnek egységes álláspontot, de amennyiben A világ összes pénze nem egy szokásos, díjakra belőtt igaz történet lesz, már elégedettek lehetünk.

Internet

Only the Brave

(Előzetes)cs3_7.jpg

A tomboló lángokkal harcoló tűzoltók igaz története egy újabb giccses hőstörténetnek tűnt, de legnagyobb meglepetésemre sem a közönség, sem a kritika nem így nyilatkozott róla. A díjakhoz (és ezzel a magyar forgalmazáshoz) ez azonban kevés volt, de januárban végre mi is bepótolhatjuk a sztárparádéval megspékelt "tűzharcot", és remélhetőleg mi is egy kellemes csalódásról számolhatunk be.

Last Flag Flying

(Előzetes)14_1.jpg

Richard Linklater legújabb mozijára is kevesen kapták fel a fejüket, és az első vélemények alapján a Last Flag Flying okkal nem lett például a Sráckorhoz méltó klasszikus. Ugyanakkor abban a többség egyetért, hogy ettől függetlenül is színvonalas filmről van szó, érdemes lesz tehát nekünk is tenni egy próbát a fiát gyászoló vietnami veterán történetével.

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr2313523355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása