A hét előzetesei (15. hét, 2016.)
2016. április 17. írta: danialves

A hét előzetesei (15. hét, 2016.)

A Drive-rendezőjének egymást gyilkolászó modelljei, egy újabb japán Godzilla, és egy rabszolga-felszabadítós Sundance-sikerfilm - ha esetleg furcsának tűnik ez az összeállítás, akkor kitaláltad a Marvel fejeseinek gondolatát, akik egy név szerint is furcsa figurával toldották meg a listát. Íme az elmúlt hét legfontosabb trailerei:

The Neon Demon

Nicholas Winding Refn új filmmel érkezik, úgyhogy bizonyos körökben már meg is van 2016 legjobb alkotása, és hogy nekik ne okozzon csalódást, már az előzetes is jó sok neonfénnyel és szintetizátoros zenével támad. Ugyanakkor kíváncsi vagyok, hogy a dán rendező mit lesz képes hozzátenni a hírnév és csillogás mögött egymással iszonyatos dolgokat művelő sztárok filmes mitológiájához, de valószínűleg úgyis csak engem fognak majd ehhez hasonló kérdések foglalkoztatni. A The Neon Demon kapcsán már csak annyi maradt, hogy megnyugtassam a Keanu Reeves-rajongókat: legalább a brit trailerben feltűnik kedvencük pár képkocka erejéig.

The Birth of a Nation

Miután idén ekkora felháborodás tört ki (részben jogosan) a fekete filmesek és színészek mellőzése miatt, már szinte most garantált jó néhány white guilt-Oscar a The Birth of a Nationnek. És sajnos ez a diskurzus valószínűleg el fogja vonni majd a figyelmet a film érdemeiről, amelyek például az első előzetes alapján már világosan kirajzolódnak, egy stílusos és nagyszabású drámát sejtetve. Őszintén remélem, hogy ez a mű képes lesz elmondani azt a rabszolga-létről, amit a 12 év rabszolgaságnak csak félig sikerült.

Doctor Strange

A 2016-os ősz Marvel-mozija is bemutatkozott a Cumberbatch-rajongók legnagyobb örömére, és valószínűleg csak én voltam az egyetlen, akit az Inception-jellegű városhajtogatás sem vizuálisan, sem koncepcionális szinten nem győzött meg. Számomra a Doctor Strange is azt jelzi, hogy a Marvel eljutott már arra a szintre, ahol hőseinek szupererejét, a rájuk leselkedő veszélyeket nem tudja hova fokozni, ez pedig a történeteik súlytalanságán is meg fog látszani. Ha a harmadik Amerika kapitány is ezt bizonyítja majd, akkor a Doctor Strange-dzsel kapcsolatban sem fogok túl nagy reményeket táplálni.

Godzilla: Resurgence

"Japán szörnyről japán filmet" - mielőtt Gareth Edwards a Star Wars-univerzumból visszatérve újra elhozza nekünk Godzillát (hogy aztán King Konggal állítsa szembe a minden jó ízlést nélkülöző univerzumépítés jegyében), a távol-keleti ország még visszaköveteli ikonikus szörnyalakját egy hasonlóan nagyszabású produkció erejéig. Valószínűleg nem kell attól tartanunk, hogy e mögé sokkal erősebb sztorit gyártottak, mint a 2014-es vagy az 1998-as amerikai verziók esetében, mert láthatóan a trailer is inkább a Godzilla által okozott pusztításra, mint az ez által érintett emberi sorsokra fókuszál. De azt hiszem, felesleges túlelemezni ezt a filmet, hiszen Japánon kívül maximum csak érdekességként említve fog felvetődni.

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr118631936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2016.04.25. 01:31:02

Én éppen, hogy sokan várok a Dr. Strange-től, ugyanis a horrorfilmeken edződött rendező, az alapanyag és a varázslat behozása miatt pont abban bízom, hogy ez lesz az a film, ami jobb el mer/tud távolodni a bevett Marvel fogásoktól, és markánsabb hangulata/egyénisége lesz.

The Birth of a Nation jól néz ki és remélem, hogy nem fog annyiban kimerülni, a 12 év rabszolgaság, és többet tud majd mondani annál, mint, hogy a "rabszolgaság rossz, mert embertelen és szenvedést okoz sokaknak".

Godzilla meg a legnagyobb király! Az előzetessel kapcsolatban azonban felemás érzéseim vannak, egyfelől szimpatikus a klasszikus trükkök használata, de a nagy G fizimiskáját még szoknom kell (kissé esetlen és furának hat, az embereket mutató, amúgy teljesen modernül kinéző jelenetek közt), illetve jobban örültem volna, ha nem az emberek vs. Godzilla, hanem egy más szörnyek vs. Godzilla filmet kapnánk. (De az majd gondolom jön a folytatásokban.)

The Neon Demon meg elképesztően néz ki. Refn filmjei többnyire amúgy is közel állnak szívemhez, szóval ez is abszolút várós. Nem csoda, hogy az előzetes kapcsán sokan Argento-t emlegetik, tényleg van egy Suspiria beütése a filmnek.
süti beállítások módosítása