ComingSoon - Mozifilmek augusztusban
2013. július 31. írta: danialves

ComingSoon - Mozifilmek augusztusban

Az igazán nagy durranások úgy néz ki idén is kifújtak a júliussal, és egy meglehetősen szegényes, ám annál szélesebb skálájú merítés érkezik a következő hónapban. Úgyhogy hiába nincsenek egy-két kivételtől eltekintve hatalmas költségvetésű blockbusterek, jó pár érdekes darabot találhatunk. Következzenek tehát augusztus mozijai, Neil Jordan vámpírfilmjétől Soderbergh utolsó rendezésén át az év második elnökmentéséig, Michael Bay, Nicholas Winding Refn és Neill Blomkamp társaságában.

Augusztus 1.comingsoon.jpg

Byzantium: Bár a vámpírfilmek korszaka lassan már lecsengőben van, Neil Jordan egy nem mindennapi történettel azért beszállt a buliba. Ezúttal két női vámpír a főszereplő, anya és lánya, akik egy angol kisvárosban vernek tanyát, ahol a kedves mama a helyi motelben Byzantium néven bordélyházat kezd üzemeltetni. Lánya, Eleanor anyjával szemben, aki ugye testével keresi a kenyerét, az ártatlanság maga. Aztán elkezdenek hullani az emberek, és a múlt utoléri a különleges kis családot. 
Ítélet: A történet érdekes, Neil Jordan neve garancia a minőségre, ott a helyem a moziban! (FilmBaráth)
Éppenséggel lehet, hogy jól nyúlnak majd az alapanyaghoz, de engem a vámpírok még mindig hidegen hagynak. (danialves)

Hupikék Törpikék 2: A Hupikék Törpikék 2 évvel ezelőtti nagy vászonra való konvertálása maga volt a megtestesült dilettantizmus. Akkor erősen reménykedtem hogy szegény rajzfilmsorozatot hagyják végre a fenébe, de persze a készítők másként gondolták, és összedobták az előreláthatóan fárasztó és igencsak felesleges folytatás, ami látványától már a trailer alapján is hányingerem támad.
Ítélet: Az év legrosszabb és legfeleslegesebb moziját "várom". (Frog)
Ebből még az előzetest megnézni is bőven sok volt. (danialves)
A trailert sem tudtam végignézni, hát még a filmet (FilmBaráth)

Pain & Gain: Michael Bay sosem tartozott a kedvenceim közé, és ezen az sem változtat, hogy a Pain & Gain bár az Ő műve, a korábbi filmjeihez képest jóval csonkább a büdzsé. Daniel (Wahlberg) és Paul (Johnson) személyi edzők, akik Miamiban az amerikai álmot üldözve komoly bajba keverednek. A filmmel kapcsolatban egy kérdés lebeg mindenki szeme előtt: Bay rendezéseinek gyermekbetegségei "jó" szokásukhoz híven ismét előjönnek, vagy az amerikai látványdirektor a szűkebb költségvetés miatt ezúttal inkább a rendezésre, mintsem a látványra figyel? A kérdésre nem tudom a választ, de a mozikban hamarosan kiderül. 

Ítélet: Bayben én már nem tudok hinni, szóval a szokatlan büdzsé és a számomra szimpatikus színészek ellenére is egy gyenge filmet várok csupán. (Frog)
Azt vallom, hogy a kis költségvetéstől még nem lesz jó egy film. Főleg, ha Bay keze van benne. (danialves)
Szikla szilárd döntésem, hogy én ezt a filmet semmilyen körülmények között nem fogom megnézni. (FilmBaráth)

Augusztus 8.comingsoon1_2.jpg

Bennfentes játék: Sajnos Costa-Gavras legalább két évvel, de könnyen lehet, hogy évtizedekkel van lemaradva ahhoz, hogy elpufogtassa a szokásos közhelyeket a bankrendszer és a gazdagok szívtelenségéről és pénzéhségéről. Próbáltam egyetlen dolgot is találni az előzetesben, ami már ne hangzott volna el a Krízispontban vagy A bűn árfolyamában, de nem sikerült, ráadásul az alapötlet még feleannyira sem érdekes, mint az említett két filmé.
Ítélet: Felejthetőnek ígérkezik. (danialves)
Nem hozott lázba a történet, kimarad (FilmBaráth)

Csak Isten bocsáthat meg: Ezen a filmen még mi sem tudtunk dűlőre jutni, úgyhogy olvassátok el inkább, miért érdemes, és miért nem érdemes megnézni.

Red 2: A Red első része számomra óriási meglepetés volt, hisz a film nem csak egy erős humorfaktort tudott bemutatni, de az akciók is igencsak ütősek lettek. Ennek ellenére a második felvonás trailere inkább ötlettelenségről, mintsem az első rész kreativitásáról árulkodik. Ugyanakkor abban bízhatunk, hogy a neves és tehetséges színészgárda elcipeli a hátán a filmet.
Ítélet: Az első résznél jóval sótlanabb , de ennek ellenére szórakoztató filmet várok. (Frog)
Bár nem volt rossz, de az első résztől sem dobtam el az agyam, nyugodt szívvel hagyom ki. (danialves)
Az első részt imádtam, és bár az előzetes alapján úgy látom, ezúttal nem tették magasabbra a lécet, azért  a szereplők miatt biztosan meg fogom nézni.(FimBaráth)

Augusztus 15.comingsoon2_2.jpg

Elysium: A sci-fik évében a Star Trek után (hardcore fan vagyok, mit vártatok tőlem?) ez tűnik a legjobbnak a műfajban. A jövőben a kiválasztottak gondtalan életet élnek egy mesterséges holdon, az Elysiumon, a többieknek marad az erősen lepusztult Föld. Maxnak az élete múlik azon, hogy a két világ közötti kordont átszakítsa, és mindent megváltoztasson..
Ítélet:
 Nem mindennapi történet, Neil Blomkamp, mire várjak? Irány a mozi! (FilmBaráth)
Ebbe a filmbe vetem minden bizodalmam, nagyon várom. (danialves)

Mielőtt éjfélt üt az óra: Ez talán az egyetlen film a listában, amiről tökéletesen lehet tudni, hogy mit várjunk tőle. Akinek tetszett a "trilógia" előzőt két darabja, annak Richard Linklater minden bizonnyal ezúttal sem fog csalódást okozni, akinek pedig Jesse és Celine előző két találkozása sem jött be, az minek kínozza magát?

Ítélet: Van valami pikáns egy 18 éve húzódó történet lezárásában (már ha lesz lezárás), úgyhogy engem mindenképpen érdekel. (danialves)
Az első rész nagy kedvenc, a második sajnos kimaradt, nagyon érdekel, mi történt hőseinkkel, biztosan megnézem. (FilmBaráth)

Percy Jackson - Szörnyek tengere: A Percy Jackson első része számomra hatalmas csalódás volt, hisz a filmtől egy idióta tinikalandot kaptam a mitológia 21. századi átkonvertálása helyett. A Szörnyek tengere is látszólag az előbbi vonalat erősíti, már a trailerből is kitűnik hogy látványfilm ellenére itt bizony a CGI meg-megbicsaklik. Ennek ellenére akár még egy jó kis mozit is kaphatunk, bár azt hiszem kijelenthető, hogy nem ez a film fog trónolni az évösszegző listák élén.
Ítélet: Egy unalmas, túlrágott és erőltetett tinifilmet várok. (Frog)
Nem értem, hogy adhatott valaki pénzt erre. Én mindenesetre semmiképpen nem fogok. (danialves)
Szörnyű volt az előzetes, hagyjuk. (FilmBaráth)

Repcsik: Nehéz egy olyan rajzfilmről írni, amely története és fordulatai már a trailer után erősen kitalálhatóak. Ezzel alapból nem lenne semmi baj, hisz az animációs filmek nagy része a fiatalabb korosztálynak készült, ettől függetlenül azonban rossz látni hogy a Pixar a Merida után ismét egy erősen gyerekes produkcióval érkezhet. Ítélet: A Verdák mintájára készült, fárasztó mesét várok. (Frog)
Az még valamennyire elviselhető lenne, ha csak a Verdákat másolnák, de ez pont ugyanaz, mint kb. az összes Pixar-film. (danialves)
Kicsit unom már az egy kaptafára készülő animációs filmeket, kimarad (FilmBaráth)

Augusztus 22.comingsoon3_2.jpg

Családi üzelmek: Idáig mindössze csak 2 millió esetben volt humorforrás az, hogy a főszereplőnek egy tőle teljesen idegen álcát kell felvennie a történet szerint. Nos, ez a darab is szemmel láthatólag erre épít, ahogyan egy drogdílerből, egy sztriptíztáncosból, egy csavargóból és...ööö... egy tök átlagos srácból próbál egy mintacsaládon kreálni. Még ha valamiféle erőltetett akcióvígjáték sül is ki ebből, egy-két ígéretes poén volt az előzetesben, na meg Aniston sztriptízét is vétek lenne kihagyni.
Ítélet: Talán szódával elmegy.(danialves)
Mivel engem Aniston sztriptíze hidegen hagy, ezért még szódával sem...(FilmBaráth)

Kick-Ass 2: A képregényfilmes hullám egyik legeredetibb darabja sem kerülhette el egy folytatás létrejöttét. Most már csak azt kell eldöntenünk, hogy emiatt örülnünk vagy szomorkodnunk kéne. Mindenesetre lesz szurkálódás a Bosszúállók felé, Jim Carrey, meg egy inkább Hit-Girl-re fókuszáló történet, azt meg majd meglátjuk, mi sül ki belőle.
Ítélet: Mint minden folytatásnál, most sem lelkesedem előre, de a hónap legjobban várt filmjei közé még belefér. (danialves)
Nem láttam az első részt, de a trailer ígéretes, adok a filmnek egy esélyt (FilmBaráth)

Túl a csillogáson: Soderbergh (elvileg) utolsó rendezése egy meleg művészről és szeretőjéről eredetileg egy HBO-tévéfilmnek indult, azonban itthon a mozikba is el fog jutni. Michael Douglas és Matt Damon párosa már első látásra is ígéretesnek tűnik, ezen kívül azonban nem sok potenciált látok a filmben.
Ítélet: Inkább megvárom, amíg elhozza nekem az HBO. (danialves)
Egy próbát megér a rendező és a főszereplők miatt (FilmBaráth)

A végzet ereklyéi - Csontváros: Úgy néz ki, valamiért még mindig az él a filmesek fejében, hogy ha veszik a Twilight-ot, és kicserélik benne a vámpírokat valamilyen más fantasy-elemre, akkor automatikusan dőlni fog a pénz. (Pedig a Lenyűgöző teremtmények orbitális bukása pont az ellenkezőjéről árulkodik ennek.) Ebből nagyjából sejthető, milyen koncepció áll emögött a cím mögött is, és hogy az ígéretesnek tűnő horror-szálat leszámítva mennyire érdektelen ez a film.
Ítélet: 16 éven felülieknek nem ajánlott. (danialves)
Végzetesen unalmasnak tűnik, kimarad (FilmBaráth)

Augusztus 29.comingsoon4_2.jpg

Az elnök végveszélyben: Roland Emmerich, egy idén már egyszer elvérzett ötlet, és egy CGI-limuzin. Nagyjából ennyiben össze is foglalható ez a film, amely egyben mintha valami humort is próbálna csempészni a Die Hard-utánérzésbe. Ennek ellenére a német rendező már túl sok csalódást okozott ahhoz, hogy egyáltalán egy Die Hard-utánérzést kinézzek ebből az egészből.
Ítélet: Ha valaki mindenáron meg akarja nézni, legalább az agyát hagyja otthon. (danialves)
Channing Tatum nem éri el az ingerküszöbömet, kimarad (FilmBaráth)

Kamatylista: Nézhetjük úgy is, hogy a 26 ezredik Amerikai Pite-típusú film után kifejezetten felüdülés lesz egy olyan vígjátékot látni, ahol lúzer tinisrácok helyett ezúttal egy lány próbálja meg elveszíteni a szüzességét. Vagy nézhetjük úgy is, hogy ez tulajdonképpen pont ugyanaz, csak átírták a főszereplő nemét. 
Ítélet:
 Én az utóbbira szavazok. (danialves)
Eszemben sincs drága életem drága perceit egy ilyen ostobaságra fecsérelni (FilmBaráth)

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr695429994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.07.31. 13:32:42

azért minden héten lesz legalább egy film amit csak meg kéne nézni.
süti beállítások módosítása