A hét előzetesei (45. hét, 2015.)
2015. november 07. írta: danialves

A hét előzetesei (45. hét, 2015.)

Az "animáció" volt a hét hívószava előzetesek terén, a heti felhozatalból kettőt ugyanis ilyen produkciók adnak ki (további egy pedig erősen annak néz ki), de egy magyar thriller és a legújabb Spike Lee-darab is beköszönt. Szóval ezen a héten is érdemes volt trailereket nézni, akik pedig lemaradtak, azoknak mutatjuk is, pontosan mit:

Anomalisa

Charlie Kaufmanról nem sokat hallottunk az Egy makulátlan elme örök ragyogása óta, ő pedig megtalálta a legsajátosabb módot a visszatéréshez: egy sztárokkal telepakolt produkció helyett rendezett egy stop-motion animációt. És úgy néz ki, bejött neki, ugyanis az Anomalisa amerre jár, mindenütt csak dicsérő szavakat kap, néhányan pedig már egyenesen a következő Oscar nagy sztárjának várják. Az már az előzetesből is látszik, hogy Kaufman stílusa egyáltalán nem vált kiszámíthatóvá az évek során, a többi pedig januárban kiderül (remélhetőleg a magyar mozizók számára is). 

Chi-raq

Spike Lee következő jointja pont annyira lesz elszállt, mint amennyire azt a rendezőtől megszokhattunk: egy Arisztophanész-drámát öltöztetett modern köntösbe, amelyben az erőszak megfékezése érdekében a nők megtagadják a szexet a férfiaktól. Lee láthatóan jól érezte, hogy milyen aktuális vitákba kapcsolódhat bele ezen a történeten keresztül, és az előzetes alapján egy ilyen szokatlan megközelítés ingoványos talaján is képes lehet megállni a mű. Ha pedig nem, kénytelenek leszünk Samuel L. Jackson showját élvezni.

Warcraft

Duncan Jones eltökélt, hogy történelmet ír videojáték-adataptációk terén azzal, hogy övé lesz az első ilyen értékelhető mű, de a Warcraft egyelőre nem sok okot ad arra, hogy megelőlegezzük neki a bizalmat. Rian Johnson hetekkel ezelőtti poénja kezd valósággá válni, ugyanis a produkció tényleg A hobbit 4. részének tűnik, és nemcsak az orkok, hanem a hihetetlenül mű CGI-látványvilág miatt is. Persze egyelőre tragikusan rossznak sem tűnik, de a Forráskód rendezőjétől én többet vártam volna...

 

Félvilág

Néhány hónapja már kaptunk egy nyúlfarknyi ízelítőt Szász Attila és Köbli Norbert következő tévéfilmjéből A berni követ után, de most kiteljesedve még jobban néz ki a Félvilág. A tévéfilmes keretet elképesztően stílusos képsorokká sikerült alakítani, és ugyan ezt egy ilyen jellegű történet esetében könnyű a hatásvadászat irányába elvinni, én biztos vagyok benne, hogy ennek a két alkotónak a kezéből a magyar filmgyártás egy újabb gyöngyszemét láthatjuk majd.

Alice: Through the Looking Glass

A Disney nem tud leállni az élőszereplős (ennyi CGI láttán egyáltalán jogos használni ezt a szót?) adaptációkkal, de az Alíz Csodaországban folytatása eleve elkerülhetetlen volt az első rész sikerét látva. Tim Burtont viszont nem sikerült meggyőzni a maradásról, így a Muppet-filmekről átnyergelt James Bobin lesz a felelős azért, hogy valamit kihozzon az ő örökségéből - ami az előzetest elnézve nem sok. Igaz, álszentség is lenne megvádolni a Disney azzal, hogy a filmtörténelmet akarják majd ezzel a darabbal gyarapítani, és nem a pénztárcájukat...

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr248049692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása