ComingSoon - 2017. december
2017. december 01. írta: danialves

ComingSoon - 2017. december

December első felében jóformán mozis premiereink sem lesznek, a Star Wars annyira eltakarította maga mellől a konkurenciát, de azért azok számára is adódik majd alternatíva, akik nem kívánnak elzarándokolni egy messzi-messzi galaxisba. Az év végére befut például 2017 egyik legfurcsábbnak ígérkező alkotása, de ha nem akarunk kimozdulni otthonról az ünnepek alatt, akkor például a Netflix eddigi legdrágább filmjét is választhatjuk.

Mozi

Az igazi csoda

(Előzetes)cs5_1.png

Mondhatni, az igazi csoda az, hogy Stephen Chbosky (The Perks of Being a Wallflower) filmje ennyire sikeres tudott lenni az amerikai piacon Az Igazság Ligája árnyékában, de úgy tűnik, nem érdemtelenül szólított meg ennyi embert a torzszülött kisfiúról szóló alkotás. Felesleges tehát az aggodalom, hogy a rendező nyáltengerbe fullasztotta a történetet, úgy tűnik, Az igazi csodából tényleg szívhez szól mozi kerekedett - és valószínűleg Jacob Tremblay alakítása sem fog csalódást okozni.

Premier: december 14.

Star Wars: Az utolsó Jedik

(Előzetes)cs4_1.png

Nem állíthatom, hogy lenyűgözött az utóbbi két Star Wars, de Rian Johnson filmje úgy tűnik, elkerülheti Az ébredő Erő és a Zsivány Egyes csapdáit. A trilógia második részét készítve a rendező jóval kevesebb elvárással és jóval nagyobb mozgástérrel dolgozhatott, számomra pedig a 150 perces játékidő is azt jelzi, hogy bőven akadt elmesélnivalója egy formula felkérődzése helyett. Persze nincsenek illúzióim, ha Johnson igazán egyedi munkával állt volna elő, Kennedyék már rég lapátra tették volna, de afelől sincs kétségem, hogy a Disney-éra legjobb Star Wars-moziját láthatjuk - és Az utolsó Jedi még hosszú évekig annak fog számítani.

Premier: december 14.

Jumanji: Vár a dzsungel

(Előzetes)cs3_6.jpg

Akármennyit is gyűlölködtek előre a nosztalgiasznobok, az első vélemények alapján úgy néz ki, hogy egészen kellemes kaland lett a Jumanji reboot / folytatás (igazából nehéz eldönteni, pontosan mi is akar lenni a film). Való igaz, az iszonyú sótlan első előzetes után a második már számos jó poént is felvonultatott, nem kell aggódnunk tehát amiatt, hogy az új Jumanji ne ütné meg az első rész színvonalát - vagy legalábbis ne szolgálna hasonlóan jó szórakozással.

Premier: december 21.

Egy szent szarvas meggyilkolása

(Előzetes)cs2_4.jpg

Jorgosz Lantimosz A homárral 2015 egyik legizgalmasabb filmjét alkotta meg, és minden esély megvan rá, hogy következő filmjével még ezt is felülmúlja. A cannes-i bemutató óta szinte csak dicsérik az Egy szent szarvas meggyilkolását, de legalábbis abban mindenki egyetért, hogy a rendező egy rendkívül bizarr, utánozhatatlan művet alkotott. Nyilvánvalóan megosztó élményre tessék számítani, de az sem kizárt, hogy 2017 egyik legjobb darabját éppen az év utolsó napjaiban láthatjuk majd.

Premier: december 28.

Tévé

A góré

(Előzetes)cs_2.png

December 1-jétől az HBO műsorán, 4-étől pedig az HBO GO-n is megtekinthetitek Nikolaj Coster-Waldau legújabb filmjét, amelyről itt írtunk.

Internet

Bright

(Előzetes)cs1_4.jpg

David Ayer legújabb filmjére a Netflix 90 millió dollárt áldozott, nagy reményeket fűznek tehát az orkokkal-tündérekkel megspékelt Training Dayhez. És mi is nagy reményeket fűzhetünk, elvégre a rendező a zsarufilmek műfajában elég otthonosan mozog, így talán a Bright lehet az a film, ami a Suicide Squad nem tudott lenni. Persze a Netflixnek filmes téren bőven akadnak mellényúlásai (elég csak legutóbbi költségvetés-rekorderükre gondolni), de a Bright koncepciója alapján most nem vágták olyan nagy fába a fejszéjüket.

Premier: december 22.

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr513408833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Han Solo. 2017.12.03. 10:42:16

Kiegészíteném még a "The Greatest Showman" című, december 28-án mozikba kerülő musicallel, melynek főszereplője farkasember Hugh Jackman, Baywatch Zac Efron és Mission Impossible Rebecca Fergusson.

Ami az új Star Wars filmet illeti: remélem nem követi Gareth Edwards förmedvényét a Zsivány egyest és valódi SW mozit láthatunk majd, igazi Csillagok háborúja elemekkel és látványvilággal. Az előzetes alapján jónak tűnik, de a Zsivány előtt is ezt éreztük, úgy hogy legyünk óvatosak.

==T== 2017.12.03. 11:41:19

@Han Solo.:
A Rogue One nem förmedvény volt hanem a birodalom visszavág mellett a legjobb eddigi SW mozi.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2017.12.03. 13:13:44

@Han Solo.: A Zsivány végre egy nézhető film volt a 4-5 gagyi SW után, mivel legutóbb a Birodalom visszavág volt jó.

Buchhalter 2017.12.03. 16:04:58

A Zsivány egyes nekem se jött be annyira.Túl sok helyen játszódott rengeteg mellék szereplővel és egy idő után a film története nehezen volt követhető.Erre a filmre is igaz : a kevesebb jobb lett volna.

Han Solo. 2017.12.03. 16:40:19

@==T==: @Étteremkritikus: Maga a Zsivány egyes volt gagyi, egy anti Star Wars film. Az igazi rajongók, akik a klasszikus kánonrészeket szeretik nem is vették komolyan.

agarik 2017.12.03. 18:01:22

A Szart Warrs 4-6 jó volt, bár az 5 2. fele, és az ewokok gagyik voltak.
Az Holiday Special nagggyon gáz volt, az Ewok 1-2-t mai napig nem tudom igazán hova tenni (de hivatalos kánon filmek!).
Az 1-3 gáz volt (kivéve a 3 2. fele), a 7 viszont maga a katasztrófa.
A Rúzs Van fosadék.
A Kan Szóló és a 8 meg már senkit sem érdekel.

A Bright eme listáról ami érdekesnek ígérkezik.

Andriska07 2017.12.03. 22:59:12

@Étteremkritikus: pontosan. Nálam az Ébredő Erő hasalt el (Fordról sütött, hogy mennyire nem érdekli az egész, de a többi színész is csapnivaló volt. A történetet meg jobb nem felemlegetni.) A Zsivány Egyes egy az egyben hozta azt, amit vártam tőle. A Birodalom Visszavág után osztozkodik az Új Reménnyel az ezüstérmen.

$pi$ 2017.12.04. 06:36:18

@Buchhalter: "és egy idő után a film története nehezen volt követhető"

Jeszus, mi a fene volt, ami gondot okozott? Milyen filmeket szoktál nézni amúgy?
süti beállítások módosítása