ComingSoon - Mozifilmek májusban
2013. május 01. írta: danialves

ComingSoon - Mozifilmek májusban

A következő hónapban folytatódik a blockbuster-dömping, ráadásul három régóta várt (?) folytatás is eljut ennek keretében a mozikba. De ezen felül láthatjuk még a Titanic Filmfesztivál győztesét, a filmjével fél évet csúszó DiCaprio-t, Soderbergh (újabb) kritikáját a gyógyszeripar felé. Illetve Jason Statham és Shia Labeouf is egy-egy, önmagukhoz képest ígéretes műben fog feltűnni.

Május 2.

A hívás: WWE Studios. Azt hiszem ennél a The Rock-ot is megszégyenítő módon a pankrációból a filmbizniszbe teleportáló stúdiónál röhejesebb képződményt csak az Asylumnak sikerült létrehoznia az utóbbi években. Bár annak az esélye, hogy ez alatt a cégér alatt jó film születik, kb. annyi, mint hogy a Disney túlélő-horrort forgat, azért Brad Anderson (A gépész) rendező és a kivételesen módon ezúttal A-listás szereplőgárda próbálja majd menteni a menthetőt.

Ítélet:  Lesznek még ennél sokkal jobb filmek, amikre a pénzünket költhetjük, lásd rögtön eggyel lejjebb. (danialves)

Halle Berry egyre rosszabb filmekben játszik, egyre rosszabbul. Ez a film ki fog maradni az életemből, és biztos vagyok benne, hogy nem veszítettem sokat (FilmBaráth).

Minden bizonnyal egy,  a középkategóriát éppen hogy súroló thriller lesz, ami talán egyszeri nézésre érdemes. Már ha nincs jobb dolgunk. (jacques francois)

Lore: Bár már lassan 70 éve a világháborúnak, nem maradhatunk idén sem nácis film nélkül. Szerencsére a Titanic Filmfesztivál versenyprogramjának összeállítói gondoskodtak arról, hogy ne valami közhelyes alkotást lássunk. Az alkotás közvetlenül a fegyverszünet utáni napokat mutatja be, és ez annyira remekül teszi, hogy a fesztivál fődíját is bezsebelhette.

Ítélet: Tőlem mindenképpen kap egy esélyt (danialves)

Ennyi díjat nem osztanak ki véletlenül egy filmnek. Meg fogom nézni! (FilmBaráth)

A nagy nap: Az előzetesben nem is tudtam mit keressek mikroszkóppal: humort vagy eredetiséget. De mindegy is, mert egyiket sem találtam. Annyi haszna mégis van az egésznek, hogy legalább van egy egészen kiváló listánk azokról a színészekről, akiknek a filmjeit nem szabad majd megnézni a jövőben.

Ítélet: Akkor már inkább a WWE Studios és A hívás. (danialves)

Bár nagy tisztelője vagyok Robert de Nironak, ezt a családi vígjátékot inkább passzolom. (FilmBaráth)

Május 9.

A hallgatás szabálya: A politikai thrillerek műfaja újabban egyre több érdeklődőt vonz, ezt az is jól mutatja, hogy Russel Crowe-tól Ryan Gosling-ig elég komoly nevek is megfordultak ezekben az alkotásokban. Ez persze nem akadályozta meg Redfordot abban, hogy a hülyegyerek szerepből görcsösen kitörni akaró transformert tegye meg főszereplőnek, talán ezúttal lesz is valami a nagy igyekezetből. Azt meg csak remélni tudom, hogy valami elégséges történet is kerül a sztárparádé mögé.

Ítélet: Engem a látottak ugyan nem hoztak teljesen lázba, de nem is riasztottak el, egy próbát talán megérhet. (danialves)

Shia Labouftől semmit nem várok, Robert Redfordtól annál többet. Jöhet! (FilmBaráth)

Mellékhatások: Soderbergh már a Fertőzés kapcsán is megmutatta, hogy vannak eredeti elképzelései, és úgy néz ki, az egészségügyi tematika is annyira megtetszett neki, hogy már abba sem akarja hagyni. Mindenesetre ha kiemelkedő alkotás nem is születik, biztos, hogy érdekes filmet láthatunk majd, na meg Channing Tatumot nem is tudom mikor láttam utoljára normális szerepben (öööö, soha?).

Ítélet:  Garantáltan nézős, még ha nem is feltétlenül a moziban. (danialves)

Nem igazán hozott lázba sem a történet, sem a szereplők. Kihagyom. (FilmBaráth).

Az utóbbi évek egyik legnagyobb divatja pszichiátriai gyógyszerekkel riogatni a népet. A téma meglepően későn érte el hollywoodot. Biztosan kap egy esélyt. (jacques francois)

Utórengés: Nagyobb összegben mernék fogadni arra, hogy ez a B (Zs) kategóriás horror kizárólag a magyar főszereplő miatt kerülhet itthon a mozikba, egyébként még talán dvd-n sem jelenhetne meg. Pedig az ötlet még érdekes is lenne, de tudhatjuk, hogy ez önmagában sokat nem ér.

Ítélet: Már a figyelmet is kár volt felhívni rá (danialves)

Hagyjuk.(FilmBaráth)

UPDATE: a film premierjét eltolták június 13-ára

Május 16.

Emberrablás: "-Apu, mikor jössz haza? - Mindjárt kicsim, csak előbb még kicsit veszélybe kerül az életem." A dánok akármennyire is jó filmeket szoktak csinálni, az ilyen témák és műfajok nem igazán tartoznak az erősségeik közé. Lehet, hogy ezt az ötletet jobb meghagyni az amerikaiaknak.

Ítélet: Nem várok sokat a filmtől, de tartok tőle, hogy nem fogjuk a dán remekművek között emlegetni. (danialves)

Nem én vagyok ennek a filmnek a célközönsége.(FilmBaráth)

Kolibri kód: Remélem nem véletlenül sütötték el azt "A gyilkos ígéretek írójától" félmondatot, és tényleg számíthatunk ebből kifolyólag valamire. Mindenesetre az alapfelállás bármennyire is egy kiszámítható történetet ígér, legalább sokkal érdekesebb, mint amit általában Stathamtől láthatunk. Kérdés, hogy jobb is lesz-e?

Ítélet: A választ viszont keressék meg mások, én nyugodt szívvel nem tudnám ajánlani senkinek ezt a művet (danialves)

Jason Statham nem éri el az ingerküszöbömet, úgyhogy ez a film is kimarad az életemből.(FilmBaráth).

Végre láthatunk egy újabb Statham filmet, aminek ugyanaz a forgatókönyve mint az előző 99-nek. Gyanítom, csak a Statham-fanok lesznek vevők rá. (jacques francois)

A nagy Gatsby: Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio) a 20-as évek Amerikájában elért mindent, de ahogy az lenni szokott, mindig van egy nő, akiért kockára kell tenni mindent. A kérdés csak az, hogy megéri-e? A még nagyon kérdés az, hogy jobb lesz-e a remake, mint az 1974-es eredeti Robert Redforddal?

Ítélet: DiCaprio és Carey Mulligan nem átlagos színészek, Baz Luhrman sem kispályás rendező, a sztori sem rossz, dehogy hagyom ki, kíváncsian várom a filmet! (FilmBaráth).

Aki szereti Leot és/vagy a kosztümös filmeket, annak kötelező. A gyenge májusi kínálat talán egyetlen jónak tűnő filmje. (jacques francois)

Nem tudom mitől ijedjek meg jobban, az agyoneffektezett látványvilágtól (bónusz kérdés: plusz fél év utómunka alatt hány CGI Times Square-t lehet készíteni?), a szappanoperai szintű szófordulatoktól, vagy attól, hogy a soundtrack és az előzetes képei alapján valamiféle retro Project X-et fogunk látni. Még szerencse, hogy ezen a héten jön a Star Trek is. (danialves)

Sötétségben - Star Trek:  Csak a szokásos: a világot megint el akarja pusztítani valami őrült, és szokásos módon csak Kirk kapitány és az Enterprise legénysége menthet meg bennünket az elkerülhetetlennek látszó végtől. Mivel a rosszfiút ezúttal Benedict Cumberbatch játssza, ezért a Sherlock és a Star Trek fanok kart karba öltve veszik az irányt hosszú tömött sorban a mozipénztár felé. Az élükön velem. (FilmBaráth)

Ítélet: Mivel J.J. Abrams dirigálta a legénységet, ezért a látványra nem lesz panasz. Ben mindenkit le fog mosni a vászonról, jól fogunk szórakozni, de nem sok köze lesz a  filmnek a Star Trek univerzumhoz, az biztos. (FimBaráth)

Egy kevéssé emlékezetes, de színvonalas, szórakoztató és látványos blockbustert várok, ennyi pedig elég is lenne (danialves)

Május 23.

Halálos iramban 6: A szép lassan unalomba fulladó, autóbuziknak készülő szériát egy remek húzással sikerült egy látványos (és nem elhanyagolható módon profitábilis) blockbuster-sorozattá alakítani. Persze én sem vagyok megbékélve azzal, hogy az előző felvonásban egyetlen rendes utcai versenyt sem láttunk (ellenben volt egy filmtörténeti jelentőségű The Rock - Vin Diesel verekedés), de azt hiszem, ezért most is kárpótolni fognak minden más téren.

Ítélet: Nem kell kétszer mondani, én ott leszek (danialves)

Na végre, egy dögös kis akciófilm. Eszemben sincs kihagyni!(FilmBaráth)

Tajtékos napok: Nagyjából a negyedéig bírtam olvasni Boris Vian ízlésficamos sorait, mielőtt belefulladtam volna végérvényesen a giccsbe és a tomboló sznobizmusba. Bár a látottak alapján az a benyomásom, hogy filmen mindez sokkal emészthetőbb lenne, érthető módon én aligha érzek majd késztetést arra, hogy megnézzem.

Ítélet: Hardcore rajongóknak és idealistáknak mindenképpen ajánlom (danialves)

Ez a bájosnak tűnő csacskaság másra vár. (FilmBaráth)

A zöld urai: Tipikusan az az animációs film, amely egyben gyerekfilm is marad. (Na meg kiváló virtuális fényképezés demo) Aligha hiszem, hogy 10 éven felül bárki is találna benne szórakozást, nekik inkább az egy hónappal később érkező Szörny Egyetemet ajánlom.

Ítélet: Családi programnak természetesen tökéletes, egyébként meg nem hiszem, hogy bárki is beülne rá önszántából, úgyhogy én is ennek megfelelően cselekszem majd. (danialves)

Igaz, hogy még nem nőttem fel, de azért annyira már igen, hogy ez a kedvesnek tűnő rajzfilm hidegen hagyjon.(FilmBaráth)

Máj 30.

Másnaposok 3.: Ezúttal látszik az igyekezet azzal, hogy már nem csak a neveket és helyeket írták át az első rész forgatókönyvében, ugyanakkor engem Todd Phillips-ék már egy pillanatig sem tudnak meggyőzni arról, hogy ettől még színvonalasabb munkát végeztek, mint legutóbb. Mondjuk egy poénon legalább elmosolyodtam.

Ítélet: ha lenne igazság a világon, egy rossz második rész után senki nem ülne be egy harmadikra, én viszont majd igyekszem is magam ehhez tartani (danialves)

Sajnos nem láttam az előző két részt, ezért előbb inkább azokat fogom majd egyszer megnézni .(FilmBaráth)

Nyitott szívvel: Akármennyire is megszerettem az utóbbi időben a francia filmeket, sajnos megvan az a tulajdonságuk, hogy képesek elképesztően érdektelen párkapcsolatokat és párkapcsolati problémákat feldolgozni. A látottak alapján ez a mű is a fenti kategóriát gyarapítja, ez pedig a legritkább esetben jelent jót.

Ítélet: Boldogan hagyom ki. (danialves)

Majd egyszer, ha nem tudom, hogy mi hiányzik az életemből.. (FilmBaráth)

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr315241921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása