ComingSoon - 2014. december 25.
2014. december 23. írta: danialves

ComingSoon - 2014. december 25.

Az év utolsó premiernapja hagyományos a legjövedelmezőbb is, azonban amíg tavaly ilyenkor legalább már a díjszezon előszele megérintett, idén mintha tényleg csak a pénztárcánkra vadásznának a bemutatók. Ennek megfelelően érkezik egy klasszikus blockbuster, animációs film, vígjáték, és ha a múlt heti adag nem lett volna elég, újabb két romkom is. Válogatni tehát lesz miből, már csak az a kérdés, ebből a felhozatalból van-e igazán jó választás?

A hetedik fiú / The Seventh Son

Az soha nem jó jel, ha egy film sokat csúszik, márpedig ezt az alkotást a tervek szerint már közel két éve kellett volna látnunk a tervek szerint. Ilyenkor pedig mindig felvetül az a gyanú, hogy a stúdió egyszerűen csak menekíti a premiert a bukás mérséklése érdekében, és az előzetest elnézve minden okunk megvan ezt elhinni. Ugyan látunk benne néhány tetszetős látványelemet (a CGI-ra viszont már túlzás lenne a részletgazdag kifejezést használni), de a forgatókönyv a lehető legtipikusabb fantasy-kliséket rángatja elő, a főszerepet pedig sikerült egy teljesen ismeretlen színészre bízni. (Akit a forgatás óta eltelt ca. 3 évben sem sikerült felkapnia a filmvilágnak.) Ha már a premierdátum és a műfaj is stimmel, valószínűleg ez lesz 2014 47 Roninja. (danialves)

Asterix - Az istenek otthona / Astérix: Le domaine des dieux

 A gallok több sikertelen élőszereplős próbálkozás után ismét rajzfilmfigurákként futnak be a vászonra, kissé újradizájnolva. Ez talán valóban egy új kezdetet jelenthet, de ugyanolyan könnyen válhat a népszerű karakterekről lehúzott újabb rókabőrré. Az mindenesetre már látszik, hogy ha nem is ez lesz idén a legfantáziadúsabb animációs film, valószínűleg annyira vészesen rossz sem lesz a végeredmény mind a felvázolt sztori, mind a körítés szempontjából. Szóval egy lehetőséget bőven érdemel, főleg, ha valaki nagy rajongója a figuráknak. (danialves) 

Éjszaka a múzeumban - A fáraó titka / Night at the Museum: Secret of the Tomb

Azt hiszem, soha nem bocsátom meg az Éjszaka a Múzeumban második részének, hogy a mozipénztáraknál megverte az általam iszonyatosan várt Terminator 4. részét, ezzel veszélybe sodorva a további folytatás lehetőségét. Komolyan, mi a fenét esznek az emberek ezen a filmen? Az első részt láttam, nem volt egy nagy élmény. A harmadikat tuti nem fogom megnézni. Ben Stiller legutóbb a Trópusi viharban volt jó, nem hinném, hogy ez most változni fog. (Werewolfrulez) 

 Hogyan írjunk szerelmet / The Rewrite

Film forgatókönyvet írni nagyon menő dolog. De csak addig, amíg sikerfilmekhez szállítja az alkotó - akit jelen esetben Keith Michaels-nek hívnak -  az alapanyagot. Aztán eljön a nap, amikor szembe kell néznie azzal, hogy mindjárt 50 éves lett, az Oscar elmaradt, viszont valamiből élni is kellene, kapóra jön egy ajánlat, hogy oktasson az egyetemen írástudományt. Vajon jár-e a sorstól egy második esély? Aki nálam jobban nem értékeli semmire Hugh Grant-et, az lop, csal és hazudik, erre a filmre viszont nagyon is kíváncsi vagyok! A téma is érdekes, és ha a finoman szólva sem szépen idősödő filmsztár nem is, de Marisa Tomei neve garancia a minőségre, egy jó kis romkomot várok! (FilmBaráth)

Hős6os  / Big Hero 6

Ugyan hivatalosan csak január 8-án érkezik a Disney legújabb animációja, de már szinte minden mozi fogja játszani karácsonykor is. És miért is ne tennék: ugyan a stúdió már itt is kénytelen a Marvelhez nyúlni, ennek megfelelően eddig mindenhol hatalmas sikert aratott a film. Ugyan senki nem beszél róla új klasszikusként (mint tették azt mondjuk a Jégvarázs esetében), de elég jó esély van arra, hogy egy minőségi Disney-animációt láthatunk, amely az utóbbi években nem feltétlenül volt jellemző. A 25-ei premiernap felhozatalából pedig egyértelműen ez a produkció emelkedik ki a legjobban. (danialves)

Parador Húngaro

A CineFestet és a Magyar Filmhetet is megjárta ez az dokumentumfilm, amely két ember furcsa magyarságáról szól: egy Kolumbiába szakadt 56-os menekültéről és a filmet rendező amerikai úriemberéről, aki felnőttkorában Magyarországot választotta hazájául.  És őszintén szólva ez egy olyan történet, amely egyszerre elképesztően érdekes és érdektelen. Érdekes, mert egy mindannyiunkat érintő és mindig aktuális témáról szól, ugyanakkor kérdés, hogy ezt mennyire sikerül jól és izgalmasan megfogni a két főszereplő sorsán megfogni. Kissé zsákbamacska tehát a film, de a benne lévő potenciál kifejezetten ígéretes. (danialves)

Shirley - A valóság látomásai / Shirley: Visions of Reality

Az egyes művészeti ágak közötti átjárás mindig érdekes téma. Az Edward Hopper amerikai realista festő tizenhárom képén alapuló, egy emancipált színésznő életébe betekintést nyújtó film igen ambiciózus próbálkozás, én mindenképpen kíváncsi leszek a végeredményre. Ebből az érdekes megközelítésből a zseniális remekműtől az unalmas és öncélú álművészeti baromságig bármi kisülhet. Az előzetes alapján jómagam leginkább egy Az órák-szerű trükkös szösszenetre számítok, remélem, igazam lesz. (Werewolfrulez)

Újrahasznosított szerelem / Recycling Lily

Úgy néz ki, Wes Andersonnak már Svjácban is akadnak követői, ez a vígjáték ugyanis le sem tagadhatná a rendező hatását. Más kérdés, hogy a végeredményt bájos helyett inkább iszonyatosan modorosnak nevezném, ahogy erőltetetten próbál nagyon különleges lenni. A végeredmény viszont számomra éppen az ellenkezője volt: a történet fő konfliktusánál már csak a poénok kiszámíthatóbbak, úgyhogy gyanítom, a svájciak idén nem voltak annyira humoruknál, mint a németek. (danialves)

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr517001779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2014.12.23. 22:51:24

Romkomot hiába vársz a Rewrite-tól, kb. annyi benne a romantika, mint káromkodásmentes mondat a Ponyvaregényben. Ellenben vicces, és tartalmas filmecske, számomra meglepetés volt.

FilmBaráth 2014.12.24. 07:51:32

@Sparrow: Ünnepek után terveim szerint én is megnézem, remélem, igazad lesz:-)

walter sobchak 2014.12.24. 10:46:44

Kár, hogy ezt a Big Hero 6-et nem egy héttel korábban mutatják be. Ma megyek a szokásos karácsonyi mozira (kisgyerek rokonok eltávolítása otthonról a fadíszítés idejére :) ), és inkább ezt nézném, mint a Madagaszkár pingvineket. Ugyan nem tűnik egy korszakos remekműnek, de rossznak se.

walter sobchak 2014.12.24. 13:09:46

@danialves: Túl korán adják (csak délután 2 - nem pesti moziban nézzük), és az uncsitesók Madagaszkárt akarnak nézni. Nekik nem mutathatom meg a smokingbarrels kritkát. :D

walter sobchak 2014.12.24. 13:13:41

@walter sobchak: Hm, bár ahogy nézem, Pesten is 2-kor vannak az uccsó előadások. Na mindegy.
süti beállítások módosítása