Hannibal - 1x02
2013. április 17. írta: FroG

Hannibal - 1x02

Ahogy a pilot-kritikában írtam, a Hannibal nagyon erősen kezdett, talán az egyik legerősebb sorozat nyitányt kaptam a kezeim közé az eddig látottak alapján. Sajnos a második epizód már nem ennyire egyértelműen lehengerlő, a történetvezetés és a részben megjelenő gyilkos is hagy némi csalódottságot maga után. De erről majd később, a tovább után,minimális spoilerekkel.

Az FBI újabb sorozatgyilkost üldöz, az ügynökségnek ezúttal egy embereket gombafarmként felhasználó pszichopatával kell megbirkóznia. A nyomozásban természetesen ismét részt vesz Will Graham, a folyamatosan romló állapotú különleges tanácsadó, azonban az ügy sokkal súlyosabb következménnyel járhat, mint hősünk előzetesen gondolja :a sajtó is kiszimatolja "fogyatékosságát" , és egy újságírónő csúnya bajba keveri a tehetséges, ám beszámíthatatlan nyomozót.

Mint a felvezetésben említettem, a második felvonás számomra hatalmas visszaesés volt az első epizódhoz képest. Ennek oka a rész komplexitása mögött rejlik, pontosabban annak hiányában. A történet sajnos az első nagy elánnal ellentétben az epizód végére igencsak elsilányul, a gyilkost gyakorlatilag 10 perc alatt megtalálják, Dr. Lecter pedig nagyon háttérbe szorul, bár a kevés játékidő ellenére még így is vérfagyasztó a jelenléte.

A karakterek szerencsére egyre szebben vannak kibontva, mindenkiről megtudunk egy-két kisebb nagyobb infót, a színészek pedig (ismét Mikkelsennel és Dancyvel az élen) brillíroznak, és egyre jobban kezdenek ráérezni a szerepeikre. Emellett az első igazi Graham - Hannibal pszichológiai párharc is fantasztikus, remélem ezen a vonalon indulnak majd el a készítők.

Ennek ellenére nem merem megtippelni merre is tart a sorozat, mert ha így folytatódik tovább (azaz hogy minden részben egy-egy pszichopata gyilkos kerül terítékre) akkor sokkal izgalmasabb nyomozások, rejtélyesebb gyilkosok és részletek kellenének. Azonban ha a Hannibal – Graham kapcsolatra akar építeni a sorozat, akkor ezt a "konfliktust" kell a középpontba helyezni.

Mindenesetre kétségek közt őrlődöm ezután a rész után, mert bár a technikai paraméterek még most is tökéletesek, a rész tempója lelassul, a rejtélyes gyilkosnak szánt gombatenyésztő meg csak simán érdektelen, főleg annak fényében, hogy gyakorlatilag egy-két elejtett mondatnál többet nem tudunk meg a motivációjáról. Azért a Gébics lányának történeti szálából még kikerülhet valami. Reménykedjünk.

6/10

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr785230164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása