A hét előzetesei (37. hét, 2015.)
2015. szeptember 11. írta: danialves

A hét előzetesei (37. hét, 2015.)

Az előzetesek szokás szerint 3 hónappal előrébb járnak már az időszámításban, így ezen a héten is az Oscar és a karácsony szelét érezhetjük már, bár azt nem lehet kijelenteni, hogy tipikus lenne a felhozatal: két horror mellett az életét szétverő Gyllenhaal, a dél-amerikai diktátorért küzdő Sandra Bullock és az éveken keresztül egy szobába zárt Brie Larsen jelentkezik majd.

Demolition

Jake Gyllenhaal nem adta fel az Oscarra gyúrást: azok után, hogy a Southpaw-ban már letett egy remek alakítást, egy újabb filmben mutathatja meg sokoldalúságát. Díjak szempontjából a kanadai Jean-Marc Vallée egyébként is hálás döntés, hiszen két éve McConaughey és Jared Leto is díjat nyert vele. Az tehát már biztos, hogy fél év múlva még sokat fog feltűnni ez a cím, és egyelőre úgy tűnik, a kellő egyediség is meglesz a Demolitionben. Azt pedig csak remélni tudom, hogy ezekből ezúttal egy maradandóbb alkotás fog kinőni, mint a rendező két legutóbbi műve. (danialves)

Krampus

A 2007-es Trick 'r Treat végrehajtotta azt a bravúrt, ami csak kevés mozinak jön össze: minden Halloweenkor újra megtekinthető, iszonyat szórakoztató, kifejezetten közönségkedvenc horrorfilmmé tudott válni. A produkcióval egy csapásra híressé vált Michael Dougherty rendező  - aki egyébként 8 éve nem rendezett egész estés filmet - ezúttal a karácsonyt célozza meg, hogy újabb  ünnepet sajátítson ki a horrorrajongók számára. A trailert látva a játékos stílus megmaradt, de az antologikus szerkezet már odavan... remélem a szórakoztatási faktor és a minőség azért megüti majd a Trick 'r Treat színvonalát! (Werewolfrulez)

Our Brand is Crisis

A produceri székben George Clooney és Grant Heslov, azaz szinte törvényszerű, hogy egy újabb politikával foglalkozó darab érkezik az idei Oscar-szezonra. Az Our Brand is Crisis könnyedebb vizekre evez, legalábbis úgy tűnik az előzetesből, hogy jelentős mennyiségű humorral próbálja oldani a diktatórikus dél-amerikai elnökjelöltnek dolgozó kampányfőnök morális dilemmáit. És alapvetően ez még jobban is áll neki, mint amikor egy politikai színezettel megtámogatott first world guilt mozinak próbálja eladni magát, a kérdés már csak az, hogy sikerül-e valódi szatírává válnia, vagy megragad az alkalmankénti poénkodás szintjén. (danialves)

Room

 Bár minden mozivászonra átemelt könyvet bestsellerként szokás beharangozni, az 5 évre egy szobába zárt anya és fia történetében rengeteg fantáziát látok. Legalábbis ami az első felét illeti, ugyanis nagyon nehezen rajzolódik ki számomra, pontosan mivel is fog foglalkozni a film, miután főhősei kijutottak börtönükből. (Már ha egyáltalán tényleg egy bevezető szakasz volt csak, amit a trailerben megmutattak.) De talán addig jobb, amíg rejtély marad számunkra a film fő vonala, ugyanis nekem úgy tűnik, a Roomnak elég sok erénye származhat abból, ha nem tudjuk előre minden fordulatát. (danialves)

The Hallow

Benjen Stark (nem Trónok harca fanoknak: Joseph Mawle) lángoló kaszával a kezében védelmezi a családját valami mondabeli démonnal szemben az ír erdőkben... hmmm... ha ehhez a szituációhoz még azt is hozzávesszük, hogy állítólag egy 100%-ig praktikus effektekkel készült alkotásról beszélünk (mondjuk azért a trailerben ez-az CGI-nak látszik...), akkor bizony igencsak íncsiklandozó horrornak tűnik ez a produkció, mely egyes helyeken az elég sablonos The Hallow, máshol meg a még kevésbé markáns The Woods néven fut. Mindegy is a cím, ide vele, had lássam mihamarabb! (Werewolfrulez)

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr907771360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása