ComingSoon - 2017. április
2017. március 28. írta: danialves

ComingSoon - 2017. április

Márciusban még lehet, hogy elkerültük, de áprilisban már nem ússzuk meg az uborkaszezont, idén is kevés film érkezik, ráadásul azok közül is kevés lesz a nézésre érdemes. Még szerencse, hogy ilyenkor rendezik szokásos módon a Titanic filmfesztivált, amely enyhíti ezt a filmínséget, illetve e hónapban is számíthatunk a Netflixre egy produkció erejéig. Elsősorban pedig a horrorrajongók örülhetnek, ugyanis áprilisban két, külföldön már nagy karriert befutott darabot tekinthetnek meg a műfajból.

Mozi

Rég nem szerelem

(Előzetes)afterlove3.png

 

Joachim Lafosse rendezése hiteles és letaglózó krónikája egy házasság szétesésének. Itt olvashatjátok kritikánkat a filmről.

Premier: április 6.

Get Out

(Előzetes)

get-out-trailer-screen2.jpg

A Jordan Peele fekete komikus által írt és rendezett, kifejezetten társadalomkritikusnak tűnő (a feketékkel kapcsolatos, "régimódi" délies látásmódot kiforgató) horror/thrillert egyelőre nagyjából mindenki szerette, aki már látta. Meglepő módon április 20-tól a magyar mozikban is felbukkan ez az ígéretes alkotás, így hát eldöntöttem: én akkor is megnézem a filmet a moziban, ha néger gyerekek potyognak az égből a premier napján!  /Werewolfrulez/

Premier: április 20.

1945

(Előzetes)cs5_2.jpg

Berlinben mutatkozott be Török Ferenc legújabb filmje, amely a korábbi hangulatmozikkal ellentétben egy kőkemény történelmi drámának ígérkezik. A fesztiválon ha nem is aratott díjakban mérhető sikert, a közönség visszajelzései (de akár már a beválogatás ténye is) jól mutatják, hogy színvonalas darabra számíthatunk. Aki türelmetlen, az már a Titanicon is megtekintheti, április 20-ától pedig remélhetőleg ezzel a filmmel folytatódik a magyar produkciók aktuális sikerszériája.

Premier: április 20. (Premier előtt a Titanic filmfesztiválon is megtekinthető.)

Free Fire

(Előzetes)free-fire-movie-stills-01.jpg

Ben Wheatly a sajátos és nehezen fogyasztható filmjei után most látszólag lényegesen közönségbarátabb területre evez: a Free Fire a gengsztervígjátékokat vegyíti az egy helyszínre sűrített thrillerek hatásmechanizmusával - a fesztiválszereplései alapján sikerrel. Wheatley-t ismerve valószínűleg azért nem lesz ennyire egyszerű a képlet, de az biztos, hogy egy különleges és szórakoztató mozira számíthatunk.

(A filmet a Titanic filmfesztiválon vetítik.)

RAW

(Előzetes)

raw_2.jpg

Egy fiatal vegetáriánus lány története, aki a húst megízlelve kannibállá válik... Julia Ducournau eredetileg Grave címen futó, tavaly Cannes-ban debütáló, idén pedig a Sundance-en bizonyító filmje még akkor is az év egyik legjobb horrorja lehet, ha maga a rendezőnő eredetileg nem kifejezetten horrorfilmet akart készíteni, hanem "csak" egy kellemetlen érzéseket keltő alkotást. A vállalkozó szellemű horrorínyencek a Titanic filmfeszten tehetnek próbát a magyar keresztségben "Nyers" nevet kapott filmmel. Vigyázat! A Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon többen rosszul lettek ettől a produkciótól. /Werewolfrulez/

(A filmet a Titanic filmfesztiválon vetítik.)

Internet

Sand Castle

(Előzetes)sand-castle-movie-images-netflix-nicholas-hoult.png

Az iraki háborút feldolgozó alkotások mindig is legalább annyira hullámzó teljesítményt mutattak, mint az egyre inkább futószalagon bővített Netflix-filmtár, azaz alapvetően óvatosan várnám a Sand Castle-t is, de az előzetes képei mégis egy feszült és különleges háborús dráma-thriller egyveleget sejtetnek. És tényleg itt az ideje, hogy a Netflixtől újra egy figyelemre méltó alkotást kapjunk, ne csak az indie-piacról felvásárolt maradékot.

Premier: április 21.

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr112303559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rebel Alliance · http://starwarsfilmek.blog.hu/ 2017.03.28. 23:03:20

Köszi az ajánlásokat, érdekes filmeknek tűnnek!
süti beállítások módosítása