Újévi fogadalmak a Smoking Barrels blog háza táján
2015. december 31. írta: Werewolfrulez

Újévi fogadalmak a Smoking Barrels blog háza táján

peliculas-para-ver-en-vispera-de-a_o-nuevo-the-godfathesr-part-ii.jpg

Minként sok-sok hétköznapi ember, így mi, önjelölt filmkritikus bloggerek is szoktunk újévi fogadalmakat tenni. Van abban valami különleges, amikor az új év első napján, látszólag tiszta lappal tudja felvenni az életének fonalát az ember. Ilyenkor valahogy megtelik lelkesedéssel mindenki, és különös erőt érzünk magunkban ahhoz, hogy  megtegyük a szükséges változtatásokat az életünk, esetleg mások életének jobbá tételéhez. Persze sokszor belebukunk egy-egy nagyra törő vállalásba, de néha tényleg sikerül pozitív dolgokat elérni ezek révén a fogadalmak révén.

Úgy gondoltuk, hogy ezúttal egy különleges szilveszteri posztban osztjuk meg veletek, milyen ünnepélyes fogadalmakat teszünk a 2016. évre vonatkozóan, természetesen a filmek és a blog témakörében. Amennyiben nektek is van a filmekkel, vagy az oldalunkkal kapcsolatos újévi fogadalmatok, szívesen vesszük ezeket a kommentek között!

Boldog Új Évet Kívánunk Nektek!

                                                                       A Smoking Barrels Blog Szerkesztősége

2016. évre szóló ünnepélyes fogadalmaink:

FilmBaráth:

- Megfogadom, hogy nem nevezem James Bond-ot minden lehetséges alkalommal őfelsége legszexisebb ügynökének. Őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy ennyire mélyen gázolok bele ezzel a jelzővel a kedves olvasók lelkivilágába, becsszó nem volt ilyen szándékom, abszolút poénból nem felejtettem ki a filmek kritikájából. Előrehaladott grafomániám miatt nyilván nem szenvedek szókincshiányban, tehát nem ezért téptem a rajongók idegeit ezen egyszerű, de nagyszerű jelzővel, de belátom, hogy valamiért nem jött át az irónia. Úgyhogy ezúton ünnepélyesen megígérem, hogy csak akkor élek ezzel a szófordulattal, ha nagyon muszáj. Most komolyan, nem fog hiányozni senkinek?

james-bond.jpg

- Megfogadom, hogy a továbbiakban nem járatom az agyam szinte minden szabad percemben a blogon. Nem agyalok késő estig azon, hogy milyen filmcsemegének örülnének az olvasók, és nem mellesleg én is. Eszem ágában sincs munka után, holtfáradtan lezavarni az arra a napra tervezett mozizást, az pedig elő nem fordulhat, hogy miután hazaértem, az első dolgom az legyen, hogy nekiálljak a kritikaírásnak. Nehogy már azzal szórakozzak, hogy új rovatokat találjak ki, és töltsek fel tartalommal. Annyi más, értelmesebb dologgal is lehetne foglalkozni ezek helyett, nem igaz? Kár, hogy egyetlen egy sem jut az eszembe...

 Werewolfrulez:

 - Megfogadom, hogy az új évben nem írok villámkritikánál hosszabb cikket a 4/10 pontos, vagy ez alatti alatti trash horror vackokról. Imádom kritizálni a filmeket, és természetesen vehemens szadizmussal, már-már erotikus élvezettel rúgok bele a legrosszabb gagyi retek szar produkciók földön fekvő védtelen testébe (lsd. Dead Kansas, Gingerclown), de azért én sem vagyok időmilliomos, és nem fecsérelhetem a Drága Olvasó idejét sem mindenféle ótvar hulladék boncolgatására. Szerintem egy alacsony pontszámból, és két velős bekezdésből mindenki megérti majd az üzenetet: EZT NE NÉZD MEG!!!

f841fbaaeac044d18d063b2a6127de4a.png

- Megfogadom, hogy nem vállalok szereplést podcastben a 2016-os évben. Egyszer a 2014-es év végén megpróbáltam, és az eredmény katasztrofális lett: nem csupán rólam derült ki a podcast adás rögzítése során, hogy egy dilettáns idióta vagyok, de valahogy a felvétel is használhatatlanná vált, és még a világegyetem tér-időkontinuuma is megsínylette a dolgot - nem mellesleg azóta sem akar stabilizálódni a blog podcast rovata. Az egész emberiség érdekében nem teszek többé ilyet, ígérem.

 tonks:

- Minden sorozatról írok, amiről szeretnék, mindegy, hogy miről szól, reszkessetek!

  FroG:

- Megfogadom, hogy minden eszközzel azon leszek, hogy ne kelljen Danit a vízbe fojtanom az év végére. Életem eddigi legnehezebb fogadalma, de muszáj lesz betartanom, mert ameddig őt utálják az olvasóink, nem foglalkoznak majd a blog minőségével, a kritikák mennyiségével, sőt, azzal sem, hogy milyen filmekről írunk. :D

- (Komolyabbra fordítva a szót) Megfogadom, hogy megpróbálom értelmesen alakítani a filmnéző szokásaimat, és nem csupán a tökre ismeretlen, szinte beszerezhetetlen filmekre ugrok rá, hanem a moziba kerülő nagyhalakra is elmegyek - idén ez alól gyakran felmentettem magam - , illetve azokról a filmekről írok is, amiket megnézek (már ha előtte nem született olyan cikk az adott darabról, amellyel én is egyetértek).

cinefest_megnyito_04-600x400.jpg

- Megfogadom, hogy ha rajtam múlik, jövőre is leugrunk a CineFestre, egyszerűen csak azért, mert az év legszórakoztatóbb és egyben legtartalmasabb filmes programja, amely egyszerre kezeli profin az embert, és próbál mindenben segíteni a résztvevőjének. (Bár az utóbbi két év interjúrendszerével voltak problémák.)

 AldoWinnfield:

- Én tavaly megfogadtam, hogy idén meg nem fogadok meg semmit. Ehhez tartom magam.

 Power:

- Megfogadom, hogy 2016-ban mindent befejezek, amit elke...

 

+ Végül, de nem utolsó sorban szeretnénk megemlíteni danialves szerkesztőtársunkat, akit hiába próbáltunk nyomatékosan rábeszélni arra, hogy ünnepélyesen fogadja meg, 2016-ban nem használja a hipszter, modoros és nosztalgiasznob jelzőket, illetve hogy ne írjon már folyton másodvéleményt a kollégái által dicsért filmekhez (példák: Wyrmwood, The Voices, Hellions, Lucy, SW, stb.), nem  állt kötélnek... szóval nála marad minden a régiben. /Werewolfrulez/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr858177992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2015.12.31. 10:09:32

És akkor mikor zárjátok be a blogot? :DDDD

Boldog Új Évet Nektek! :)

ui: Most már csak azt szeretném, hogy Dani még több retro posztot írjon. :D

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2015.12.31. 12:27:27

Azt akarod mondani, hogy a nosztalgiasznob kifejezést használni egészen modors, és egyáltalán nem leszek tőle hipszter? Ajj, régen minden jobb volt... :(

Egyébként Aldo igazán tehetett volna néhány fogadalmat, pl. hogy idén három Tarantino cikket is megír vagy összehozza a slasheres poszt második felét... :P

@REMY: Minden nap 13:00-14:00 zárva vagyunk ebédszünet miatt, nem vetted észre? :P
Egyébként nemsokára esedékes egy Trainspotting írás, szóval vigyázz, mit kívánsz :P

K.Leslee 2015.12.31. 19:20:11

Megfogadom hogy jovore is irok masodvelemenyeket @danialves: masodvelemenyeirol :-).

mtomi · http://utolsoejjel.blog.hu 2016.01.03. 00:01:55

B. Zs. lelkesedése nagyon szimpi, de azért mégiscsak danialves posztjaiért érdemes olvasni a blogot, úgyhogy ne is fogadkozzon semmit :)
süti beállítások módosítása