ComingSoon - 2015. december 3.
2015. december 02. írta: danialves

ComingSoon - 2015. december 3.

Ahogy véget ért a november, nagyjából úgy folytatódik a december, a forgalmazók nem erőltetik meg magukat, hogy kicsalogassák a zsebünkből a Star Warsra félretett pénzt. Leginkább a gyerekesek örülhetnek, ugyanis a Pixar egy újabb (és ezúttal talán már tényleg a kicsiknek szóló) mesével ajándékozott meg minket, illetve érkezik egy talán a fiatalabbak számára sem túl sokkoló horror is, ezen kívül viszont kevés mű fogja megragadni a nézők fantáziáját. De senki helyett nem akarok ítélkezni, következzen tehát az e heti választék:
Nem született új Pixar-klasszikus, de a Dínó tesó egy korrekt mese, amit főleg a kisebbek fognak élvezni. Bővebben kritikánkban.
Karácsonyi horrorokkal nem árasztanak el minket túl gyakran, ilyen szempontból tehát mindenképpen hiánypótló lesz Michael Dougherty műve, amely első látásra egyáltalán nem is tűnik rossznak. Sokakban természetesen teljesen jogos kérdést vet fel, hogy mégis mit várhatunk egy PG-13-as besorolású horrortól (hozzáteszem, itthon 16-os korhatárt kapott), amely ennek megfelelően nem is veszi túl komolyan magát, és bár nekem is vannak kétségeim, úgy gondolom, ha valaha méltó utódja születhet a műfajban a Szörnyecskéknek, arra most van a legnagyobb esély.
Thai művészfilmet sem lát minden nap a magyar mozikban az átlag néző, már csak ezért is felkaptam a fejem a Ragyogó nekropolisz láttán. Más kérdés, hogy kifejezetten sem a téma, sem a megközelítés nem hoz lázba, és úgy tűnik, a produkció nehezen fog tudni kilépni a szokatlan egzotikum szerepéből és egy átélhető alkotássá válni. Mindenesetre ezen a héten is megvan, mit érdemes néznie annak, aki már túlságosan is megcsömörlött a tucatfilmektől.
Az argentin klasszikus remake-je előtt nem állt könnyű feladat, de ettől függetlenül sem volt többre képes az eredeti felvizezésénél. Itt írtunk a filmről.
Nem mondanám, hogy a Szerdai gyerek hiánypótló film lesz, hiszen a magyar alkotások előszeretettel nyúlnak a vidéki, lecsúszott rétegek tagjaihoz. Ez semmi lényegi kérdést nem dönt el az összkép tekintetében, de ha Horváth Lili alkotása nem is fogja alulmúlni az elmúlt időszak magyar produkcióit, tartok tőle, hogy ilyen antipatikus főhőssel, és ezzel a kissé elhasznált témájával nem is tud majd maradandót alkotni. Pedig igazán ránk férne már egy újabb remek hazai darab.

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr488128990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása