Smoking Barrels a Cinefesten
2013. szeptember 06. írta: danialves

Smoking Barrels a Cinefesten

Örömmel számolhatok be arról, hogy blogunk is képviseltetni fogja magát Magyarország legnagyobb filmfesztiválján. Sajnos nem áll lehetőségünkben az összes vetítésen ott lenni, viszont az alábbiakban összegyűjtöttük nektek, hogy mely alkotásokról olvashattok majd itt a fesztivál ideje alatt.

cinefest-miskolci-program.jpg

Az első hétvégén FroG fog jelentkezni az alábbi filmekkel:

Don Jon (Előzetes)

Joseph Gordon-Levitt első rendezése, amit már az év legjobban várt filmjei közé is beválasztottunk. A szerencsésebbek már a fesztivál nyitófilmjeként is megtekinthetik, de a többieknek sem kell sokáig várniuk, ugyanis október 3-ától a magyar mozikban is elérhető lesz.

A múlt (Le passé) (Előzetes)

Az Oscar-díjas Nader és Simin - Egy elválás története rendezőjétől, A némafilmes és A próféta sztárjaival. Milyen ajánlólevél kellene még? Ja hogy Imdb-n jelenleg 8.3-as pontszámon áll?

Diadalmas szerelem (A Matter of Life and Death)

Egy kicsit kilóg a sorból ez az 1946-os darab, azonban ismert filmnek ez sem mondható, és ami miatt még különleges, az a magyar vonatkozása Pressburger Imre rendező révén.cinefestz.jpg

Minden odavan (All Is Lost) (Előzetes)

Teszkógazdaságos Pi élete Robert Redforddal, azonban ami miatt mégis érdekes lehet, hogy a remek Krízispont-ot is jegyző JC Chandor írta és rendezte.

Adéle élete (La vide d'Adéle) (Előzetes)

A cannes-i filmfesztiválon a rendező és a főszereplő révén 3 Arany Pálmát is bezsebelő alkotásnak a Don Jon-hoz hasonlóan szintén lesz magyar mozis premierje október 10-én, addig is viszont itt is elolvashatjátok, hogyan sikerült a leszbikus pár történetét bemutató 3 órás mű.

A második hétvégéről pedig danialves fog tudósítani:

A nyár császárai (The Kings of Summer) (Előzetes)

Az utóbbi évek egyik legjobb indie-vígjátékaként emlegetik ezt a filmet, az azonban már önmagában is meggyőző, ha egy produkció kapcsán felmerül a "jó vígjáték" szókapcsolat. Lehet, hogy ez lesz az új Safety Not Guaranteed?cinefest.jpg

A világvége (The World's End) (Előzetes)

Edgar Wright és Simon Pegg Cornetto-trilógiájának záródarabja a Shaun of The Dead és a Hot Fuzz után. Jelen állás szerint ez lesz az első és egyetlen alkalom, hogy Magyarországon levetítik ezt a filmet (ez ellen lehet petíciót aláírni). 

Frances Ha (Előzetes)

Annak az információnak birtokában, hogy Noah Baumbach két Wes Anderson-filmet is társíróként jegyez, valószínűleg senkit nem fognak meglepetések érni ezen dramedy kapcsán. Legalábbis reméljük.

Tore tánca (Tore tanzt) (Előzetes)

A németekről tudva való, hogy nem szemérmeskednek, ha különböző kegyetlenségeket és lelki terrort kell a vásznon bemutatni. Valószínűleg nem lesz ez másként Tore esetében sem, akinek hitét egyre durvább próbákkal tesztelik ebben az alkotásban.

Metro Manila (Előzetes)

Brit rendező, aki a Távol-Keletre megy filmet forgatni. Ez a kombináció már A rajtaütés kapcsán is remekül működött, most Sean Ellis fülöp-szigeteki thrillere ismételheti meg annak sikerét, ezt pedig majd november 7-étől a magyar mozikban is tesztelhetjük.

UPDATE: A nyár császárai és a Frances Ha is bemutatásra kerül Magyarországon, mindkettő október 31-én.

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr735496660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása