ComingSoon - 2015. július 9.
2015. július 07. írta: danialves

ComingSoon - 2015. július 9.

A hét fő attrakció ismét egy animációs film (ezúttal a Gru spinoffja) lesz, ennek megfelelően pedig a konkurensek ismét inkább egy kicsit érettebb közönségre pályázó alkotásokkal célozzák meg a nézőket. És hogy mit is jelent ez? Horrort, Amy Winhouse-dokut, hacker-thrillert és egy brazil drámát. Mi pedig mutatjuk, pontosan mik is lesznek ezek.
Újabb horrorfilm került a moziba az idén már sokadik alkalommal. A legutóbb bemutatott Valami követ visszaadta a hitemet ebbe a műfajba, de elnézve az Akasztófa előzeteseit, kissé zsákbamacskának tűnik. Olcsó, bazári jump scare-fesztnek ígérkezik, ám mégis olyan hangulatosak voltak az elém vetülő képsorok, hogy még az is lehet, hogy a jövő héten jómagam is befizetek rá. Erős támaszpontjaim tehát nincsenek az Akasztófa kapcsán, de én akkor már elégedett leszek, ha egy erős közepest teljesíteni tud. (Power)
Különösen is visszataszítónak tartom, ahogyan a sztárokból még haláluk után is pénzt csinálnak, és Amy Winehouse is szinte nagyobb ismertségre tett szert halálában, mint életében. És legyenek akármennyire őszinte szándékai is a Senna rendezőjének, egyelőre úgy tűnik, ez a dokumentumfilm sem lesz több egy kiszámítható fanservice-nél, amely megpróbál még valamit kisajtolni az énekesnő hírnevéből. Amikor a külföldi kritikusok méltató szövegei között olyan mondatok hangzanak el egy előzetesben, mint az "ő csak szeretetre vágyott"-klisé, tartok tőle, hogy az Amy sem fog tudni többet mondani, mint bármelyik tragikus körülmények között elhunyt sztárról szóló dokumentumfilm. (danialves)
Nem lett ugyan rossz film, de A második anya hemzseg a tipikus elsőfilmes hibáktól. Bővebben a filmről kritikánkban olvashattok.
Tavaly A Madagaszkár pingvinjei azt bizonyította, hogy egy filmsorozat népszerű comic relief karakterei nem feltétlenül működnek jól, amikor ők kerülnek a reflektorfénybe. Éppen ezért ez az aggodalmam a két Gru kis sárga lényeivel kapcsolatban is megvan, de ezúttal a promóanyagok annyit sejteni engednek, hogy itt legalább gegek szintjén működni fog ugyanaz a hangulat. Ez pedig már jó szórakozást ígér akkor is, ha esetleg a nagyobb léptékű vonása a filmnek nem is lesznek olyan színvonalasak, úgyhogy a széria minden rajongójának ajánlott darab a Minyonok. (danialves)
A németek cyberthrillere kategóriákkal jobb, mint a Blackhat, noha igazán újszerű elemeket nem lehet elvárni tőle. Részletesebben itt írtunk róla.

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr497595754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása