A hét előzetesei (8-9. hét, 2016.)
2016. március 04. írta: danialves

A hét előzetesei (8-9. hét, 2016.)

A 80-as évek nosztalgia ismét eluralta az előzeteseket, a női Szellemirtók és a Pete's Dragon remake is bemutatkozott, a felhozatal másik felét pedig két olyan produkció jelenti, amelyeket valószínűleg főszereplőik miatt fogunk megnézni. Avagy következzenek az elmúlt két hét legfontosabb trailerei:

Ghostbusters

Nem kenyerem a nosztalgiasznobizmus, de az előzetest elnézve meg kell hagyni, a közönség joggal rettegett a Szellemirtók felélesztésétől. Az is megérne egy misét, hogy pontosan mi értelme van minden filmet "férfi" és "női" verziókra osztani (azt leszámítva, hogy a produkció kritikusait hímsovinisztának lehet beállítani, mint az a trailer kommentjei között már látható is), de a remake láthatóan még ezzel az alapszituációval sem tud semmit kezdeni, arról már nem is beszélve, hogy inkább hasonlít a rossz emlékű R.I.P.D.-re, mint a közönségkedvenc eredetire.  

Taboo

 A Ridley Scott produceri felügyelete alatt és Tom Hardy főszereplésével készülő sorozatról ezzel a félmondattal nagyjából el is mondtam mindent, amit tudni érdemes, legalábbis az előzetes alapján úgy tűnik, hogy a hatásvadász kosztümös sorozatok egy újabb képviselőjével van dolgunk. Mindenesetre elnézve azt, hogy a két úriember egyike sem szokott rosszul válogatni projektjeik terén, bízom abban, hogy a Taboo lehet az a széria, amely rácáfol ezekre a sztereotípiákra.

The Light Between Oceans

Ez a film talán nem kapott volna ekkora hírverést, ha két főszereplője, Michael Fassbender és Alicia Vikander nem alkotnának egy párt a való életben is, külön pikantériát adva ezzel filmbéli házasságuknak. Más szempontból viszont csak egy tipikus melodráma jegyeit hordozza magán a mozi, jó sok könnyfakasztó jelenetre adva lehetőséget, de persze a Blue Valentine-t és a The Place Beyond the Pines-t jegyző Derek Cianfrance elég érett filmes ahhoz, hogy egy ilyen koncepcióból is egy erős mozit hozzon ki.

Pete's Dragon

A Disney mese-remake-elő sorozatában most egy Magyarországon talán kevéssé ismert klasszikusuk következik, az 1977-es Pete's Dragon. Ami talán furcsa lehet ebben a produkcióban, hogy azt a David Loweryt tették meg rendezőnek, aki az Ain't Them Bodies Saints rendezője és az Upstream Color vágója is volt - azaz nem éppen könnyen fogyasztható gyerekfilmeket készített eddigi pályafutása során. Ennek ellenére a Pete's Dragon abszolút annak tűnik, sőt, mintha látványosan a 80-as évek nosztalgiájára játszana rá, amely nem feltétlenül jó előjel mostanság...

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr978443108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása