ComingSoon - 2015. augusztus 20.
2015. augusztus 19. írta: danialves

ComingSoon - 2015. augusztus 20.

Nemzeti ünnepünk hetére már lecsengőben van a nyár filmes szempontból is, szám szerint négy alkotás vadászik azok pénztárcájára, akik nem utaznak el sehova a négynapos hétvége alatt. Guy Ritchie visszatérése, a botcsinálta titkosügynök Jesse Eisenberg, egy animációs film, és az utóbbi évek egyik nagyobb horrorsikerének folytatása: ezekből lehet majd válogatni, mi pedig igyekszünk segíteni, mit érdemes nézni.
Jesse Eisenberg botcsinálta, füves kémként egy olyan elvetemült ötletnek tűnik, amely elsülhet iszonyatosan jól és borzasztóan rosszul is. Az előzetes remekül jeleníti meg ezt a kettősséget, tele agyament, Edgar Wright-szerű poénokkal, ugyanakkor azt nem tudván felvillantani, néhány ütős (vagy kevésbé ütős) gegen kívül pontosan mire is megy ki ez a másfél óra. Az biztos tehát, hogy pár millió agysejtet veszíteni fogunk, a kérdés már csak az, ezt mennyire pozitívan fogjuk megélni... (danialves)
Hosszú idő telt el a legutóbbi animációs mozi bemutatója óta, így ismét egy újabb gyerekfilmmel vették célba a családok pénztárcáját. Sajnos az Irány a bárka! agyrohasztó előzetesei viszont azt sugallják, ez egy olyan típusú produkció lesz, amely az intelligens gondolatokat artikulálatlan üvöltésre és sikoltozásra, a humort pedig elcsépelt közhelyekre akarja cserélni. De végül is alapvetően vannak benne aranyos állatok meg bibliai történet, ami biztosan sokakat be fog csábítani a moziba - tartok tőle, nem ők fognak jobban járni. (danialves)
A blogunkon anno felemás fogadtatásra talált, három évvel ezelőtti első rész az elég jól eltalált ijesztgetéseivel, a hangulatos zenéjével (az a Boards of Canada-dalbetét iszonyú lúdbőröztető volt!), és Etan Hawke viszonylag korrekt alakításával egy fajsúlyos, nagy tömegeket megmozgató horrorsiker volt, amely relatíve új köntösben tálalta az unalomig ismert kísértetház-formulát. Őszintén szólva az új résztől a trailer alapján én személy szerint csak annyit remélek, hogy nem lesz zajos lebőgés, csak egy vállalható folytatás. (Werewolfrulez)
Guy Ritchie még mindig küzd azért, hogy visszatérjen régi önmagához, de Az U.N.C.L.E. embere (részben a konkurencia gyengélkedésének is hála) még így is a nyár egyik legszórakoztatóbb filmje. Bővebben kritikánkban.

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr97709038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2015.08.19. 14:37:56

Mivel én menő filmkritikus blogger vagyok, akihez a forgalmazók a bejárati ajtóig zarándokolnak a sajtóvetítés meghívókkal, már eltudom mondani, hogy az American Ultra és az U.N.C.L.E. is nagyon jó lett, bár előbbi előre láthatólag erősen megosztó film lesz, mint az akcióvígjátékok általában.
süti beállítások módosítása