Bemutatkozik a magyar IMDB: egyéves a Mafab.hu
2016. április 18. írta: danialves

Bemutatkozik a magyar IMDB: egyéves a Mafab.hu

Ha valaki egy kicsit is rajong a filmekért, bizonyára van egy vonatkozó Bibliája, ahol az alkotásokkal kapcsolatos információknak utánanéz, vezeti filmes naplóját, és követi a többi ember értékeléseit. Külön-külön és egyben is létezik már mindegyikre külföldi és hazai platform is, de Magyarországon kevés annyira átfogó jellegű oldal van jelen, mint az egy éve nagy ambíciókkal elindult Mafab (Magyar Filmes Adatbázis).mafab.jpg

A gyakorlatilag a magyar nyelvű Imdb-ként aposztrofálható oldal célja deklaráltan az is volt, hogy elhárítsa a közönség és a legnagyobb filmes adatbázis között feszülő nyelvi akadályokat, és a főszerkesztő Horváth Gergő szavai szerint elérhetővé tegyen a magyar nézők számára olyan alkotásokat is, "melyeket nem mutatnak be itthon". Ez egyértelműen mutatja, hogy hogyan határozza meg magát a Mafab az elsősorban a hazai tévés és mozis kínálatra fókuszáló Port.hu-val szemben.

A Magyar Filmadatbázis nem csak szigorúan adatbázisként funkcionál, noha természetesen a jelenleg 270 ezer darabra rúgó filmes adatlap jelenti a legnagyobb erősségüket, de az elmúlt egy év során folyamatosan bővítették tevékenységüket, és a konkrét információk (valamint a hazai kritikák és a felhasználók véleményei) mellett már filmhírekkel, toplistákkal, box-office elemzésekkel, tévé- és moziműsorral találkozhatunk az oldalon. Természetesen a csak mozifilmből 346 ezret felvonultató Imdb-vel ez még nem versenyezhet, de nyilvánvalóan sokaknak jelenthet értéket az, hogy ezeket az információkat magyar nyelven, a hazai közönség véleményével és a moziműsorral kiegészítve találhatja meg. Viszont Horváth Gergő szavai alapján nemcsak ez lesz a Mafab összes szolgáltatása:

"Rengeteg tervünk van a jövőre nézve, és számos olyan új funkcióval készülünk az elkövetkező hónapokra, melyek a magyar webes világban jelenleg még nem találhatóak meg. Bízunk benne, hogy ezeknek és a jelenleg is kínált tartalomnak köszönhetően egyre többen választják majd a Magyar Filmadatbázist."

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr828634476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szekfű Gyula 2016.04.21. 23:31:34

Használhatatlan kereső, feltöltetlen adatbázis, pl. a sorozatoknál nem derül ki, hogy hány évad van belőle, tableten nem lehet beállítani a PC nézetet, stb. Hát még van hova fejlődni, a következő 10 évre még egyelőre marad a Kritikus Tömeg. Enyhítő körülmény: vannak sorozatok, nos az a KT - en még nincs.
süti beállítások módosítása