ComingSoon - 2015. május 7.
2015. május 06. írta: danialves

ComingSoon - 2015. május 7.

Itt van immár hivatalosan is a nyár első blockbustere a Bosszúállók folytatása személyében, ennek okán pedig a forgalmazók közül mindenki elmenekítette a filmjeit valamilyen más időpontra. Így Vasemberéknek a héten csak két kihívója akad, a kérdés már csak az, ők azért maradtak ezen a premiernapon, mert már úgyis mindegy nekik, vagy mert reális esélyt látnak arra, hogy sikerrel szállhatnak harcba a Disney marketinggépezetével.

A folytatás is tökéletesen szórakoztató alkotás lett, de kissé elmarad az első rész zsenialitásától. Bővebben kritikánkban.
Az 5 Oscarra jelölt Remény és dicsőség folytatására majdnem 30 évet kellett várni, de John Boorman újra elvisz minket egy önéletrajzi jellegű történetbe, ezúttal a koreai háborúra készülő brit bakák kiképzőtáborába. Az évek múlása mintha meg sem látszana a hangulaton, amely látszólag a klasszikus háborús vígjátékokét idézi - vagy lehet, hogy a drámákét? Minden azon múlhat majd, a mű mennyire lesz kiegyensúlyozott dramedyként, mert egyelőre úgy látom, egyik oldala sem igazán erős ahhoz, hogy egyedül elvigye a hátán.
Eshet az eső, lehet hófúvás, a Disney bedobhatja az év egyik legnagyobb blockbusterét, FRANCIA FILMNEK AKKOR IS LENNIE KELL A MAGYAR MOZIKBAN! Méghozzá természetesen nem egy krimi vagy egy akciómozi képében, hanem egy elcsépelt szerelmi háromszöges romantikus darabbal jelentkezve, amely Richard Linklater után szabadon azt szeretné elhitetni, hogy 2015-ben még komoly probléma, ha valaki elkésik egy találkozóról. Az egyébként sem túl bizalomgerjesztő előzetest a melodramatikus zene még borzasztóbbá teszi, de legalább nem hagy kétséget afelől, milyen élményre kell számítania annak, aki jegyet vált erre a filmre.

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr37421696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

para_noir 2015.05.06. 14:25:10

Árulja már el valaki, hogy mi a franctól zseniális az első Bosszúállók? mert én egy gyermeki együgyűséggel megírt forgatókönyvet, jótékony takaróként működő (egyébként tényleg okés) látványvilágot, meg tök egysíkú karaktereket láttam, mindezt színes-szagos diznimázzal leöntve, mindennemű tökösség, vérengzés, vagy rámenősség nélkül. Kb rajzfilm volt az egész, ennek megfelelő primitívséggel. Mitől zseniális, valaki magyarázza el plz.
süti beállítások módosítása