ComingSoon - 2015. október 15.
2015. október 14. írta: danialves

ComingSoon - 2015. október 15.

Ezen a héten már tényleg nem panaszkodhat senki arra, hogy nincs választék, és még csak arra sem, hogy noname francia produkciókból vagy jobb sorsra is érdemes animációkból állna a kínálat. A hat premierünk között ott van Guillermo del Toro horrorja, egy izlandi dramedy és Jake Gyllenhaal egy újabb zseniális alakítása. De még a "régen minden jobb volt"-elv képviselői sem maradnak hoppon, és Zemeckis klasszikusával tehetnek időutazást.
Guillermo del Toro a Pacific Rim félsikere után otthonosabb vizekre evez, és ismét a horror keretein belül próbál mozogni. Bár ő maga éppenséggel a Bíborhegyet gótikus szerelemi történetként aposztrofálja, azért abban biztosak lehetünk, hogy a megfelelő mennyiségű borzongatás sem marad el, de éppen ez a kettős alkotói szándék különböztetheti majd meg a filmet egy tucatmozitól. Akármi is legyen tehát a végeredmény, del Toro legújabb művét biztosan érdemes várni, már csak egzotikuma miatt is.
Az első rész még elcsépelt témája ellenére is kellemes meglepetés volt, a második viszont tipikus vígjáték-folytatás lett: egy hatalmas káosz, amely sehogyan sem jut dűlőre, miről akar szólni. Bővebben kritikánkban.
A Fúsi egyszerre tucatfilm és nem: egy felnőttkori felnövéstörténetként eleinte csak a műfaj kliséit használja fel, de végül sikeresen találja meg a saját hangját. Itt írtunk a filmről.
Alapötletével nagyjából Vernéig nyúlik vissza, és ez a koncepció eleve olyan egyszerhasználatos elképzelésnek tűnik, amelyet nagyon nehéz frissen tartani egy egész estés film erejéig - mégis úgy érzem, A meglepetés képes lehet ezeken a hiányosságokon túlnőni. Már az előzetesből is látszik, hogy az alkotás egy egészséges öniróniával közelít saját szürreális megoldásaihoz, amelyekből egy rettentően bájos atmoszféra is kialakulhat, miközben talán még egy-két épkézláb gondolatra is futni fogja. Nem biztos, hogy ez lesz az év meglepetése, de nagyon rossz élményben szerintem nem lehet annak része, aki erre a produkcióra esik a választása ezen a héten. 
A Mélyütés sem feszegeti a sportfilmek műfaji határait, de egy kellően profi körítés és remek főszereplője megmentik valamennyire. Bővebben itt írtunk a filmről.
Lévén, hogy lassan eljutunk az alkotás jövőjébe, teljesen aktuálissá vált előszedni Zemeckis 30 éves klasszikusát, amelyből ugyan nem a 2015-öt érintő másodikat, hanem egyelőre még csak az első részt nézhetjük meg. És hogy ez miért jó ötlet? Itt elolvashatjátok.

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr677956598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása